Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (89)
Raspunsuri - Pagina 7
nelia spune:
Cica revin mai tirziu... dar eu zic ca ce e in mina, nu-i minciuna. Mi-am facut un ceai verde si va mai scriu acum, cit doarme Tudora. Ca doarme, micuta, sper ca nu e bolnava.
Spuneam ca va povestesc o faza cu Agata, care mi-a umplut sufletul de bucurie. La gradinita asta noua sint doi baietei, de culoare, mai agresivi un pic si care in primele doua luni o luasera pe Agata de proaspata si o bumbaceau in fiecare zi. A venit zgiriiata rau de tot de trei ori de catre unul dintre ei, cu o vinataie pe umar de la celalalt, ca a aruncat cu o jucarie tare in ea. Agata este o dulcica, nu apeleaza la gesturi agresive nici macar atunci cind e agresata, am avut mare grija sa o invat asta, dar cred ca si firea ei e de asa natura. Dar te face din vorbe in orice moment si situatie si sint sigura ca i-a provocat cumva, ca nici a mea nu e chiar cheie de biserica. Cu cel care a zgiriat-o se pare ca s-a imprietenit la catarama... asa e ea, daca cineva nu o place, se face luntre-punte si se apropie de el, chiar daca ii ia si o luna. Dar baietelul celalalt, poate si pentru ca e mai mare, inca o mai face sa sufere ca nu e nice cu ea. In fiecare zi imi spune ce i-a facut si ca nu-i place deloc cum se poarta cu ea. Pina ieri... pentru ca dimineata a facut un gest care se pare ca a rezolvat problemele dintre ei. Cind am ajuns la gradinita, copiii tocmai plecau in parc, iar baietelul respectiv plingea, retras intr-un colt. Nu voia geaca pentru ca era groasa si afara era cald si cit timp negociase cu educatoarea acest aspect, copiii de aranjasera de minuta in perechi, iar cind acesta a vrut si el sa-si caute pereche, nu a vrut nimeni sa-l ia de mina. Si s-a pus pe un plins bietul copil, ca imi era si mila de el. Agata, caruia i se oferisera vreo trei minute, se duce la el din proprie initiativa si il ia de mina, ii spune pe ton impaciuitor ca geaca poate sa o ia pina in parc si acolo sa se dezbrace, iar ea va fi perechea lui daca vrea. In primul moment acesta a respins-o cu un gest destul de violent, Agata a cazut in fund si enervata s-a dus la el si i-a spus pe un ton destul de calm, dar hotarit, si intr-o franceza surprinzatoare pentru mine, ca nu e deloc frumos ce face si daca te vei purta mereu asa, vei ramine fara prieteni! Numar pina la trei, daca vrei sa te scuz pentru ca m-ai impins si sa nu fii singur, vii linga mine, daca nu ramii singur acolo: 1, 2... si nu a apucat sa spuna 3, ca baietelul cu miinile inca la ochi, a venit si a luat-o de mina! Va dati seama ca eductoarele au picat pe spate si au inceput sa o laude pe Agata pentru gestul ei extraordinar, pipota ma plesnea, iar ceilalti copilasi au inceput fiecare sa spuna ca si ei il vor pe Nathan pereche petru parc. Am fost atit de mindra de fetita mea, nici nu va puteti imagina! Imi place ce am nascut si ce cresc, sper sa ramina asa!
Danelutza, si acum citeva rinduri pentru tine. Incep intii cu un exemplu personal, adica al sotului din dotare. Vine acasa Agata zgiriata rau de tot pe fata. Prin parcuri, tot vorbesc cu ea si ii spun ca baietelul respectiv ori are probleme de afectivitate, ori nu i-a placut ce i-a spus, s-a simtit respins si ajungem la conlcuzia ca daca nu reuseste sa se apropie de el, mai bine il evita, ca poate sa o zgiriie pe ochi (sint foarte speriata de acest lucru, intr-un din noptile petrecute pe la Urgente, am vazut un copilas de doi ani cu retina taiata de o unghia unui alt copil) si poate sa fie destul de grav. Si in parc sa se fereasca de el, sa-i spuna de fiecare data ca nu frumos ce face, dar sa-l evite cit poate, nu pe fata, asa discret, ca sa nu-l provoace. Dar sa nu dea si ea in el, ca altfel copilul acela o va lovi si mai tare si nu va intelege niciodata de ce nu e frumos sa o faca, daca si ea face la fel... Ma rog, si vine sotul acasa! O vede pe Agata, o intreaba ce s-a intimplat, ea ii spune si sotul: si nu i-ai dat-o si tu in gura!?!
Am zis ca pica cerul pe mine, noroc ca Agata i-a explicat lui tati cit de urit este sa dai in alti copii si ca trebuie sa folosesti cuvintele, nu forta. Va imaginati ce-a incasat-o al meu sotior dupa ce a adormit Agata!?!
Deci, sfatul meu in aceasta privinta, este ca cel mai bine este sa i se explice copilului ca intodeauna se folosesc cuvintele, nu forta. Daca ii repeti mereu, mereu si mereu astfel de cuvinte, chiar si pentru tonul ridicat la alti copii, sa stiti ca pina la urma copilul invata. Pentru ca ei acum se poarta ca si cum nu inteleg, si nici nu inteleg. Dar creierul lor inregistreaza tot: cuvinte, tonalitati, gesturi... si mai tirziu se vor comporta in consecinta. A-l certa cu tonul ridicat ca nu e frumos, a-i da peste minuta cind el a lovit alt copil, a-i smulge jucaria din minuta ca nu vrea sa o dea si alt copil sau ca i-a luat-o acestuia din mina... nu sint solutii si nu fac decit sa duca copilul intr-o stare de confuzie. Adica cum nu am voie sau nu e frumos, daca mami face la fel!?! Nu trebuie fortat sa faca ceva, daca nu vrea. Nu vrea sa imparta jucarii, ii spui o data, de doua ori, nu vrea, il iei pe sus si pleci in alte locuri pentru a-i distrage atentia acum sau ca o pedeapsa mai tirziu. Nu inainte de a-l atentiona ca ai de gind sa faci asta, chiar de citeva ori. Pina la urma se va prinde ca nu glumesti si nu va mai face. Da in copii... ii spui o data, de doua ori ca nu e frumos ce face si ca daca nu invata sa imparta sau se joace frumos, va ramine fara prieteni si nu va avea cu cine sa se mai joace cu jucariile si se va plictisi... Daca nu coopereaza, pe sus si acasa. Si asa de fiecare data, pina cind va intelege cum stau lucrurile. In nici un caz nu trebuie invatat sa raspunda cu aceeasi moneda. Va invata sa se apere mai tirziu, cind va intelege care e diferenta intre aparare si atac. Acum nu au cum sa inteleaga aceasta diferenta, este invatat sa dea daca este lovit, va da si cind nu este, daca nu-i convine ceva. Oricum, un ton blind, o atitudine calma si o evitare discreta a copiilor care lovesc sint metode de o suta de ori mai bune decit opusele. Nu apar rezultatele imediat, dureaza luni sau chiar ani, dar merita, zic eu. Dupa 9-10 ani, metodele se inverseaza un pic, adica trebuie sa fie invatati si sa se apere in caz de nevoie, chiar folosind bataia daca altfel nu se poate. Asta e sarcina sotului, sa le invete pe fete care sint punctele sensibile la baieti!
Glumesc, dar sa stiti ca ii voi da mina libera sotului cind va fi cazul, mi se pare vital sa stie sa simta situatiile periculoase si metodele prin care sa iasa repede din ele.
Hai, ca s-a trezit Tudora, mofturoasa nevoie mare. Din nou sper ca nu e bolnava. Mai nou, doarme ziua in patul mare din camera ei, viitorul ei pat de altfel. Si cind se trezeste, nu mai plinge, se da jos frumusel din pat si vine si ma cauta prin casa. E atit de dulce!
Androix, nu inchei inainte de a-ti ura spor la treaba si petrecere frumoasa. Daca gasesti (sau oricare dintre fete) in cautarile tale ceva despre ce am postat eu atunci inainte si dupa nastere, te rog, da-mi si mie de stire, ca eu nu stiu nici unde sa caut si nici nu mai timp acum, ca stau de o ora pe net si nu am facut nimic in casa. Dar mi-ar placea mult sa citesc! Si daca nu mai apuc sa intru, mai bine il felicit acum pe pletos:
La multi ani, FILIP!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Androix spune:
Nelia, chiar ca ai de ce sa fii mandra de Agata! Bravo ei, si bravo tie pentru educatia pe care i-ai dat-o. Si multumim ca ne impartasesti experientele astea ca mie cel putin imi sunt foarte utile. Le bag la cap una cate una ![]()
Treaba am cam terminat-o, astept cu nerabdare sa treaca noaptea ca sa petrecem maine. Pana acum nu eram foarte entuziasmata din cauza oboselii dar mi-a trecut subit si dintr-o data si vreau sa petrec 
Cat despre odiseea noastra, eu am gasit pagina care ma interesa, uite linkul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=48746&whichpage=1" target="_blank">aici si mai poti sari dintr-un capitol intr-altul, in prima pagina si in ultima sunt linkurile de la capitolul precedent respectiv urmator.
Gabitza, daca mai ai vreme si mai stii pe unde ai salvat toate capitolele, te roooog frumos pune si tu un link deasupra listutei, cum ai facut cu colajele, ca pisiu meu a trecut prin fro 4-5 formatari de cand le-am downloadat de unde le pusesei tu.
Socrela a venit cu o propunere interesanta pe care am corectat-o imediat. Zicea sa vina zilnic cate doua ore, sa mai dorm si eu, sa mai fac una alta. Si i-am zis mia bine vine o data la doua trei zile o zi intreaga sa simt si eu
Cu ocazia asta iar mi-au incoltit in cap idei de invatat limbi straineze, adik italiana dar in mod organizat ca singura nu prea am spor.
al dreq spor ce am avut, am invatat fix o zi ![]()
Andreea mamica lui
Filip Stefan
ICorina spune:
Buna seara,mamici! Am intrat si noi sa va multumim pentru urarile frumoase! La fel va dorim si voua, tot ce este mai bun in lumea asta!Multumim inca o data!
Intru cam in fuga si nu am mai apucat sa citesc mai nimic; am o perioada super ocupata, iar maine avem petrecerea cu "retezatul" motzului! Vom face la un restaurant pe aici, pe langa Herastrau,caci suntem cam 25 de persoane si personele, iar in vastele noastre apartamente de...2 camere,nu incapem nici noi bine!
Am ceva emotii pentru maine, nu am apucat sa citesc cum a fost la puishorii care au implinit anul, sper sa am timp sa recuperez si sa va povestesc cum va fi la noi.
Va pupam , uram si noi La Multi Ani! copilasilor!
Bine ai venit ,Adriana!
Corina si Mihai Alexandru (12.05.2005)
Poze
ChrisDun spune:
Cris (Anky) si Mihai Alexandru (ICorina)
Sa fiti sanatosi si sa aveti parte de tot ce e mai bun pe lume!
Blackpanterro, welcome! Cu milupa HN 25 pe post de cereale ai incercat? Carina a avut o viroza/enterocolita imediat dupa Pasti, si nici acum nu i-a trecut pe deplin. Adica zeama de orez sau orez cu carnitza ii dam in fiecare zi, ca altfel...
Numele baietelului tau e intr-adevar foarte frumos - dar eu l-am retinut dupa actorul Aidan Quinn (a jucat si in Legendele Toamnei) ![]()
Monule, nasol moment. Multa bafta in cautari!
Nelia, ca de obicei 
Carina e bine, per ansamblu. Iar a dat cu capul de gresia din bucatarie
... si nici macar nu eram cu spatele, ci ma holbam la ea
In fine, ma distreaza cu un "obicei" pe care l-a capatat zilele astea: cand gaseste ceva firmituri sau atisoare le culege si vine sa mi le bage mie in gura
Bine macar ca nu le inghite ea! Azi a vrut sa ii dea unuia din ursuletii de plus suzeta ei... Imi vine s-o mananc, nu alta!
Sa aveti un sfarsit de saptamana insorit!
pisik 4ever spune:
loreen , nemaipomenit filmuletul cu matza!!!! nu stiu cum fac animalutele astea sa fie atat de rabdatoare cu copii, eu intotdeauna cand le-am vazut cu bebelusi, se lasa calarite, trase de mustati, de coada, nici prin cap nu le trece sa protesteze, cand nu mai suporta, pleaca. o fi instinct matern sau patern?
bun venit adriana!
You're unique. Just like anyone else.
... si
bursuca 08.05.05
ioanailincam spune:

LA MULTI ANI, CRISTIAN LUCIAN! 

LA MULTI ANI, MIHAI ALEXANDRU!
Sa va faceti mari, puilor, si sa aveti o viata frmuoasa!
Am intrat numai sa va zic ca sunt bucuroasa ca a luat sfarsit aceasta saptamana de cosmar. In seara asta am ajuns la 9 acasa, trimisesem in avans barbatul, care a spalat si culcat copilul, dar cum eu am intrat ca furtuna in casa, s-a trezit
. Drept urmare abia acum 10 minute am culcat-o la loc. Uneori imi e tare mila de ea: eu stau pe DC, barbatul e la TV, iar ea ramane de izbeliste sa se joace singurica. Culmea e ca nu pare sa o deranjeze, adica e jale daca o lasam singura in camera, dar daca suntem cu ea se joaca linistita, face niste fete de mori, se cearta cu jucariile, face ture de-a busilea. Pana la urma se plictiseste si cere atentie, dar o vreme sta singura.
In rest, vreau sa simt la maxim acest week-end ca de cand cu Pastele mereu am fost ba pe drumuri, ba am avut musafiri, ba am fost la cumparaturi. Oricat de placute ar fi aceste activitati, simt nevoia ca macar intr-o zi sa stau ca lepra, sa dorm cu Ana si in general sa nu am program si sa depind de altii. Sa vedem ce-o iesi pana la capat.
2 vorbe sa spun din ce am retinut, nu mult:
SimonaF - a muscat-o si pe Ana un tantar, dar in afara de o buba urata nu vad alte reactii, din fericire.
Monu - scapa de bona pana nu se infiltreaza prea mult, e limpede ca nu e de baza.
Gabitza - buna idee cu bilantul mamicilor la 1 an.
Cat despre intorsul la munca, stai linistita ca te reacomodezi. Ma crezi ca sunt zile cand nici nu sun acasa
? Si chiar cand sun, o fac cu detasare, pur si simplu parca nu intreb de Ana, ci de copilul altuia, nu ma pot transpune in "meseria" de mama. Dar poate numai eu sunt asa.
Adriana - bine ai venit printre noi.
Stefania - am vazut si eu Bumbuta, e draguta foc.
Fran - drum bun si sa ne povestesti cum a fost in voiaj!
Corni - tot nu ne-ai dat reteta la salata Poienita sau nu am vazut-o eu?
Gata, va las ca sunt lata: ma duc sa ma bag la culcus sa apuc cateva ore de somn fara Mogaldea care sa ma calareasca. SI de luni sunt hotarata sa ma duc la terapie, mai ales ca a plecat nebuna de sefa 10 zile, exact cat tine. Mai vedem noi. Noapte buna!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
Danelutza spune:
Nelia felicitari Agatei, intr-adevar ai cu ce sa te mindresti si mai ales itzi multzumesc din suflet pentru ceea ce ai scris. Si eu sint de aceleasi principii, s-o invatz pe Isabella sa se comporte cit mai frumos, cit mai civilizat, dar aici vad ca mamele ii lasa ca pe aratura si nici nu-i invatza cum sa se poarte. Cu baietzelul respectiv am vorbit cind eram calma, bineintzeles ca n-am spus nimic cind a lovit-o pe Isabella. I-am explicat ca el e mare si ca trebuie sa fie atent si sa protejeze copiii mici, ca ei nici macar nu intzeleg ce se intimpla in jur. Cred ca a intzeles, pentru ca s-a dat jos din scrinciob si a spus, va rog sa punetzi fetitza.
Inca o data multzumesc
, de fapt aveam nevoie de sfaturile cuiva cu experientza, cineva care a mai trecut prin asha ceva. Am crescut eu nepotzei, dar e altceva cind estzi mama.
Ufff, ce m-am lungit ca o zi de post.
Pupici la fetitzele tale.
Adriana bun venit in rindul nostru, sa-tzi traiasca feciorasul. Apropo, cum l-ai pacalit sa stea cu palariutza, ca eu tare greu mai reusesc, afara cind e soare o mai tzine, cind intra intr-o incapere, primul lucru pe care-l face, e sa arunce palariutza.
ChrisDun si mindra mea a dat cu capul de gresie de citeva ori
, cred ca a devenit un obicei. Astazi se lupta sa rastoarne televizorul, il zgiltziia de m-am racit toata cind am vazut cum tremura masutza.
Monu dar citzi ani are mamaia care sta cu Alexia, ca vad ca nu judeca prea bine. Eu as schimba-o, nu gasestzi vreo fetishoara de la tzara, care nu invatza, care sta acasa, dar si cu fetele astea parca potzi shti. Nu stiu ce sa spun, dar eu ash schimba mamaia-
Corni ochios tare tortuletzul de la nanutza, cred ca m-am ingrashat doar privindu-l.
Isabella de la 6 la 10 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre
Daniela si principesa ISABELLA
(5 iunie 2005)
Poze cu ingerasul lui mami
patriciaRO spune:
Salutare la fete mai pe seara!
Astazi noi am fost la plimbare sa duc un colaj la photo si surpriza era inchis ca la ei azi este zi nationala si libera. Si evident totul inchis. Asa ca am fost si ne-am plimbat pe langa un lac si apoi la un teren de joaca pentru copii... E, cum am venit acasa am dormit si eu si Alex, busteni. Ziceai ca taiase cineva lemne pe mine. Asa de rau ma dureau picioarele. Mi-am facut acum un ness apoi, pe forum si alta plimbare pe seara, in parc. Acum sunt chiar obosita si Pifosul doarme de la ora 21.00...
Corni, m-am uitat 10 minute la tortul vostru si imi inchipuiam cum ar fi fost daca aveam si eu o bucatica sa mananc. Frate mi-a lasta gura apa... Nu mai pot!
Adriana, BINE AI VENIT! Ma bucur mult ca esti printre noi! O sa mearga si puiutul tau. Ne trebuie rabdare multa...
Nelia, vai ce frumos cu Agata. Este o fetita tare inteleapta. Pupam la ea..
M-a impresionat ce sa mai!
Cat despre flori, e o nebunie si la noi. Ma bucur ca nu se sparlesc si ca le poti admira. Si liliacul a inceput la noi sa inmugureasca si e o nebunie. Miroase asa frumos, de mori, nu alta!
Beatrice, mami de
Alex pifos
monu spune:
Salutare fetelor,
Cina noastra a fost un esec total!!!!!!!!! Adica oaspetele de onoare a fost plictisitor. Noroc ca nu a fost al nostru ci al sora-mii!!! Iar seara a fost salvata de net!!! Daca puteti crede asa ceva! ![]()
Alexia a fost ffff cuminte. S-a plimbat prin casa pana a obosit. Din pacate este a 2-a seara consecutiv cu 38 in fundulet. Daca o tine tot asa marti REFUZAM VACCINAREA.
In fine am vrut sa va zic altceva.
In timp ce faceam ultimele retusuri prin casa tati era cu Alexia. Cica se juca cu ea si o filma. A filmat ceva extrem de fain.
Va arat maine dim ca lesin de somn.
si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
loreen spune:
LA MULTI ANI FILIP...
LA MULTI ANI DARIA IRENE...
...sa va fiti minunea din viata parintilor vostrii,sa cresteti frumos,sa fiti sanatosi,sa fiti copii o vreme si sa ramaneti copii in suflet toata viata...
LA MULTI ANI BIANCA...te asteptam alergand luna viitoare...
LA MULTI ANI PATRICK...[maron]esti asteptat cu drag la marea intalnire...[/maron]
Am venit de la botez cu un dor de Delia de nu va pot spune...am gasit-o in pat la mine tolanita toata si m-am asezat langa ea si daca nu am pupat-o pana am albit-o...appoi mi s-a facut mila si am pus-o in patut la ea...Iar cu mamaia nici nu a carait...mi-a spus femeia ca s-a cam invartit p elanga usa de la intrat de cateva ori,a mai batut cu manutza in usa dar nu i-a facut probleme mari...asa ca pot sta linistita ca vinerea viitoare iar am botez...la gemeni...
Nelia sa pup fata cuminte din partea mea...este minunat ce face ea,va fi o pacifista...iar tie bravo din inima pentru educatie...esti un exemplu bun de urmat...
Monule la coafor nu am facut nimic...mi-a lins aia parul putin cu peria si atata tot...abia saptamana viitoare ma duc sa-mi aranjez suvitele...
Ioana sa stii ca o sa te frec 10 zile la cap cat ai sefa plecata sa te duci la terapie...daca mai vrei un alt Mogaldea tre sa ai fundatia buna ca oricum dupa aia se paradeste...
Olguta din America bine ati venit acasa la voi in patria natala...sa fie un nou inceput in toate...
Adriana da' nu ma mai joc asa ...numai copii cu ochii albastrii faceti...este mortal pustiu' si face niste mutrite dulci foc...
Gabitza salut initiativa ta cu lista...chiar am aruncat o pupila in siteul pus de Cuscra si am regasit nume care nici nu stiu daca au intra vreodata...oricum este loc pentru toata lumea...
Corni mi-e drag de mor de fatzuca Timeei... o papusica de portelan...
Cuscra distractie placuta maine sa va betivaniti pe cinste ...
Fug la nani...dimineata la 6 sunt fresh ca doar am cu ce...dar abia astept ca nici nu aveti idee cat mi-a lipsit fata in cele 6 ore cat am stat departe de ea...serios vorbesc...
Noapte buna...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"