La France (55)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

Ascensiune palpitanta, fetelor!
De dimineata m-am trezit cu o constiinta tare neimpacata ca nu stiu nimic despre sarbatoarea de azi... Mi-a trecut repede.
Otilia, bun venit tatalui tau si tie multa putere si toate gandurile mele bune
Am vazut reportajul de-aseara, l-am inregistrat, cine-l vrea sa ridice doua degetele. Eu suspin dupa un reportaj despre Iasi, cred ca l-am vazut acum vreo doi ani, nu-mi amintesc f bine, poate ca era in cadrul emisiunii "Double je". Chiar voiam sa va rog frumos, daca aveti si daca puteti si daca nu va-ncurc prea tare, as avea nevoie de mici filmulete, reportaje, da' de bine sa fie:), cu si despre Romania. Are consortu' o prietena de m-a innebunit cu vastele ei "cunostinte" despre Romania: Dracula, Ceausescu, foame si, mai nou, gripa aviara. Si pt ca nu-i fata rea, dar are doar o falsa impresie despre o tara pe care n-o cunoaste, i-am promis ca voi cauta si lucruri care ar putea sa-i placa in aceasta tara. Daca reusesc s-o trimit in Maramures la un moment dat se cheama ca-s tare!
Arcenciel, unde gasesc "Va, viens et deviens"?
Noi am fost aseara la "DaVinci Code" Interesant! Cartea am inceput s-o citesc de vreo trei ori. Insomniaca fiind, am utilizat-o pe post de somnifer ceva vreme... L-am apreciat pe Jean Reno.
Dia, saru'mana mult de tot pt fisiere, da' nu poci sa le vaaaaaz Si nu stiu de ceeeee Mie mi se-arata numa' patratici si cerculete Nu mai stiu daca am zis pe-aici, io-s pe mac, poate si de-asta, computadoru' meu n-o fi compatibil cu al tau
Si ca sa sfarsesc intr-o nota optimista, va anunt ca-mi expira titru' de sejur si n-am facut inca cererea pt al doilea. Pam pam!
Ma duc sa ma ascensionez, ceea ce va doresc si voua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Hai mai, Maria, ca stii, da nu sti ca sti ... pai nu e Inaltarea=Ascension, la 40 de zile de la Paste, cand Isus dragutul
s-o inaltat la ceruri? Asa cum se spune, de altfel, de orice suflet dus dintre noi, si de aia oamenii, la tara, pun timp de 40 de zile, in geam,la fereastra, un pahar cu apa, sa vina sufletul sa bea de acolo...Nu stiu daca ei, mortii nostri, or avea sete (nu prea cred...), dar ca dupa 40 de zile ei trec intr-o alta ...etapa, sau lume, asta cred ...(eu l-am visat pe tata exact in a 40a zi dupa ce a murit, saracul, si mi-a dat raspunsul la o intrebare ce ma chinuia de multa vreme...) Si gata, sa nu ma trimiteti la coltul vrajitoarelor, ca promit sa nu mai fac

Mai bine va trimit ceva, ca imi sunteti tare draje...sa va delectati azi, ca tot suntem cu toatele acasuca...

http://lunettesrouges.blog.lemonde.fr/lunettesrouges/files/Neruda.ppt

Asa-i ca-i fain?

Va pyupic,

Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Bonjour fetele!!Iata-ma din nou printre voi!!!Mi-a cumparat sotul calculator nou si pot din nou sa intru pe net!
Deci,ce am mai facut de cind nu ne-am vazut : am reusit sa iau examenul si sa intru in formatiune( am luat nota cea mai mare ,18 din 20)!
Acum caut o o assistente maternelle pt Anna,pt ca mama pleaca saptamina viitoare.
Otilia,bine ai revenit !
Mai fetelor,cica in Romania sint 30 de grade,la noi de ce ce nevoia sint numai 15? Ca imi vine sa plec cu mama!!!!

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Corina ,sa-ti stapinesti cu drag noul calculator ! si mai ales FELICITARI pentru exam asta chiar ca-i o nota URIASA eu n-o sa am 18 nici la toate materiile cumulate ,dar asta-ia lta poveste ,FELICITARI deci si sa stii ca sint mindra de tine !!!
Mirunda ia nu mai zice tu ca te punem la colt ca io am retinut deja ceia ce era de retinut !
Miine iau trenul si vin la tine caci avem de discutat pe tema asta !!!!
Chato daca lapticul chiar i-ti place pe bune n-ai decit sa te urci in masina si sa viiintr-un w-end ,avem doua paturi de cite o persoana la etaj si o saltea de depanaje daca-i nevoie ! Cit despre lapte ,pai numa cu lapte daca te hranesti nu-i mare cheltuiala !!!!
Cred ca te-ai prapadi de ris sa vezi cum i-mi aduce sotul seara laptele pentru Luca in galeata ..........
Da! pune galeata asa cum este in masina si mi-o aduce in bucatarie de miroase a vaca peste tot !!

P.S. Corina banuiesc ca numa pentru miercurea ai nevoie de nourisse ca in rest Anna merge la scoala nu?
Nu vreau sa te sperii dar ar fi trebuit sa te ocupi mai de demult cu cautatul nourissei chiar si numa pentru miercurea si chiar daca mama ta era la tine si nu aveai nevoie s-au nu erai sigura ca o sa ai nevoie acum trebuie sa te activi repede si sa cauti pe mai multe planuri in acelas timp: vezi ca sint tinere fete care au grija de copii in vacanta asta insa doar peste o luna ,cauta anunturi pe la panoul din halte -garderie ,supermarché,prin comerturile din orasel, si dute si ia si lista cu nourisse cu locuri disponibile de la PMI s-au de la primarie nu stiu cum merge la voi !
Hai bafta si sa dea domnul sa gasesti repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Maria, am eu ceva despre Iasi... ma uit ce anume si dau de stire!

Vezi ca cu titlul de sejour trebuie sa depui cerere de "renouvelare" cu 2 luni inainte de expirare... trecusi de astea 2 luni?!

Corina, felicitari! Pentru examen si pt calc. Pupici si Annei! Dar nu merge la maternella?!

Aurelia, super faza cu galeata de lapte!

De Oana ce mai stiti?!

Pentru cele care nu ati vazut filmul de care zice arcenciel uitati aici: www.vavisetdeviens-lefilm.com/" target="_blank">Va, vis et deviens

Ne-am uitat si noi la reportajul cu francofonia si am ajuns la concluzia ca si turcii sunt mai dezvoltati ca noi... din pacate...

Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)

Pozele noastre

Frantzujii

Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2

Mergi la inceput

Pusei sa fac o mincare de fasole ca la mama acasa si cu statul pe calculator am ars-o!!
Uf ce tuta sint!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Hai ma Auras, chiar asa, sa arzi fasolea!!!
Pai da' ce gospodina esti tu? Nu puteai sa-ti pui un ou de-ala sau ceasu' sa sune dupa 20-30 de minute? Mi-ai mai facut si pofta de fasole, acum ce sa mai maninc dac-ai ars-o??? Da fuga si cumpara o cutie cu fasole de-a lor, in conserve, gata facuta, mai pui putin sos tomat si niste ceapa prajita (vezi sa n-o arzi) si e delicioasa...

Sibylle, am uitat sa te felicit pentru vestea cu baietelu'!!!
Sa va creasca mare, frumos si sanatos!!! La nume v-ati gindit?

Corina, felicitari!!!

floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GH spune:

Buna. Eu sunt nou venita. Va scriu pentru ca nu am pe cine sa intreb si nu stiu nici unde se poate intreba fara plata aici in Franta. Sunt studenta si nu pot plati un avocat.
Acum 1 an m-am casatorit si l-am urmat pe sotul meu (englez) in Franta. As dori sa obtin cetatenia franceza insa nu stiu la cat timp si in ce conditii se poate da. Aveti vreo idee ce pot sa fac?

Mergi la inceput

Otilia e ratata fasolea pentru ca-i inchis azi dupa masa si tohmai pentru ca vroiam una asa cum o facea mama am luat fasole boabe sa o fac eu !
Sa-mi fie rusine ca pregatisem totul si leustean verde din curte si tot ce trebuia ,da nu ma las si simbata ma duc si-mi iau din nou ,vreau s a fac o "ciorbica de fasole" !!
GH Bine ai venit !
Pai ar fi tone de spus pentru a obtine cetatenia ,mai nou am inteles ca trebuie asteptat doi ani de la data casatorie, Se auzea ca Sarkozi vrea sa treaca la 4 ANI(daca n-o fi aprobat legea asta)
Le las pe fetele "mai recente" sa-ti povesteasca ca io am avut-o acum trei ani cind mergea cu un an de la casatorie si mai devreme daca erai insarcinata!!!
Sibylle baiat zici ai ?!!
Bravo fata draga !!!!
Haideti sa va spun :
Va aduceti aminte ca prin iarna cind ningea ma tot framintam eu pentru un romaan ce cersea vinerea la noi in fata la Super U i-l trimisei la Secours Catoholique sa se imbrace ca nu avea haine prea groase si dormea intr-o cabana din crengi la Rennes
Ei bine omul asta pleca acasa de paste sa faca pastele cu familia "crestineste" si numa ce l-am reintilnit si ce credeti :Mi-a adus o sticla mare de 2L cu palinca, da palinca dinaia buna galbena si fara dureri de cap si o sticla de Murfatlar!!!
Asa ca am pus-o peste murele mele culese in toamna si mama ce murata mi-a iesit !!!
Chato daca vii in w-end te tratez cu murata pe baza de palinca originala!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Merci pentru felicitari!
Aurasu,miercurea o duc pe Anna la socrela ,iar in timpul saptaminii am nevoie de cineva sa o duca la scoala dimineata,sa o ia la prinz ca sa manince si apoi sa o duca din nou la scoala(nu avem cantina in sat),si eventual sa o ia si seara cind terminam mai tirziu.
Am vorbit deja cu o nurisse in sat si a zis ca are un loc liber,ma duc miine la ea sa stabilesc detaliile.

GH,daca vrei detalii du-te la tribunalul de care apartii sa iti dea lista cu actele necesare pentru obtinerea nationalitatii,si poti sa intrebi si dupa cit timp de la casatorie poti cere nationalitatea! Inca o intrebare: sotul tau are nationalitatea franceza? ca daca nu o are nici nu se pune problema.

Pupici

Mergi la inceput