Mamici de iulie - august 2006 (52)
Raspunsuri - Pagina 11
map spune:
leistra si eu ma gandesc ca ai mei nu stiu germana, de fapt dintre toti numai soacra vb ca-i sasoaica, socrul mai rupe si mai intelege dar tot romana este baza si la el. Asa ca baiatelul musai va invata, nana la popou daca nu vrea
ii spun eu ca-i mai frumoasa roamana decat germana ![]()
July waw asta da potriveala bebelina cu soacra
Pai poate de asta are si pretentii la nume ca poate zice ca asa a fost lasat de la Dumnezeu
Eu cred ca sotul tau tine la mama lui dar acum intelege ca ai si tu punctele tale de vedere, asa ca trebuie sa le respecte la amandoua ![]()
arcenciel noi am cumparat pana acum tot un scaunel de masina dar ceva mai mare pentru nepotelul meu, din acela pentru categoria peste 10 kg. L-am luat la un pret destul de bun direct de la magazin. Eu mi-am mai luat mie o perna din aceea de alaptat de care-s tare multumita, o folosesc sa dorm pe ea si tare ma mai ajuta. Adevarul este ca aveam o listuta intreaga de cumparat dar din pacate de magazin am fost dezamagita ca aveau foarte putine produse, mult prea putine fata de catalog. Daca vroia ceva trebuia sa astepti sa-ti comande si m-am gandit ca de comandat pot s-o fac si singura. Am si prietene care mai iau de la ei si-s destul de multumite.
Fetele azi dupa-amiaza si eu am burta tare ca naiba. Daca ma asez in pat isi revine dar daca ma aplec sa fac ceva se face pietroi. Si parca nu am stare nu stiu ce naiba m-a apucat si ma tot invart pe aici sa mai fac una alta de cand am venit de la munca. Merg sa stau in patuc sa nu mai fac vre-o boacana.
noapte bune si vise placute
Monica si
26+
Muuh spune:
[sabana] eu am luat deja 6 biberoane, doua dimensiuni, de la NUK si astept sa imi vina si sterilizatorul pentru microunde, eu pentru unul din asta am optat. Pe bebe, fie fetita fie baiat o sa il imbrac cu body si ceva gen salopeta cu maneci si picioare scurte sau lungi daca e mai racoare. In carut, nu e landou cum e cel de la Chicco (parca spuneai ca ai din asta), e din textil o sa pun o paturica de bumbac subtire, am luat mai multe si o sa le folosesc si pentru asta.
arcenciel scuze ca ma bag desi intrebarea era pentru map, eu mi-am cumparat deja carut de la baby walz (mi l-a trimis prietena mea din germania ca in romania nu livreaza) pare solid si ea era foarte multumita de lucrurile de acolo. Dar mi-a spus ca e bine sa aleg de pe site si sa ii spun ca ea le gaseste in magazine chiar mai ieftine. Mai am patut de voiaj de la ei (ambele sunt Hauck) si in rest lucruri mici, carusel, biberoane chestii din astea.
cristina_ana chiar ma gandeam zilele trecute la tine ca ziceai ca nu ai cash in casa atunci la intalnire si erai stresata, bine ca te-ai linistit cu treaba asta.
cristina_ioana sper sa fie totul ok.
iulenca felicitari pentru casa sa o stapiniti sanatosi si fericiti.
Miruna
29+
adelapop spune:
multumesc cristina_ana
este adevarat ca eu inca merg la servici, si fac si treaba casa si mai lerg si la inot
de fapt saptamana asta m_am dus doar o data - ieri
o fi din cauza asta, sau ca fac si treaba sau or fi braxton hicks ???
oricum stau linistita si maine nu merg la munca si mai vine si weekendul
am vazut ca unele fete si_au facut deja bagajul
eu am cumparat cate ceva pentru bebe si o sa finalizez lista saptamana viitoare
stiti ca este kidex???? la romexpo?
de pe 31 MAI pana pe 4 iunie
voi ce carucioare luati?
care merg si la nou nascuti si pentru cand sunt mai mari?
oare cele in 3 trepte or fi suficient de bune? ca am inteles ca nu se lasa la orizontala total si raman putin mai sus
iar coloana lui bebe e ffff fragila
30+
quote:
Originally posted by cristina_ana
Amabela, sa stii ca si mie mi-au revenit greturile de ceva timp. Nu asa rau ca in primul trimestru, adica nu am ajuns sa dau afara mancarea, dar oricum, imi e greata de mor, mai ales cind e vorba de carne. Eu nu m-am mai atins de carne de vreo saptamana si sunt disperata, pentru ca stiu cit este de necesara. Am incercat sa o inlocuiesc cu oua, stiu ca si alea au proteine, dar nu cred ca e deajuns. Si am mai mancat din cind in cind cremvursti, ca pe astia ii suport parca mai bine, dar acum mi-e greata si de ei si nu stiu ce sa mai maninc.
