Mamici de iulie - august 2006 (49)
Raspunsuri - Pagina 2
Amabella spune:
of, noi ne apucaseram de renovari cand am ramas insarcinata, asa ca nu aveam in plan si camera lui bebe. avem 3 camere si e peretele daramat intre sufragerie si un dormitor, asa ca avem un living mare (asa am cumparat apartamentul). ideea era sa ne mutam la 4 camere cam pana face bebe un an, asa ca nu mai trebuia sa punem peretele la loc. dar am schimbat putin planurile si am zis ca mai asteptam putin pana ne mutam la 4 camere, asa ca trebuie sa punem peretele la loc si sa facem usa, ca sa ii facem camera lui bebe. plus toate vopsirile si alte cele de rigoare (pus plinta pe noul perete, vopsit noul perete etc). si cum nu mai rezistam psihic sa o luam asa repede de la capat, am zis ca vom face toate astea in octombrie, dupa botez, in mare viteza. mie intr-un fel imi convine, ca nu voi fi aici cand se va intampla santierul, ci plec cu bebe la parintii mei. si pana atunci bebe va avea patutul la noi in dormitor.
asa ca vezi, cristina_ioana, nu vei fi cea mai in urma cu camera lui bebe mic. ![]()
luiza
30+ si
mic si iubit
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;28/st/20060716/dt/7/k/bde6/preg.png
she_wolf spune:
Buna!
Cristina-ana, odihneste-te cat de mult poti si daca ai colul inca inchis eu sper sa-l mai tii pe bb in burtica. ![]()
Mamanati, merci, deja sunt mai bine. 
Mia, felicitari pentru fetita!
Cat despre cezariana, depinde de la caz la caz, eu n-am mers cocosata nici macar o zi, desi ceva dureri si neplaceri au existat, normal, iar la 9 zile dupa nastere eram cocotata pe scaun si impodobeam bradutul de Craciun.
Suntem diferite
, iar Kehleyr are dreptate, asta este ceva ce hotaraste fiecare impreuna cu doctorul...de fapt, mai degraba doctorul hotaraste, cel putin la mine asa a fost. ![]()
Pika-pika, de zacut in pat este prima noapte, la reanimare si pot sa spun ca este taaare lunga si putin spus neplacuta, mai ales daca nu reusesti sa dormi.
Cel putin asa am simtit eu. In rest, este chiar indicat sa te misti cat mai repede si cat mai mult, asa te refaci mai repede. Eu si in noaptea aia lunga m-am tot intors de pe o parte pe alta. ![]()
Apropos de botez, tin minte ca preotul mi-a spus la Cristi ca cel mai bine ar fi sa fie facut intre 6 saptamani si 2 luni ale lui bb. La el asa am facut, avea aproape 7 saptamani la botez, dar de data asta, la bb, cred ca o sa fie ceva mai devreme, sper sa nu fie probleme. Trebuie sa ma intorc aici ca incepe Cristi gradinita si oricum va intarzia cam trei saptamani. A, pentru citirea moliftei m-a chemat la biserica, dar nu mi-a citit-o chiar in biserica, ci intr-o camaruta laterala. 
Am vazut pozele de la intalnire, sunteti niste burticoase tare simpatice.

Ma mai uit la semnaturi si cand va vad ca aveti peste 30 de saptamani ma cuprind emotiile. ![]()
Claudia
(25+) si
Cristi (16.12.2002)
Cristina_Ioana spune:
Amabella, mda e nasoala treaba cu santierul, noi suntem aproape gata, mai sunt mici finisaje de facut, sa ne vina mobila si ce am mai comandat si sa le rearanjam oarecum. Eu acum, insa stau mai mult in pat si dau directive baietilor, femeii care face curat si sotului...sunt sefa de santier, ca nu pot sa fac mare lucru...dar nu am crezut ca o sa se mai termine, cat moloz a fost si cata mizerie...si noi avem livingul mare, dar e spart peretele intre el si bucatarie.
E bine ca pleci la ai tai pe timpul nebuniei. Cred ca e placut sa vii acasa si sa fie asa o surpriza, sa mai apara zilnic ceva nou facut acolo.
Stefania, nastere usoara surorii tale! 
Din ciclul "intrebari stupide" vroiam sa le intreb pe fetele care sunt la primul bebel, nu aveti cateodata emotii asa la gandul ca poate n-o sa fim mame bune, ca poate nu ne descurcam si tot felul de intrebari d-astea? Fetele cu bebelu'nr.2 la voi cum a fost?![]()
Cristina +31 si
Luca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png
Cristina_Ioana spune:
Claudia si Kehleyr, si eu cred ca fiecare hotaraste cu dr cum e mai bine pt ea si mai cred ca recuperarea dupa cezariana/nastere normala tine si de organism si de fiecare in parte...ca am prietene care au suportat usor cezariana si s-au refacut repede si altele care au avut dureri foarte mari si pt care a fost un mare calvar...
Eu una momentan nu ma gandesc cu groaza deloc la momentul X, ba chiar ma incearca o emotie si o bucurie si abia astept sa vina bb...mai departe, cum o vrea Dzeu, de recuperat ne vom recupera noi...
Insa am mom cand ma intreb daca o sa fiu o mama buna, daca o sa ma descurc, daca alea-alea, stiti voi 
Cristina +31 si
Luca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png
nicole25 spune:
cristina Ioana gandul ca poate nu ma voi descurca il am si eu.Ma gandesc ca poate nu voi sti ca ii fac baita sau nu ma voi descurca cu imbracatul sau schimbatul.Eu am noroc ca va fi mama cu mine sa ma ajute si in plus ma incurajeaza si sotul ca o sa ne descurcam.Mi-a mai zis o verisoara care a nascut acum 3 luni o fetita ca bb te invata tot ce trebuie sa stii si atunci cand il vei avea in brate vei sti ce trebuie facut.
31+
nicholas
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;32/st/20060710/dt/7/k/1d96/preg.png[/img]
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by Cristina_Ioana
Din ciclul "intrebari stupide" vroiam sa le intreb pe fetele care sunt la primul bebel, nu aveti cateodata emotii asa la gandul ca poate n-o sa fim mame bune, ca poate nu ne descurcam si tot felul de intrebari d-astea? Fetele cu bebelu'nr.2 la voi cum a fost?
Nu e deloc o intrebare stupida
Este foarte diferita perioada cand este bb mic de cea de copil mai marisor, dar asta nu inseamna ca una dintre ele e mai usoara sau mai grea. Cel putin la mine.
Cat era mica, ma gandeam ca este foarte fragila, ma temeam sa nu se imbolnaveasca, sa nu se sufoce in somn, ca nu ia destul in greutate, sa nu aiba vreo boala nedescoperita etc etc. Si asa va fi si la al doilea, de fapt am deja temerile astea...
Acum la cea mare, ai cu totul alte spaime. Nu te mai temi asa tare de boli pentru ca stie sa spuna ce o doare. Dar incepi sa te intrebi, daca nu ii dau educatia buna, daca o rasfat prea tare sau dimpotriva, sunt prea severa, daca nu ma joc cu ea destul si nu stiu sa ma pun la mintea ei... E o responsabilitate imensa. Daca stai sa te gandesti, ana si oameni ca Adolf Hitler au avut o mama care probabil i-a iubit, si uite unde au ajuns
. Te temi sa nu comiti vreo greseala ireparabila...
cristina_ana spune:
Fetelor, va multumesc mult de tot pentru incurajari. Sunteti toate niste dragutze!!!
Kehleyr, chiar ma gandeam aseara ca am uitat sa-l intreb pe medic cum este sectia de neonatologie de la Municipal, dar acum m-ai linistit tu!!!!
Eu nu am dormit aproape deloc azi-noapte, din cauza emotiilor. Nu imi vine sa cred ca mai este atit de putin si nasc. Deocamdata nu imi este frica, doar ca am foarte mari emotii.
Sunt hotarata sa stau cit mai mult in pat si sa-l mai tin pe bebe in burtica macar vreo doua-trei saptamani. Stiu ca si acum are sanse mari sa fie OK, dar totusi cred ca e mai bine sa aiba macar 2.500 gr. cind se naste. Mie Iosup mi-a zis aseara ca bebe are 1.976 gr., dar marja de eroare este plus/minus 280 grame si am vazut la mamicile de mai-iunie ca bebeii aveau la nastere mai putin decit s-a estimat la ecografii. Asa ca TREBUIE sa-l mai tin pe bebe in burtica.
Cristina, 32+
Cristina_Ioana spune:
Nicole, mie nu mi-e teama neaparat de treburi ca baita, schimbat, alaptat/hranit etc, ca mi-am cam facut mana pe finuta mea si ma descurc, adica nu o iau chiar de la 0 sau -1
...
Mai mult ma gandesc la ce zice Kehleyr, ca practic fiecare etapa a vietii si fiecare varsta isi are temerile ei... ma gandesc la boli, sufocare, la educatia pe care o sa i-o dau, la responsabilitate, rasfat, ce greseli sa nu fac si treburi d-astea...dar ma mai linistesc cand mi se spune ca si mamicile care sunt la al doilea bb trec prin asta si au temeri, desi ele au deja o oarecare experienta...
Cristina_Ana, asa vezi, imi place ca gandesti asa
, n-o fi foc sa stam si noi cuminti acum cateva saptamani, io cred ca merita...in plus, cum bine zicea mama mea, putem lua perioada asta ca pe una de relaxare si odihna pregatitoare pentru ce va urma...iti dai seama cat vom tanji dupa o zi de leneveala in pat, citit si butonat telecomanda? ![]()
Cristina +31 si
Luca
Amabella spune:
cristina_ioana, si mie mi-e tare teama ca nu o sa fiu o mama buna. mai mult, am inceput sa visez noaptea ca sunt o mama rea, ca uit sa il spal pe bebe sau uit sa ii dau mancare, ca il las singur acasa jumate de zi si alte trasnai. kehleyr a pus punctul pe i. am exact temerile de care vorbea ea in ce il priveste pe un bebe mic.
iar referitor la zugraveli, eu plec la parinti adica la pitesti, ceea ce inseamna ca o sa gasesc casa de-a dreptul gata cand ma intorc, si curatenia facuta, ca de, nu pot sa il aduc pe bebe in praf si moloz. asa ca va fi o MARE surpriza, sa speram placuta.
cristina_ana, sa stii ca, asa cum spune si ecograful, erorile sunt nu numai in plus, ci si in minus. preitena mea care a nascut in februarie mi-a zis ca ecograful zicea ca bebe a ei avea 2900 g cu o zi inainte de nastere, si a avut 3450 g. iti dai seama ca nu s-a ingrasat atat intr-o zi. asa ca gandeste-te ca poate bb al tau are peste 2 kg deja.
luiza
30+ si
mic si iubit
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;28/st/20060716/dt/7/k/bde6/preg.png
map spune:
Eu is ametita rau, acum am vazut ca s-a schimbat capitolul ![]()
Cristina_Ioana buna intrebare. Avand in vedere faptul ca voi avea baietel si eu ma gandesc la cum va fi. Nu stiu de ce am avut toata viata senzatia ca-s facuta sa fiu mamica de fetita. VA trebuie acum sa ma invat cu gandul ca ce am simtit eu era fals
Uneori simt ca nici eu nu am mai multa minte decat un copil, dar cumva cumva l-om creste noi. De facut baiata si toate cele invat eu incet incet, probleme mai mari incep cand creste baiat...ehe...ce departe merg cu gandul deja...deja il cad mare
Noroc ca si sora mea are baiat si cumva ne mai inspiram una de la alta.
pupicei
Monica si
25+