Copilasi martie-aprilie 2004 (79)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Alona, ce mare a crescut Thea! Si ce scumpa e!
Cred ca il astepti pe Vlad cu mari emotii. Cum a terminat clasa I?
Imi pare rau ca n-ai chef de scris dar eu as fi vrut sa ne povestesti mai multe despre cum o sa fie intalnirea dintre Thea si Vlad si cum o sa fie (re)acomodarea lui Vlad in Canada. Sper sa ne povestesti cand va veni vremea.

Daniela

Iubirea mea - LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alona spune:

Nedda,Vlad a terminat clasa a 3-a in Romania, cu toate ca nu stia nimic , nici sa scrie nici sa citeasca in romana, dar cum pierdea niste chestii la matematica care se fac si aici si acolo in clasa a 3-a a trebuit sa inceapa de-acolo, s-a descurcat bine, pe mine m-a interesat doar sa stie romaneste, acum v-a trebui sa mai lucram si acasa cu el sa nu uite, desi a pierdut la engleza mult, dar isi v-a reveni sper destul de repede, o sa avem de lucru pina incepe scoala.De reactia copiilor cind o sa se vada pe viu sint si eu tare curioasa, acum se vad pe webcam si vorbesc aproape zilnic(asa cum vorbeste Thea, nu prea mult ca e o lenesa) de fapt se maimutaresc mai mult si se distreaza.
Fetelor, cum sa fac cu Thea sa fie interesata de citit, ii citesc dar imi da pagina mai departe dupa 2-3 cuvinte, nu apuc sa termin o fraza ca ea pleaca.Am vazut ca va jucati cu plastilina, o sa-i cumpar si eu sa vad daca o atrage.
No, ajunge cit am scris pe azi, mai las si pe altadata.

Mergi la inceput

Alona, nu stiu de ce am ramas cu gandul ca Vlad a fost in clasa I in Ro. :) Deci ai baiat mare! Sigur va recupera la engleza foarte repede.
In legatura cu cititul, iti zic cateva chestii desi poate tu le-ai incercat deja pe toate pana acum.
Poate Thea va fi interesata sa asculte daca ii citesti cartile despre personajele preferate. De fapt povesteste-i-le tu in fraze simple si scurte in loc sa citesti textele sau poeziile.
Sau poti sa incerci sa iei carti d'alea care au personaje in relief si sa citesti povestea interpretand fiecare personaj.
Sau, alta idee, de-acum puterea exemplului functioneaza foarte bine: inventeaza o poveste (pe care sa i-o spui) despre o fetita careia ii placeau foarte mult cartile si avea rabdare sa le citeasca, avea mare grija de ele etc...stii tu!:)
Si ultima lucru, probabil ca trebuia sa te intreb de la inceput asta: Theei ii place sa ASCULTE povesti? Poate ca pentru ea e interesant sa ii povestesti ceva si nu are rabdare sau nu e interesata sa si vizualizeze povestea cu ajutorul cartii. Atunci...sa traiasca CD-urile si gata! Va veni ea vremea cartilor mai tarziu.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Incep prin a-mi cere scuze pt absenta lunga si nemotivata!
Nici eu nu stiu sigur de ce nu am trecut pe aici (ca doar imi sunteti tare, tare dragi!); situatia a inceput de la faptul ca am avut ffff mult de munca si lucram noaptea (am fost fara bunica) si nu apucam sa mai intru si aici (doar la CJ); iar apoi, cand pierzi firul unei povestiri e tare greu sa-l prinzi din nou.
Dar uite ca azi mi-am propus sa nu mai aman mult timp revenire.
Si revin cu o veste: azi i-am lasat pe copii in MM pt 11 zile; sunt fff trista (mai ales ca Simon pleaca pt prima data); am plans de m-am stors toata; acum sunt un pic mai bine. Nu stiu ce ma fac eu fara ei atata timp!

Nu am citit nimic in urma .
Doar am zarit ca Mickyyy e nostalgica.
Mickyyy, si pe mine ma apuca stari dintr-astea dupa burtica cand vad cate o pe strada, sau trec pe langa maternitatea unde am nascut sau pe langa cabinetul gine unde am frecventat; Doamne, atat de mult mi-a placut sa fiu gravida!
Fetelor, care aveti doar un bebe (aproape toate), va invidiez ca aveti sanse mari sa mai fiti odata . Ce stare minunata!
Gata, ca-n seara asta sunt pusa rau pe .

Laura, Ela, Simo, Mickyyy, Clau, Malina, Daniela, Andreea, Anca, Codruta mii de si cate o

Mariana, Stefan (20.04.2004) si Simon (30.08.2005)

1 , 2 si 3
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Buna seara si de la noi.
Mariana, pupici si voua. Te cred ca ti-e dor de puiuti mai ales ca ai ramas fara nici unul, eu nu cred ca il voi putea lasa in tara desi maica-mea si soacra-mea il cer tot timpul, macar putin. Teoretic l-as lasa mai ales ca ma gandesc cum ma voi descurca cu doi, dar practic nu am puterea sa o fac, desi poate lui i-ar fi mai bine si ma gandesc ca eu sunt egoista ca nu il las. Mickyy, ma faceti si pe mine nostalgica cand ma gandesc ca nu mai am mult si nu o sa o mai simt in burtica pe bebica mica. Si mie imi place sa fiu gravida desi m-am cam stresat si parca mi-a fost mai greu decat cu Tudor, dar cand ii simt miscarile prin burta toata ma topesc. Tin minte ce tare mi-au lipsit aceste miscari si dupa ce l-am avut pe Tudor.
Alona, chiar ma gandeam ca nu mai stiu nimic de tine. Cred ca ai mari emotii ca vine Vlad acasa. Il mai lasi inapoi sau ramane cu tine? I-a placut in tara cu bunica si la scoala. Mie mi-ar place sa gasesc aici o scoala cum e scoala 20, desi eu am fost la 14 si mi-a placut foarte tare. Legat de cititul cartilor pentru Tudor este singurul moment cand sta linistit, dar noi ii povestim in fraze scurte pozele din carti si el le repeta, deja stie toate cartile pe dinafara.
Nedda, voi cum va jucati cu plastelina? Eu inca nu i-am luat si nu stiu daca ar avea rabdare. Va tinem pumnii cu gradinita. Tudor si-a cam luat vacanta de cand sunt eu acasa.
Malina, concediu placut si sanatate multa.

Tudorel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Buna dimineata!

Azi ma simt un pic mai bine. M-am trezit la 8.45 ; acum iau micu` dejun si incerc sa-mi fac un plan de bataie pt ziua de azi.

Codruta, cat timp mai ai pana nasti? Ce mi-au lipsit si mie miscarile din burtica! Dupa nastere, ceva timp aveam senzatia ca se misca bebe, dar....

Anca, a si trecut un an de cand e Vlad in MM??? Cred ca sunteti tare emotionati pt regasire!

; o zi minunata!

Mariana, Stefan (20.04.2004) si Simon (30.08.2005)

1 , 2 si 3
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Salutare!
As minti daca as spune ca nu am mai intrat pe DC,o fac,dar mai rar decat inainte,pentru ca Vlad nu ma mai lasa deloc sa stau la calculator fara sa-l iau si pe el langa mine si daca vine si el n-am nici o sansa sa scriu,doar sa citesc si asta f. repede pentru ca tati l-a invatat sa dea click pe steluta si ii face mare placere sa-mi arate ce stie el.Am fost si ocupata,tocmai mi-am luat permisul de conducere,ma pregatesc si pentru un examen...cam asta.Din cand in cand va citesc.
Vladut e bine,sanatos.Creste frumos(are 93cm si 14 kg),ne intelegem destul de bine cu el,se mai trezeste el morocanos cateodata si-l tine toata ziua,dar in rest e baiat bun.Suntem pe drumul ce-l bun ca pampers-ul,mai avem putin si scapam de el.Mai mult rau fac eu ca-i pun pampers-ul cand iesim afara,pentru ca el ma anunta doar fara pampers.Voi ce faceti cand iesiti afara? Am scapat de mult si de suzeta,de biberon am scapat de un an de zile,mai avem de lucrat la lingura,pentru ca eu nu prea am rabdare sa i-o las lui.Daca mai sta pe la buni s-ar putea sa pape singur mai repede,ea are mai multa rabdare.De vorbit vorbim multe,dar stalcim aproape toate cuvintele.E foarte haios! Insa il corectam de fiecare data si unele cuvinte a ajuns sa le pronunte mai bine.Dar daca vrea sa spuna mai multe...nu mai avem nici o sansa sa intelegem ceva.Poate doar din gesturi.
La multi ani tuturor puiutilor care au implinit anii in ultima vreme si carora nu le-am urat sanatate multa,sa fie frumosi si sanatosi si sa aduca multa,multa bucurie parintilor!
Codritu,nastere usoara! Mai ai putin,am inteles,si cred ca iti faci griji legate de nastere.
Va pup pe toate!
Daca tot am timp acum,poate reusesc sa mai pun poze in albumul lui Vlad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Gata,am pus cateva poze noi cu Vlad.

