Bebelusi de iulie-august 2005 (112)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

quote:
Originally posted by irinabungau

Gagici, am o intrebare arzatoare:
la cate ore pot sa-i bag din nou supozitor cu paracetamol si cate am voie /zi???
Daca nu scade febra dupa 1/2 de ora dupa ce i-am bagat paracetamolul ce-i mai pot da??????

multumesc mult, sper sa fie cineva prin zona sa-mi raspunda!!!!

Irina si Ioana Alexandra (13 aug 2005)

http://www.dropshots.com/irinabungau
poze

Cred ca e tirziu acum ,dar NOVOCALMINUL e mai puternic.
Lui Rares numai cu el ii scade febra.
Pupici Ioanei si multa sanatate!
Pasta de apa ai incercat-o?La copilasii mei le-a mers bine cu ea si bubitzele sau uscat mai repede decit in zonele unde am dat doar cu alcool mentolat!
Cristina,Rares si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

LA MULTI ANI SARBATORITILOR DE IERI SI AZI !
Sa cresteti mari,sa fiti sanatosi,mincaciosi,voiosi si sa aveti mult noroc in viata!
PUPICI DULCI de la noi!
Am fost si eu Rares din nou la oftalmolog,la alt medic de aceasta data!
A zis ca daca nu-i curge ochisorul de la nastere s-ar putea sa fie o conjuctivita cronica.Mi-a dat Netilmicina 1 picatura de 2 ori pe zi in ambii ochi si dupa 10 zile la control;daca nu se vad rezultate probabil e un dopusor pe canalul lacrimal si va fi nevoie de interventie!

Acum am alta problema,daca ma puteti ajuta cu un sfat:
Rares face dupa urechiusa niste cojitze care miros urit,de pe o zi pe alta!O fi vorba de o ciperca?

O zi frumoasa si senina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema.nu.ela spune:

pantera neagra,
si eu folosesc apa de la fantana (de izvor) pt preparare lapte si mancare bebe. si pt noi. pt ca nu are saruri cum sunt cele minerale. dar iau din cea imbuteliata pe care scrie clar "microbiologic pura". din curtea cuiva n-as avea curaj ca nu poti sa stii pe unde trece izvorul ala si daca nu au facut analiza apei e destul de periculos.

cat priveste apa de la robinet, depinde de zona. in bucuresti e ok. chiar daca mai are mizerii (mai ales dupa ce se opreste apa pt revizii) microbi nu are sigur. a mea bea la baita ca-si baga jucariile in gura si le suge si n-a avut nimic pana acum. si socrii mei beau de la robinet apa.

imi pare rau ca ai avut probleme in ro. cu praful ai mare dreptate. nici eu nu mai suport. in fiecare zi tre sa dau cu aspiratorul asa mult se pune (si nu stau la strada cu geamurile). la mine se si vede ca am gresie si parchet peste tot. mie mi-ar fi placut sa pun pt asta mica mocheta prin toata casa insa in Ro se imbacseste f tare si nu e buna pt bebei. asa ca m-am rezumat la cateva covorase.
vad ca au inceput incet-incet sa mai faca spatii verzi. dar mai e mult de lucru. citeam chiar o statistica ziceau ca in bucuresti sunt 280 tone de praf pe metru cub.

luna viitoare vin niste prieteni cu copil de 3 ani la noi in vizita si mergem la mare. chiar sunt curioasa cum or sa se adapteze ca n-au mai fost de vreo 7 ani in ro. le-am zis sa aibe mare grija la alimentatie si apa.

hai ca m-am lungit cam mult.

mamica de maria, 9 luni si 2 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Buna!

Am vorbit aseara cu Simona. M-a rugat sa va spun sa nu va suparati pe ea, dar nu poate intra o perioada pe DC. Ea si Mario sunt bine si va pupa pe toate.

