Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (90)
Raspunsuri - Pagina 10
simona_filipas spune:
Cu scuzele de rigoare pentru intarziere:
LA MULTI ANI IOANA,DARIA IOANA, STEFAN-DAVID,TUDOR CATALIN si ELIAN! Sa va dea Domnul sanatate, fericire si noroc
La multi ani ERIC ANDREI, BEN STEFAN, JULIA ANDREEA si ROBERT!Hai ca acusi va sarbatorim si pe voi la un anisor
Mikka tareeeeeeee frumos ai mai scris. Mi-au dat lacrimile

Gabitza poate ne mai spui si noua vreo reteta ceva ca io parca am lipsa de inspiratiune.
Elisor eu carnea de vita i-am dat-o pina acum numai fiarta si taiata marunt.
Babyirl pentru indemnizatie poti intreba la posta de care apartii sau la Directia Muncii in cazul in care nu-i la posta
Adriana
lui Aidan sa nu faca complicatii la urechiusa
Oana C sa-ti traiasca nepotelul
Bea frumoase pozele. Eu balesc de mult pentru un acvariu in casa dar pot........
Iuliana, Dragos poarta bratara de aur(de la nasa) de cand s-a nascut si vad ca nici nu-l intreseaza prea tare sa traga de ea. Practic o ignora total.
Fetele eu am o mare dilema. Cum naiba reusesc copiii vostri sa manance fara sa se murdareasca ca al meu e ca porcusorul si el, si scaunul si eu. I-am pus babetica si prosop pe picioare. Dar trage de ele. Mai nou isi pune mainile si-n cap cu mancare cu tot. Deja mi s-a acrit sa spal scaunul de trei ori pe zi.
Si mai este o chestie:ai vostri mananca cu lingurita? Dragos o baga in gura daca e goala iar daca-i pun eu mancare in lingurita o ia cu mana si si-o mananca din manuta. Cum o sa-l invat sa manance cu lingurita nu stiu.
Diseara vrem sa mergem in centru la porumbei daca nu ploua si daca reusesc o sa pun si-un filmulet.
Sa nu uit a invatat sa faca ca sarpele si ca foca

e haios tare.
Simona
de
Dragos Octavian
loreen spune:
Buna ziua la fete...
LA MULTI ANI Tudor Catalin ... 
LA MULTI ANI Elian ... 
... sa fiti sanatosi pui mici,sa fiti niste invingatori in lupta cu viata...
LA MULTI ANI Robert...
LA MULTI ANI Julia Andreea...
...sunteti asteptati cu drag la marele eveniment de peste o luna...
Am o clipa lipera acuma ca am scapat de zgubi tazmanian,doarme...
Azi de dimineata nu mi-a mers conexiunea si de draci m-am apucat de calcat...mai bine ma calmam cu pastile ca asa am calcat 2 ore de-mi amortise mana pe fier...apoi am iesit afara si uite asa s-a scurs timpul nostru si e dupa-amiaza...
Iar Delia este in grafic cu tipetele ca cioara,nervi cat cuprinde,bataiala din picioare de ma scoate din minti cand o vad cum face...
Oana C sa-ti traiasca nepotelul,sa se faca mare, sa fie sanatos...si mamicutei refacere usoara...
Asa a fost si fata mea cu somnul si vad ca s-a reglat de una singura ,adica imi doarme la pranz si cate 2 ore ca sa nu fiu nesimtita sa zic ca uneori si 3 dar mai rar evident...
Adriana sanatate multa lui Aidan...si las ca recuperati repede voi kg pierdute mai ales daca aveti apetitul necesar...
Stefania m-am chiorat la poze...este atata de scumpa Bumbu...chiar pretioasa mai ales cu ochii aia mari si genele lungiiiii... daca va stii ce efect are asupra oamenilor va face ce vrea din voi ca are o fatzuca scumpa foc,cu toate ca este bagata cateodata la 220 dup acum bine spui si prea bine cunosc...las ca se fac ei mari odata si-odata(halal consolare
)...
Elisor daca ma apuc sa ma vaiet de Bianca facem concurenta...si chiar nu te vaieti pentru ca daca am fi avut animale de companie mai intelegeam ca exagerezi ca doar sunt animale si nu gandesc...insa sunt copii,ai nostrii si e normal sa ne confruntam cu probleme,mici sau mari...Doar stii ca si eu am fost cu capra mare la psiho cam juma de an dupa acer am, nascut si nu am mai fost din lipsa de timp...mare lucru nu s-a schimbat in comportamentul ei,nici pe Delia nu o agreaza mai tare,asa ca pot spune ca am incerat-o si pe asta...Oricum sunt hotarata sa incep din nou terapia cu ea pentru am senzatia ca-mi scapa ceva si terapia asta ne va implica pe amandoua ca nici eu nu-s mai breaza ca ea...
Asa ca mama draga stai linistita si te poti "vaita" sau "vaicarii" ...eu sunt aici si te pot asculta si daca te pot ajuta cu vreo vorba buna ....
Iar cu bronzatul la noi este de la natura in proportie de 50 % ca-s creole amandoua fetele,iar restul e din parcuri ca o prinde imediat si o tine mult...Bianca si acuma are bronzul de asta vara...
Florentina baga-i repede niste frectii si ceva paracetamoale sa fie fresh maine ...ai emotii?! Ce intrebare cretina pun si eu ...normal ca ai...
Pe mine m-au trecut niste furnici pe spate cand am vazut la semnatura ta cand am vazut cele 8 saptamani...de bucurie
Iuliana a mea fata are bratara de mica tare...dar nu trage de ea...o mai gusta putin dar atat...
Deseara este meci la teveu...nu o spargem si noi in fericire cu un ciat?!
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
mikka spune:
Brrrrrrrrrrrr, am scris un mesaj lung si am raspuns la fiecare, dar unde o fi ajuns, nu stiu! Ooof, incerc sa reiau.
In primul rand
pt baietii zilei de azi!
Multumesc frumos tuturor aprecierilor la adresa postarii mele de ieri! Eu doar am scris, dar stiu ca aceleasi emotii sunt in sufletul fiecareia dintre voi!!! Meeey, dar eu n-am vrut sa va fac sa plangeti, zau! Mi-a zis o tipa superadevarata ca de-acum urmeaza momente asa frumoase, ca e pacat sa plang dupa ce a trecut... 

Oricum, poate mai apuc sa le mai traiesc macar o data.
Elisor, merci de retea cu mulajul, sper sa apuc sa-l fac azi, ca ieri am avut treburi cu torturi, poze, etc. Si eu sper sa iasa din nou smecheria... Mey, dar ce are Andreas, in afara de praf de pureci, cum zice bunica?
Oana, Alex a ramas cu ceva moate, asa ca nu plange, uita-te la chiluga mea si te linistesti :)
Loreen, nu stiu de Medicover, dar la CMU giardia a fost gata a doua zi. Incearca si tu cu un tel. Si merci
!
Mari, wooow, ce voinic! Mik nu are nici 8 kile, deci suntem la categoria sfrijitura.
Nelia, pina la urma ii iei sange, ceva, pentru analize? Sa stii ca si a mea face figuri de-mi vine sa ma arunc pe geam (si stau la 6) dar eu tot sper ca e de la giardia si de la muci. Poate ii faci si o coprocultura, daca poti fara trimitere. Hai ca dorurile tale sunt mai usor de indeplinit ![]()
Oana, sa-ti traiasca nepotzelul, sa se faca mare si sanatos!
Pisiko, mamaaa, ce preturi la lapte, 9$! Mai bine incearca sa i-l faci tu, un fel de shake cu banane, capsuni, mai vezi tu...
Androix, mama, tie ti se pare putin ce mananca Filip? Stai linistita, este super in grafic, daca mai ai nelinisti de-astea te invit la noi!
Oricum, v-am pastrat o felie de tooort!
&Ioana
loreen spune:
Simona nebuna mea fata cred ca daca as fi lasat-o de la inceput sa bage mana in farfurie acuma am fi mancat de pe jos ...
De la 4 luni de cand am pus-o in scaun ii tineam o manuta cand ii dadeam sa manance...pe parcurs a inceput sa se zbantuie insa nu am lasat-o sub nici o forma sa-si bage labele in castroane...(am niste pitici pe creier legat de copilul murdar ramasi de la Bianca si acuma nu-i mai pot alunga nici cu slujbe). Acuma sta cuminte deschide gura si cand nu mai vrea ori imi da mana la o parte ori da din cap ca nu mai vrea...vad ca si biscuitii ii mananca fara sa se manjeasca pana-n sosete...
Mikka iti bati joc de papilele mele gustative?!Da-mi si reteta ca arata foarte mancabil...si nu vreau sa stric bunatate de laptop...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
andutzy spune:
Nu am timp din pacate sa scriu mai multe, am pus aici o poza facuta azi in herastrau.
Andutzy si Dragoselu - 31.05.2005
DRAGOS ALEXANDRU- la botez
poze de aprilie cu DRAGOSELU si noi
elisor spune:
Simona fara sa se murdareasca?! Depinde cat te tin nervii. Am constatat ca sunt mult mai permisiva cu Bianca decat eram cu Andreas si nu inteleg de unde schimbarea asta. Eu o las sa manance cum doreste, deh, deocamdata imi permit ca oricum e balamuc in casa si nu mai conteaza o firimitura in plus. Azi i-am dat de ex. o napolitana si si-a pus si-n par si in nas, dar era tare dulce. Sa manance cu lingurita?! Cred ca ceri prea mult de la el, toata admiratia pentru puiutii care o fac si pentru mamicile care au reusit, dar asta e ultima mea grija lingurita.
haiosului serpisor.
Cornelia ma bucur ca Maria a facut progrese evidente, daca imi permiti te intreb pe pm cate ceva.
Stefania ai inceput sesiunea? Succes la invatat si bafta la examene (la fel si pentru Andreea.a si Sufletzica, daca nu ma insel). 
Florentina emisiunea a fost destul de scurta in stilul Oanei Cuzino, dar a vorbit un dr. si spunea ca sarcina poate declansa tiroida (sau o agraveaza la cele care au deja) si multe femei pun slabirea dupa nastere pe seama efortului si a tot ce implica venirea pe lume a bb si se bucura ca au dat jos kg acumulate chiar mai mult de atat si cand colo poate fi vorba de tiroida. Prea atenta nu am fost ca nu ma privea problema (din pacate, ca mi-ar fi placut sa slabesc dar fara tiroida evident
), ar fi bine totusi sa fii sigura de diagnostic. Sanatate si tie si Mayei, sa fie in forma maxima maine.
Daca vorbiti de emotii ma ia si pe mine cu furnicaturi in stomac.
Multumesc mamicilor pentru intelegere, cu Andreas problema nu e noua e de cand a venit pe lume, un copil agitat. La 4 luni l-am dus la dr. sa vedem ce are ca nu o mai scoteam la capat cu urletele lui. Nu avea nimic, doar un promitator comportament coleric. Nu stiu, sa fi fost de vina stresul sesiunilor din perioada graviditatii, cert e ca mi s-a confirmat hiperkinetismul.
Ieri am venit de la sedinta plangand, imi venea sa ma fac mica de tot in banca asa de rusine mi-a fost. Numai reclamatii.
E foarte nervos. Incepusem sa va insir cum e dar n-are rost ca paleta e foarte vasta. Si la capitolul atentie avem probleme, nu se poate concentra prea mult, psihologul mi-a spus ca la probleme grele reuseste cu brio, iar cele usoare le trateaza ca atare si greseste.
Are tendinta spre superficial. Ce mai, e un copil problema. Sa-ti spuna invatatoarea "ce ne facem cu el?" e grav.
Loreen n-as fi vrut sa fiu in concurenta cu tine la acest capitol, mi-ar fi placut sa fiu in concurenta cu Nelia, asta e ![]()
De asta am spus ca ma coplesesc problemele, cu Bianca m-am linistit complet (zic eu acum, daca nu s-o mai gasi vreunul sa ma faca sa vad altfel lucrurile) si stiam ca ma asteapta la colt problemele cu Andreas.
Nu va spun de cate ori am tremurat pentru el cand mi-a fost bolnav sau s-a accidentat.
Mi-a fost greu sa recunosc si ca am probleme.
Hai sa va spun si ceva vesel. M-am distrat copios de Bibi azi ca am lasat-o in picioare in patut si m-am dus sa fac lectii cu tartorul si cand ma uit la ea o gasesc adormita in fund cu capul pe o plusata draga de-a ei. I-am tras evident niste poze, dar din pacate nu mai pot pune poze pe net.
Loreen ce evolutie frumoasa are Delia 

de la drosofila la zgubi tasmanian. Ce mai urmeaza?
Fetele din Constanta eu va urez de pe acum distractie placuta la party-ul de maine al Alexandrei, ca poate netul asta drag si iubit nu mai ma lasa sa intru in contact cu voi, sa faceti poze si astept cu nerabdare comentariile consacrate ale Laurei.
Monu
, Mikka
, Stefania
, Loreen
Multumesc pentru raspunsurile legate de vitel si familia lui.
Plec sa dau o tura prin Carreffour sa mai alimentez gospodaria si sa vad cum mai e cu aviara prin galantare.
va pup si poate ne mai auzim diseara, daca nu maine.
Eli cu puiutii Bianca
si Andreas 
mikka spune:
Loreen, e tort de bezea cu lamaie, reteta am luat-o de www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=7636" target="_blank">aici, dar am facut ceva modificari. Adica: blatul de bezea l-am facut conform retetei, numai ca a iesit cam bronzat, si era inca moale dupa ce l-am lasat la cuptor vreo 2 ore. Nu s-a simtit insa nik-nik la gust. La crema, am facut tot dupa reteta dar mi s-a parut putina, asa ca am mai adaugat jumatate de cutie de Philadelphia light, ca n-am gasit mascarpone, si capsune taiate fasiute. A iesit megabestial, acrisor asa, cu fructe multe si lamaie, m-am tzacanit halindu-l. Si se face si repede ca preparare, mai mult dureaza coptul, da' nu suflu la gaze asa ca e ok.
&Ioana
elisor spune:
Eu am inceput sa-i dau capsuni in combinatie cu mar, banana. Desi stiu ca nu sunt indicate, dar daca de la kiwi nu a avut nimic zic eu ca nici de la capsuni. Voi le dati?
Stefania mi-am amintit ca vroiam sa-ti multumesc pentru idee, nu stiu cum de nu m-am gandit pana acum cu laptele sa o fac progresiv, la fel ca diversificarea doar, o sa incerc negresit. 
Uite de ce ma bucur ca m-am intors printre voi, mereu am gasit un sfat, o vorba buna...
Merge netul asta de pot sa crosetez un fular intre timp, apropo Androix pe unde zace fularul tau?
Gata, plec!
Eli cu puiutii Bianca
si Andreas 
mikka spune:
Elisor, si eu ii mai dau capsuni, nu cred csa fie vreo problema, eu mancam pufuleti la varsta asta si n-am murit inca.
Andutzy, parca sunt niste pescari tripleti, tare haiosi!
