Minunatele Scorpiute (36)
Raspunsuri - Pagina 27
aldaesme spune:
Salutare natiune,
voi scrieti prea mult pentru sarac de mine care duc lipsa acuta de timp.
Cheltuieli...
La noi sambata a fost sarbatorit "de langste Dag" s-a facut "braderie" o chestie traditionala tarii, cand toate magazinele reduc pretul infiorator si ies cu tarabe pe mijlocul strazii. Toate strazile din oras inchise. Motiv pentru care am achizitionat una bucata rochie Olivier Strelli, cu pretul original 498 euro...pretul redus 85 euro (m-am scos :) pentru nunat din 5 august) si un costumas - nu mai retin numele de design, fustita sacou redus de la 320 la 70e. Mai ramane ca in iulie cand vin reducerile sa cumpar pantofi si sandale adecvate. Aaaa...costumasul e pentru un congres in august...mi-am dat seama ca in afara de blugi, tricouri si vreo doua tinute de gala (da' din alea de mers la nunti) nu am nimic altceva..si mi-e cumva sa ma prezint lucrarea imbracata in blugi si tricou - desi daca ar fi doar dupa mine, cam asa as face. Dupa aia...adio cheltuieli deoarece...azi ne-a fost aprobat creditul pentru casa, cu conditia ca biroul notarial sa fie deacord cu pretul (evaluarea e joi). Daca primeste banca verde de la notar...toti banii ne vor fi papati de casa :) ca mai e una alta de modificat prin ea, ca sa fie a noastra, asa cum o vrem.
Bucatarie...
Ieri am realizat o reteta noua...de care sunt mai mult decat multumita, azi o scriu ca nu cumva sa o uit (e realizare proprie si personala).
Sa ii zicem piept de pui cu caise:
5 caise mari si frumoase - taiate in patru;
1 piept mare de zburatoare (sau doua mai mici)- cuburi;
migdale feliate;
foi de spanac (vreo trei maini bune) :
un catel de usturoi (nu voiam sa aiba gust puternic de usturoi, doar putin iz) - maruntit bine;
o ceapa - taiata felii subtiri (sau cum ii zice- nu marunt);
scortisoara, sare, piper, boia, nucsoara;
unt, ulei, masline;
cuscus - tre sa fie ok si cu orez sau paste - nu as folosii cartofi;
- intr-o oala se pune apa la fiert pentru cuscus;
- intr-o cratita se pun uleiul (cam o lingura) si untul (cam 30g) se da la foc, dupa ce se topeste untul se rumenesc putin caisele (la foc iute) pe toate partile (dureaza cam 3 minute) dupa care se scot pe o farfurie;
- in aceeasi cratita se pune ceapa si usturoiul la calit (la foc mediu - nu vrem sa le ardem) apoi se adauga pieptul de pui, scortisoara, nucsoara, piperul, boiaua si putina sare - foc iute;
- cand pieptul pare aproape gata (dureaza maxim 10 minute, dar probabil ca a fost mai putin) se pun feliile subtiri de migdale se amesteca, se adauga apoi spanacul se amesteca, se pune capac pe cratita si se mai lasa la foc mediu vreo trei minute. Dupa aia se gusta si se potriveste de sare iar apoi se adauga caisele, se amesteca acolo pe foc putin si e gata...
Se prepara cuscusul dupa instructiunile care vin cu el, sau dupa plac. Cat inca e fierbinte si scurs, se pune in el putin unt sau ulei de masline, masline taiate felii si/sau migdale.
Cred eu ca merge si cu tot puiul, transat...dar fiindca ar fi durat mai mult prepararea am preferat doar pieptul.
se aseaza in farfurie si se mananca,
Pofta Buna.
Merita un exercitiu de imaginatie ca sa vedeti culorile...albul cus-cus sau orez, peste care aveti caise portocalii, bucatele de piept de pui cu diverse condimente si frunze verzi de spanac.
