Copilasi martie-aprilie 2004 (79)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

hop si eu

Mickyyy imi pare rau! Nu ai de ce sa te simti vinovata!
Dumnezeu sa-l odihneasca
Nu stiu cum sa te sfatuiesc in ceea ce priveste crizele ei, pentru ca si Raul face si ma depaseste, dar eu una il las sa urle cat vrea, il ignor cu desavarsire...mai da atunci sunt surda rau de tot Pana la urma se satura de urlat si plans si e acelasi copil dulce
Mie-mi place de el cu ce usurinta trece de la o stare la alta

Andreea, eu am scapat de faza in care sunteti voi acum...daca nu ma asculta pur si simplu il luam frumos in brate si mergeam acasa...nu stateam cu el la povesti...e adevarat ca si acum sunt momente cand daca vreau sa vorbesc cu el nu ma aude, vorbesc singura, dar macar am scapat de crize Spor si voua!

Malina

Laura ce mai stii de Hana?? n-a mai dat de mult pe aici...transmite-i salutari
Simo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Fete dragi, Malina, Laura, Simo, Andreea, am citit ca ati intrebat de mine dar n-am mai avut timp sa raspund. N-am plecat in concediu ci am fost foarte ocupata cu diverse lucruri. Cel mai important e ca Lara va merge la gradinita incepand de saptamana viitoare. Eu am emotii foarte mari. Cred ca ii va trebui ceva timp sa se obisnuiasca. In plus, eu am un 'ghem' in stomac la gandul ca puiul meu nu va fi cu mine o buna parte din zi... Va mai zic eu cat de greu va fi pentru ea dar mai ales pentru mine...

Andreea, sunt absolut de acord cu ce ti-a zis Simo. La noi amenintarile ca plecam acasa ACUM daca nu ma tine de mana, daca nu vrea sa imparta jucariile cu alti copii la locul de joaca etc. au functionat foarte bine. Acum nu ma pot plange dar imi aduc aminte ca am fost foarte ferma uneori, luand-o pe Lara in brate si indreptandu-ne spre masina... Sigur va intelege si Alexandru ca nu e de gluma...

Micky, cred ca iti faci probleme prea mari: Malina nu face nimic neobisnuit pentru varsta ei. Nici eu nu mi-am 'recunoscut' copilul cand a inceput sa urle si sa se tavaleasca pe jos ca vrea ceva, dar mai ales ca vrea ea SA FACA ceva. (Situatia descrisa de tine cu scutecul si cana de cereale e una tipica!:) Dar, am facut la fel ca tine, i-am spus ca stam de vorba cand se opreste din plans fiindca eu nu inteleg ce vrea. De cele mai multe ori s-a oprit din plans si am vorbit frumos, i-am explicat ce si cum si am facut cum vrea ea cand s-a putut. Intotdeauna am avut o explicatie pe intelesul ei pentru fiecare lucru pe care i l-am refuzat. Acum vine la mine si isi sterge ochii si zice "Mama, look! Lara-nu-cry! Gata cry!" :) si atunci ne luam in brate, vorbim frumos, o intreb ce a vrut sa spuna sau sa faca si pe cat posibil incercam sa facem un compromis intre ce vrea ea si ce vreau eu si ii explic de ce nu putem face cum vrea ea.

Laura, am vazut pozele! Foarte frumoase!! M-am bucurat ca ne-ai pus si niste poze cu natura. Exceptionale!

Malina, concediu placut si sa aveti vreme frumoasa la mare.

Simo, si noi am avut vreme racoroasa saptamanile trecute si m-am bucurat foarte tare. I-am cumparat Larei cutie cu nisip si am pus-o afara, pe deck. I-am gasit si nisip colorat (albastru) si Lara ar sta numai afara toata ziua. :) Mi-ai dat o idee excelenta si iti multumesc pentru ea!

