Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (11)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

elenalove, bine ai venit printre noi....sa-ti traiasca amandoi bebeii...si sa fie sanatosi...

ktrinel. mie imi place sa stiu amanunte despre sarcina, analizele mi le-am interpretat initial singura, intru pe tot felul de site-uri..mie imi place sa stiu amanunte ca sa evit omisiunile doctorilor astfel ca prima data cand am fost la doctor m-am dus cu o lista intreaga de analize pe care le-am citit si eu pe aici, lista din care el a inceput sa taie ce nu era neaparat necesar..a ramas uimit cat sunt de informata..un om informat e un om puternic..si doctorii pot omite unele lucruri iar eu nu vreau sa ii scape nimic

in legatura cu serviciul, eu cand am anuntat la servici, colegele mele se bateau intre ele care sa ii spuna sefei vestea, cu toate ca eu trebuia sa o fac..nu voiau sa rateze expresia de pe fata ei..aici suntem numai fete si la toate ne-a venit randul la un moment dat si ea trebuie sa caute mereu inlocuitori petnru job..a inceput sa angajeze baieti dar nu au stat..in fine...
oricum nu sunt tratata in mod special, pentru cei cu care lucrez e ceva normal si nu ma menajeaza deloc dar asta e, trebuie sa am singurica grija de mine sa nu ma stresez mai ales ca lucrez intr-un mediu alert...

miro, pe la tine la job cum mai e? tot contratimp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Buna dimineata la burtici,

Am nevoie de un sfat de la voi.M-am procopsit cu o durere in gat exact acnd ma dadeam rotunda ca nu am mai racit de 2 ani de zile.ieri am tratat-o cu portocale ,lamai, si lapte fierbinte cu miere, dar dimineata ma durea mai rau..ce ma fac?Ce sa iau?Daca se agraveaza si fac febra sau eu stiu ce !In afara de paracetamol mai e voie ceva?Nu am incredere in doctorita mea de familie..iar pe dr. gineco evit sa o sun ca stiu ca e superocupata.

Lavinia 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Buna dimineata fetelor

sper sa aveti o zi frumoasa si calda si fara nici o durere. La mine pe strada s-au apucat de reparatii la 6 dimineta spargeau betoane si la 9 au terminat de acum se odihnesc. Dupa ce au trezit pe toata lumea se pot odihni si ei

Lavinia mie medicul ginecolog mi-a spus ca pot lua faringosept pentru durerile de gat. Ce e drept nu am avut nevoie dar la prima consultatie ca mi-a dat o lista cu pastile pot lua.
Ai grija de tine si de bebe si da-ne vesti bune.

Raluca 14+ si bebe mic in burtica

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RUXMAX spune:

Draga Madaluta, orice ar fi, scrie si tu ceva pe forum, te-am vazut ca ai deschis subiect nou pt ca ai probleme, sper din tot sufletul sa se fi rezolvat, tu si Gina sunteti colegele mele de dpn (14.12)asa ca nu ma lasati singura, va rog. Sanatate multa!

problema mea acum e ca trebuie sa iau antibiotic pt ureaplasma, cite 10 pastile de Klabax eu si tot cam atitea de doxiciclina sotul. Am mai citit pe forum ca e musai, desi in prospect scrie ca nu in sarcina dar din doua rele o alegi pe cea mai mica, nu?

Mi-am vazut si bb la echo abdominala, e vioi, 3 cm si 176 batai pe minut la 9 sapt si 6 zile, deci raportez azi 10 sapt fix cu bine! Asta daca fac abstractie de raul de masina (ca asa se manifesta la mine greturile, exact ca in copilarie cind nu puteam merge cu masina nici 1 km fara sa ma apuce greata)

Ruxmax

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Salut fetele!
Desiree si eu am RH negativ, iar sotul meu pozitiv. La prima sarcina nu este problema (nu stiu daca ai mai fost insarcinata sau nu). Eu am mai fost insarcinata o data, de aceea in fiercare luna trebuie sa imi fac analize: anticorpii antiRH. In prima luna au iesit negativ, dar trebuie repetati lunar. Daca ies pozitiv, mi se va face un vaccin. Daca sunt negativi pana la sfarsitul sarcinii, atunci cand voi naste, se va face RH copilului. Daca este negativ ca al meu totul e OK, daca e pozitiv ca tati atunci voi face un vaccin (pentru ca in timpul nasterii facem schimb de sange cu bebe, asa stiu eu). Daca nu se face vaccin atunci la urmatoarea sarcina sangele meu va "ataca" cu acesti anticorpi sangele lui bebe. Atat stiu eu, oricum nu e ceva ce nu se poate rezolva. Nu te ingrijora, doar, daca e cazul, fa analizele lunar.
Fetele care fumeaza, asa ca mine , am gasit pe internet ca s-a dovedit in urma unui studiu pe maimute, ca o vitamina C pe zi, anuleaza efectele nocive ale fumatului. Desigur sotul spune ca eu nu sunt maimuta, dar nu cred ca are ce sa strice. Dar daca reusiti sa va lasati, FELICITARI!
Cam atat, trec si eu la treaba,

Laura si bebe strumf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Madana, scumpa, IgG pozitiv este minunat, in seamna ca ai anticorpi. Nu te mai speria aiurea. Mai grav este IgM pozitiv.
Caz ideal: IgG pozitiv, IgM negativ.

