Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (54)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Neatza!
Na, ca-s prima pe ziua de azi, daca nu mi-o lua-o altcineva inainte in timp ce scriu.
Mai, aicea-s discutii interesante, da' noi suntem inca la stadiul de o lingurita, doua lingurite, etc, etc. Las' ca acusi va ajungem din urma.
Mariei ii place marul mult (ca sa ma laud si eu cu diversificarea noastra ), deschide gurita sa-i mai dau suc. Ideea e ca tot constipata e, ma oftic rau de tot daca nu i-a trecut ciuperca din burtica, mai ales ca am chinuit-o cu Nistatin din ala scarbos si cu sculat noaptea.

Ieri a fost o vreme BETON. Azi deja sunt nori la orizont, sper sa ajung macar sa-mi iau indemnizatia. Bineinteles ca ieri, in cele patru ore de stat afara, nu a inchis ochii. Si murea de somn. AM facut febra musculara la picioare (pe bune) cate ture am bagat, poate, poate o adormi. I-am pus si haina mea peste carut, ca sa-i fac intuneric. No way!!!

pup fetele si comorile lor

Ioana si Maria (29.11.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Neata-neata...noi cu vesti nu prea bune. Piticu' tuseste ca dracu', are o tuse productiva...se aude cum haraie parca. Muci nu sunt, febra 37,5 in fundic. Mergem la pediatra noastra "renumita" dar tare mi-e teama ca ne va da antibiotic si nu vreau daca nu e necesar.
Altfel bb e bine dispus, tot face tumbe si rade...dar nu e ceva in regula cu tusea asta. Aveti idei?

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Mandyutza,ca sa ai tu liniste,ii poti da stodal sirop,fara o recomandare in prealabil a pediatrlui,ca-i homeopat,si f bine tolerat,si sa pui un vas cu apa in camera lu'bebelu',si mult ser in nas,sa fluidifice zona ORL!
da'n-ar strika sa-l vada si pediatra,sa nu fie in gat ceva...Doamne Fereste,ca vazusi ce patii eu de la herpangina asta...

Noi suntem bine,ne-am revenit spectaculos,acum bebe face tare...pai,dup-atata faina de orez..kiar,Lavi,mercic de pont cu faina,in loc de mucilag facut in casa,ce practic a fost asha:la bibele cu lapte,tzonk si 2 lingurite de faina orez nestle...

Am zis ca ma-mbat azi daca bebele a fost asha de puternic,asha ca nu contati pe coerentza la mine,azi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Buna dimineatza!

Bag si eu repede un mesaj ca incepe nebuneala si sigur nu mai am timp nici sa va citesc...

Mai, al meu copil, frumos destept si fara probleme la coloana, a "consumat" premergator, de acela ieftin de 30'j de lei, de pe la 5 luni jumate pana la 8, cand nu mai avea rabdare si alerga prea tare prin casa cu el.
Corect, in primele zile nu am stiut cum sa i-l reglez si mergea pe varfuri...si in fund. Apoi mami s-a desteptat si a lasat chilotelul prea jos, iar daca mandretzea dorea sa "mearga" trebuia sa faca efortul sa se sprijine cu mainile in tavita, si sa ridice pampersul in sus... La greutatea fundului lui mare, normal ca a lasat si anume talpitzele jos ( avea oricum ghetutze cu taloneta care il obligau sa apese pe toata talpa )... In rest statea pe fund si se juca cu jucarelele - dar sa nu va inchipuiuti ca statea acolo toata ziua...
Ce e si mai corect, e faptul ca tragea de toate alea... am ridicat mileuri, vaze, etc, singurul lucru care nu ii scapa, era hartia igienica. Am roluit la hartie, puteam sa imi fac fabrica...

P.S. Astea sunt amintiri, nu argumente !!!!!

Va pup.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

lavi, nu pune toate belelele pe seama premergatorului. nu ii iau apararea, face fiecare ce vrea...
dar tras de cabluri, mileuri, fete de masa, fac asta fie ca sunt sau nu in premergator. la fel ca deschis usi, umblat in sertare. atat ca din premergator o fac cu vreo 2 saptamani mai devreme decat daca s-ar ridica singurei.

apoi, andrei n-a cazut in cap din cauza premergatorului, ci pt ca voia neaparat jucariile... si cum mami n-a fost destul de rapida sa-i satisfaca dorintele, asta a fost. dar el a cazut si din patut, si de pe masa, si de scaunele pe care se suia ca e o maimutza fara stare.
doar ce a incput sa mearga si el se suia in parc pe topoganele alea mari, de se crucea lumea ca-l lasam...

si, trb sa fiu de acord cu pisi, daca reglezi bine inaltimea, merge din picioare, nu din fund. si nu avea nici o problema cand il scotea de-acolo, nici cu mersul inainte , nici cu cel pe varfuri.

si nu l-am pus in premergator sa invete sa mearga, ci ca sa aiba o alta ocupatie cu care sa-si consume energia, de preferat fara sa ma stoarca pe mine de ultimele puteri.ca de mers, tot la un an, ca multi alti copii a mers!
mentionez ca prin "mers" inteleg mers singurel, fara absolut nici un sprijin.ca asa, mergea de la 7 luni...

dar iti dau dreptate cu radiografiile si echografiile!
si-am la aia cu scaunele ergonomice... cred ca de-aia nu-mi iese, ca premergatorul meu a fost un fel de tricicleta fara pedale!

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

buna ziua! fetelor navalesc si eu printre voi cu o intrebare poate v-ati confruntat si voi cu asa ceva
ingrid nepotica mea a facut diaree de aseara a facut cam de 4-5 ori pana acum si e din ce in ce mai moale adik aporape apa...stiu ca nu e de bine si ca se deshidrateaza nu-i asa?
a sunat sora mea la dr de familie si nesimtita aia nici macar nu s-a mobilizat a zis sa vin azi la 5 dupa-amiaza la ea la cabinet sa o vadasi fata nu papa nik tot ce papa iese imediat in caca diaree
ce pot face ce sa-i dea??e grav tare??

Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

silvia ma bucur mult de tot, uite mi-au dat lacrimile! Saracul pui, ce-a mai suferit el, dar lasa ca se face el bine!

Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

nushulica nu-i a buna cu nepotica! Mai bine duceti-va la urgentza s-o vada repede un doctor. Trebuie pusa oricum pe regim cu lapte fara lactoza, apa de orez... Spune-ne mai multe despre ce mananca Ingrid acum. Dar fugutza la doctor!

Mergi la inceput

Si acum sper sa nu va supar (iar): eu am cam obosit de atatea polemici pe diverse teme, asha ca propun o alta tema de discutii: ce jocuri mai jucati cu bbeii la aceasta varsta?
Ieri am citit ca e bine sa joci "cucu-bau" cu el, ca sa invete ca obiectele sau persoanele care dispar din campul vizual mai si revin, nu pleaca de tot Noi am inceput deja s-o facem si uitati ce a iesit: http://www.dropshots.com/day.php?userid=102195&cdate=20060508&ctime=212048

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

nushulik,eu sunt patita acum 3 zile,si ela noastra la fel!asha ca asculta-ma cu atentie:

bebeii,la ora asta-adik primavara pe umezeala si caldura fac f des diaree...asha ca,tre sa te duci la dr,sa-l vada,sa nu fie si rosu-n gat;mai mult ca sigur este acest rottavirus care bantuie prin toata tzara,deci trat ar fi cam la fel:

-lapte praf fara lactoza
-humana electrolte,un plic dizolvat in 300 ml apa,si dat 50 ml la fiecare scaun apos
-daca face febra:panadol si nurofen,alternate,din 4 in 4 ore,nu mai mult de 2.5 ml o data
-smecta sau hidrasec,10 mg,dizolvat juma de plic in bibele de lapte
-in bibele cu lapte,poti pune si 1 2 lingurite de faina de orez nestle,sau sa faci laptele direct in mucilag de orez-3 linguri de orez fiert intr-un L de apa(apa izv alb,nu de la robinet;zic izv alb,ca-i oligomineerala0
-piure din morcov fiert,pasat,plus 2 lingt faina de orez,plus putin laptic fara lactoza-lapte nan sau humana,fara lactoza,nu milumil,ca am auzit pareri naspete despre acest milumil
-mare grija nu e HRANA acum,ci hidratarea
-important e:cantit mici si dese,nu mult o data
-cum face kk?muci galben-verzui,sau e un kk normal,mai molicel?
Dar REGULA Nr.1:MEDIC,si un medic f bun
Ai grija si cu antibioticu',numai daca e infectie,ca daca e virus,i-l daiu degeaba..
Multa sanatate
La noi,cu trat asta,a trecut in 48 de ore

Si atentie:se trece la hrana normala,treptat,bagi LACTOZA treptat.
aaa,si la sfarsit,cand se reface kk normal,treci la pliculete de Biotics junior,pentru refacerea florei!

Mergi la inceput