Va pup pe toate, si pe cele noi si pe cele vechi carora le-am simtit dorul,
Esme
monica-elizabet spune:
buna fetelor,
esmeca de obicei imi faci ocu retetele tale
ninama bucur ca printesica este bine...cred ca e tare fericita ca primeste cioco
anoeu nu reusesc sa vad pozele...nus tiu ce are...mai incerc...pana atunci pupa amandoi copilashii
restul scorpiutelor ce faceti?si sper ca sunteti bine
monica
nastasie spune:
neata, scorpii.noi am tras ieri o fuga pe plaja pe la 6 seara si ne-a uitat dzeu acolo.am ajuns acasa pe la 21.30.dar mureai de cald si in casa si afara.sa stiti ca e bine la mare dar decedam in casa si afara.nu poti iesi afara mai tz de 11 dimineata si mai devreme de 5 dupa masa.si daca nu poti sa te duci la mare sa te racoresti e si mai nasol.
o zi cat mai racoroasa.
albumul meu
adriana&razvan 01.11.2004
Ana68 spune:
'Neata scorpiute,
Caldura mare,mon cher!,la Temesvar....de dai in balbaiala ca cloceste creeru'...si te topesti usurel si sigur...Ce ploicicaaaa?!Astea-s vise marete...Asa ca,Nina draga,esti de invidiat ca pe la voi prin zona a tras o rapaiala...Ma bucur ca Cristinuta este ok si ca se bucura de vacanta!
Monica,pai am verificat la poze si se deschid...Nu-mi dau seama de ce nu le-ai putut vedea...ca le-am pus "public"...
Esme....m-ai dat gata cu reteta...suna apetisant si banuiesc ca e saraca in calorii mancarica asta....Ce fain cu reducerile alea...Am mai prins si eu prin Timisoara asta reduceri,fel de fel si pe la branduri cunoscute,insa necazul e ca nu imi gasesc pe masura,ca mi-s cat Casa Poporului....
Adriana,te cred si te inteleg cu caldurile astea....Noroc pe voi ca trageti o fuguta colea la Perla,la Parc sau la Trei Papuci...si va racoriti in apa....Aici dusul e rege si batalie pe el cu toata familia...
Fetele ,hai ca va pup si sa aveti o zi buna!Mai vorbim!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
aldaesme spune:
Ana draga si eu am probleme mari cu masura...la mine nu neaparat marimea mea impresionanta ar fi (acu' cinstita sa fiu tocmai am ajuns la 59kg pe 1.64 asa ca io zic ca sunt ok) ci constitutia mea...Cred ca juma din greutate sta in sani prin urmare orice imi vine frumos pe talie mi-e foaaaarte mic pe portiunea mai sus amintita. In Ro aveam probleme mari la gasit sutiene si/sau sacouri in care sa arat decent. Pe langa faptul ca la vremea aia, daca luai un costum trebuia ca cele doua/trei piese sa fie aceeasi marime - din cate am inteles acum poti sa iei marimi diferite. Spre exemplu eu port 36 talie si 42-44 (depinde de firma) bust, iti dai seama cam cum era atunci la cumparat un costum :) Iar sutienul (parasuta de franare de-a dreptul) e 80E (acu', ca instudentie era 75E) ceea ce era teribil de greu de gasit. Aici sunt si de la cam toate firmele, asa ca m-am scos din punctul asta de vedere. Dar apropo de rochiile de la Olivier Strelli, am vazut una de muream dupa ea...am incercat 42 (era cu corset care se mula bine pe talie) atacantii dadeau pe-afara, am incercat 44 atacantii erau mai mult decat in largul lor. Fiind colectia de anul trecut nu se fac modificari, asa ca am lasat-o pe aia acolo si mi-am luat alta, la care 42 venea foarte bine...