Daniela

Iubirea mea - LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Micky, si eu zic ca e comportament "normal" pt un copil de 2 anisor. Si zic si eu la fel ca Daniela, ceea ce ti sa- intamplat tie cu pampersul e un exemplu destul de clasic. Eu as fi cedat si i-as fi pus din nou pampersul si as fi lasat-o pe ea sa si-l dea jos, spunandu-i ca n-am stiut ca de fapt poate sa si-l dea jos cu cana de cereale in mana... Dar asta o spun acuma, privind dinafara - nu stiu daca la 6 dimineata, proaspat trezita din somn as fi avut aceeasi staren de calm :)
Stiu ca sunt enervante fazele astea, dar pt. mine e mai simplu sa cedez la ceva asa minor. Stii cum se zice aici: "You have to choose your battles" - adica trebuie sa stii cand trebuie sa lasi de la tine si cand nu. Precum am scris in raspunsul pt. Andreea - daca e ceva ce implica un pericol pt. ei nu cedez DELOC, cu riscul sa planga, sa faca scandal, etc. Dar daca sunt fleacuri, mai las de la mine. Ca doar n-o fi foc... Stiu ca se zice ca nu e bine sa le faci pe plac ca si-o iau in cap, dar daca sunt niste fixuri dinastea de genul "luat pampersul jos singura" mie nu mi se pare nimic rau daca cedam. Toata problema nu trebuie privita ca pe o lupta "cine castiga cearta asta" daca sunt fleacuri. Daca e vorba de obraznicii, de trantit jucarii, lovit alti copii sau chiar parintii/ fratii, etc. atunci trebuie impuse niste reguli care intr-adevar nu trebuie incalcate. Dar la maruntisuri eu cedez. Nu am putere sa fac fata la plansete, care dupa parerea mea sunt inutile. Dar repet - la 6 dimineata, nu stiu daca as fi avut prezenta de spirit sa ii pun din nou pampersul... :) Sper ca te lasa sa dormi mai tarzu maine dimineata.

Daniela, ma bucur ca va place sand table. Si noua inca ne place - nu s-au plictisit deloc de ea. Si in continuare sunt incantati la culme de plastilina!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Simo, daaa, si Lara se joaca mult cu plastilina. Nu s-a plictisit desi ne jucam cu ea aproape in fiecare zi. :)

Asa, si am vrut sa va mai povestesc despre ce face Lara (sau ce nu mai face) in ultima vreme: cred ca si-a dat seama ca somnul de peste zi e pierdere de vreme :)) si l-a scos din program ei. Nu mai vrea sa doarma ziua deloc. De cand se trezeste dimineata "o duce" asa toata ziua si se culca seara tarziu... Uneori da semne de oboseala pe la 7-8 seara dar daca as culca-o atunci ar dormi o ora si apoi m-ar tine treaza toata noaptea. Oare sa ma ingrijorez si sa mai incerc s-o conving sa doarma peste zi?

Daniela

Iubirea mea - LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Daniela, n-ai de ce sa te ingrijorezi - dar eu as mai incerca in locul tau un pic. Poate reusesti s-o pacalesti (desi, imi amintesc ca Lara niciodata n-a dormit f. mult). Sau, poate incerci s-o culci la 7-8. Poate iti face o surpriza si doarme peste noapte. Nu stii niciodata... Cica lipsa de somn creeaza insomnii - am citit undeva ca organismul, la oboseala, secreta o substanta de genul cofeinei si deci te impiedica sa dormi - deci e un cerc vicios. Cu cat dormi mai putin, organismul trimite semnale ca nu mai ai nevoie de somn. Asta nu e cazul la oboseala normala, pe care o experimentam toti zi de zi. Dar la oboseala acumulata in timp se produce acest fenomen - asta spunea aticolul respectiv. Dar fiecare copil e diferit - unii au nevoie de somn mai mult, altii de mai putin. Succes in orice cale alegi... respectiv in ceea ce te lasa Lara sa alegi :)
Am uitat sa-ti scriu ieri ca ma bucur ca ati rezolvat cu gradinita. Pana la urma la care va merge - la aia care iti placea tie mai mult?

Azi am fost la ocean si ne-am distrat de minune. Suntem rupti cu totii. Cu toate astea, copilasii au adormit f. tarziu. Mai stau si eu un pic si ma culc, ca maine iar o luam de la capat cu joaca, parcul, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

inca nu am intrat in concediu.. abia maine...
in sfrasit a fost si la noi frumos si am stat toata ziua in curte la bunici la nisip si cu tricicleta. A reusit sa se bronzeze si putin pe maini ca sa fie un pic mai pregatit pt mare.

Simo si eu sunt de acelasi principiu, daca nu este periculos nu-i interzic. Ii arat tot ce il intereseaza si daca nu sunt de nasul lui.

Laura multumim pt urari. speram sa avem vreme buna. E asa de bine sa fie cald si soare... si uitasem.

