Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (90)
Raspunsuri - Pagina 12
pisik 4ever spune:
iuliana , multumim de incurajari. e vina mea, ca o vad asa de mica si nu o solicit deloc, ca parca mare solicitare ar fi s-o invat sa bea din cana! eu am un kroger aici, am sa ma uit dupa lapte din asta, in mod sigur gasesc acolo de unde iau si iaurturile organice, am gasit cu arome de banana, vanilie, pere, piersici, mere si coacaze... are bratarica, din cand in cand roade la ea si cam asta e tot...
ioanailincam, carnea de vita e mai frageda aici ptr ca e tratata cu ceva, scrie pe cutii...
am fost azi la vaccin... i-au facut trei, mititica. bilantul de 1 an: 8.200 kile, 71 cm. era pe penultima linie la cei mai mici, sub noi mai era o linie ptr somalezi.
You're unique. Just like anyone else.
... si
bursuca 08.05.05
pisik 4ever spune:
În jurul vârstei de un an, un copil se arată a fi puțin mai dificil și mănâncă mai puțin bine. Să nu fim surprinși, deoarece dacă ar continua să mănânce la fel ca înainte, curând l-am putea duce la circ, ca pe un fenomen. Copilul își manifestă individualitatea în preferințele alimentare. În plus, ca și la adulți, apetitul său variază de la o zi la alta și de la o săptămână la alta. Deseori o mamă se neliniștește văzând copilul care mănâncă prea puțin. Contrariată și speriată, mama încearcă să-l forțeze să manânce. Din acest moment intrăm într-un cerc vicios. Cu cât mama insistă mai mult, cu atât copilul este mai capricios și ostil. Cu cât manâncă mai puțin, cu atât mama se neliniștește mai tare. În scurt timp mama se găsește în fața unei probleme, acolo unde nu era de fapt nici una, cu puțin timp înainte.
Toate acestea sunt perfect inutile. De ce? Deoarece noi părinții avem un aliat de talie mare: foamea naturală a copilului. Dacă îi oferim meniuri variate, echilibrate, și dacă îl lăsăm să se descurce singur, va mânca suficient din ceea ce se găsește în fața sa pentru a rămâne sănătos și puternic. Trebuie să respectăm propria sa individualitate în obiceiurile alimentare. Lăsați-i gustul să se schimbe din lună în lună și apetitul din zi în zi. Dacă refuză în mod brusc un fruct sau o legumă după care era înnebunit săptămâna trecută, ce îi puteți face? Daț-i libertatea să o refuze și nu încercați să îl forțați să o mănânce. Dacă oferiți copilului mese complete, variate și bine echilibrate și dacă îl lăsați să manânce după nevoile sale, nu veți avea niciodată o problemă de nutriție.
citat din "totul se intampla inainte de sase ani"
You're unique. Just like anyone else.
... si
bursuca 08.05.05
loreen spune:
Nelia FELICITARI...

sa va ofere aceasta noua cetatenie tot ceea ce v-a lipsit in tara si pentru care ati plecat...sa fiti niste cetateni canadieni exemplari si statul sa va aprecieze la adevarata voastra valoare...
Tudora cum mai este?!Agata?!
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
monu spune:

ALEXANDRA ELENA
IRINA
MAYA MARIA
MARA IOANA
ALEXANDRA SOPHIA
ALESIA CLAUDIA
Sa cresteti mari si frumoase, bobocei de trandafiri, sa fiti iubite, protejate si alintate si sa aveti o viata frumoasa lipsita de griji.
Nelia, FELICITARI!!!
si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
Cornelia spune:
Felicitari mamicilor de fetite nascute pe 18 mai!!! Sa va aduca multe bucurii!
La multi ani Alexandra Elena!
La multi ani Maya Maria!
La multi ani Alesia Claudia!
La multi ani Irina!
La multi ani Mara Ioana!
La multi ani Alexandra Sophia!
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
elisor spune:

LA MULTI ANI ALEXANDRA ELENA!
LA MULTI ANI IRINA!
LA MULTI ANI MAYA MARIA!
LA MULTI ANI MARA IOANA!
LA MULTI ANI ALEXANDRA SOPHIA!
LA MULTI ANI ALESIA CLAUDIA, alias BUMBU!
Sa cresteti mari, sanatoase, fericite, norocoase si sa fiti inconjurate de multa iubire!
Eli cu puiutii Bianca
si Andreas 
elisor spune:
Mare gasca de sarbatorite...
Nelia multumesc pentru mesajul tau, in mare parte ai dreptate. Invatatoarea pe care a pierdut-o in noiembrie (stiti ca v-am spus la momentul respectiv cat m-a ravasit disparitia ei) ne-a spus de la inceput ca ea nu va spune in public nici unui parinte problemele ce le are, ca doar nu vine la sedinta sa fie oprobiul public, dar uite ca actuala invatatoare, cu toate ca e in anul I la psihologie, m-a facut sa ma simt ca pusa la zid, iar ceilalti asteptand sa termine ea ce are de spus ca sa arunce cu pietre.
A fost groaznic ce sa mai spun, nu-mi mai ardea de nici o discutie despre serbarea de sfarsit de an, nu-mi doream decat sa ma evapor si sa dispar.
Nu pot condamna pe nimeni ca asa gandeste si i se pare metoda cea mai buna d.p.ei d.v.. Sa mai spun ca mi-a sugerat si o scoala particulara daca copilul meu nu se adapteaza?
Eu stiu foarte bine ce probleme avem, dar mai stiu ca fondul e bun.
Vom incerca normal, sa ne ajutam copilul, dar cert e ca voi mai merge si la alti psihologi, sa mai vad si alte opinii. Acum nu astept sa mi se spuna ce mi-ar place mie sa aud, dar aceeasi senzatie de om pierdut am avut-o si cand am plecat de la psiholog.
Eu una nu sunt genul care sa ma gudur pe langa doamna cu cadouri, vizite la domiciliu si alte dulcegarii, ii las pe altii. Aceeasi problema o cam aveam si eu la scoala, faceam prostii una dupa alta, ca mereu ma ameninta cu nota scazuta la purtare, dar ai mei mi-au spus foarte clar ca ei nu duc cadouri doamnei (ma refer la cadouri individuale) doar ca sa nu se mai lege de mine. Am trait acele vremuri, frumoase si nostalgice in acelasi timp, dar nu pot sa nu-mi amintesc cu strangere de inima cand mi-a luat snurul de comandant de grupa (m-a destituit) pentru nu stiu ce prostioara. Eram tare baietoasa, iar Andreas e cam picatura din mine la fire, Bianca e a lui taica-su, deocamdata.
Florentina, Loreen 

Nelia felicitari pentru cetatenie
si sa-ti aduca implinirele pe care le meriti si sa simti ca apartii acelei natii civilizate. Cat despre calatorii, la cat mai multi banuti in cont
ca sa va desfatati cu minunile si frumusetile lumii.
Eli cu puiutii Bianca
si Andreas 
gabitzam spune:
LA MULTI ANI ALEXANDRA ELENA!
LA MULTI ANI IRINA!
LA MULTI ANI MAYA MARIA!
LA MULTI ANI MARA IOANA!
LA MULTI ANI ALEXANDRA SOPHIA!
LA MULTI ANI ALESIA CLAUDIA!

La multi ani printese mici si dragalase, sa aveti o viata frumoasa si plina de bucurii, sa fiti sanatoase si norocoase!
loreen spune:
Elisor nici eu nu sunt stilul pupicuristului scolar,de fapt in general nu sunt,si cu toate ca Bianca va suferi pe chestia asta,imi asum riscul...La vechea scoala invatatoarea era genul asta si eu inafara de cadourile colective sau flori in luna Martie nu duceam...si s-a vazut nu neaparat la note ci in comportamentul ei fatza de copil...La scoala actuala am aflat intamplator ca directoarea si invatatoare sunt sotiile colegilor mei si ale lui PAul de servici si mi-au spus ca daca fata nu are note/calificative pentru o medie buna se rezolva...M-am innegrit spontan la fatza si le-am spus ca daca pe Bianca nu o duce capul cat sa treaca clasa este problema ei,dau eu nu am sa accept sa fie trecuta cu "spaga"...Are cap bine,nu are sa vanda gogosi in piata...eu una nu am sa-i platesc notele sub nici o forma...
Ai incercat sa abordezi invatatoarea aia "dasteapta" in particular si sa-ti spuna la modul asta parerea ei despre cum vede rezolvarea problemei cu Andreas?!Pentru ca asa public este varianta cea mai simpla...similara cu zicala "eu te-am facut eu te omor" a parintilor...adica e pe mosia ei va place bine daca nu sunt scoli speciale,in ideea in care Andreas nu este un copil cu nevoi speciale...
Si eu ma mir de Bianca cu cine naiba seamna asa deslanata, aeriana, pisaloaga, curioasa,lenesa...si raspunsul vine invariabil... cu mine...numai ca parintii m-au lasat asa,in special mama si cand mi-am dat eu seama ca ceva nu-i bine era tarziu si greu mi-am facut un program si un stil de viata...Cu Bianca nu vreau sa se intample acelasi lucru si stau cu gura pe ea mai mereu cu riscul de a deveni enervanta...etc...etc...
Na ca bat campii off topic ca marea majoritate mai au ani buni pana ajung la asemenea probleme...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
omustata spune:
Buna, ma mai cunoasteti?
.
Am ajuns in Romania de o saptamana, dar pe cuvant daca am timp de ceva. Nici sa citesc tot ce ati scris nu am apucat. Maya s-a acomodat mai greu cu schimbarea. Abia de 2 nopti doarme normal, ca pana acum se scula noaptea si nu mai dormea vreo 3 ore, ea care altfel doarme foarte bine. Iar de cand am venit aici parca este legata de mine, nu vrea sa stea decat cu mine. Nici cu sotul meu nu mai vrea sa stea. Insa cand nu sunt prin preajma este mai bine. Am lasat-o de 2 ori si cu bunicii si a fost OK. Cred ca ii va prinde bine calatoria asta pentru ca deja este mai sociabila.
Elisor-bravo pentru progrese! Maya nu a mai evoluat deloc si vad ca a pus-o pe ganduri si pe soacra mea. Nu ca ar avea ceva neurologic, dar soacra mea zice ca ei i se pare ca are lipsa de vitamina D. In America se da foarte putina vitamina D si soacra zice ca fontanela ei este cam deschisa. Iar lipsa de vit. D cica ar da intarzieri de motricitate. Am luat si noi premergator (sa nu zicem ca nu am facut-o si pe asta), dar nu face nimic in el. Sta si se joaca la jucariile alea si apoi incepe sa urle. Asa au facut si ai vostri? L-am luat de gura soacrei mele, dar acum imi dau seama ca nu avea rost pentru ca ea merge daca o tin de manute, ce-i drept paseste cam aiurea.
monu-imi pare rau ca ai necazuri.
Am vazut poze multe si mi-au placut, insa nu am apucat sa citesc nimic din capitolul asta, asa ca vreau sa va ajung din urma si mai scriu.
Va sarut!
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya