Copilasi martie-aprilie 2004 (79)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

ok. sa-mi trimiti si numarul tau de telefon.
merci de informatie. stiam de acum 3 ani ca se blocau rotile la parcarea inlocurile nepermise. oricum respectam regulile si purtam centurile. daca ar face in toate orasele ordine ce bine ar fi, ca la noi este babilonie.

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Nu se mai blocheaza rotile, nu se mai plateste la bariera din Mamaia. Dar politie la tot pasul. Anul trecut era multa in Mamaia, dar acum au invadat si Cta.

Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Heelp...dati-mi si mie o idee, daca aveti vreuna, ca nu ma mai inteleg cu malina.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78390" target="_blank">Aici gasiti si amanuntele!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Iti rasp aici. Noi nu ne confruntam cu astfel de probleme inca, ci cu altele tot de fitze. Am ras citind povestea, cu toate ca stiu ca nu-i de ras. scuza-ma. O sa invat si eu de la voi daca ajungem in situatii asemanatoare. Oricum, pupa fetele din partea mea.
Claudelu, ce e cu tine? Pe unde esti?
Nedda banuiesc ca e plecata in concediu, deci are o scuza.

Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi

Mergi la inceput

iti raspund aici ca poaet mai are cineva nevoie. noi am trecut de faza asta... cred ca ii dadeau si maselsele + ca nu dormea de pranz. si la noi durau crizele cate juma de ora o ora, asa ca linisteste-te e ceva normal.

in primul rand cand se tavaleste sau incepe criza ies din camera sau rad de el, sau chiar il aprob. inainte intram in panica (ca sunt f inpresionante crizele) , ne stresam, eram tot timpul langa el ca sa-l potolim si cu cat insiatam cu atat facea mai mult timp si mai tare. Acum rad de el sau ii zic sa stea acolo si gata.

I-am adus argumente pe intelesul lui:
- de ex cel cu centura = daca nu pune centrura => amenda => nu mai luam carti;
- daca strica ceva => cheltuim bani => nu mai luam carti;
- daca nu se imbraca atunci => se imbraca singur / sau nu mai iesim afara
- daca se tavaleste => ma supar si ies
- daca sta dezbracat => il vad vecinii
- voia o data sa aruncce ceva in WC (care nu se ducea). Degeaba i=am spus ca nu are voie. Cand i-am spus 'ok poti sa arunci DAR se va infunda WC-ul si toata apa si kk de la vecini vor iesi pe covorasul de baie. Vrei sa avem kk de la vecini pe pres? DACA DA arunca...' s-a gandit si a ales sa NU arunce.

Atunci am avut o revelatie (stiam in teorie dar am constatat practic). Vor sa aleaga ei momentul, actiunea. Dupa ce am constatat asta am gasit calea sa ne intelegem.

Sper sa gasiti cat mai repede calea de comunicare, ca ce merge la un copil nu merge neaparat si la altul.

pupici

Mergi la inceput

ce am uitat sa-ti spun ca a durat cam 2-3 luni... ca la un momnet dat ne disperase . si ca si acum (mai ales daca e obosit) mai face scheme dar mai rar si de mai scurta durata.

pupici

Mergi la inceput

Sunt in stare de soc....sorry ca postez aici, da' simteam nevoia sa vorbesc.
Tocmai am citit despre o mamica (cu care vorbisem acum o saptamana pe PM) care a pierdut bebelusul la aproape 37 de saptamani (sarcina oprita in evolutie)! Ce-i drept, s-a intamplat de ceva vreme (week-endul trecut), eu abia acum am gasit povestea ei pe net, si nu-mi revin. Am cunoscut-o prin simplu fapt ca aveam acelasi doctor, si-mi cerea parerea despre el. Desi din spusele ei doctorul nu are nici o vina tot am un sentiment ciudat. Pe langa tragedia in sine, faptul ca i-am recomandat cu caldura un doctor care poate sa fi avut (direct sau indirect) o contributie la ce i s-a intamplat (ea sustine ca nu, ba chiar ii ia apararea) ma face sa ma simt groaznic. Nu mai sunt buna de nimic, se uita colegele de birou la mine si nu ma cred cand le spun ca sunt ok. Pentru ca se vede de la o posta ca nu sunt. N-am fost niciodata capabila sa-mi pun sentimentele in cuvinte pompoase, nu sunt nici acum, insa nu pot decat sa ma bucur ca am doi copii perfecti, nascuti cu acelasi doctor despre care multi de pe forum fug ca de draqu, ca sunt sanatosi amandoi si ca n-am avut nici o problema majora cu ei pana acum. Ma gandesc cu groaza la ce-o fi in sufletul acelei fete care n-a mai apucat sa-si tina puiul in brate. I-am citit toata povestea, postarile de dinainte de nastere, postarile de dupa, e o femeie curajoasa, eu in locul ei nu stiu sa fi avut atata tarie sa pot depasi evenimentul. De fapt cred ca eu sunt mai marcata decat ea acum.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

saraca.. e groaznic, atat de aproape...
Dumnezeu sa-i odihneasca ingerasul !

