Mamici de sept-oct 2006 (33)
Raspunsuri - Pagina 13
mephala30 spune:
Acum pun si reteta, dupa cum va spuneam ma inspir de pe un alt site. De acolo e si reteta cornuletelor.
Ingrediente:
- un plic drojdie uscata
-250 ml lapte caldut
-3-4 linguri miere de albine (eu am pus 3 si nu au iesit dulci foarte)
-o lingurita rasa de sare
-550 gr faina
-25 gr unt
Drojdia se dizolva in 2 liguri de lapte caldut si se lasa 15 minute (cu toate ca pe plic scrie ca nu necesita dizolvare)
Se amesteca toate ingredientele, se adauga drojdia, se framanta cateva minute bune (10 minute) si se lasa la crescut 45-60 min.
Se intinde o foaie rotunda (vedeti pozele), se imparte in 2, in 4, etc. Rezulta 16 triunghiuri care se ruleaza dinspre exterior spre interior.
Se ung cu ou batut, se coc pana se rumenesc.
Se scot si se ung cu miere de albine dizolvata in putina apa. Se acopera.
Pofta mare!
Data viitoare le umplu cu un gem acrisor. Cred ca sunt mai bune umplute.
Carmen si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin
osna spune:
buna fetelor,
carmen am salvat reteta si le voi face cand plec spre romania sa am ce rontai pe drum.
azi am facut tarta cu mere.va scriu si voua reteta ca este usor de facut si a iesit asa de buna.al meu sot a mancat deja 3 felii.
Aluat:
200g faina+1plic praf de copt
4linguri zahar,este mai bine sa fie pudra
1ou
100g unt,putina esenta de rom.se framanta toate foarte bine si pune bila rezultata 30min la rece.
apoi se intinde in forma de tarta unsa si pudrata cu faina.seinteapa in mai multe locuri cu furculita.
Peste aluat se pun 4 mere taiate jumatati cu partea bombata in sus.
1budinca de vanilie,250ml smantana dulce,5 linguri zahar,250ml lapte se fierb ca o budinca normala.si cand s-a racorit se pun 2oua si se amesteca cu telul. se toarna peste mere si coace 45-50min.eu ultimele 10min am lasat numai la rezistenta de jos a cuptorului sa fiu sigura ca este coapta si la fund bine.in reteta scrie ca rece unge cu putin gem de caise si presara migdale felii.eu nu am mai uns.am lasat sa se raceasca bine si am taiat felii.
giuliella spune:
Hello burticutze. Vad ca va aratati veleitatile de bucaterese cu tot felul de retete delicioase, asa ca nu ma las mai prejos si va spun si eu o reteta care in ultimul timp e prajitura favorita a casei facuta nu numai de mine ci si de sotul meu pentru ca este foarte usoara si foarte rapida 
PRAJITURA CU FOI LICA
Ingrediente: 1 pachet foi Lica (gen napolitana), 2 pahare zahar, 2 pahare nuci macinate, 2 oua, 125g unt
Mod de preparare: Se arde zaharul se adauga untul, se da la o parte, se pune nuca, apoi cele doua oua amestecindu-se repede. Crema se pune calda intre foi. Se preseaza usor si se taie rece.
Timp de preparare max. 20 min, timp de mancare: in functie de numarul de persoane intre 5-20 de minute. E delicoasa.
Pentru fetele care au problema cu Candida. Eu acu ceva timp ma plangeam ca nu mai pot ca sunt exasperata de cea ciuperca. Si am cerut ajutorul pe aici. In urma sondajului facut am cumparat si am folosit GYNOZOL- 2 tablete mi-au ajuns, si crema PIMAFUCIN folosita tot cam 2-3 zile. In urma interventiei am scapat subit de neplaceri si am mai bine de 2 luni de cand nu m-a mai deranjat.
In rest va doresc numai bine si sa auzim numai vesti bune.
Pupici
POZE YAHOO
gia si bebelu' miscator
(21+)
MamiLili spune:
Buna seara, burtici!
Eli26, eu sufar de aceeasi problema ca si tine. Am alergie la polen si ma apuca niste crize de stranut de abia ma tin pe picioare, stranut de 8-10 ori consecutiv si scap si picaturi de pipi, chiar daca am gloit vezica cu numai 5 minute inainte. (Sa nu zic ce se-ntampla cand trece ceva vreme de cand n-am golit-o...). E foarte neplacut. In mod sigur acest fenomen se datoreaza sarcinii care apasa mai tare pe vezica, in anii trecuti nu pateam asa ceva. Incerc si eu sa fac exercitiile Kegel dar cam fara rezultat...Asta e, o sa treaca si perioada asta cu polenul si-o sa scapam de necaz. Oricum, sa stii ca sunt solidara cu tine!
Bedrosmart, ieri ti-am scris despre o carte al carei titlu nu mi-l aminteam. Dupa ce-am stat si m-am concentrat bine, am descoperit titlul: "Sarcina si nasterea".
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
18 sapt
eli26 spune:
MamiLili
si multumesc pt solidaritate
Fetelor ca tot veni vorba de dulciuri,apropo de MIEREA DE ALBINE,cumnatul meu e medic neurolog si mi-a spus sa nu cunva sa iau miere de albine in timpul sarcinei ca contine o bacterie numita CLOSTRIDIUM BOTULINUM,care duce la o afectiune numita botulism,si nici copilului sa nu ai dau pana la 1 an
voi ati mai auzit de asa ceva?
tina
MamiLili spune:
Eli26, eu am auzit de Clostridium botulinum, am invatat despre ea la facultate, se gaseste in unele conserve nesterilizate...de miere nu stiam dar e posibil. Clostridium botulinum produce toxina botulinica, iar acesta paralizeaza muschii respiratori, e clar ce se-ntampla daca nu respiri. Un fapt interesant este ca din punct de vedere comercial, toxina botulinica se numeste Botox, iar Botox-ul e acea minune care "sterge" ridurile fetei, prin paralizia muschilor faciali. Eli26, cred ca daca mierea e cumparata dintr-o sursa sigura si e ambalata corespunzator n-ai de ce sa-ti faci griji. In mod sigur in Japonia nu vinde nimeni miere la marginea drumului...
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
18 sapt
osna spune:
tina si eu stiam de faza cu mierea,dar numai daca o cumparam de la vanzatori ambulanti(din piata sau de pe la sate).eu am citit in cartea ce mi-a dat-o medicul ca seara chiar este indicat sa bem o cana de lapte cu miere,inainte de culcare.
eu nu beau lapte ca nu-l supert,in schimb incerc sa mananc iaurt si branzica sau cascaval.
de cateva nopti am si eu insomnii,merg foarte des la toaleta,ma apuca virgula calduri din senin.abia spre dimnineata dorm si eu ca omul.
si cel mai mult ma streseaza caam geamurile in spatele blocului unde este multa verdeata si mereu tunde hausmeisterul iarba cu masina,sau curata intre dalele de beton si ma rascaie de-a dreptul pe creieri.
eli26 spune:
MamiLili si Osna va multumesc mult pt raspunsuri,
o sa incerc macar cat sint insarcinata sa nu mai iau
parca mi-e putin frica
Iar cu insomnia si eu stau prost de tot
e ora2:44dimineata si eu nu am somn
,plus ca nu pot sa dorm pana cand vreau eu di cauza fetitei si mai si invat
Osnaa-mi pare rau si pt tine ca treci prin aceeasi problema(INSOMNIA) si MamiLili cu polenul nu prea avem ce face,mie mi-a dat niste prafuri de la doc dar nu pot sa le iau ca ami dau stare de voma
va pupic si sarcina usoara in continuare
tina
ionica spune:
Dragele mele,
Imi curg
balele cititndu-va,aveti niste retete minunate cu prajituri si tarte etc.
La mine treaba cu alergia se inrautateste,de fapt nu este alergie si mai degraba "Papulas de sarcina" si asta este din cauza progesteronului luat in primele 14 saptamani, sa ma fereasca Dumnezeu de vreo colestaza.
Sunt sub tratament dar nu are nici un efect,de maine probabil va trebui sa iau cortizol intr-o doza foarte mare.
Iritatia s-a intins pe gat ,pe brate in interior,pe abdomen si piept.
Este infiorator, va trebui sa-mi leg mainile ca sa nu ma mai scarpin,simt cum inebunesc de durere.
Va pupic si toate cele bune.