va plac aperitivele mele?
Raspunsuri - Pagina 5
ange spune:
Daneza13,gata prajitura cu rondele de ananas.
este tare pufoasa si tareee delicioasa.Merita incercata.
Ce nota imi dai?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mami_casnice/detail?.dir=88ef&.dnm=298bre2.jpg&.src=ph
aska spune:
Inca o data, multam'. Mi-a mai venit inima la loc sa stiu ca ma pot baza pe ajutorul vostru.
Si eu sunt tot in Montrel, deci cuptorul tot cu Fahrenheit e inscriptionat. Ca daca eram in Romania nu ma panicam eu asa repede, aici insa sunt singura (de fapt, cu sotul, cupilul...si catelul - da' nu ma pot baza pe ei la bucatarie, dimpotriva).
Ramane sa imi pun toate sperantele in arhiva Danezei.
aska spune:
Uuuuufff, mi-a mai venit inima la loc. Acum merge situl acela.
Toate cele bune si va multumesc, ange si Daneza, ca mi-ati sarit in ajutor.
Tatiana
nushulica spune:
doamneeee deci vreau sa-ti spun ca m-ai omorat pur si simplu cu bunatatile astea
mi-am salvat si eu niste retete dar in baza mea...
as vrea sa am asa o mamica sau o sora ca tine
spor la munci in continuare si cat mai multe idei noi
Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)
Daneza 13 spune:
Ange, ai facut o prajitura super, am vazut-o de aseara..Mama, ce pufoasa ti-a iesit, de-abia astept sa vad reactiile celorlalte.
Aska, uite aici una din retetele cerute.Aia cu tortul nu o am,ca am alte diplomaturi salvate, dar intra si o vezi acolo. Daca nu stii s-o cauti da-mi un semn si ti-o gasesc eu.
Ochi de leopard (reteta Pocai)
pentru aluat : 450 gr faina
150 gr margarina
5 galbenusuri
1 cana lapte caldut
10 gr drojdie proaspata
Intr-un pahar, puneti putin lapte caldut (jumate din pahar) si drojdia faramitata, amestecati, si lasati vreo 5 minute.
Intr-un castron puneti apoi faina, margarina (topita), drojdia cu laptele din pahar, galbenusurile, si o parte din lapte.
Incepeti sa amestecati cu o lingura, completand din cand in cand cu laptele,si cand nu mai tine vrajeala cu lingura, treceti la aparat si framantati cu mainile pana aluatul devine elastic, si nu se mai lipeste de maini. Punem aluatul la loc cald sa dospeasca (cam 30 de min), si ne ocupam acum de umplutura
pentru umplutura:
500 gr visine (din compot, fara samburi)
4 albusuri (pe-al 5-lea nu-l puneti)
150 gr zahar
150 gr nuca macinata
Intr-un castron pui cele 4 albusuri si zaharul.Bati bine de tot,si dupa aia pui nuca macinata si mixezi.
Dupa ce a crescut,impartim aluatul in 3.Luam o bila de aluat si intindem o foaie cam cat tava in care le vom pune.Apoi, pe marginile foii de aluat punem cate un rand de visine, scurse de zeama, vedeti sa fie perfect aliniate.Apoi incepem sa rulam usor, catre centrul foii, lasand intre ele un spatiu cam de 5 cm
Vedeti sa fie rulate egal din amandoua partile.Procedam la fel si cu celelalte, apoi le asezam cu grija pe o tava tapetata cu hartie de copt.In spatiul ramas liber punem crema de nuci si albus pe care am pregatit-o si introducem tava in cuptorul incins la 175 de grade C,unde o lasam cam 25-30 de min.Le lasam sa se raceasca, si intre timp pregatim o glazura.
pentru glazura:
150 gr zahar
2 linguri cacao
3 linguri apa
50 gr unt (sau margarina)
Le puneti toate intr-o craticioara, apoi pe foc, si amestecati pana se topeste zaharul.Apoi luati cu o lingura din glazura si treceti usurel peste rulouri.
In loc de visine..cirese,caise confiate, rahat zmeura etc..Se poate incerca si ca aperitiv cu masline negre si verzi si crema cu ceapa calita si ciuperci,iar deasupra sos de smantana cu marar etc
Dana lui Tudor(25.09.2003) si Mara (28.06.2005)http://community.webshots.com/user/daneza13
Daneza 13 spune:
ange, am si poze pas cu pas la "arici", dar sa-mi spui cum le pun aici.
aska, am uitat sa-ti spun, ca sa-ti fie mai usor cu convertirea gradele F in C si invers, cumpara-ti mai bine (asa cum i-am spus si lui ange) un termometru pentru cuptor (gasesti la Canadian Tire sau Maxi, sau aproape orice supermarket) pe care il pui in cuptor (este si in grade C si in F), si asa iti arata si corect temperatura din cuptor, care nu-i tot aia cu care ti-o arata tie afara (eu m-am convins de treaba asta)...si sigur o sa-ti iasa preparatele bine.
Dana lui Tudor(25.09.2003) si Mara (28.06.2005)http://community.webshots.com/user/daneza13
Carmenbr spune:
Am selectat si eu cateva retete mai rapide de aperitive ca si noi tot de o aniversare ne pregatim.
Am o singura nelamurire Ange, temperaturile date de tine sunt in Farenheit sau Celsius, ca sa stiu sa ajustez. Eu am aragaz in Ferenheit.
Ange...ti-ai facut pacate cu mine ca sunt la dieta, dar esti super, iar daca zici ca si Daneza gateste la fel, ne-ati terminat. Felicitari fetelor.
Pot sa primesc si eu un PM cu forumul unde postati retete, please?!
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Am un anisor deja!
2 anisori...aproape!
ange spune:
Daneza 13,pai nu poti pune poze aici.In schimb poti pune la tine in album(si asa e gol) si noi intram acolo si vedem ce minunatii ai preparat tu.
haide ca stiu ca ai o sumedenie de poze cu dulciurile facute de tine.
Carmenbr,se rezolva vezi p.m.
si unde am scris "F" sunt farenheit si unde am dat in "C " sunt celsius.
Daca ai nelamuriri striga.
Vezi ca am dat si o adresa cu un convector.Salveaz-o ca nu se stie niciodata!
Daneza13,cred ca trebuie sa deschidem un subiect amandoua in care sa postam "minunatiile" nostre
moama ce modesta sunt!
louisea spune:
quote:
Originally posted by ange
vine ruladaaaaaa...
Rulada cu gem sau cu ce vreti voi
-o rulati incet,incetttt ajutandu-va de prosopul umed(ca sa nu crape) apoi o inveliti in folie de aluminiu si o dati la cuptor pt. max. 10 min.
-cat sta la congelator puteti topi putina ciocolata sau nutela sau sa faceti ce glazura doriti voi si cand o scoateti de la congelator turnati glazura pe ea,o pudrati si gata! pofta buna!
ange.. vin si eu cu o intrebare
zici ca se da la cuptor 10 min. si apoi se baga la congelator?
ca n-am prea inteles
si merci pt idei si retete.. am sa-ti fur si eu cateva ca multe se preteaza si la adulti pofticiosi ca noi
------------------------
Bandit si laleaua ;-)
Carmenbr spune:
Ange, la checul tigru si rulada cu gem ai zis doar temp de 175 fara F sau C. De care e?
Mersi de PM.
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Am un anisor deja!
2 anisori...aproape!