Mamici de iulie-august 2006 (53)
Raspunsuri - Pagina 11
norocuta spune:
Fetelor, daca vreti o injectie cu optimism cititi povestea nasterii unei mamici de mai-iunie aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=76252&whichpage=2
O zi buna, buna de tot
!
georgiana
30w5d
Taty spune:
Mamanati, si eu am stat in cumpana daca sa merg sau nu la gimnastica acvatica, insa mi-e tare teama sa nu iau ceva boala de prin apa, eu cam am obiceiul asta si asta mi-ar mai lipsi...dar numai cind vad piscina asa ma relaxeaza...mi-ar place mult de tot sa inot putintel macar...poate la urmatorul bb sa am macar piscina mea!(
-glumesc, bineinteles-asta doar daca cistig la loto)
cristina_ana spune:
Cristina, merci de intrebare, sunt bine.
Adica, asa, ca si pana acum, ziua e mai bine, noaptea mai rau. Dar vad ca inca rezist!!!
Dupa cite imi amintesc eu, in luna a 9-a se intra din sapt.37.
Amabela, nici eu nu pot sa mai maninc carne, si sunt disperata, pentru ca nu stiu cu ce sa o inlocuiesc. Saptamana trecuta am aruncat o gramada de carne, pentru ca o dezghetam, ma uitam la ea si o bagam la loc in frigider, iar dupa doua zile o aruncam. Pur si simplu nu imi venea sa o maninc. Mi se facea greata numai cind o vedeam.
Asa ca va rog, tu sau Norocutza, trimite-ti-mi si mie pe adresa de mail cristina_miloiu@yahoo.com, lista cu alimentele, ca sa vad si eu cu ce pot sa inlocuiesc carnea.
Crissa, bine ai venit printre noi. Sa ai o sarcina si o nastere usoare.
25Miky, La multi ani!!!! Sa fii fericita si sa te bucuri de minunea cea mica din burtica.
Cristina, 34+
cinta spune:
buna, fetele frumoasele
o saptamana cat mai linistita si cu vreme cat mai frumoasa pe toate meleagurile
Mikiion, si pe mine ma tenteaza solutia la intorsul bebeului
am sa incercs a i-o comunic si colegei cand mai trece pe la birou. doar ca ea nu prea le rupe pe engleza si cred ca va trebui sa mimez
sper sa nu fie seful prin preajma, ca impartim biroul cu el![]()
Map, imi pare rau sa aud ca ai probleme cu inimioara. nu pot decat sa iti tin pumnii si sa ma gandesc la tine, pt ca nu stiu ce sfaturi as putea sa iti dau
la fel cu celelalte fete cu problemutze de sanatate.

Crissa - legat de suplimentul de fier, pt ca vad ca nu ti-a raspuns nimeni. Am intrebat doctoritza mea, pt ca aveam de la o prietena destul de multe capsule de fier. Insa docotritza mea mi-a zis ca mai bine sa iau vitamine pre-natale care au si fier in compozitie decat fier separat. Tocmai din cauza efectelor secundare neplacute.
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
Kehleyr spune:
Of, dragele mele, de ce or fi atatea probleme pe la noi
.
Cristina_Ioana, eu de Vladareanu am auzit numai lucruri bune, ai avut noroc sa dai peste el. Stai linistita ca daca bb a trecut de 2 kg oricum este deja foarte bine. Iar cu telefoanele la doctori... eu am sunat saptamana trecuta la doctorita mea o zi intreaga din 30 in 30 de minute, ca sa aflu ulterior ca este in concediu si de-aia avea telefonul inchis. Asta e, pe de o parte ma enervez dar pe de alta parte trebuie sa ii intelegem si pe ei.
Map, incep sa ma intreb daca nu am si eu probleme cu inima. Aseara de exemplu mi-am luat singura tensiunea si la interval de 5 minute mi-au iesit doua valori radical diferite. Cred ca totusi am gresit eu ceva cu masuratoarea, altfel e nasol rau (una dintre valori era 9 cu 7). Am intrebat medicul de familie si i-am spus ca ma simt de multe ori rau, am stari de lesin... adica nuchiar sa pic dinpicioare dar nici mult nu mai am. Eu nu sunt lipsita de energie de felul meu, nu ma panichez repede si refuz sa cedez la orice sentiment negativ, dar cand mai ia asa de brusc senzatia ca nu am aer si ca o sa ma prabusesc daca nu ma asez instantaneu, zau ca ma sperii. O sa vorbesc si cu dortorita ginecolog la urmatoarea intalnire, ca tipa asta mi-a spus ca e normal, volum de sange pompat etc etc...