Daniela ce bine ca mai dai si tu un semn de viatza.
Cred ca ai mari emotzii cu gradinitza... si eu as avea. Noi mergem la 3 ani, ca la cresa cred ca ar lua multe boli si m-am speriat de cand cu pneumonia.. Dar abia astept. Mai ales ca am vazut cum s-a schimbat un baietel de 3 ani care era exact ca Danutz (ziceai ca sunt gemeni, erau calmi, nu faceau galagie, seriosi). Dupa doar 2 luni de gradinitza e de nerecunoscut (este f activ si face numai prostii, plus ca a invatat sa vb f bine, a invatzt poezii pt serbare).

Cu somnul 'wellcome to the club!!!' Danutz din iarna a inceput sa-si scoata somunul de pranz incepand cu weekendul. A avut chiar o luna intreaga cand nu a dormit de loc. Cel mai devreme s-a culcat o data la 7 . eu zic sa incerci sa o culci mai devreme seara ca sigur doarme pana dimineatza. Noi am incercat in toate felurile si dormit mai devrme si culcat la timp, doar doar o dormi. Pare ca merge sa-l culcam la 22 desi si-a prelungit somunul de dimeminetza pana la 8-8:30 (inante dormea de la 21 la 7-7:30). Acum doarme si de pranz cam 3-4 zile pe saptamana.
in weekend nu a dormit de loc desi nu mai putea de somn, cred ca i-a placut f mult afara la aer si nu a vrut sa se mai culce.
In schimb am stat in pat 2 ore cat de cat linistiti + sambata noaptea dormit la la 21 la 9 ca sa recupereze .

Asa ca.. faceti ce puteti

Nici eu nu dormeam cand eram mica... asa ca...daca dormeam de pranz nu mai puteam sa dorm noaptea. in schimb dorm mult si f profund noaptea.

miky pupici.

clau ce mai faci?

Ati observat ca Mariana nu mai da nici un sem de viatza? ce o fi cu ea? Ce faci?????????

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Buna dimineata. Sunt cam franta. Am fost ieri la plaja, super cald si apa buna. Copilul meu a stat numai in apa si alerga pe toata plaja. Nu mai pot, sunt terminata. E ultima data cand mai merg singura cu el la plaja. O sa iau o armata de bunici cu mine. Cel mai greu a fost cand a trebuit sa plecam acasa. Nu a stat sa-i mai pun pampersul si am plecat in pantaloni scurti. Bine ca nu a facut pana acasa. Sambata am fost in Mamaia si l-am dus cu telegondola. Tare energic si neastamparat mai e. Am tot incercat cu amenintari de genul: daca nu esti cuminte, plecam acasa. dar rasp lui e: da, mergem.Eu ce sa mai fac?

Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Fetelor, ma bate gandul sa-l inscriu si eu de la toamna la o gradi de 4 ore, poate s-o mai linisti si o sa stie de frica cuiva. Dar mi-e cam mila de el. Nu stiu ce sa fac.

Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata si de la noi!

In sfarsit ne-am apucat de apartament...sau ma rog...asa zicem noi . Azi dimineata au venit baieti, s-au apucat de facut curatenie pe-acolo (dat jos linoleul, tapetul, faianta). Acum ramane de vazut cat de norocosi suntem....ca deja faceam misto cu barbata-meu azi in drum spre serviciu, cum le-am dat un avans, pana diseara nu mai gasesti picior de lucrator in apartament . Ca nu ne-au fost recomandati de nimeni (ma refer la cunoscuti, ca asa recomandari despre ei am primit dar tot de la ei am primit si telefoanele celor care i-au recomandat, deci puteau sa fie intelesi intre ei), i-am gasit noi pe internet. Par ok la prima vedere, referintele au fost bune, au firma, am verificat si firma pe net sa vad daca exista si totul parea in regula, ne-au dat factura pentru avansul platit....acum ramane de vazut, ca daca stau sa-mi fac ganduri negre....oricum modalitati sa-mi traga teapa ar gasi daca asta vor.
Eu sunt bine dispusa....si abia astept sa vad ce se-ntampla diseara, daca au facut ceva si daca ii mai gasesc acolo (asta-i cea mai mare curiozitate a mea)

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Ce bine ca este putina activitate la subiectul nostru...
Andreea ce bine ca va puteti duce la plaja, mi-am promis si eu ca o s-o duc pe Daria , aici la noi la piscina...O sa-i placa la nebunie ! Nu te ingrijora, copiii energici sunt mai greu de stapanit, cred ca gradinita o sa-i fie bine lui Alexandru . Asta e primul lucru care se invata la gradi: program. Program de masa, program de somn, program de joaca. Chiar imi spunea sora mea ca obiectivul la Grupa mica e sa-i invete sa stea pe scaun. Da-l fara grija la gradinita, o sa fie bine .

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput