va plac aperitivele mele?
Raspunsuri - Pagina 3
dori spune:
Ange, cat timp ti-a luat sa faci toate minutiile acestea? Felicitati si sa iti traiasca baietelul!
impreuna spune:
Cami m-am hotarat: ma fac bucatareasa
Pot sa dau comanda la ce vreu sa mananc de 1 iulie?
Mama ce foame mi s-a facut
Esti "the best"
Flavia (sotie si mamica fericita)
maria2mami spune:
Camiiii....esti o comoara la casa omului....sa te vedem la Moeciu ca io' vin sa ma odihnesc
In legatura cu tort-ul in forma de catel...l-am facut asa:
...Am luat una bucata Maria (fetita mea)anul trecut, am imbracat-o am iesit la plimbare ca fetele....si am nimerit la Sheriff's la Diham.
Am cerut 2 bucati cataloage cu poze si dom'soara Maria, atunci mai tinerica cu un an si-a ales catelul....am platit avans-ul si ...dupa 3 zile ne-am dus si l-am luat, diplomat cu fructe, 3 kg a avut si le-a placut muuuuult la copii.
E oki asa?
Super simpla reteta si usor de facut
mmiha
maria2mami spune:
Saptamana viitoare aplicam aceeasi reteta....numai ca acum "mai adauga un trandafiras in cununa vietii" cum zice bunica
Maria face 3 anisori
mmiha
ange spune:
april,ok.acum am inteles ca nu conteaza ale cui sunt retetele si de unde le-am luat.
stiu ca nu pot face reclama mascata aici dar nu-mi place nici sa spun :"haideti sa va prezint prajiturile mele" si de fapt sa nu fie ale mele
Astazi cand voi avea putin timp luber am sa va prezint checul "tigru" si rulada.
mmiha, ce greu a fost de facut tortul Mariei!!!
impreuna,pai astept comanda pt. 1 iunie
dori,pai salatele,cremele,prajiturile le-am facut de vineri si de sambata dimineata pana la ora 13,00 cand au inceput sa apara musafiri am "muncit" la asamblari
Dar din tot ce am pregatit nimic,dar absolut nimic nu e complicat.Cu putina daruire si imaginatie reuseste oricine sa faca asa platouri
Balbina,ma bucur ca ai inteles.Cu explicatul nu prea le am(inginer,de!) dar daca e nevoie explic de 100 de ori numai sa intelegeti si sa faceti si voi "bucurii culinare" piticilor vostrii.
april spune:
quote:
Originally posted by ange
april,ok.acum am inteles ca nu conteaza ale cui sunt retetele si de unde le-am luat.
stiu ca nu pot face reclama mascata aici dar nu-mi place nici sa spun :"haideti sa va prezint prajiturile mele" si de fapt sa nu fie ale mele
Astazi cand voi avea putin timp luber am sa va prezint checul "tigru" si rulada.
asta vrem, sa ne prezinti prajiturile facute de tine, care, normal ca sunt ale tale
mami si www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">Dada
pascutzele mele floare de cires
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln
ange spune:
ok.deci,checul tigru l-am gasit pe internet pe un sit culinar
L-am facut de 2 ori ca sa-mi iasa.Prima data l-am modificat putin si a iesit o mare varza,apoi am respectat intocmai reteta si mi-a iesit super frumos si tareeee gustos.
Important este sa respectati reteta si cantitatile intocmai
chec tigru
250 gr unt sau margarina
250 gr. zahar
2 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
4 oua
250 gr faina
50 gr amidon
1/2 plic praf de copt
75 ml lapte
2 linguri cacao
Intr-un castron se pune untul topit cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare, se amesteca bine .
-se pun pe rand ouale ( intregi)si nu se opreste din mixat(amestecat)
-faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, si se inglobeaza si ea in aluat, alternand cu 50 ml lapte.
Se obtine un aluat mai gros decat al unui chec obisnuit.
-Aluatul se imparte in doua, iar intr-una din jumatati puneti restul de lapte plus cele doua linguri de cacao.Se mixeaza.
-Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina se face asa: in centrul formei incepem sa punem cate o lingura de aluat galben, o lingura din celalalt.Deci se pun lingurile cu aluat una peste alta.
Se face treaba asta pana terminat aluatul
-Simplu. rezum: incepem sa punem aluatul din mijlocul tavii.O lingura aluat galben,peste o lingura de aluat negru,iar o lingura de aluat galben,iar o lingura de aluat negru...si tot asa pana la final
Se face o gramajoara de aluat care se va "intinde" singura in tava.Nu miscati tava,nu atingeti aluatul.Puneti "lingurile2 una peste alta ca in rest aluatul se descurca singur
Eu am pus aluat galben mai mult(adica lingura cu varf) si aluat negru mai putin,(adica lingura rasa).Ies dungile la tigru mai vizibile.
Se coace la 175° pt. 1h si 15'. Nu se coace "repede".Important este sa nu fie cuptorul "mare" sa se coaca pe dinafara si pe dinauntru sa fie "bors".
Este tare gustos si tare pufos.
Dar sa respectati intocmai reteta.
Astept poze si spor la treaba!
dianaiulie2009 spune:
LA MULTI ANI baietelului tau , Ange !!!
Foarte frumoase platourile , daca vrei poti intra la " albumele noastre " sa vezi si mancarurile si dulciurile facute de mine , dupa retete de pe diferite site-uri .
As avea si eu rugamintea sa postezi retetele de la rulade , aratau exceptional . Si mai posteaza , cand ai timp , nu e graba mare , reteta de la varza calita ... tot super arata ( nu ca nu as sti sa fac , dar a ta parca arata altfel ... ) .
Mersic !!!
albumele noastre
april spune:
multumesc ange,
maine il fac,
si daca imi iese vin si cu poze
mami si www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">Dada
pascutzele mele floare de cires
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln
ange spune:
april,e musai sa ne pui poze.Nu are cum sa nu-ti iasa daca respecti reteta.
anacezara,multumesc.
am vazut pozele.eu te cunosc dupa poze
ti-am urmarit "evolutia" pe alte situri
O mare parte din pozele tale le am scoase in calculator.M-ai ucis cu soriceii aia din ou si cu ciupercutele.
Checul ala aperitiv l-am incercat la ziua lui Robert dar nu am respectat reteta si mi-a iesit...nu. am pus in plus patrunjel si ceapa verde.
Palmierii aia cu ceapa verde in varf ii fac si eu dar cu masline negre.Acum la party-ul de sambata trecuta am uitat de palmieri.data viitoare.
Caut rulada si vin cu reteta.
Varza e inventie de a mea.Este de fapt o sarma dezbracata
Prepari carne pt. sarmale in foi de varza acra si in loc sa imbraci sarmale pui un strat de varza acra,un strat de carne si iarasi varza.Peste, pui bulion sau pasta de rosii si o dai la cuptor.
E ceva in genul "varza a la Cluj" numai ca eu nu pun orezul pe straturi(ci in compozitie) si nici smantana(pe straturi) ci in farfurie .
E un deliciu!