Luminita si Andrei Tudor - ingerasul meu cu ochiii ca cerul(16 august 2005)

Album Andrei

Povestea nasterii ingerasului meu: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75774

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Ati vazut ca povestea nasterii lui Andrei este pe prima pagina la www.desprecopii.com ? Ne dam si noi mari

Luminita si Andrei Tudor - ingerasul meu cu ochiii ca cerul(16 august 2005)

Album Andrei

Povestea nasterii ingerasului meu: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75774

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella2000 spune:

Lulu, multumim! ptr Simona si Mario!

LA MULTI ANI SARBATORITILOR ZILEI!

ema.nu.ella, nu ti-a raspuns nimeni... eu folosesc Napolact! nu am avut probleme! cu praful e cam asa ...cum zici! si eu dau cu aspiratorul zilnic de cand umbla Paula si culege ... azi a gasit o frunza- Iulia, draga mamei, mi-a adus flori1 - si pac! in guritza! noroc ca am fost pe faza!

Paula e vesele, mananca, canta si danseaza... si culmea, aceeasi melodie o fredoneaza! a inceput sa spuna" aide", "apa", "inde" face ca masina, catelul, pisica... si cel mai mult face ce vrea!
au inceput si D5 si D6!

sanatate copilasilor bolnaviori! asteptam vesti bune!

Dede, Iulia a slabit tare cand ne-am mutat si am schimbat gradinitza! acum e OK! am vazut pozele cu noul tau look! eu nu mai am curaj sa ma fac blonda... acu 10 ani aveam curaj sa-mi fac orice freza!

ELLA2000 si printesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

delia chiar daca asta e parearea dr. aici sa sti ca nu inseamna ca o si respect mereu :) ... de ex. eu i-am pus paracetamol cand am vazut ca are febra ...si spre norocul meu dupa max 30 min. scadea si timp de 5-6 ore era ok .... in acest timp niko mananca si bea si se joaca
si cat a avut febra a baut f. mult lichid in nici o ora 3 sticlute de ceai, de 200ml, de imi era frica sa ii mai dau sa nu pateasca ceva, desi el cerea mereu

ok depinde probabil si de cat de bolnav e...probabil la noi a fost in iarna si acum doar pe picior de a se instala raceala

explicatia cu 40 febra mi-a dat-o dr. cand a vazut cat de panicata sunt, caci eu stiam ca e grav la copii si poate avea urmari neplacute, mi-a spus sa nu ma mai speriu ca la bb nu e asa de grav febra mare cum e la un adult, la febra peste 40 virusul se distruge singur, dar asta nu inseamna ca mi-a spus sa astept si sa nu ii pun paracetamol, ba din contra mi-a spus ca dupa ce trece de 38,5 mai repede nu

oricum eu sunt de parere ca trebuie sa ascultam un dr. ce spune dar sa ne si urmam instinctul de mama

si fiindca vorbeati de apa cand l-am intrebat ce apa sa folosesc(am fost luat volvic pt. sticute) mi-a spus sa le las deoparte pana la 1 an caci laptele prav ce il primeste bb are in el nitrati si toate porcariile alea (porcari pt. mine caci nu stiu ce sunt) si ca si apa le are si atunci sunt in cantitati duble si nu e bine
si sa folosesc apa de la robinet fiarta si racita....am protestat si i-am spus ca apa are extrem de mult calcar in ea si nu mi se pare normal sa bea bb asa ceva .... mi-a spus ca pt. el nu calcarul e problema si nu de aceea o fierb(caci oricum calcarul nu diaspare prin fierbere) ci bacteriile din apa si de aceea se fierbe se lasa sa se raceasca dupa care o pot folosi
si ca pot trece pe apa plata doar dupa ce bb nu mai bea lapte praf, asta dupa 1 an cand aici iti da unda verde pt. laptele din comert cu 3,5%grasime ....
oricum asta este parerea dr. meu si ma gandesc ca si printre ei nu toti impart aceleasi idei .... ce o fi intradevar bine, probabil nu stie exact nimeni

noi cand am fost in ro. am folosit pt. sticulute apa de la robinet fiarta si racita, tata fierbea in fiecare seara pt. sticla de noapte si apoi dimineata pt. restul zile...dar ce e adevarat nici eu nici sotul nu avem nici un fel de problema cu schimbarile de mediu, aer, mancare....doar ca nici aici nu bem apa de ghiuveta si nici acolo

va doresc o zi placuta

peca si niko(23 iulie '05)
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmari spune:

