va plac aperitivele mele?
Raspunsuri - Pagina 4
mazzel spune:
ange eclerurile arata super imi inchipui ca suynt si bune.
ce branza ai folosit?daca nu-s prea insistenta.
sa stii ca mi-ai dat o idee buna, chestia e ca astea pe cat sunt de bune trec repede de tot cred...din 2 hapuri sunt mancate
ange spune:
vine ruladaaaaaa...
Rulada cu gem sau cu ce vreti voi
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
esenta de vanilie,rom sau ce vreti voi
-separam albusurile de galbenusuri(de la cele 4 oua).
-galbenusurile le punem cu zaharul.
-batem galbenusurile cu zaharul(bine)
-batem albusurile spuma(dar spuma)
-punem galbenusurile(batute) peste albusurile spuma, faina si esenta pe care o doriti
-mixati
-punem compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si unsa cu faina sau hartie pergament(de copt) si miscam tava pana compozitia se imprastie peste tot in tava.Eu am folosit tava normala de cuptor.
-punem tava in cuptor la 175 de grade si o lasam cam 10-15 min.Dupa 10 min. o intepati cu paiul sa vedeti daca este facuta.Atentie! se coace foarte,foarte repede.
-cand este gata se rastoarna pe un prosop umed.prosopul sa fie stors bine,bineeeeee.Eu il rasucesc si-l storc cat pot eu de tare.
-o ungeti cu gem9eu am facut pana acum cu gem de caise,gem de fructe de padure si nutella)
-o rulati incet,incetttt ajutandu-va de prosopul umed(ca sa nu crape) apoi o inveliti in folie de aluminiu si o dati la congelator pt. max. 10 min.
-cat sta la congelator puteti topi putina ciocolata sau nutela sau sa faceti ce glazura doriti voi si cand o scoateti de la congelator turnati glazura pe ea,o pudrati si gata! pofta buna!
Dureaza max 30 de min (cu preparat cu tot)pana ajunge la voi in burtica
Sa o incercati ca e simpla,gustoasa,arata bine si dureaza cum am spus max 30 de min prepararea ei.
ange spune:
mezzel,eclerurile sunt o nebunie!
eu le-am umplut cu: crema de branza proaspata(branza dulce proaspata+ceapa+marar+maioneza) ,salata de ciuperci (ciuperci conserva+usturoi+piept de pui fiert+maioneza) si salata de ton ( ton conserva+ceapa+maioneza).
Aaaaaaaa si am umplut cateva cu fasole batuta(fasole fiarta si "strivita" ,frecata cu ulei+usturoi).Parca se numeste fasole batuta
Eclerurile au disparut primele
Daca vrei reteta o scriu.
ange,mamica de 2 ori
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
aska spune:
Ange, te rog frumos posteaza reteta de ecler.
Duminica implineste fetita mea un an si caut idei de aperitive si dulciuri.
Ale tale au iesit super, judecand dupa poze. Sunt sigura ca si la gust au fost delicioase.
Pe site-ul acela culinar de care vorbeai tu (si unde am intalnit si postarile tale) am stat toata dimineata, am ales cateva retete insa ghinion, cand vroiam sa printez retetele, a virusat cineva site-ul si nu se mai poate accesa nimic.
Asa ca te rog din suflet, daca ai cumva salvata pe undeva si reteta de chec aperitiv, trimite-mi-o si mie.
Iti multumesc,
Tatiana
marinar spune:
Ange merci de explicatia pt arici- super ingenios. De fapt tot ce ai facut e supeeer
marina
pozici
Daneza 13 spune:
Aska, te ajut eu cu reteta checului aperitiv. Ange e ocupata la bucatarie acum, tocmai i-am trimis si ei o reteta (din cauza ca site-ul cu pricina e virusat )
Chec aperitiv (reteta postata acolo de Adriana Marcela)
ingrediente:150g masline verzi(eu pun de obicei jumate verzi si jumate negre),250g sunca,4 oua,150g faina,4 linguri ulei,150ml lapte,1 plic praf de copt (15 g),sare si piper.
