Ai nostri, ca brazii - ianfeb05 (15)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Patricia, nici eu nu mai sterilizez demult si nu prea am facut caz cu jucariile cazute pe jos, mai mananca si pufuleti pe afara uneori, desi nu-l spal pe maini. Oricum, sotul este mai exagerat si imi reproseaza uneori:)

Sa va zic o idee care sa inlocuiasca mezelurile la micul dejun. Pateu din carne de pui - piept de pui fiert, 2-3 rondele de morcov fiert si pastarnac, putin ulei de masline si patrunjel verde, zeama de supa - toate tocate la robot pana devin o pasta fina care se poate unge pe paine. Optional se poate adauga si galbenus de ou sau laptic pentru gust. In loc de piept de pui se poate face din ficat fiert.

Am si eu o intrebare: stiti cumva daca cojirea pielitei de langa unghii este simptomul unui deficit de minerale/vitamine?

Coraly si bebe Sergiu

poze 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Bubu, e asa haioasa. Imi spune mama si ea, insa e incintata de noul cuvit 'tata" sau 'tati" si mai greseste. La inceput ii mai spunea si lui "mama".

Kris, si eu ii fac zilnic baie, f.f. rar se intimpla sa nu ii fac.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Patricia, si eu la fel ca tine am facut, adica nu spalam suzeta daca ii cadea pe covor, sau jucariile. Am sterilizat biberoanele prin fierbere pana la 8 luni cred, apoi cam la 3-4 zile, mai tarziu saptamanal, acum f.f. rar le mai fierb, in rest le spal ca pe vase cu detergent lichid. Jucariile le spalam toate cred ca la o luna, luam cosul, il varsam in chiuveta si le spalam cu sapun, iar cele de plus la masina. Suzeta o data pe saptamana i-a fierbeam...deci nu am exagerat la cocolosit. Vlad cand face kk moale e de la mancare, am observat ca nu-i prieste smantana, deci o evit.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Coraly, super reteta!! Merci, o sa fac si eu.

kris, ai dreptate, si eu sint la munca si uite ce spor am! cind sint acasa abia apuc sa scriu un mesaj (dar e vineri, sefii plecati, etc...insa luni se intorc);
azi e zi de relax dupa 2 zile de stat acasa si o noapte dormita iepureste.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kris spune:

Alipiticot, bine ai revenit! Nu ne-ai spus ce face burtica? Spor la mutat!

Coraly, multumesc pt idee. O incerc negresit.

albume foto
Kris si Bianca Maria (26.01.2005) ora 14.00

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Coraly, suna bine reteta, eu i-am facut pateu din ficat, galbenus si unt moale, dar nu i-a placut...in schimb din cel cumparat a gustat si i-a placut, normal! Nu stiu sa-ti raspund legat de carenta de vitamine...

Rici, bravo lui, se face fotbalist nu? Asteptam poze!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Bubu si Kris multumesc de intrebare,e bine burtica,sper la sf lunii la echo sa aflu ce e,sufletul i-mi zice ca e tot fetita.

La noi papa oul f bine,eu ii dau aproape zilnic mai ales daca are o zi care nu mananca bine,ii dau ou ca ii place ,dar il fac moale,si il dau din gaoace.E moarta dupa el asa,fiert tare sau scrob nu-l vrea.
Noi inca avem program de bb,avand in vedere ca am inceput tarziu sa papam,tot lapte cu ceriale 2 mese ,seara si dimineata,o masa de fructe,una de legume cu carne/ou si una la improvizatie in fct de ce am in casa.Dar ea papa f putin,sare multe mese,are zile cand ramane numai cu laptele.Nici eu nu-i dau mezeluri,dulciuri,sarat,incerc sa evit e-uri,conservanti,coloranti.carne de porc i-am pus numai in sarmalute,deci cam o data la o luna.
Ixxi si Patricia nu stiu ce sa zic,ea nu a facut niciodata diaree,chiar o data cand a vomat o dupa amiaza si medicul a spus ca e enteroviroza si o sa apara scune moi,tot nu au aparut.Eu aici consider ca a contat alaptatul.La imunitate,se pare ca nu ca a racit destul de des.Eu nu sunt pt sterilizat,de fapt eu nu am sterilizat nimic,biberoane si suzeta nu a folosit iar tacamurile cand a inceput diversificarea,nici nu m-am gandit macar.Eu cred ca nu are nici o vina ,nici o mama pt bolile copilului,probabil asa e fiecare copil cu o anumita sensibilitate,altii mai rezistenti la unele,altii la altele.Si eu am patit sa ma consider vinovata,am anumite chestii care nu le mai repet cu bb 2,dar tot consider ca o mama face ceea ce e mai bun la timpul respectiv pt copilul ei.
Coraly eu stiam ca e de la lipsa de calciu,dar asa din auzite,mie mereu mi se cojeau.fata are si ea uneori la un degetel....dar nu sunt sigura.
eu acum ii dau seminte de susan,mi-a zis un unchi care e vegetarian de 2 ani,e cu chestii sanatoase si naturale,etc ca susanul are Ca de 6 ori mai mult decat laptele.Bine ca nu poate manca 300 gr susan...dar asa de joaca incerc,sper sa nu-i faca rau.A facut numai susan prin casa.Si maine pleca mama si gata pt cateva luni boieria cu aspirat,spalat,etc...
Multa sanatate la copii!

Paula 16 sapt si minunea Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)

poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Din pacate eu nu am timp sa scriu prea mult, doar pe sarite.

Aici e un articol despre mersul la gradinita si cresa:

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=660

Si aici sint discutii despre asta pe forum:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=58765

Multa sanatate copilasilor bolnavi!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Am venit si noi de la picnic iar eu ma apuc de descarcat poze, dar vad ca am iar probleme.

Raspund acum pe scurt si mai tarziu daca apuc mai scriu.

Amaya, ai pus punctul pe i. Si eu sunt de parerea ca acum organismul omului nu mai e ce a fost pe vremuri, asa ca nu trebuie sa ne miram.

Ixxi, sa nu cazi mama in extrema cealalta. Nu cred ca e o solutie sa incepi sa ii sterilizei totul acum, la varsta asta.
Eu ce sa mai zic ca Rayan baga orice in gura, indiferent unde suntem, afara, in casa, la spital ( a mancat chipsuri de pe jos), pe iarba ( azi a bagat in gura coaja de fistic, deoarece ii place enorm fisticul). Nu il pot controla in fiecare secunda si nici nu ii pot spala mainile de 100 de ori pe zi, ca asa ar trebui daca le-as spala de fiecare data cand pune mainile pe jos, ceea ce e imposibil, sa fim seriosi.

Haideti, revin mai tarziu.

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Fetelor, intru scurt sa va doresc noapte buna, am reusit sa o adorm pe Bianca, si ma duc si eu ca sint frinta! Azi a fost ceva mai bine, dar nu a vrut numai in brate, asa ca a stat toata ziua lipita de mine! Ma ingrozesc, miine primesc musafiri din Ro si va dati seama ce chef am!
Va pup si va doresc un weekend placut!

Flavia si Bianca

Bia veselia

Mergi la inceput