Crissa, eu nu m-am ingrasat aproape deloc in ultima vreme si bb este chiar mai mare decat varsta calculata. Si, desi am sarcina cu fetita, nu m-am umflat nici un pic, toata lumea se mira. Daca nu ai simptome neplacute, eu zic sa nu ti le doresti numai ca sa fii in rand cu lumea
.
Miti, nu te speria cu diabetul gestational, se rezolva.
Amabella, da, exista un magazin pe Decebal si este destul de bine aprovizionat. Mai ales pe partea de carucioare si scaune auto. Nu ai cum sa il ratezi, este pe un colt si are pe toate geamurile afise cu nume de firme de lucruri pentru copii.
Si eu am probleme dar un pic de alta natura. Stau ca pe ace pana la nastere, dar asta e. La ultima ecografie toate chestiile de care ma temeam eu sunt OK, adica, bb este mare, placenta e OK, colul este foarte lung (4 cm), in schimb exista o anomalie la cordonul ombilical, care are una dintre cele doua artere obturate. Este un caz foarte rar, cam 1%, si nu prea se stie exact si nu s-au facut suficiente studii legate de asta din lipsa de volum de date. Am citit pe net, dar mai bine nu citeam, ca astia dau numai cazurile extreme si te sperie de nu mai poti
. Sansele sunt foarte mari ca bb sa nu aiba nimic, dar exista si alte posibilitati la care nici nu vreau sa ma gandesc. Astept controlul dar cred ca nici ginecologul nu o sa imi poata spune mare lucru... Sunt cumplit de stresata si imi spun in continuu ca nu trebuie sa ma gadesc la asta, pentru ca oricum nu am ce face, dar stiti si voi cum e, faci tot felul de scenarii, care mai de care...
De maine stau si eu acasa in prenatal.
Kehleyr
32+
cinta spune:
si acum sa va mai spun din peripetiile mele![]()
am uitat sa va scriu ca miercurea trecuta ma fost si am jucat bowling cu prietenii. s-or fi gandit toti de pe acolo ca sunt mama denaturata. Si puteam f bine sa ma dau eu de-a dura dupa popice la cat de rotunda m-am facut
asha m-as fi scutit de efortul de a cara ditamai bila grea dupa mine. dar a fost fain si ne-am distrat pe cinste.
Nu mai stiu cine intreba de centura de sarcina. eu o port de vreo 2 luni deja. si ma simt f bine. probabil la inceput a fost chestie mai mult psihologica, insa sapt trecuta nu am purtat-o pt ca se descususe scaiul si mi-era lene sa o repar. si pot sa spun ca una doua mi se intarea burtica la mers si mi se parea ca atarna. doctorita mi-a mentionat-o ca un apropos. pana la urma a fosta legerea mea sa o port. si cel mai important e sa iti arate cineva cum se paorta in mod corecta ceasta centura de suport. altfel poate face mai mult rau decat bine.
imi fac critica aproape zilnic pt ca sunt o lenesa si nu fac nici un fel de exercitii. dar eu vreau mult exercitii in apa. pana acum am cam avut restrictii de la doctor. iara cum nu am cosutm de baie. ca tot am amanats a imi iau unul care sa ma incapa.
fetele, am fost sambata la 3D
am 12 pozulici cu mandra noastra
cea mai frumoasa mie mi se pare o poza cu talpa. e asa de micuta... totate sunt bine, in paramentri si la locul lor. la 28 sapt si 3 zile, Madara noastra cantarea 1249 gr. Nu au putut sa ne zica si cat e de lunguta. Am tot insistat sa mi se zica lunigimea colului. Nu mai stiu pana la urma care lungine mi-au zis, ca e colul, ca e distanta de pozitionare aplacentei - ca nu ma pricep lemn la astea - dar doctorita mi-a repetat exasperata de cateva ori: 52 mm. Si p-orma l-a luat la rost pe sot in letoniana ca ce am de sunt asa de stresata si ingrijorata. Al meu dadea din colt in colt ca nu e vina lui ci piticii mei de pe creier au preluat avanpostul
bebelina e bine mersi cu capul in jos si m-a invatat doctoritza cum sa simt la pipait cand impinge cu funduletul sau cu piciorusele. nu mai spun cum numaram in cor cu doctoritza degetutele
eram ca la grupa mare la gradinita
a durat mai bine de 1 ora toata tevatura dar nu m-am simtit deloc si am batut din picior sa mi se raspunda. normal ca am uitat sa cer un amanunt: DPN - sa vad daca s-a modificat ori ba. dar nu'i bai ca mai e timp ![]()
la final eram asa de obosita, de parca alergasem la maraton. din pacate nu avem si video, ci numai poze. dar tot e bine.
cinta
assa spune:
Salutare
Am aparut si eu dupa cateva zile de calduri insuportabile, bine ca si azi e la fel, dar stau prin casa...