Neata fetelor,

sanatate multa Ioanei si Anei! Irina si Laura, multumesc de vesti bune.

Am o rugaminte, fata mea de aseara are muci curgatori mai ceva ca robinetii, la minut o sterg ca altfel i s-ar innoda in barba; stranuta si tuseste ocazional, nu are temperatura, e la fel de vesela, doar ca fornaie si respira doar pe gura; Somnul de azi noapte a fost nelinistit.
Credeti ca e cazul sa merg la dr, dat fiind ca de maine nu mai e nimeni acolo, fiind weekend? Va rog, stie cineva vreun remediu "de casa"?
Multumesc anticipat, va pup si un weekend placut.
Am vazut aseara ceva Eurovision, bine organizat; concurentii , majoritatea, mi-au parut ingrozitori dpdv muzical si apoi al vestimentatiei. IAr cei din Finlanda m-au facut sa exclam ca bunica, 'maica, e sfirsitul lumii!!!!!'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

@yasmari ..remedii nu stiu.....dar poate ajuta picaturile de nas?
eu am in casa mereu supozitoare de paracetamol, apoi pt. diaree si inca ceva pt. febra/dureri(cand bb este agitat/nelinistit), desi nu prezinta nici o simtoma de boala sirop de gat si picaturi de nas....asa ca pt. caz de urgenata daca ne pinde la we. cand numai la dr. de serviciu poti apela si poate sunt destul de departe sau la urgenta la spital (ceea ce nu imi place caci le pun direct perfuzii desi nici nu stiu ce au....spun ei sa nu se deshidrateze pana ii pot pune pe medicamentatia necesara)

@delia:
cum ai pus filmuletul pe net? ma refer ai program pt. camera video pt. apune pt. pc si apoi l-ai incarcat pe net? daca ai program care? caci eu am schimbat deja vreo 3, caci nu unt de nici unul multumita
apropos si pe fetita lui sora-mea tot medeea o cheama :)

peca si niko(23 iulie '05)
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Peca, sa-ti traiasca nepotica! Pana la urma s-a nascut peste termen, asa-i?

Cat despre febra si la dr. noastra e aceeasi politica. Paracetamol sa ii pun daca are 39, pana atunci multe lichide. Daca ajunge la 40 de urgenta la dr. sau spital...

Si mai e febra de 2 zile cica asa ii spune, Emma a facut-o pe la 6 luni, in a treia zi am fost cu ea la dr. si nu mai avea nimica. Altceva nu a avut decat febra.

Yasmari, sa fi tu cu inima impacata suna la dr. Eu in locul tau asa as face mai ales ca e sfarsit de saptamana.
Iar referitor la intrebarea ta si eu tot picaturi de nas i-as pune ca sa poate respira bine, as incerca sa-i curat bine nasucul si daca tuseste poti sa-i dai sirop de tuse. La febra eu folosesc numai supozitr paracetamol.
Exact asa a fost racita Emma acu o luna jumate, fara febra, numai stranuta, tusea din cauza mucozitatilor din gat si avea muculeti albi curgatori rau de tot.

Dr. mi-a spus sa ii dau sirop de tuse si picaturi de nas, multe lichide si sa o las sa manance cat si ce vrea, cel mai important e sa bea lichide.
In 8 zile era ca noua

Insanatosire grabnica si fara febra! Mie de febra imi e cel mai urat

Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005

Mergi la inceput