&Ioana
nelia spune:
Elisor, noi am mai discutat „problema“ Andreas si nu ma lasa inima sa nu-ti scriu citeva rinduri. Eu nu-l cunosc, desi tare mult mi-ar placea, imi plac copiii si oamenii ca el. Cred cu tarie ca un copil inteligent si energic ca el (si ca Agata, citeodata, desi a mea s-a linistit surprinzator de la un timp... asta o zic eu, ca stiu cum era, daca stati o oara cu ea, sigur ma veti contrazice
) devine „problema“ tocmai pentru ca cei din jurul lui il considera asa. Eu nu zic ca nu sint copii cu probleme si ca Andreas nu ar fi unul dintre ei, desi sper din tot sufletul sa nu fie asa. Dar ma nerveaza usurinta cu care se eticheteaza acesti copii. „Ce ne facem cu el?“ Ce se spun! Pedagogul perfect, care a muncit zi si noapte cu acest copil, da din umeri a neputinta si ti-l paseaza cu acest „ce ne facem cu el?“... In primul rind, un pedagog perfect ar fi trebuit sa stie ca asa ceva nu se spune despre un copil si mai ales unui parinte, mai ales mamei. Deci aceasta invatatoare are in primul rind o problema, eu asa o percep de aici. Nu poti pune eticheta „copil-problema“ dupa nici doi ani (daca nu ma insel) de cunoastere a acestui copil si fara sa dispui de metode performante de a gasi cauza comportamentului lui. Ar fi trebuit sa lucreze cel putin doi ani, singura sau in grup restrins cu acest copil, sa epuizeze toate metodele si toate posibilitatile de a afla de ce asa si nu altfel... si dupa aceea sa ajunga la o concluzie. Care, dupa parerea mea, nu se face publica, nici macar parintilor, ca e secret profesional. Ah, ca poti sa-i ajuti in incercarea lor de a-si ajuta copilul sa-i gaseasca un echilibru cu sfaturi profesionale si pertinente, asta e altceva, dar nu „ce ne facem cu el“. Pe scurt, nu-mi place invatatoarea respectiva!
Cit despre psihologi, ma indoiesc sincer ca in Romania de astazi, dupa citeva ore de psihanaliza, un psiholog a gasit unica rezolvare si cea mai buna pentru „copilul-problema“. Repet, eu nu zic ca Andreas nu ar avea probleme, dar deocamdata mi se pare ca s-a lucrat foarte putin cu el, dar a fost mult prea usor etichetat, catalogat, stampilat, scos din rindul „normalilor“ si pus pe raftul celor „cu probleme“. Si chiar daca ar fi asa, nu o faci atit de indiscret, copiii sint fiinte fragile si trebuie umblat cu ei, cu sufletul si cu psihicul lor, mai fin decit cu un ou. Si daca toate aceste chestii despre Andreas, invatatoarea ti le-a spus la sedinta, in auzul si vazul tuturor celorlalti parinti... ma apuca nervii rau de tot. Faptul ca esti „altfel“ nu inseamna ca esti „cu probleme“, ci doar ca esti „altfel“ si ai nevoie de alt mediu decit majoritatea. Si acum „ai probleme“ si „nu ai probleme“... Fata de cine, fata de ce? Adica cineva hotaraste „normalul“ si limitele lui si cine nu se incadreaza devine „o problema“. Dar daca „normalul“ majoritatii nu este si al lui Andreas, cine si cui da dreptul de a-l forta sa intre in aceste limite false. Pentru ca sint false! Sau sint reale pentru majoritatea, dar pentru Andreas e clar ca nu sint. Si e fortat sa intre in ele si asta il enerveaza si il scoate de pe orbita. Are nevoie de spatiu, de intelegere, de libertate... sa se manifeste asa cum ii este firea, nu asa cum le-ar placea celor din jur sa fie. Fiecare ar trebui sa ajunga la o cunoastere de sine si la un echilibru interior prin metode proprii. Pentru unii oameni acest lucru este extrem de facil, pentru altii e mai greu si dureaza mai mult. Dar daca mediul exterior, in speta societatea si normele ei, iti dicteaza zilnic cum trebuie sa fii, atunci sansele acestora din urma de a reusi acest lucru se diminueaza drastic.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA