Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (11)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Buna seara tuturor si bun venit fetelor noi.
De bine ce ma bucuram ca nu mai am greturi si am doar arsuri, ei bine, ieri si azi au revenit.
Cu kilogramele, am luat doar unul, dar a inceput sa-mi fie foame mai des, si dupa cum v-am mai spus eu la fiecare sarcina am luat in medie 25-28 kg, iar acum sper sa nu mai iau atat, sa ma bazez pe fructe si legume mai mult, fiind vara.Dar vom vedea noi.
M-ati bagat in ceata cu analiza de citomegalvirus-sper c-am scris bine-. Eu p-asta n-am facut-o, sa o fac acum, sa ma duc sa vad ce spune ginecologul sau ce sa fac, spuneti-mi si mie, la control ma duc saptamana viitoare.
Voi luati vitamine, mie mi-a dat Materna, mi-e frica sa nu ma ingrase si alea, dar pe alta parte poate sunt bune pt bebe.
Nu stiu ce sa va mai scriu, scrieti mult si de cand citesc pana scriu, mi se amesteca ideile.

Roxana12+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Stiam eu ca am uitat ceva:
DENY, LA MULTI ANI! Multa sanatate si sa te ajute Dumnezeu sa ai un bebe sanatos si mancacios.

Roxana12+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

si pe mine incep sa ma mai lase greturile.
dar au inceput arsurile si aciditatea la stomac si trebuie neaparat sa mananc ceva ca altfel mi-e foarte rau.

mai nou am inceput sa vomit de la spalatul pe dinti.

9+
http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Salut burtici :)

intru si eu pe lsita voastra cu 11 saptamani sarcina :)

dpn este pe 10 aprilie (ca si primul baiet Alvaro de 2 ani si 5 luni)

Am greturi multe si vomit non stop :( dar o sa treaca .

Eu imi doresc sa am tot baiat :) si totusi de va fi fetita nu conteaza sanatoasa sa fie .

pup si sarcina usoara in continuare.

"Daca crezi ca exista Vesnicia si stai nepasator, meriti sa fii inchis in casa de nebuni" - un parinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

fetelor,
am scos de pe internet stadiile de dezv ale bb-ului pe saptamani !
am sa postez daca nu va e cu suparare ce se intampla cu bebe in sapt 11 :)

Saptamana 11
Organele vitale precum ficatul, rinichii, intestinele, creierul si plamanii sunt pe deplin formati, desi jumatate din lungimea corpului o reprezinta capul. Chiar daca cu fruntea ridicata fata fatului nu pare deloc normala ea in timp se va transforma intr-o fata umana.La acest moment puteti fatului i se distinge coloana vertebrala, nervii spinali ce se intind deja din directia sirei spinarii.Marimea uterului dumneavoastra este cat a unui fruct de grapefruit, iar cu ajutorul unui stetoscop special numit Doppler veti putea auzi bataile rapide ale inimii fatului, care pot fi asemanate cu galopul unor caluti.Din aceasta perioada este indicat sa va initiati in exercitiile Kegal, ce constatu in contractii ale zonei pelviene si vaginului si sa faceti cate 25 pe zi. Aceste exercitii le puteti face oriunde si nu e nevoie sa mergeti la sala de gimnastica. Aceste exercitii pot fi facute oriunde, fie ca sunteti blocata in trafic, fie ca sunteti intr-o sedinta plicticoasa, sau spalati vasele, in aceste momente puteti incerca lucruri utile pentru dumneavoastra precum aceste exercitii Kegal.Cu ajutorul acestor exercitii musculatura zonelor pelvina si vaginala se intareste. Pentru cei care nu inteleg tehnica acestor exercitii, practicati oprirea jetului de urina cand stati pe toaleta. Datorita cresterii nivelului de sange in corp, femeile care au pielea foarte deschisa, pot observa cum pilea devine tot mai roz. Cat despre sange, important este mentinerea unui nivel normal de fier in el.
Copilul:
Incepand cu saptamana 11 copilul tau va creste rapid, de la 44-60 mm si 8 grame, la 14-16 cm si 260 grame pana la sfarsitul celei de a 20-a saptamani. Pentru a se putea adapta acestei dezvoltari rapide, numarul vaselor de sange ce iriga placenta va creste atat ca numar, cat si ca dimensiune, pentru a putea asigura necesarul de nutrienti pentru copil.
Fata continua sa se dezvolte si urechile se aseaza aproape in pozitia finala in care vor ramane, de o parte si de alta a capului. La aceasta varsta capul copilului este cat jumatate din lungimea corpului.
Organele reproductive ale copilului se dezvolta rapid in aceasta saptamana, si se formeaza la exterior un tesut subtire care mai tarziu va deveni un penis sau clitorisul si labiile. La sfarsitul acestei saptamani organele sexuale externe ale copilului incep sa fie usor sesizabile.

Mama:
Cresterea copilului si dezvoltarea lui implica cresterea ta in greutate si, in mod normal, se recomanda ca aceasta crestere sa fie cuprinsa intre 11 si 16 kg pe durata intregii sarcini. Datorita cresterii in greutate a copilului, a placentei, lichidului amniotic, a volumului de sange, a cresterii in dimensiuni a uterului si sanilor, femeia ia in greutate intre 1-2.5 kg in primul trimestru, 6 kg in cel de al 2-lea si alte 5 kg in ultimul trimestru de sarcina.

Tatal:
Ti se pare ca deja esti depasit de toate problemele ce au aparut o data cu sarcina? Responsabilitatile finaciare si gandurile legate de viitor te-au coplesit? Taticule, ia o pauza. Incearca sa te relaxezi cateva ore urmarind un meci preferat, facand un pic de sport sau intalnindu-te cu prietenii. Nu uita insa cand te intorci acasa sa vii cu un trandafir si un biletel pentru sotia ta: "Multumesc, draga mea. Te iubesc."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

quote:
Originally posted by Elenalove27

Elena - bine ai venit printre noi. Dupa saptamanile de sarcina pari de-a noastra ... dupa DPN .. ma sperii. Alvaro (sa-ti traiasca) daca are 2 ani si 5 luni ... pare din decembrie sau ianuarie.
Te asteptam cu detalii, DN-urile - al tau si al lui Alvaro, UM si DPN bebelului cu nr. 2
Te-am trecut deocamdata in coada listei.

Fetele ... nu mai stiu care dintre voi a scris zilele astea ca e la a doua cutie de Elevit. Altele ca luati materna ... zau ca nu mai inteleg nimic. Unii doctori chiar nu au altceva de facut?
Eu stiu ca astea se dau abia din luna a 5-a de sarcina. Aveti grija mare la ele ... dubleazacapacitatea de ingrasare ... mult mai multe necesare vi le luati dintr-o alimentatie corespunzatoare decat din pastile. Daca mancati zilnic 5 legume sau fructe ... este suficient si bebele isi ia din fiecare ce are nevoie. Ciocolata, inghetata, prajituri, sarat - gen alune, cipsuri ... (nu zic sa nu mancati deloc - doar sa nu exagerati) din astea bebele nu-si ia nimic ... totul se depune. Aveti un pic grija si de silueta .. pe care dupa nastere cu greu o veti reface.
In legatura cu durerile unora.
Si eu am o mica durere in sold, o mica intepatura si la prima miscare ... sau apasare usoara a locului ... imi trece. O simt cam de 3-4 ori pe zi, rar si noaptea.
Explicatia pe care am primit-o:
sarcina apasa pe nervul sciatic ... deci durerea poate aparea oriunde pe toata lungimea lui.
Nerv sciatic = nervul cel mai mare din corpul omenesc, care pleaca din partea de jos a maduvei spinarii si se ramifica in coapsa, gamba si laba piciorului, inervand membrele inferioare.
Nu stati mai mult de o ora in aceeasi pozitie. Miscati-va ... cel putin 2 minute la o ora de stat pe scaun.
Madana mama ... nu e bine ce faci. Pune intr-o sticla de jumatate de litru apa plata, o duci la gura si nu te opresti decat cand simti ca nu mai poti. Ti-e foame, greata, sete ... orice ... bea si o gura zdravana de apa.
Minimum necesar pe zi este de 2 l. Eu am avut mare noroc cu o cura de slabire pe care o incepusem inainte de a ramane insarcinata ... m-am obisnuit sa beau cei 2 litrii. Nu ajung zilnic la performanta de 2 litrii ... dar peste 1.5 .. precis.
Merita fetelor!!!
V-am pupat si mai revin.

Miro15+
am o nepotica talentata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

quote:
Originally posted by mio75
Mirona draga, ...
Dar cu albumul pe yahoo...cum e ?
...

Mio - drag si mic,
ai userul si parola de la mailul comun. OK. Acelasi user si aceeasi parola se potrivesc si pentru albumul nostru foto comun. Te duci frumusel pe acest link si te loghezi. daca nu mai gasesti in viitor link-ul ... pe prima pagina ... sub listoaca noastra se gaseste link-ul sub textul: poze cu noi. Asa. Te-ai logat.
Apoi cauti albumul cu numele tau mio75 - si dai clik pe el.
Apare o fereastra in care te lasa sa upload-ezi 10 poze. Pui cate vrei si dai sa se incarce. Apoi apare o fereastra cu view album ... le vezi, le poti redenumi, sterge, puta ordinea lor ... etc.
Daca nu reusesti ... de pe mail-ul tau personal .. trimiti poze pe mail-ul nostru comun ... si eu ti le voi aseza in album ... asta pana inveti tu sa o faci ... dar stiu ca nu e greu si te vei obisnui repejor.
Scuze de intarzierea raspunsului .... dar e mai bine mai tarziu decat niciodata.

Miro15+
am o nepotica talentata

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mirona

quote:
Originally posted by Elenalove27

Elena - bine ai venit printre noi. Dupa saptamanile de sarcina pari de-a noastra ... dupa DPN .. ma sperii. Alvaro (sa-ti traiasca) daca are 2 ani si 5 luni ... pare din decembrie sau ianuarie.
Te asteptam cu detalii, DN-urile - al tau si al lui Alvaro, UM si DPN bebelului cu nr. 2
Te-am trecut deocamdata in coada listei.

Miro15+
am o nepotica talentata

Mirona, de ce te sperii ????mai greseste omul in graba...nah ca graba strica treaba

Alvaro este nascut pe 10 decembrie , scuze am scris in graba aprilie:)

eu, 19 aprilie 76 , alvaro 10 decembrie 2003 , si dpn 10 decembrie 2006 ,

:))pup

"Daca crezi ca exista Vesnicia si stai nepasator, meriti sa fii inchis in casa de nebuni" - un parinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

buna.
mai fetelor, dar ce-s cu atatea amanunte : analize,masuratori,etc...voi sunteti mai ceva ca doctorii...am mai citit si eu , dar ma multumesc cu faptul ca rezultatele sunt bune si nu mai caut explicatii.atata timp cat doctorul spune ca esti bine, esti bine...poate o sa ziceti ca noi astea de peste ocean avem creierul spalat de altii...dar sincer, asa bine ma simt sa nu stiu atatea amanunte.
maine ma duc si eu sa fac testul de sange (serum screening) pt trisomii...mai mult ca moft, ca si eco a iesit f bine la masuratori si celelalte analize sunt bune..acuma ce sa zic, sa nu fiu asa nepasatoare si sa il fac...

nu mi-ati zis cum v0ati simtit voi dupa ce ati zis oficial la servici si in general lumii ca sunteti insarcinata...oare numai eu am sentimentul asta??

fetelor, nu prea puneti poze in album, Miro...nu le tragi tu de urechi un pic?

am uitat sa va zic ca eu am pus doar vreo 3 kg pana acum. se pare ca din familie nu prea avem si nici alte istorii de astea, asa ca sunt o fericita.

cristina 1974 - rochia am dus-o la croitoreasa sa o mai taie pe ici pe colo . nunta va fi pe 10 iunie, sper sa nu ploua ca aici de vreo sapt tot asa o tine...si am programat sa mergem pe un vapor pt nunta...asa ca spe sa nu ne scufundam ...

almo , iulia p. - fetelor si pe la voi ploua asa ...ca ma batea gandul sa ma mut de la montreal...

a, si am uitat sa va dau alta veste : am cumparat o casa - adica suntem in curs de semnare - in care ne vom muta la 1 august.casa e impecabila , mai curata decat cred ca o sa fiu eu in stare sa o tin, asa ca nu amvem nimic de facut, decat bagajele si niste shopping : frigider, aragaz, etc...

toate cele bune si aveti mare grija de voi...fara griji!! si nu uitati de poze...

Mergi la inceput

ktrinel, felicitari pentru casa.

pozele tale unde sunt ?

o sa intru la citit ca nu prea sunt in tema ce discutati voi.

eu cu primul meu bebel am avut o sarcina cum se zice "normala".
9 luni de zile am fost la control si la eco ...si intrebam orice mic detaliu despre sarcina.
cand am nascut , a fost cel mai mare cosmar din viata mea!!! am nascut baiatul cu maltforamtie grava la inima si multe altele...Baiatul meu Alvaro daniel(2 ani si 5 luni) a iesit INVINGATOR dupa multe operatii ...

ceea ce vreau sa va spun este ca conteaza foarte mult sa sti cat mai multe despre sarcina si cum evolueaza...in general se zice ca nu este bine sa te gandesti la ce va fi cum va fi , doar ca eu deja patita ...de data asta o sa fiu mult mai atenta decit prima sarcina.

va pup si revin.

Elena11+

Mergi la inceput