Mergi la inceput

Codruta, sa ne spui si noua cand nasti, OK? :)
Cat despre plastilina, cumpara-i lui Tudor fiindca sunt convinsa ca o sa-i placa. De obicei culorile vin si cu niste "ustensile" de intins, de taiat, de facut forme, figurine diverse ('molds') sau stampile cu diverse animale etc. Asa ca, mai intai Tudor se va juca cu toate astea. Eu nici n-a trebuit sa-i arat Larei ce sa faca cu ele. :) Sigur ca o ajut sa intinda plastilina, sau sa puna cantitatea corecta de plastilina in formele alea cu care face animalute. Cateodata facem o turma de catei sau de ursuleti de diverse culori si incercam apoi sa le facem o casuta etc. Eu nu prea am talent la chestii d'astea si sfarsim prin a folosi unul din castelele sau casutele de la seturile de 'Little People' de la Fisher-Price. Avem toate 'dotarile' corespunzatoare sa punem ursuletii de plastilina sa doarma in casuta, sa stea la masa etc. in jucariile de plastic. Intelegi tu!:))

Mariana, curaj! 11 zile trec repede-repede, ca vantul as zice. Si te vei vedea cu copiii inapoi.

Hana, bine ai revenit.
Ai intrebat ce facem cu scutecul cand mergem afara: mai intai ma asigur ca am doua randuri de hainute curate cu mine (desi le-am carat degeaba dupa mine pana acum), servetele umede si tot restul.
Apoi, oriunde mergem ma uit unde e toaleta publica, ca sa pot s-o duc repede in caz de urgente. Cand imi spune ca vrea sa faca, mergem frumos la toaleta publica, o tin pe brate deasupra WC-ului asa incat sa nu atinga absolut nimic si asta e. Ne spalam pe maini la iesire si am rezolvat problema.
Daca Vlad iti zice deja cand face si nu aveti accidente la tot pasul, eu ti-as spune sa ai curaj si sa nu-i mai pui scutec cand iesiti afara. Nu face decat sa-l induca in eroare: ba are scutec, ba nu are, ba trebuie sa spuna cand face pipi, ba nu trebuie sa spuna...
Daca va duceti in locuri unde nu este toaleta publica, ia cu tine un scutec si pune-i-l jos, sa faca pipi pe el. Asa rezolvi si problema copilului si problema 'poluarii' parcului sau locului in care va duceti.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Mariana, bine ai revenit. O sa treaca repede zilele astea si de-abia ajungi si tu sa faci chestii care cu ei in casa nu le poti face. Si te odihnesti un pic...
Si mie mi-e dor de zilele cand eram insarcinata. M-am simtit f. bine pana spre sfarsit, desi am avut burtica uriasa (am avut aproape 6 kg de copilasi in burtica si eu sunt mica - 1,57 m...) si ma apuca si pe mine melancolia cand stiu ca n-o sa mai simt niciodata un bebe miscand in burtica... :(

Alona - ce mare si frumoasa e Thea! Superb par are! Ma bucur ca se intoarce Vlad. O sa recuperati si engleza pana incepe scoala.

Codritu- cand ai dpn? Cred ca ne-ai mai zis si am uitat. Ati ales nume???

Nici noi inca nu ne-am incumetat sa iesim fara pampers din casa. De multe ori venim cu el uscat inapoi, dar de multe ori cu el plin... Pana nu avem la activ o saptamana de zile consecutive in care sa fie uscat pampersul cand venim acasa, nu ma incumet... recunosc ca mai mult din comoditatea mea...

Ai mei azi dorm pe rupte - deseara be scot peri albi pana adorm...

A, si azi avem 9 ani de casnicie... 9 ani fericiti!! Doua lucruri imi doresc: cand creste Lucas, sa fie un sot la fel de bun si un tata la fel de iubitor, iar Mia sa ajunga sa isi petreaca viata cu un om la fel de bun si de cinstit ca tatal ei. Cred ca asta spune tot...

Mergi la inceput