monica-elizabet pusicei si de la mine, iti recomand cu caldura sa reproduci "opera mea" eu am fost teribil de incantata si al meu sot la fel :)
Ma bate gandul sa fac deseara o tarta de caise...da din aia cu blat, apoi creme brulle (in traduecere libera crema de zahar ars) si apoi caise. Asta in cazul in care nu va fi prea cald....Ati remarcat...am dat in boala caiselor:)
Ah, nu v-am spus, de curand am fost la un restaurant gastronomic genial (eu sarbatoream definitivatul actelor cu doctoratul, Cristi al meu noul job). La desert am avut printre altele (am avut trei deserturi diferite pe farfurie) creme brulle cu lavanda...o minunatie, ma gandeam sa repet experienta si acasa...Eu in nestiinta mea habar nu am avut ca lavanda se foloseste si la mancare, acu' ca stiu am decis ca la casa ne plantam lavanda cat cuprinde in gradina, pentur miros, pentru aspect si pentru desert :)
Hai va pup
Ana68 spune:
May Esme....80E????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!UAU....Pai ,draga de tine,cred ca te cam enervezi cand pleci la shopping...Uf,ca mi-ai amintit cum e cand merg la cumparat de hainute...ma uit eu asa..ca fetele...la cate o bluzita,pantalonas,etc...si il iau in mana,il tot pun asa pe deasupra pe mine...si al meu barbat ma lasa,ma lasa,ma lasa...si la un moment dat imi spune:"mami,e mic de tine"...si eu nimic,cu incapatanare de om tembel insist sa mai si probez si cand realizez ca are dreptate ,zau ca imi vine sa-l strang de gat...ca a avut dreptate,evident...Sunt o scorpie,este?
Felicitari pentru doctorat si noul job al sotului!Sa sti ca eu acum aflu prima data ca lavanda este folosita in bucatarie,habar nu aveam!Stau si ma gandesc ca o fi un soi special,ca planta aromatizanta...sau nu?!Nu-mi pot imagina gustul si mirosul desertului de care scrii...Oricum,lavanda e buna ca planta aromatica de relaxare,nu?folosita la spuma de baie,geluri de dus si chiar sapun.Se pune in dulapuri printre rufe(asa puneau bunicile) ca sa miroasa fain rufele si in plus alunga moliile si alte insecte...Soacra mea mai punea,uneori,levantica sau lavanda in sapunul de casa pe care il "fabrica",amestecata cu menta verde de gradina...
Fain ca ai rabdare la facut prajituri...Eu una nu am rabdare si nici nu ma pricep,insa la 38 de grade in aer la momentul cand iti scriu...pe bune ca nici prin gand nu-mi trece sa ma apuc sa invat...
Sa ai parte numai de bine si spor la prajituri!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Anina_n spune:
Si uite ca, a mai tras o rapaiala si acum. Dar racoare nu avem decat atata cat tine rapaiala. Altfel, nu adie nici vantul si avem o naduseala de nu-ti vine sa iesi pe strada. Iar pe mine, tocmai atunci ma prind plimbarile pt. serviciu.
Eu am reusit sa vad pozele. Sunt la "Albume" dar pe pagina 2, Monica !
Voi ce faceti, pe unde va petreceti timpul ?
Adriana, am vrut vara, dar nici prea vara nu e bine, ca ne tine in casa mai mult de jumatate de zi. Apa marii cum e ?
Esme, ca deobicei, ne incanti cu retete noi !
Astea, da, reduceri si inca, la casele mari ! Nu ca la noi, de pana in 50 %, cel mult.
Bafta cu locuinta ! Care este de fapt, casuta, ca tot pomeneai de lavanda in gradina ?
Va doresc o seara si o noapte cat mai racoroase !
Va pup cu tot dragul !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabet zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77517" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71157" target="_blank">Copii capricorn
monica-elizabet spune:
buna fetelor,
ei da...acum am reusit sa vad pozele...luana este ca o printesica, ce mai super petrecere, ce tort
si eu am pofta de ceva dulce bun facut in casa dar mi-e cam lene si astia mici nu prea stau cumintei asa ca ma infund cu ciocolata sa-mi treaca
va pup pe toate
monica
nastasie spune:
buna seara, fetele.
eu nici sa nu aud de cuptor in casa.dupa ce ca abia rezistam asa sa mai dau si drumul la cuptor.
nina, este groaznic de cald la mare.apa anuntau astia ca azi avea 24.azi nu am fost la plaja ca nu am avut masina la dispozitie si cu razvan trebuie sa plec cu bagaj.dar ne luam revansa maine sau vineri.nu vreau sa va oftic, sincer,dar daca voi ma intrebati cum e la mare.
ana, te pup iubita.ce fac copiii?tu cum mai esti?ce mai face umarul sotului?
va pup pe toate celelalte.
de laura ce mai stiti?
albumul meu
adriana&razvan 01.11.2004