Mamici de iulie - august 2006 (49)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Amabella, stii ca si la mine era vorba sa plec la parinti la Sinaia pe perioada santierului, dar efectiv nu am putut, nu m-a lasat inima sa il las pe sot cu toate pe cap, ca are si-asa destule...asa ca m-am proclamat sefa de santier si am stat in capul muncitorilor...normal ca una e ca bb sa fie in burta si alta e sa fie afara, e clar ca tu tb sa pleci, eu am indurat aici cu stoicism ca erau tare multe de luat in calcul si nu as fi stat linistita la sinaia...

Cristina +31 si Luca

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png

Mergi la inceput

Map si eu imi inoculasem intr-un fel ideea ca sunt mamica de fata, poate din cauza faptului ca anul trecut am pierdut o fetita si ma obisnuisem cu gandul asta, dar pana la urma vreau 2 copii, sper sa am si o fetita dupa acest baietel..si e normal sa ne ducem cu gandul departe cand o creste, cand o fi adolescent si cum va fi...la mine sotul e tare optimist si increzator, eu personal cred ca va fi un tata foarte bun...la mine mai am dubii, dar la el nu...noi doi suntem nebuni rau rau rau si toti prietenii ne spun ca daca si copiii ne vor semana...

Cristina +31 si Luca

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png

Mergi la inceput

Fetelor, bebelushu' se spala la funduletz la fiecare schimbat? sau numai cand face kk? e de-ajuns sa il stergem cu servetel umed cand il schimbam?
Dupa cum vedeti, am preocupari foarte interesante

Cristina +31 si Luca

Mergi la inceput

Pentru cine e interesata, ca tot au aparut capsunile...

DULCEATA DE CAPSUNI

-1kg zahar sau fructuoza
-1kg capsune
-2 lamai

Cureti fructele, le stropesti cu zeama celor 2 lamai si le lasi asa timp de 1h.Pui zaharul la fiert cu 3 pahare cu apa, indepartand mereu spuma care se formeaza. Cand siropul s-a legat, e gros iar zaharul s-a topit complet, pui capsunile si lasi sa fiarba dulceata, indepartand continuu spuma. Cand dulceata s-a legat o iei de pe foc si acoperi cratita cu un servet de panza ud si stors. Dupa ce s-a racit o torni cu grija in borcane si sigilezi.

Cristina +31 si Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaU spune:

Cristina_Ioana, e de ajuns servetelul umed daca nu face kaki sau chiar nimic daca nu ai nici apa la indemana.. De fapt si daca face kaki si esti in deplasare folosesti servetelul umed.
Insa preferabil e sa il speli cu apa de fiecare data si sa folosesti mai putin servetelele ca sa eviti iritatiile la fundic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eugcem spune:

cristina_ioana Multmim oentru reteta. Ce bine suna

Eugenia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

fetelor cand ma uit ca la voi sta scris deja 31+ 32+ la nr de saptamani incep sa am emotii si o stare de bucurie ca peste vre-o 4 saptamani deja puteti sa nasteti in fiecare moment. Dupa cate stiu eu dupa 36 de saptamani bebele poate aparea pe lume fara absolut nici un risc...cred ca o sa nasc alaturi de fiecare din voi

Monica si 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

fetelor, poate o sa ziceti ca sunte nebuna, si asa ma stiti deja panicoasa, dar eu am impresia ca pe masura ce trece timpul, am mai mult de asteptat decat a fost pana acum!!! parca fiecare zi e mai lunga decat precedenta si mi se pare ca ce a mai ramas e mai lung decat ce a trecut. simt ca innebunesc de nerabdare, emotie, ingrijorare si alte asemenea sentimente. pur si simpl mi se pare ca mai e foarte mult, din cauza ca fiecare saptamana trece mai greu decat pana acum.
stiti ca mi-a zis herghelegiu ca daca nu il simt miscand macar de 3 ori pe zi sa ma duc la spital. si v-am zis ca el de obicei e extrem de activ, ca de aia stau de regula linistita, ca se misca de mai mult de 15 ori pe zi. dar azi nu l-am simtit vreo 4 ore jumate. e adevarat ca am tot facut chestii, nu am stat pe pat sau pe scaun, dar nici cand m-am pus pe pat si l-am zgandarit, nu facea nimic. am stat intinsa pe un fotoliu vreo jumatate de ora sa vad daca se misca, si simteam ca o iau razna ca nu facea nimic, oricat il inghionteam eu. eu simt ca nu o sa mai rezist asa zilele astea lungi care au mai ramas. ma felicit ca nu am luat inca nimic pentru bebe, ca de spatamana viitoare o sa am o ocupatie foarte placuta, care sper sa imi ia cat mai mult timp si sa ma oboseasca la maxim. eu inca stau bine cu colul, nu am contractii, nu am indicatii de stat in pat, asa ca abia astept sa iau magazinele la rand in cautare de patut, carut, hainute, si sper sa ma trezesc ca au mai trecut 2 saptamani, poate chiar 3.
intr-un fel era mai bine daca ma mai duceam la serviciu, dar cred ca stresul de acolo si naveta zilnica nu mi-ar fi permis sa fiu acum in starea fizica foarte buna in care sunt. parca vad ca eram si eu prin vreun spital cu tensiune mare sau cu col mic. dar nici statul acasa nu e o solutie foarte buna. eu zic ca, date fiind imprejurarile specifice mie (locul de munca indepartat si nervii pe care mi-i faceam) am ales raul cel mai mic. asta e.

luiza 30+ si mic si iubit
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;28/st/20060716/dt/7/k/bde6/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzia spune:

Cristina_Ioana, saru'-mana pentru reteta, am copiat-o sa o am si eu (cand m-o apuca sa stiu de unde iau reteta) si transmite-le fetelor (Mishi si Bulinutza) sanatate si pupici din partea noastra (apropo de diabet, si eu am citit ca in medie 20% din femei fac diabet in timpul sarcinii, este un tip de diabet specific femeilor insarcinate, dar dupa nastere nu vor fi probleme).
Cristina_Ana, draguto, ti-am zis sa mai ai rabdare ca tot eu nasc inaintea ta. Eu trebuie sa mai merg la control abia la sfarsitul lunii (pe 24 mai), ceea ce - din anumite puncte de vedere- e mai bine, ca nu ma stresez prea tare de acum. Ca eu oricum am sarcina jos si mi-a zis dr. "mai mult repaos" de acum 3 sapt (desi in ultima perioada parca am luat-o razna, aproape in fiecare zi imi gasesc motive de umblat "cranga"). Asa ca stai linstita in patuc, si asteapta-ti randul.
Mia felicitari pentru !
Nu mai stiu cine a intrebat (scuze!!): vaccinul antitetanos se face preventiv pentru bebe.

32+, http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;19/st/20060704/dt/8/k/bb09/preg.png

Mergi la inceput

Simona, am inteles sa traiti, deci spalatul e sfant, iar servetelele numai in deplasari sau mai rarutz
Eugenia si Leti si eu am balosit la reteta aia, ca sunt topita dupa capsuni...hai sa va mai dau una, care merge facuta cu orice fruct vreti voi:
TARTA CU FRUCTE

-pt 2 tavi
-6 oua
-2 cani zahar
-400 gr faina
-14 linguri apa rece
-2 pliculete zahar vanilat
-1 lingurita amoniac
-capsune (sau zmeura, mure, piersici, prune)
-zahar farin
-unt sau margarina pt uns tava
-pesmet

Intr-un vas amesteci bine cu mixerul galbenusurile (pana fac spuma) cu o cana de zahar si zaharul vanilat, apoi adaugi treptat 7 linguri de apa rece si la sfarsit faina.
Intr-un alt vas bati spuma albusurile cu o cana de zahar, apoi adaugi amoniacul amestecat cu un strop de apa rece.
Incorporezi usor albusurile in compozitia cu galbenusuri. Aluatul rezultat il torni in 2 tavi rotunde de tarte, unse si tapetate cu faina. Deasupra presari un strat subtire de pesmet si asezi cat mai uniform capsunile spalate si uscate bine in prosop de hartie. Tarta se coace la foc potrivit. Cand este gata las-o sa se raceasca putin, apoi pudreaz-o cu zahar farin.

Monica si pe mine ma apuca emotia aia mare cand ma gandesc ca peste putin timp vom naste cu fiecare din fete si vom trece prin tot ce trece fiecare din ele ...uite si tu, Leti si Cristina_Ana deja se "bat" pentru care naste prima....

Cristina +31 si Luca

Mergi la inceput