Mamici de iulie-august 2006 (54)
Raspunsuri - Pagina 9

adelapop spune:
referitor la vergeturi - am citit intr-o carte ca se fac din lipsa vitaminei c si e din organism, si totusi eu ma dau de 2 ori pe zi - dimineata si seara cu crema si ulei de masline extravirgin
sa stiti ca intra foarte bine in piele uleiul de masline si face pielea fina,
pana acum nu am vazut noi vergeturi - fata de cele vechi dar se pare ca in aceste ultime 2 luni se accentueaza ca are burtica viteza de crestere
.
asa ca "take care" 31 fix

larissa_79 spune:
Buna fetelor,
E atat de cald afara...si azi tre sa merg la medic cu ecografia de saptamana trecuta sa vad ce mai zice. Am luat 12 kg pana acum in 33 de sapt...si parca sunt o balena....asa ma simt de grasa. Nu stiu ce o sa ma fac eu cu kg in plus dupa ce nasc.
Pumpkin...super ca ai fost la mare...eu am sucit situatia pe toate partile si n-am cum sa ajung anul asta.
Ar trebui sa nasc cam in jur de 13 iulie...eu sper sa fie un pic mai devreme...si nici sa ma duc pentru 2 zile la mare la sf lui august nu merge ca e bebe mica.
Fetelor eu nu am cumparat inca nimic la bebe...mi-am pus mari sperante in targul de la Kidex..desi cred ca o sa fie foarte cald si aglomerat.
Bebe a mea face 33 de saptamani in burtica maine...
O sa ziceti ca sunt paranoia...dar eu am inceput sa numar zilele! Mai sunt 50 pana la termen.
Va pup pe toate si multumesc de intampinare!
Larisa si Bebe din burtica Alexia 33 sapt maine

chiara.2005 spune:
Noi suntem bine, ieri am fost si la eco 4D unde baietelul meu ca sa infirme toate barfele de genul "las' ca vedeti voi ca e fetita, degeaba vi s-a spus la eco ca e baietel ", se tinea bine de tot cu pumnutul de putza :) Medicul a tinut neaparat sa-i faca o poza in aceasta pozitie.
La 28 de saptamani are aproximativ 1350 de grame.
Vroiam sa va cer ajutorul intr-o problema. Mai la inceput cand se faceau anunturile la societati ca suntem insarcinate, s-a dat un exemplu de cum trebuie facuta aceasta instiintare. Eu mi-am salvat-o,dar nu o mai gasesc . Nu am facut instiintarea oficiala pana acum , pentru ca nu a fost cazul, dar ma gandesc ca ar trebui sa o fac si eu. Nu imi aduc aminte nici cine o postase asa ca nu stiu pe cine sa rog sa mi-o trimita. Ma puteti ajuta?
Cautand acel document am gasit un altul pe care il salvasem, o copie din Contractul Colectiv de munca la Nivel national pe 2005-2006 unde este prevazut ca mamicile au dreptul la un salariu de baza pentru fiecare nou nascut, salariu platit de unitatea mamei. Stiati de asta? s-a mai discutat? ...daca va intereseaza sa-mi spuneti sa va trimit articolul.
Va pup si va doresc multa sanatate celor cu probleme.

pumpkin spune:
quote:
Originally posted by motzata
PUMPKIN draga ce pofta mi-ai facut cu marea n-am vazut-o de 3 ani si anul trecut cand am venit in vizita vremea na tinut cu noi si nu ne-am dus.Daca te rog sa pui mai mute poze te superi?nu cred eu ca ai facut doar 4 poze..........si iti dausi sa nu te superi pe mine.
motzata
Motzata, dragutza,

Miky

Albume :

map spune:
Stefania treci p ceiauri cu lamaie si miere. Si sincer eu ultimele doua dati cand am foat racita am luat si paracemol, ca am zis sa treaca mai repede.
Monica si 27+

arghirmonica spune:
Buna mamici,vreau sa va intreb daca stiti care sunt valorile normale la VSH(viteza de sedimentare a hematiilor) pentru gravide...Eu mi-am facut analizele si zicea dr de fam ca sunt cam mari....asta indica o infectie in sange.Eu am mai citit si se zice ca la gravide VSH e mai crescut...dar cam cat?
LA mine astea sunt
-la 1 ora 38 mmm/h
-la 2 ore 64 mm/2h
Daca sunteti in tema cu chestia asta va rog sa imi dati si mie detalii....ca acum asta mai lipsea dupa ce fac toata ziua gaura in pat....alaturi de prietenul meu NO Spa.
Monica fix 32 sapt.

