Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (57)
Raspunsuri - Pagina 11
bb_alinus spune:
Ah, uitasem!
Felicitari pt bebicii care stau in fundulet! Eu o tot pun pe a mea, insa dupa cateva secunde se rastoarna...Voi cum faceti? Ii puneti voi in fundulet sau reusesc ei singuri sa se ridice?
Noi avem tendinta sao luam de-a busilea, chiar si pediatra a remarcat asta...dar om vedea ca si de dinti ne zicea ca o sa apara devreme si nimic pana acuma! Ba da, am impresia ca doarme mai mult iar cand e treaza ziua e mai maraita. De balosit pe la gura nu mai zic ca asta e de mult timp!
In schimb, seara in cada, de vreo 2 zile a descoperit alta distractie, tot cu pestisorul ei din plastic. Asa cum sta ea pe spate ( pe forma din plastic), isi arunca pestisorul la picioare si apoi da din ele pana nu mai poate! Noi o lasam cam 10 min, pana cand toata apa e pe noi si in jurul cazii.Dupa care sa vedeti ce bine doarme! Am si filmat-o, o sa pun filmuletul cand am timp!
Lordra, si la noi aceeasi problema:detestam sucul de orice fruct! Abia il pune pe limba si apoi se stramba si il scuipa! Am intrebat pe mess si cica sa nu ii mai dau... Eu o sa mai incerc, insa daca tot nu vrea zic ca nu-i bai, ca doar mananca compoturi/piureuri de fructe si isi ia vitaminele de acolo!
Alina si Amalia 17.11.2005
Poze noi de Paste Catolic 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
lavi02 spune:
Lordra treci la pireu de mar fara regrete. S-ar putea sa nu-i placa daca e mai zeama/mai putin consistent. Nati dupa ce am inceput pulpa si mergeam paralel cu sucul nu bea cat a zis drita, de abia gusta putin suc. Acum haleste 2 mere+1 lgrt de cereale si ar mai vrea dar eu ii dau si san. Ma gandesc sa rad si al 3-lea mar cand papa tot.
alinus CM nu ne-a venit nici mie, nici Lordrei, nici Cristinei si Gandacelului, dar noi inca alaptam. Tu de cand ai intarcat?
In total trebuie sa bea cel putin 600 ml pe zi de lapte, mai incolo scade cam la 500 ml valoare care e bine sa o pastreze toate perioada de crestere. Pt Ca, pt oase. E normal sa bea mai putin lapte daca ii si diversifici. In legume ii pui ulei sau unt?
Eu cand plange noaptea ii bag titi. Cand nu plange n-o aud, ca dorm in alta camera. Asa ca habar n-am daca se mai foieste sau ba.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
bb_alinus spune:
Lordra, mie drita mi-a specificat de 2 ori sa nu ii dau suc pur ci amestecat cu apa: adica jumi juma! Am gasit si in comert sucuri deja indoite cu apa, am luat cam din toate felurile si vad ca nu ii plac. Le-am gustat si eu si sunt oribile intr-adevar. Dar nici sucul stors de mine nu ii place, asa ca mai asteptam:)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
pisi-si-boscu spune:
Alina, raspund si eu ca am fost pe faza:
1. Eu de ex. nu sunt de acord sa tin copilul MEU nemancat pe nici un motiv. Daca ma scoala acum, la 5 ani in toiul noptii ca ii este foame, nu ma apuc sa fac sarmale, dar macar un lapte, un biscuit, sau sandwich, tot ii fac. Deci parerea mea e ca, in cazul in care esti convinsa ca ii este foame, sa ii dai. Si decat sa o "audiezi" o ora cum se foieste pana nu mai poate, mai bine ii dai 10 min si dormiti amandoua...
2. La a doua intrebare, nu prea ma hazardez cu raspunsul, dar cred ca daca nu ar fi suficient, te-ar "semnaliza"...
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
dordia2000 spune:
Fetele eu zic sa hotarati voi si in functie de asta vad si eu daca pot veni sau nu. Nu vreau sa conditzionez intalnirea de posibilitatzile mele de a ajunge. Cand e hotarat lucru' vad si eu daca pot sau nu ajunge!!!
Hildegard de ce nu se da mai mult de azi si maine branzica? Eu i-am dat si dupa 3 zile si baiatul e superok. eu am facut branzica dintr-un kg si jumatate si am avut 3 portzii pe care le-a papat in 3 zile. Care e faza? Din cate stiu eu branza la frigi nu se strica!!!
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
bb_alinus spune:
Hai ca mai stau 2 min la calc!
Lavi, eu nu mai alaptez cam de la 4 luni si ceva deci de aproape 2 luni, si tot de atunci nu mai iau nici pilule.
Deocamdata nu ii pun nimic in piure, peste vreo sapt-doua incep sa ii pun un pic de ulei de masline si adaug si cartofi. Cica cartoful trebuie dat intotdeauna numai in combinatie cu alte legume!Cel putin acum, la inceput. Zic si io ce mi se zice!
Nopatea eu aud tot ca am babyfon-ul deschis, si oricum daca nu ma duc la ea cand incepe criza de fataiala pai atunci trezeste toata rezidenta! Asa ca sunt in dilema daca sa ii dau bibe suplimentar noaptea sau sa o mai las un pic, poate se regleaza desi nu cred. Mai ales ca in rest doarme tun si mult, numai foame sa nu ii fie!
lordra spune:
Lavi, Alina, multzam de raspunsuri . O sa incerc direct cu piure de mar, sa vedem daca p-asta mi-l vrea. Oricum, cre'ca e cu gandu' numai la sân. Cand o pun acolo, dupa chinuiala cu sucurile, scoate un oftat de fericire si s-arunca pe el de zici ca-i iubirea vietzii ei (si este, de ce sa nu recunoastem). M-apuca mila, biata de ea! Astept cu nerabdare s-o vad mancand cu pofta si altceva decat lapte lordresc.
bb_alinus spune:
Pisi, ok, ii dau sa manance noaptea, dar atunci isi deregleaza tot programul de zi, si parca as vrea cat de cat sa o obisnuiesc cu niste ore decente in timpul zilei! Pt mine nu e o problema trezitul noaptea, nu e o placere dar nici nu ma deranjeaza, insa mancatul noaptea nu pot sa il inteleg...mai ales ca seara mananca bine.
In fine, poate isi revine pe masura ce incepe sa manance solid ca lumea si imi fac eu probleme degeaba! Si cred ca in noaptea asta o sa ii dau cand cere!
Multam la toate de raspuns!
Hai ca mi-am facut de cap la calc in loc sa imi fac treaba cat doarme missladena!
ela27oana spune:
LORDRA- asa ma patit si eu cu daria dupa 4-5 lingurite nu mai vroia si ne faceam numai morcov,asa ca i l-am pus in bibe si a mancat fara probleme bafta la diversificare
BBALINUSH- scade cant de lapte pe care-l mananca cand incepe diversificarea,asa cum zicea lavi 600 ml tot treb sa bea pe zi
Ela si Oana-Daria
lordra spune:
Aproposito de foamea bebeluceasca: am citit ca, pt. un nou-nascut (ma rog, ai nostri sunt ceva mai mari, insa nu foarte departe de acea faza) 1 ora jumate' de foame echivaleaza cu 3 zile de infometare a unui adult. Astea fiind zise, ganditzi-va bine cand decideti sa amanatzi hranirea copilului. Asha se explica si plansu' lor sfâshietor cand sunt biruiti de foame.
Io ii dau Darei si noaptea, ori de cate ori se trezeshte. Asta e! Primul an e de sacrificiu. Sper ca totusi la un moment dat, sa doarma si ea intins si sa nu mai ceara doze suplimentare de sân. Nu de alta, da' mai am si io vise misto si se tot baga ea cu picioare-n ele