Cinta cam ce efecte negative ti-a zis medicul tau ca ar avea fierul? Eu iau de aprox. 4 sapt. fier si de 2 calciu cu vit. d si am uitat de starile de lesin/ameteli. Singura modificare facuta a fost reducerea dozei de la 2tb/zi la 1 , deoarece constipa. Si-l iau in urma analizelor si la indicatia medicului.
Asa ca fetele cu probleme de puls ridicat/aritimie doar o anemie va poate da starile alea nasoale. Va spune o patita!!!
Kehleyr fii optimista. Totul va fi bine o sa vezi
Iti dai seama ca daca te stresezi mai rau iti faci.
Miki25 LA MULTI ANI!!!!!
Cristina cum te mai simti?
Dar de celalate fete ce mai stiti (mishi si Bulinuta)?
Va pup
p.s Viseaza cineva ca naste? Eu am seara de seara visul asta.......o insemna ceva???
Assa 32+si 
geliza spune:
Miki25, LA MULTI ANI, sa fii sanatoasa, sa ai o sarcina usoara in continuare, o nastere usoara si un bebe sanatos si mancacios
Eliza
27+
si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
cinta spune:
Assa, pot fi tot felul de efecte, cum sunt si cele descrise de Crissa: greata, dureri de cap, cosntipatie sau. din contra, diaree, etc. depinde de la un organism la altul cat de bine il tolereaza. Si, daca imi amintesc bine [ ca discutia asta vea loc acum mai bine de 2 luni in urma] doctorita zicea ca nici nu se asimileaza atat de bine, de fapt.
cinta
MissJJ spune:
Buna fetele!
In sf am terminat de citit tot ce ati scris voi.
Crissa71 bine ai venit printre noi!
Sarcina usoara in continuare si bebe sanatos.
Cristina_Ioana imi pare tare rau ca te simti asa nasol. Pupici de la mine!
Si ramai optimista ca e cel mai bine. 
Kehleyr imi pare rau sa aud ca a aparut asa o problema, dar cum ziceai si tu daca te stresezi nu faci bine si oricum nu schimba situatia cu nimic. Stiu ca e greu sa nu faci tot felul de scenarii dar incearca sa think positive. Eu iti doresc numai bine si un bebe perfect sanatos.

25miky La Multi Ani
sa fii fericita si sa ai un baby grasunel si frumusel!
Eu weekendul asta nu m-am simtit excelent. Sambata Flo a muncit pana tarziu si nu am mai ajuns la agentie asa ca mergem samb viitoare ca isi ia liber toata ziua sa avem timp de umblat. Iar duminica a plouat non stop si nu am mers decat pana la tesco sa facem cump pt sapt care vine ca era gol frigiderul si apoi am stat in casa ca afara era groaznic de urat. De la vremea asta si de la nedormitul klumea sunt cam tahuie de cap si nu ma simt excelent deloc. Durerile de sold sunt destul de nasoale ma simt ca o babutza de 80 de ani cu reumatism. Plus ca mai noi seara incep sa mi se umfle mainile si picioarele si le simt fierbinti si mai nou simt si o durere asa pana la genunchi ca un fel de greutate parca am picioarele de plumb.
E asa naspa ca ma chinui sa adorm si sa gasesc o pozitie in care sa nu ma doara nici soldurile nici picioarele. Si as vrea sa se termine odata cu vremea asta ploioasa care tine de aproape o sapt pt ca sunt super deprimata si cu dureri de cap si o stare de somnolentza continua. Si e nasol ca nici nu pot dormi ziua cu toate ca mie tot timpul somn iar seara abia ma chinui sa adorm.
Si m-am saturat de stat in casa voriam sa mergem intr-un parc la o plimbare duminica dar ce ne lasa vremea? 
------------------------
28+ 
Born free, now I'm expensive. ![]()
Poze
Lucrusoare baby