tu nu ai avut nici o vina ca i-ai recomnadat doctorul, i l-ai recomandat din prizma experientei tale.
sunt multe bucirii si tristeti impartasite pe site...de multe ori povestile sunt zguduitoare. mie personal imi provoaca aceeasi senzatie - tristetze enorma si in acelasi timp imi aduce aminte ce fericiti suntem ca avem copilasi sanatosi.

trebuie sa-I multumim in fiecare zi ca avem copilasi sanatosi si sa ne rugam pt sanatatea lor. Insasi banala uranre de LA MULTI ANI capata semnificatii mult mia profunde.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Mickyyy, ce grozavie ! Saraca de ea ! Dumnezeu sa-i odihneasca ingerasul si ei sa-i dea putere sa treaca peste aceasta tragedie !

Tu nu ai de ce sa iti faci reprosuri. Unele lucruri trebuie sa se intample si noi nu avem putere sa ne impotrivim. Noi trebuie sa multumim Domnului ca avem ceea ce avem si sa ne rugam sa aiba grija de noi !

Si Daria are astfel de crize...au inceput cand am fost la munte, a stat la mama si ea are tendinta sa-i sufle in coarne si cum nu-i iese cum vrea cum i se innoada lacrimile in barba. Nu poti s-o certi ca ea a si inceput sa planga. Ce ti-au spus fetele am aplicat si eu, uneori tine uneori nu. Daca eu sunt calma relativ odihnita si am "inspiratie " si rabdare trece repede, daca sunt nervoasa .....Sambata eu faceam mancare si ea imi tot deschidea usa la bucatarie, ba sa-mi arate ceva, ba sa ma cheme in sufragerie,....de o mie de ori. Bineinteles ca usa se deschide usor, dar ea inca nu poate sa apese pe clanta bine si asa ca ii facea putin vant si se izbea de perete. I-am explicat, dar nimic. Paharul s-a umplut in momentul in care m-am nimerit langa usa si era sa ma loveasca. M-am ratoit la ea si i-am dat una la fund si ...a fost o tragedie...

Andreea, eu sunt o fire independenta si mi-am dorit intotdeauna ca si fiica mea sa fie la fel, dar ..privind lucrurile din prisma unui parinte acum , lucrurile s-au schimbat. Am ajuns la concluzia ca ii voi dezvolta mai tarziu aceasta calitate cand va intelege ce inseaman pericol si periculos.
La noi merge foarte bine puterea exemplului, am inventat povesti educative :
- Gheorghita ( asa il cheama pe eroul negativ ) nu isi strangea jucariile ; bunica lui care era batrana si nu vedea bine , a dat cu aspiratorul si aspiratorul i-a "papat " toate jucariile
- De ce plange mami copilul acela ? A plecat de langa mama lui si politia , cand la vazut singur, l-a dus la sectie .
- catelul dadacei a fost lovit de o masina si a murit, asa ca de masini ne ferim de mult.

E foarte adevarat ca sunt zile si zile, dar ea deja stie ca atunci cand trecem strada trebuie sa nu alerge si sa ma tina de mana, ca trebuie sa mergem pe trotuar cand ne plimbam...Mai greu e sa fac si eu mereu cum am invatat-o pe ea.

Copiii au perioade, si daca ai un copil mai energic e greu sa-l stapanesti intotdeauna. Rabdare si inspiratie !

Malina sa aveti un concediu placut ! Vreme frumoasa am inteles ca o sa aveti, deci nu va ramane decat sa va distrati !

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

malina, cu malina mea procedez si eu aproape la fel ca tine atunci cand o apuca crizele, de multe ori rad de ea, fac haz de necaz: "Gata puiu? aa...nu??...mai vrei sa plangi?...bine!!...te mai lasa mama...cam cat crezi ca mai ai nevoie sa plangi....1 minut, 5? la care ea de obicei raspunde "muuult" - adica mai are nevoie de mult timp sa planga. bine pitic, te lasa mama sa plangi...sa vi s-o anunti cand ai terminat ca am ceva treaba. Vezi ca nu urli suficient de tare si n-aude si vecinu de la 2. Un pic mai tare, ia vezi, poti?" .... si chestii de genul. Uneori da rezultate, incepe sa rada, alteori se enerveaza si mai tare si se pune si mai rau pe urlat. Sau rad de ea in hohote cand o vad ca plange, sau vorbesc cu Daria si-o laud pe ea ce cuminte e si se linsiteste imediat si Malina si vine la noi sa-mi arate ca si ea e cuminte.
Insa sunt si cazuri cand orice-as face....urla de ma-nnebuneste, si nimic nu foloseste s-o linistesc. I se umfla ochii de la atata plans, raguseste, se-nneaca...face adevarate crize. In momentul ala ma simt o mama denaturata, dar stiu ca daca ii cedez la lacrimi, o sa fiu vesnic sclava ei. Sincer, nici eu nu mai stiu cum sa procedez.

Mergi la inceput