Adela, e clar ca ce ai avut tu, adica burtica intarita, sunt contractii nedureroase. E normal sa le ai, dar nu sa dureze atita timp. Neaparat sa ai tot timpul no-spa la tine. Si sa nu mai faci efort. Acum nu stiu cit de periculoase sint, ca eu am de mult si zilnic problema asta, din saptamana 19, si vad ca inca n-am nascut. E drept ca nici mult nu mai am, ca colul meu e scurtat la maxim. Si eu am perioade din zi cind efectiv am burta tare orice as face, si tot asa, pentru mult timp, nu doar citeva minute. Eu zic sa stai linistita, ca nu cred ca e grav
Cristina, 33+
sanziana spune:
Cristina -Ana daca ai sa incerci sa le faci parintilor pe plac referitor la nume cu siguranta nu ai sa mai pui copilului numele care va place voua si nici nu ai sa reusesti sa impaci probabil cel putin patru persoane (parintii). Ce probabilitate este sa nimeresti un nume care sa placa celor patru parinti?
Fetelor de ce nu este bine in sarcina sa porti pantofi cu toc? M-a capiat toata lumea sa nu mai port tocuri (am niste pantofi cu toc de 5 cm in care ma simt foarte bine si sunt si eleganti) dar nimeni nu imi explica de ce nu este bine.
26+,
Codrin
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png
miti2004 spune:
draga adelapop noi ne-am uitat la multe carucioare si pana la urma cel pe care l-am luat se lasa aproape la orizontala, dar nu chiar de tot, cam asa la 15 grade, iar scoica care era la pachet cu carutul nici ea nu e perfect orizontala, de fapt nu am gasit nici o scoica perfect orizontala...asa ca banuiesc ca sunt ok.
singurele carucioare perfect orizontale sunt cele gen landou, asemanatoare cu alea de cand eram noi mici...iar in loc de scoica poti lua un cosulet ca sa stea perfect la orizontala, dar ala nu prea vad cum o sa-l fixezi pe bancheta din spate a masinii...si in orice caz ambele variante nu cred ca o sa le folosesti mai mult de 3 luni...
s-ar putea sa gresesc in tot ce zic, pt ca nu mai am alt bebe acasa, poate mamicile cu experienta stiu mai multe.
,
miti 28+6
adelapop spune:
SHE WOLF copilul se poate culca pe o parte chiar de la inceput?eu aveam impresia ca in primele luni va sta doar pe spate
si poate sta si pe burtica din prima saptamana?
30+
adelapop spune:
miti inteleg ca scoica asa trebuie sa fie, si oricum in scoica bebe trebuie sa maxim o ora si jumatate, insa in carucior poti sa il tii si cateva ore, ca doar nastem vara si o sa stamcu bebeii mai mult la aer in parc
quote:
Originally posted by miti2004
draga adelapop noi ne-am uitat la multe carucioare si pana la urma cel pe care l-am luat se lasa aproape la orizontala, dar nu chiar de tot, cam asa la 15 grade, iar scoica care era la pachet cu carutul nici ea nu e perfect orizontala, de fapt nu am gasit nici o scoica perfect orizontala...asa ca banuiesc ca sunt ok.
singurele carucioare perfect orizontale sunt cele gen landou, asemanatoare cu alea de cand eram noi mici...iar in loc de scoica poti lua un cosulet ca sa stea perfect la orizontala, dar ala nu prea vad cum o sa-l fixezi pe bancheta din spate a masinii...si in orice caz ambele variante nu cred ca o sa le folosesti mai mult de 3 luni...
s-ar putea sa gresesc in tot ce zic, pt ca nu mai am alt bebe acasa, poate mamicile cu experienta stiu mai multe.,
miti 28+6
motzata spune:
quote:
Originally posted by sanziana
Fetelor de ce nu este bine in sarcina sa porti pantofi cu toc? M-a capiat toata lumea sa nu mai port tocuri (am niste pantofi cu toc de 5 cm in care ma simt foarte bine si sunt si eleganti) dar nimeni nu imi explica de ce nu este bine.
26+,
Codrin
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png
Originally posted by sanziana
26+,
Codrinhttp://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png
Samziana pantofii cu toc nu sunt recomandati in sarcina pentru ca produc varice si umfla picioarele.Lumea iti vrea numai binele daca te simti comod in ei dai inainte.
Esther26+
Jonathan
motzata spune:
Mama lui David mi se pare tare interesant aparatul pt bebe poti sa-mi spui cum stii daca bebe sufla?cum il aplici poate o fi si la mine sa ma interesez exact am vazut multe dar nu asa cum spui tu.Eu ma gandeam sa iau unul cu monitor dar nu stau eu noaptea sa-l privesc nu?ca o sa dorm dar al tau suna f interesant.
motzata
romaniaau spune:
Buna seara burticute!
Va citesc zilnic si invat multe de la voi. Eu merg la control la asistenta doar odata pe luna pentru ca atunci am programare, nu avem acces la medic nici la nastere, decit daca solicita asistenta. Dar e ok, sa ne ajute Dumnezeu sa ajungem cu bine la termen. Miine o sa fac testul de glicemie, imi masoara tensiunea, greutatea si asculta bataile inimii lui bebe.
Am cumparat patut, saltea, plapumioare, paturici, cearceafuri, hainute, biberoane, medicamente pentru bebe, iar acum cautam un carut si un scaun pentru masina.
Am cautat prin listele de discutii dar nu am gasit pe nimeni care sa fi cumparat centura pentru gravide, care sustine burtica. Ceva de genul asta:
http://www.blocket.se/vi/7560816.htm?ca=23_3_s
A cumparat cineva? A ajutat-o sa sustina burtica mai usor? Eu am inceput sa simt burta din ce in ce mai grea si ma gindesc sa ajut cumva sustinind-o in acest fel.
Va pupic si va citesc in continuare. Aveti mare grija de voi.
Florina 26sapt+4