Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (92)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Pisik, ii dau whole milk pentru ca asa se recomanda aici. Grasimile din lapte sint importante pentru dezvoltarea neurologica a copilului. Se da pina la 2 ani, de la 2-5 2% si dupa 5 ani 1%. Eu si acum ii dau Emmei whole milk.

Cit despre corelatia spatiu mult = mers de-a busilea, am alta parere. Eu am spatiu cit 4 apartamente mari de 3 camere cu 2 balcoane si 2 bai si nici una din fetele mele nu a mers de-a busilea. Emma a mers de-a busilea dupa ce a mers in picioare si vad ca si Diana face la fel. Nu vad de ce sa ma omor ca nu merge in 4 labute si nici nu vad corelatia copil care merge de-a busilea - mai destept decit un copil care nu merge, asa cum vor sa zica unii. Am avut o vecina, poloneza, care are o fetita cu 10 zile mai mica decit Emma. Asa mi se mai lauda ca fi-sa a mers de-a busilea, ca vezi ce poate ea sa faca si Emma nu (asa subtil mi le trintea), dar fi-sa avea 1.6 ani si nu zicea nici "mama" de si meresesera la dr sa vada daca e copilul normal. Abia dupa ce a spus prima data "mama", maica-sa mi s-a destainut ca fi-sa nu a scos nici un cuvintel pina atunci. A invatat sa urce si cobore scarile dupa Emma, la olita a facut mai tirziu decit Emma, Emma stie primele 5 litere din alfabet, aia nu. Emma vorbeste in 2 limbi, aia nu. Deci nu exista nici un fel de corelatie de nici o culoare cu nimic. Este vorba numai si numai de motricitatea copilului. Ale mele au fost mai lenese, dar au mers in picioare mai repede decit altii care au mers de-a busilea. Diana fuge tinuta de minuta dupa sor-sa:), ar merge si singura daca nu ar omori-o frica.

Sper sa nu intram in polemica pe tema asta. Imi cer scuze de pe acum daca stirnesc, cumva, spiritele:).

Loreen, nu ai tu idee cite scamatorii am facut ca sa o fac sa zimbeasca. Cum ii sta mita-n in chiloti cind e vorba de straini, iti dai seama ce figuri facea cind se apropia fotografa de ea. Lunile trecute au fost un cosmar, numai in plinsete a tinut-o.

Elisor, du-o la dr., nu mai sta. Asa a avut si Diana. Ea a avut un yeast infection care i-a trecut numai cu un antibiotic ce trateaza tractul urinar. Nu i-a trecut nici cu antifugale nici cu nimic. De abia al treilea tratament de antibiotice si-a facut efectul, de aia sint asa de bucuroasa.

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

poze 1,2,3,4,5,6,7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Crema de soare-eu am luat de la Avene cu SPF50-asta pt. fatza, da'nu-mi place, e rozulie si daca se atinge de hainute lasa urme. Si miroase cam naspa dupa gustul meu. Asa ca am luat si cu SPF40-asta e ok. Pe ambele scrie ca e si pt. copii. Iepu' nu iese din casa necremuita ca ne-am luat lectia la munte sta-vara, s-a ars pe obrajori si nas desi era plin de nori...
Ioana-pun dupa-amiaza poze cu sandalutzele, da' sa stii ca sunt model clasic(cum poarta fetitele mai mari), nu din cele inalte care tin glezna. Acum caut si din alea inalte. Iepuretelui ii sunt mari 19, iar la 18 nu prea se gasesc din astea "serioase" de mers...
Pisik-si eu zic la fel, astia care au prins miscarea cu mersul de-a busilea de mici se ridica mai greu la pozitia bipeda...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Tocmai vroiam sa plec cu masina cand colo vad ca-mi dispare (cu sotul in ea). Astept intoarcerea.
Tre' sa mai ma si chinui cu intratul prin dreapta, ca s-a blocat portiera soferului.

Ieri am obserbat ca Bianca are 2 zgarieturi, una pe o buculita si alta in talpa pe calcai. Mi-am invartit creierii si totusi nu-mi dau seama cum le-a facut.

Mi-am adus aminte sa va intreb: cum se face turta? Nici la noi nu e obiceiul asta, dar cine stie...Motzul nostru cred ca-l vom face cu niste prieteni ca nasii vin doar in august in tara.

Simona cand aveti petrecerea?
Iuliana la fel sunt si eu cu mancarea copiilor. Bianca e copil model, mananca orice ii dau, nu mult, dar nu fac niciodata ceva care sa refuze, dar cu Andreas am ajuns la disperare. Nu stiu ce sa-i mai fac sa fie si pentru el apetisant, poate ar trebui sa-i fac si lui o coprocultura. Sau ceva pentru pofta de mancare.
Loreen daca te indoiesti de rezultat atunci recolteaza-i mai multe probe din locuri diferite, ca s-ar putea sa iasa negativ si totusi sa aiba paraziti. Am inteles ca e tare greu sa-i prinzi. dar doar coprocultura, si eu stiam ca dureaza vreo 3-4 zile nu saptamani.

11 luni
Eli si puisorii Bianca Andreas

Mergi la inceput

Fran factor 40-50?! Habar n-am avut! Stiam ca e suficient si 30. Se gaseste la Sensiblu?

Iuliana pai azi ii schimb tratamentul pentru pasa cu un antibiotic cu toate ca nu sunt prea incantata ca-i musai antibiotic, de la pedi recomandare, ca dupa capul meu, in afara de bepanthen nu stiu ce-as mai putea sa-i dau. Dar de la ce poate fi?
Polemici, din partea mea nici o problema, ca in sfarsit mi-am gasit linistea in ceea ce-o priveste pe Bianca, iar de priviri si mentalitati m-am saturat pana dincolo, dar asta e, noi sa fim sanatosi.
Iar treaba cu motricitate vs desteptaciune e o aberatie cat unii de mare.

11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

fran, sunt exact orele de somn ale papadiei..:(

ioana, e mica,dar cred ca este dimensiunea standard,si oricum,dupa ce o construiesti,ai sa vezi ca nu mai ai loc in camera de ea...e doar 29RON,eu zic ca merita sa o incercati la pretul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Buna dimineata!

Am dormit pana la 8.30!. Azi noapte s-a trezit de doua ori si a baut apa si a facut nani la loc. Sper sa ii fi trecut perioada cu arici .

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Ce smecherie am vurt eu sa fac de s-a trimis mesajul neterminat, nu stiu

LA MULTI ANI DRAGOS OCTAVIAN!
Sa ai o viata frumoasa, plina de impliniri puiule!

Iuliana, esti certareata?. Nici eu nu cred ce spune Pisik dar nu a spus-o in sensul in care crezi tu, nu cred ca e vreun motiv de disputa.
Nu are nici o legatura mersul de-a busilea cu spatiul de desfasurare, asta e clar. Teodora nu a stat pe burta, plangea daca o puneam asa, deci nu ma mira ca nu a mers de-a busilea ca doar din poizitia asta se ridica in patru labe. Mie mi-a trecut repede stresul cu lenevia ei, semnele erau bune si nu am avut motive de ingrijorare.
Am vazut saptamana trecuta o tiganca la piata cu un bebe, de vreo sase luni cred, dupa ea. Era lasat pe jos, avea un body murdar si rupt la varfuri si incerca sa mearga de-a busilea pe un plastic pe trotuar. Asta da spatiu.
In schimb am o prietena care a inut bebe mult in caruciorul sport dupa ea prin casa si abia la doi ani a mers. Tipa statea la casa, bucataria era la parter, casa veche, frig si nu il lasa pe jos. Si cum avea treaba mai mult acolo, il tine legat in carut. Acum e baiat mare!
Ioana, ti-am dat un PM! Primit sau nu?
Am vazut toate pozele de la Cta, ma obisnuiesc greu cu ideea ca sunt omuleti in regula, merg, se joaca si comunica. Sunt mortali puii.
Adina, ce ai facut cu vaccinul?

Pozele mele

Mergi la inceput

Daca-mi permiteti sa expun si eu niste randuri legate de igiena personala:

"este adevarat ca unele mame au reusit sa-l puna pe copil pe olita la ore fixe si sa-l tina acolo un moment ca sa faca, dar un copil nu e un catelus care e conditionat pe cale reflexa la vederea unei rigole, iar educatia nu consta in obtinerea unui raspuns pasiv.
Cei care o fac risca, in anii care urmeaza, ca bebelusul lor sa plateasca scump lucrul acesta.
Copilul are multe de invatat inainte de a stii sa nu faca pe el si sa ceara olita: trebuie sa invete sa mearga, sa alerge, sa urce si sa coboare scarile, sa spuna cateva cuvinte. Trebuie sa invete placereea de a fi uscat, curat, de a se plimba avand doar un chilotel pe el. De asemenea, trebuie sa paraseasca acest stadiu oral, cand orice interes si placere trec prin gura.
Dar, mai ales, igiena personala controlata cere o maturitate a sistemului neuro-muscular, care nu poate fi grabita si care nu intervine decat in jurul varstei de 2 ani.
Oricat de nerabdatori ati fi, nu intreprindetti nimic in aces sens inainte de opt sau zece luni. Nici copilul, nici dvs. nu aveti nimic de castigat din acest lucru"

Nici eu nu vreau polemici pe seama olitei, mai mult am citat din carticica doar ca sa intaresc convingerea ca pana in jur de 2 ani si olita se invata in ritmul fiecaruia.

11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Andutzy, Dumnezeu sa-l odihneasca !
Cu motul nu-i bai, sa stii, ca i-l taiati dupa ce face anul. Parca asa citisem pe-aici, ca la fete trebuie rupta turta inainte de un an, si la baieti motul se rupe dupa.

Dragos Octavian !! Sa fii sanatos si sa ii bucuri pe parintii tai!
Lili, Eli, nici acum nu am reusit sa incarc poze - noua acasa nu ne-a mers netul de vineri... si nici azi n-avem sanse. La serviciu imi e mai greu sa ma bag pe net (cica ne "monitorizeaza" astia de la IT). Dar daca primesc pe mail de la sotz (azi i-a picat fisa totusi sa le ia pe stick) - le incarc repejor si va anunt.
Tina, eu de-abia acum am aflat ca a fost ziua ta. Scuze pentru intarziere si LA MULTI ANI ! multa sanatate, sarcina usoara! Sunteti o familie tare frumoasa!
Fran, pai Carina are 4 dinti si ultimii sunt aparuti acu' vreo doua luni. Spune-le piticilor tai sa te mai laseeeee
Gabitza, tare faine pozele! ... si mai ales protagonistii E tare poza in care Andrei e mirat nevoie mare
Eli, ai o frumusete de fata! ochisorii albastri!
Adina, fereasta aia de la casuta e dementiala!

Mey, voi ati mai fost pe la festivalul ciocolatei la WTC? Cica ar fi in week-end, si sotzul e innebunit sa mearga...dar a uitat un mic amanunt: sambata si duminica serbam cupilu' cu gaska noastra de prieteni (sambata) si cu alti prieteni cu copilasi (duminica).
De fapt, ce vroiam eu sa va intreb este daca merita sa ne agitam sa mergem, sau e o apa de ploaie ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Loreen - nu ne mai luam anul acesta masina , ne luam doar teren. Consider ca e mai avantajos terenul ( probabil vor mai creste preturile).
elisor - despre olita acum cateva luni le am spus si eu la fete parerea mea despre acest subiect drept urmare inca Bianca nu cunoaste olita si nici nu va cunoaste pana pe la 1 an jumate pentru ca nu merita.Cristi a scapat de scutece dupa 2 ani ziua si noaptea pe la 2 ani jumate cred.
Oricum va doresc bafta si nu stresati copii degeaba-parerea mea

Mergi la inceput