Dbunny, folosesc crema antivergeturi de la Galenic, este speciala pt sarcina! Incercati-o, mie mi se pare super! Cremele anticelulita sunt interzise in sarcina, pt ca sunt facute cu o substanta interzisa, asa stiu.

Pupici, Ingeras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Fetelor, aseara am trecut prin cea mai neagra experienta din toata viata mea. Mi-au taiat bultul de pe spate pe viu, fara anastezie, era deja aproape cat o nuca, si plin de puroi. Am tipat 10 minute si-am vazut toate stelele din lume in toate culorile.
Noroc ca eran 3 doctori si sotzul langa mine ca ma urcam de pereti de durere. Mi-au dat cu ceva spray dar cand ai puroi nimic nu foloseste nu s-a amortit zona nici un pic. Mi-au facut o taietura de 1 cm cu bisturiu si au inceput sa-mi stoarca spatele. Nu mai stiu ce sa fac. Mai rau e ca cateva zile la rand o sa trebuiasca sa merg la ´vindecare´. Mi-au lasat o gaura de toata frumusetea, si au bagat inauntru un tamponel de bumbac care cica mai absoarbe puroiul care inca se mai formeaza. Tamponul trebe schimbat zilnic si sters inauntrul gaurii pana nu mai ramane puroi. Aseara vroiam sa mor, nu mai stiam incotro s-o apuc. Bultul l-am avut de vreo 5 ani dar nu m-a deranjat pana cand n-am ramas gravi, s-a marit, era rosu si deja nu mai puteam dormi pe spate, nici macar sprijinii spatele niciunde, nici un csaun nici condus, nimik. Nu stiu daca o sa am curaj sa merg in seara asta la `cura`.
Nu doresc asta nici celui mai mare dusman al meu (nici macar nu am dusmani....in fine).
Inainte de a ma taia, deja aveam intepaturi in partea de jos a burticii, si am fost la urgente, am tensiunea cam ridicata...asa mi-e de frica .

Va pup
Dbunny13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Laura draga, exact ce mi-ai scris tu aici citeam eu mai devreme pe net..
problema la mine este ca eu am avut un avort provocatla 20 de ani acum 10 ani si e posibil ca in urma avortului sa fi dezvoltat anticorpii aia urati..si asta ar fi a doua sarcina
trebuie sa merg da vorbesc cu doctorul neaparat pentru ca sunt cu nervii la pamant nu vreau sarcina asta a doua sa fie anormala...
habar nu am avut de asta, azi l-am trimis si pe al meu sa se intzepe sa vad exact cu ce ne confruntam
iar ai mei tot insista sa fac analiza din nou ca ei stiu ca il au amandoi pe ala bun si la nasteri mama mea nu a avut probleme si nu i s-a spus ca eu am rh negativ
dozarile alea din ce luna se fac? ca eu sunt la 11 saptamani acum..nu o fi prea tarziu ?
uf, prea multe intrebari pun si eu burticilor
om trai si om vedea

desiree

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

monique si eu am aceeasi problema cu pasta de dinti, indiferent ca e zi, pranz sau seara mi se face rau de la ea...
Si la mine au mai incetat greturile din cursul zilei dar am aciditate la stomac si in fiecare dimineata vomit un lichid galbui si cam amarui. ma gandesc sa nu fie de la stomac (am helicobacter) sau de la fiere poate (am avut-o mai demult tripla!!!) saptamana viitoare am programare la medic si sper sa-mi mai dezlege din mistere.
Leyla 10+

quote:
Originally posted by m_monique

si pe mine incep sa ma mai lase greturile.
dar au inceput arsurile si aciditatea la stomac si trebuie neaparat sa mananc ceva ca altfel mi-e foarte rau.

mai nou am inceput sa vomit de la spalatul pe dinti.

9+
http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Buna ziua fetelor!

Mai intai: LA MULTI ANI! tuturor sarbatoritelor din aceasta luna. Sa aveti parte de bebei sanatosi si o sarcina si nastere cat mai usoare. Imi cer scuze ca nu v-am urat fiecareia in parte.

Bun venit noilor fete! Sarbatorile de iarna o sa fie mai frumoase cu atatia bebici printre noi.

Eu scriu din ce in ce mai rar, si cum saptamana viitoare sunt in concediu... o sa fac o pauza si la citit.
Vinerea ce a trecut am fost la ecograf si mi-am vazut puiutul :).
Din pacate eu mananc din ce in ce mai mult, caci altfel imi este rau. Cu fetele am luat 30, respectiv 33 kg in sarcina, ceea ce e ENORM :(. Nu mai vreau sa ajung atat de mare! Poate dupa ce trece primul trimestru, cu starile de greata, voi reusi sa ma abtin.

Multa sanatate tuturor!

Manuela 11+, Maria (3.07.2002), Ioana (23.02.2004)

Mergi la inceput