leistra spune:
Hei fetelor, mai apar si eu pe aici din cand in cand, in ultimul timp m-am simtit rau, dureri mari de cap si greturi, nopti nedormite, etc.
Desi am incercat sa va fac in ciuda in ultimul timppovestindu-va ce vreme frumoasa e aici, acum ma pot plange in mod serios din cauza frigului si a ploilor aproape torentiale, cred ca sunt in aceeasi situatie ca si map, pe care o pup si o sfatuiesc sa stea linistita acasa, ca eu am intrat de pe 2 ianuarie in medical dupa doua internari si m-am stresat ca ce o sa fac eu acasa, dar mi-a prins bine, cand am avut chef sa dorm, am dormit, cand am avut chef sa ma plimb, m-am plimbat...vad ca si crissy a uitat repede de munca
motzata, daca vrei mare vino la mine ca eu sunt satula, o am la 2 km de mine!
pumpkin, ma bucur mult ca te-ai simtit bine la mare si ca ai avut noroc de vreme frumusica si te-ai rasfatat cu baie in piscina, mmmmmmmmmm si mie ce imi place sa ma scald!
cristina_ana, vai ce griji iti faci tu ca o sa ai copil urat, lasa ca eu sunt convinsa ca o sa fie un scump, tu esti tare frumusica!, sa stii ca si eu am cam aceeasi parere despre barbatii frumosi!
larisa, bine ai venit! Iti doresc numai bine si o sarcina cat mai usoara!
http://photos.yahoo.com/adina_roberta

Kehleyr spune:
Neatza fetelor,
Larissa bine ai venit. Noi o sa nastem cu acelasi medic, in sfarsit mai gasesc si eu pe cineva pacienta ei . As zice ca o sa astept impresii, dar cred ca nasc inaintea ta...
Dandana ce bine ca ne mai dai un semn! Eu m-am gandit mult la tine si chiar ma speriasem ca nu mai postai nimic.
Muuh, eu nu stiu unde s-au pus alea 18 kg la tine. Cred ca inainte erai chiar slaba tare .
Crissa, cu genele e cam cum zice Amabella, depinde cand decid sa se manifeste alea recesive. Este un proces destul de complex si nu poti stabili niste reguli, e mai mult probabilistic. Eu am niste prieteni care au amandoi ochii caprui si ambii copii au ochii albastri. Si sigur nu i-au incurcat in maternitate ca seamana fratele cu sora .
Pumpkin, bine ai revenit. Cum a fost la doctor? Ai vorbit de nastere?
Consi eu m-am gandit la tarife asa (cezariana):
- medic: 200-250 eur
- mana a 2-a la operatie: 50 eur
- neonatolog - 2 mil
- anestezist - 2 mil
La nastere naturala eu stiu cam de 100 eur la medic si vreo 1.5-2 mil la moasa.
Pe mine m-a dus ieri sotzul sa mancam inghetata la Expoflora, e o terasa tare draguta. A fost foarte buna, diseara i-am zis ca vreau si din cea de la mall ca sa le compar , Din ce se gaseste in comert mie imi place Delta cea in ambalaj nou, in special Straciatella; Nirvana; si am gasit sambata in Carrefour si Mars/Bounty la caserola care e si ea foarte buna... Va fac pofta?
. Da' ce, numai Pumpkin sa ne chinuie cu marea?
Kehleyr pgravi] 33+
In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.

MissJJ spune:
Buna burticutze!
Am facut si eu ochi.
Map sa stii ca si pe mine asta ma darama schimbarile astea nebune de vreme. Si aici acu e cald si soare si zici ca e mijlocul verii peste doua zile ploua super frig noaptea tre dau drumul chiar si la calorifer. Si normal ca odata cu schimbarile vine si raceala.
Stefania imi pare tare rau sa aud ca esti racita, stiu ca e tare nasol. Cum ziceau fetele ceai cu lamaie si miere, paracetamol si multa rabdare sa treaca. Pupici sa te faci bine cat mai repede!
Dandana ma bucur ca ai mai intrat sa ne mai zici ce faci!
Legat de gene si eu zic ca e cand se hotarasc ele nu exista un "patern" anume. De ex la Flo in familie parintii ambii ochi caprui si din 4 frati trei au ochi caprui si Flo are ochi albastri.
Mai ce vreme aiurea m-am saturat. Cand m-am trezit era un soare frumos si acu innorat si ploua.
Anul trecut pe vremea asta era tare cald afara vad ca acum e mai rece perioada asta.
La sf saptamanii merg si eu sa fac cumparaturile pt bagajul de spital sa fiu pregatita ca nu stii niciodata ce se poate intampla. Ca vb lui Flo restul ce mai trebuie pt baby mai putem lua pe parcurs mai ales ca aici intru si dau comanda pe net si mi le aduce acasa. Bine ca am fost in magazin si stiu cum arata si ce vreau si acum nu-mi ramane decat sa le comand.
------------------------ 28+
Born free, now I'm expensive.
Poze
Lucrusoare baby