mod de preparare:puneti intr-un castron faina,praful de copt si 2 varfuri de cutit de sare.Faceti la mijloc o adancitura,incorporati ouale si amestecati turnand cate un pic de lapte.Adaugati uleiul,maslinele si sunca taiata cubulete.Amestecati bine toate ingredientele,sarati si piperati.Eu am pus in plus o jumatate de gogosar din otet taiat cubulete,frunze de patrunjel taiate marunt si putina nucsoara.varsati aluatul intr-o forma de chec unsa cu ulei si dati-l la cuptorul incins la 180 grade.Lasati-l la copt o ora si 15 min.eu am pus aluatul intr-o tava cu dimensiunea de 26*13 cm, si ca sa fiu sigura ca nu se lipeste de fund,am pus hartie ptr copt.cand este gata rasturnati-l pe un gratar si cand este rece taiati-l felii sau cubulete.Este un aperitiv ff bun si usor de facut.Ingredientele se taie putin mai mari.
Dana lui Tody(25.09.2003) si cu in burtica
http://community.webshots.com/user/daneza13
ange spune:
aska,siiiii nu spune nume de situri.Nu avem voie sa facem reclama
spune tot ce vrei sa faci ,sa stii si "imprumutam" noi retete de ici de colea
Daneza13,ai aparutttttttttt
Bun revenit la noi!
senx pt. prajitura cu rondele de ananas.este la cuptor si mmmmmmm miroase atat de bineeee
Daca iese si buna la gust pun si poze si dau si reteta "imprumutata" de la vecini
acum doamnelor si domnilor sa va prezint pe autoarea "aricilor"
ma bucur enorm ca si-a facut aparitia.stie atat de multe fata asta in ale culinaritului incat acum ca am "prins-o" nu o lasam sa ne scape.
Creatoarea "aricilor" tanananananaa....Daneza13!!!!
Dana,lasand gluma daca ai poze pas cu pas cu aricii pune-i aici sa vada fetele cum se fac ca eu cu explicatiile sunt in plop
aska,ai grija la "checul aperitiv".Sa nu faci nici o modificare pt. ca nu iese.Am spus ceva mai sus ca eu am fost atat de inteligenta incat am adaugat ceapa si patrunjel si a iesit o mare "mamaliga"
aska spune:
Multumesc Daneza si Ange.
Deja intrasem in panica si vedeam ruinata petrecerea...
Ange, cand ai timp poate poti pune si reteta de ecler.
Acum, ca tot v-am prins....mai gasisem acolo o reteta de tort diplomat cu ananas si piersici (parca de la Adriana Nicoleta, daca nu ma insel) si o prajitura ochi de tigru (sau leopard) - cu visine din compot. Daca aveti cumva aceste retete prin arhiva voastra, va raman recunoscatoare daca mi le impartasiti si mie.
Toate cele bune va doresc
ange spune:
aska,cum mai sa fie ruinata petrecerea?!
pai noi ce suntem? nu ajutoarele tale?
eclere pt. aperitive
500 ml.apa
250 g. margarina
400 faina
8 oua
1 praf sare
------------------
-apa cu sarea se pun pe foc + margarina cuburi
-cand fierbe se adauga toata faina(dar toata)
-se amesteca pana se omogenizeaza apoi se da la rece
-cand s-a racit se pun cele 8 oua dar pe rand(unul cate unul)
-in tava neunsa cu "spritzul" sau cu lingurita se fac guguloaie si se dau la cuptorul incalzit la 425 F pt. 20 de min. si apoi se sacde temep. la 374 F pt. alte 10 min.
-nu se deschide cuptorul deloc pana nu sunt gata.
Eu am facut o parte din eclere cu spritzul si alta parte am facut cu mana mingiute mici.
Cand sunt reci se taie pe burta si se umplu cu ce vreti voi.
ange spune:
aska,eu nu am retete in calc. decat in linkuri.si cum nu merge situl cu pricina nu pot sa vad nimic
Sorry dar nu te pot ajuta...
Poate vede Daneza mesajul tau.ea are romane de retete salvate si arhivate ca o adevarata culinareasa
uite aici va dau o adresa unde puteti sa convertiti gradele.La noi aici sunt in Fahrenheit si in Ro. in Celsius.
http://convertor.dot.ro/temperatura.htm
ange,mamica de 2 ori
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert