Mamici de iulie - august 2006 (49)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns map spune:

salutic fetele, azi am avut cam mult de treaba si acum am gasit un pic de timp sa mai citesc ce s-a scris. Tare harnicute ati mai fost.

Imi place dicutia cu cine naste prima, chiar ca-s curioasa care dintrei noi o fi

Am si eu o intrebare: voi ati facut testul pentru Chlamydia?

Aseara am vb cu cineva si-mi spunea ca trebuie sa faca testul ca asa i-a spus doctora noatra (ea are asigurare privata, adica dr o poate incarca oricat la pret). Prietena aceea are numai vre-o 8 saptamani de sarcina cred (nu stie cate ca la ea era totul foate neregulat). Am citit si eu acum mai multe si ce am inteles este ca in sarcina acest test se face obligatoriu si chiar am auzit ca aici in Germania in sarcina casa de asigurari, fie ea privata sau de stat, este obligata sa-l plateasca. M-am uitat in Pass-ul de mamica unde am trecute rezultatele la toate testele dar la Chlamydia este pauza, asta inseamna ca nu mi s-a facut. Maine merg dimineata la medic oricum la controlul lunar si am de gand sa ma iau de dr. Cum adica sa nu-l faca daca trebuie?

Stiti cumva cam cand ar trebui sacut testul. Care din voi l-a facut? Este o bacterie pacatoasa care netratata da cancer de col uterin si daca mama este infectata la nastere se transmite lui bebe. Ce draci am, maine sa ma zedeti

Pupicei si nopate buna!

Monica si 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Geliza, si la mine buricul a iesit de citeva luni inafara. Asa a fost si in sarcina trecuta si s-a retras dupa nastere. Dar am impresia ca acum e mai mare. Tie in sarcina cu Mara nu ti s-a intimplat la fel?

Nati si minunea din burtic 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

am uitat de durerile de sold si de kg.

sunt si eu printre fetele cu dureri de sold. De fapt singura durere din timpul vacantei a fost cu o zi inainte de a ne intoarce acasa si s-a a fost durere a soldului stang. Ce este ciudat este ca durerea nu este continua, aparea cam odata la 2-3 saptamani, ma doare rau de tot si apoi trece. De cand m-a durit ultima data vinerea trecuta parca a ramas o durere usoara si deja si la mine se muta si pe dreapta, dar mult mai putin intensa. De fapt cu durere din asta am ajuns la ortoped si ei au spus ca vine de la spate. Cred ca-s dureri d ela bebe care apase pe bazin, creste si ma mai latesc un pic.

La kg eu am pus deja 8 kg pana acum, ceva mai mult decat arata graficul dat de geliza. Sincer eu in afara de burta si de sani nu ma vad ca as fi crescut prea tare (dar la cata burta am adevarul ca-i greu sa pot aprecia). Dar ce-i bine este ca pofta mare de mancare nu am. Oricum mananc cat imi face bine, daca mananc ceva mai mult este vai de mine, ma fac cat balonul si am niste dureri de stomac de nu mai stiu de mine. Ma pot considera cred o fericita ca pana acum nu m-a apucat niciodata foamea in timpul noptii.

gata la somnic ca bb se supara p mine ca-l tin atatea ore stans acolo.

Monica si 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinasv1 spune:

Buna burticute,

Map clamydia se face la inceput, odata cu analizele de inceput, dar e bine sa o faci si acum cred. Mie mi-a iesit pozitiva la inceput si apoi dupa antibiotice, a iesit negativa. Oricum cica e bine sa o testezi inainte sa ramai insarcinata pentru ca da infertilitate. Se pare ca la mine nu a fost cazul de aceea doctorita mea nici nu voia sa o trateze. Apoi am tratat-o dar cu alta doctorita, pentru ca oricum nu e bine sa nasti normal cand ai infectii.
Si eu ma gandesc cum o sa fie la nastere. Sper sa nu fiu eu mai deosebita decat altele, asa ca sper sa mearga totul bine.
Eu m-am hotarat sa nasc normal, la inceput jonglam cu gandul la cezariana (din cauza varstei inaintate, nu cred ca mai suntem asa elastice dupa o anumita varsta), insa dr m-a asigurat ca deocamdata nu trebuie sa am nici o indoiala ca nu ar merge nasterea naturala.
Vineri o sa merg si eu din nou la dr, sper sa imi faca si eco. Eu despre col nu stiu nimic, sper doar ca este ok.
Bebe cred ca e super bine la cate miscari face in burtica. E foarte linistitoare perioada asta, nu-i asa fetelor, pentru ca il simtim zilnic si de foarte multe ori pe zi, stim si noi cu siguranta ca bebe e bine.
Nici mie nu mi-a iesit buricul, inca, stiu ca iese mai tarziu, mai aproape de final.
Despre educatia lui imi fac si eu probleme. As vrea sa stiu sa il educ bine, sper sa stiu. Concluzia mea este ca meseria de parinte este o arta.
Nu mai stiu cine a amintit, scuze, dar si eu am o durere pe piciorul drept, de sus de la bazin pana jos la gamba si mai ales cand stau culcata. Ma gandesc ca este din cauza ca bebica apasa pe tot felul de ligamente si ce mai avem noi pe acolo.
Picioarele imi sunt butuci. Nu ma ajuta nici pozitia. stau jos toata ziua. Dr mi-a zis sa imi urc picioarele undeva sus la interval de 2 ore. Unde sa le urc nene, pe birou?! . Incerc sa ma ridic totusi de pe scaun la 2-3 ore, dar nu imi iese prea bine si intotdeauna, cand te iei cu treaba, nu-ti mai sta capul la nimic altceva.
Hai ca va las acum, ca iar s-a facut tarziu, voi sunteti tare harnicute peste zi si eu abia apuc sa va citesc cand ajung de la serviciu.
Numai bine tuturor si bebeii sa se nasca la termen.
Pupici
Tina 27+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

nici mie nu mi-a iesit buricul, mai e putin bagat inauntru, dar cred ca o sa iasa si la mine pana la sfarsitul sarcinii.

pana acum am luat 10 kg, iar vineri acum o sa intru in sapt 28...acceptabil, acum am 61kg.

mi se pun si mie carcei cateodata, f rar insa, dar am inceput iar sa beau lapte si mi-e mai bine...parca carceii se fac si de la lipsa de calciu, nu? sau sunt eu varza rau ?

pe mine a inceput sa ma doara spatele, mai precis coloana, in dreptul burtii cum ar fi, dar numai cand stau in pat...si in continuare dorm mai mult cu fata in sus, abia spre dimineata mai stau pe stanga sau pe dreapta...

Sabana la mine nu face bebele plici-plici in burtica, chiar sunt curioasa cum o fi ...

va pup,
miti 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Multumesc,multumesc pentru felictari nu imi vine sa cred ca voi avea o FETITZAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!
Pumpkin multumesc ca m-ai trecut pe listutze,ce bine arata carutul ala roz langa numele meu
Mi-am uitat sa va spun ieri ca am inceput controalele la 2 saptamani,am emotzii,mai e asa putin pana nasc!
Eliza buricul meu e inafara dar nu exagerat,fiindca bebelina sta cu fundul exact acolo cateodata cand se impinge iese mai mult dar revine la normal dupa ce isi schimba pozitia.
Nu mai situ cine era ingrijorata ca inca nu ii curge colostru. Mie si la sarcina trecuta a inceput sa imi curga devreme si muuuuuult de tot insa dupa nastere nu ama vut lapte decat decat putin,vreo 3 saptamani
Asa ca prezenta colostrului din timpul sarcinii nu inseamna neaparat ca dupa nastere va fi lapte mult asa cum lipsa colostrului nu inseamna lipsa laptelui dupa nastere.
Eu mai sper ca de data asta sa fiu norocoasa si sa pot alapta mai mult,mi-e dor de senzatia aceea,sa fiu doar eu cu puiutzul la san
Fetele voi cu energia cum mai stati ca eu de cateva zile nu mai am chef sa fac nimic,daca am mai multe vase de spalat le spal in ture pentru ca mor de spate si de solduri daca stau mai mult timp in picioare,trebuie sa ma odihnesc des
Nici la calculator nu mai pot sta mult,mi se umfla picioarele daca stau mult asezata.
Dar mai e putin si vine mama,abia astept sa ma rasfete
Map mie mi-au facut testul pentru chlamidya la inceputul sarcinii impreuna cu celelate analize.

Stefania 28 + cu Patricia
David (24 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Neatza
Nicole sa-ti traiasca sotul
Eliza si al mine buricul a iesit in afara, dar nu complet. Si pe mine ma doare cateodata destul de tare, iar medicul de familie chiar mi-a zis ca s-ar putea sa am hernie ombilicala. Dar nu il mai cred, ca a facut cateva gafe de cand sunt insarcinata. Si am ascultat si parerea altor medici care au spus ca e normal ca la fetele mai slabute sa iasa buricul in afara in timpul sarcinii. Iar durerile din jurul lui pot fi provocate de pozitia lui bb.
Eu am dureri destul de puternice la nivelul bazinului, in special seara. Cred ca serviciul e de vina, ca stau foarte mult pe scaun. Cu dormitul e nasol de tot. Pe spate mai merge, dar daca incerc sa dorm pe o parte sau pe alta ma doar rau de tot. Si trebuie sa imi pun ceva sub burtica pt ca simt cum imi atarna si atunsi ma doare si mai tare.

Andreea 27+
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by mamaluidavid

Multumesc,multumesc pentru felictari nu imi vine sa cred ca voi avea o FETITZAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!

FELICITARI!!!!!!!! Pentru

Andreea 27+
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

Va multumesc fetelor pentru raspunsuri
Mamanati, la Mara mi-a iesit buricul in afara dar mai tarziu, prin ultima luna...si atunci era iarna si nu i-am dat prea mare importanta...acum ma enerveaza ca se vede prin tricou
Sabana, la mine nu face plici, plici...chiar nu stiu senzatia
A.cicel, aseara m-am gandit la tine cand au zis astia ca la Miecurea Ciuc au fost 0 grade...cum te-ai simtit? Cum se mai simte sotul tau? Tu ti-ai mai revenit cu oboseala?
Bulinutza, Mishi...sanatate multa....
Anasia, cum e in concediu?

Cat despre dureri, eu aveam pana acum cateva zile o durere in partea dreapta, la ligamente cred...o simteam apasatoare mai ales in pat, cand incercam sa ma intorc de pe o parte pe alta...acum vad ca a disparut...de vreo 2 nopti sunt mai sprintena in pat...si bebitza e tot neintoarsa, sta transversal, cu capul in dreapta...

Eliza 26+si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

mada_mxm intotdeauna va fi conflictul asta dintre generatii iar noi,parintii o sa credem ca se imbraca aiurea,ca nu se joaca destul,ca noi eram mai inocenti...Pe mine tocmai asta ma sperie ca nu voi putea sa fiu la inaltimea cererilor ei,as vrea sa cresc si eu si sa invat odata cu ea...de exemplu,cu internetul sunt foarte multi parinti care nici nu stiu cum sa-si controleze copiii sa nu vada si sa invete cine stie ce prostii pe internet de la o varsta frageda,ca sa nu mai spun ca nu stiu sa umble pe calculator...Asa am vazut intr-o emisiune din USA niste pusti cumparau de pe internet electronice folosind numerele cartilor de credit de la clientii tatalui(avea un magazin)si parintii nici nu-si dadeau seama.Unul dintre baieti avea calculatorul la el in camera si facea ce vroia el pe internet,la orice ora....Cine stie ce o sa mai apara cand vor fi copiii nostri mari...

Cristina_ana imi pare rau.Ultimul lucru pe care as vrea sa-l fac ar fi sa te stresez...Si asa ne stresam noi destul si singure.Nu pot sa promit ca nu te mai visez dar nu-ti mai spun....pana nasti...

Stefania felicitari pentru fetita!Imi imaginez ca trebuie sa fi in al noulea cer.

Cristina_Ioana am sa cumpar niste capsuni in week-end si am sa fac.Sper sa iasa ca la talentul meu in bucatarie nu se stie niciodata...

Si pe mine geliza ma doare buricul destul de des,mai ales cand sunt obosita.Cat stau in picioare este iesit,daca stau pe spate sau dimineata,cand ma trezesc,este inauntru.Uite ca habar n-aveam de hernia ombilicala...La doc a spus ca e normal sa doara,si mai am o prietena care a patit la fel dar acum e bine.Asta trece dupa ce nastem?Chiar acum mi-am adus aminte ca inainte sa raman gravida de vreo doua ori am spus de fata cu niste fete la munca ca ma doare buricul si una dintre ele mi-a spus ca asta e hernie,dar nu i-am dat nici o importanta,mai ales ca nu ma durea nici des,nici tare...

nicole La multi ani pentru sot!

map mie mi-a facut testul pentru chlamydia pana acum de 2 ori si mai imi face odata pe la vreo 35 de sapt cred.

Amabella unde esti?

Maine mergem si noi la doc...abia astept!!!

32+

mamica incepatoare si bebelin
poze cu noi

Mergi la inceput