Bebelusi de ianuarie - februarie 2006 (39)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crisu23 spune:

Giova, astazi i-am facut combinat pt prima oara. Spre surprinderea mea l-a baut acum. Chiar a baut toti cei 75 ml care i-am dat
Sa vedem la pranz poate reusesc sa-i dau intai supa crema si apoi lapte, nu invers ca zilele trecute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TatianaG spune:

Azi baietii au implinit 5 luni ! Va invitam la o cupa de nectar si o felie de tort !

Dupa masa ii pun pe cantar si-i masor sa vad care-i bilantul - au ajuns la 6 kg? INGRID, ca sa vezi ca nu stam grozav la capitolul greutate, dar pediatra de cate ori ii vede, ii lauda ce bine arata. Adevarul e ca sunt indesati (nu pufosi), au falcute, caltabosi, suncutze.

Felicitari tuturor mamicilor si taticilor pentru crestinarea micutilor! Am reusit sa ma uit si eu la pozele bebelusilor vostri; nu pot sa zic altceva decat ca toti sunt foarte-foarte reusiti si frumosi! Iar in tinutele de botez arata ca niste ingerasi.

Noi facem botezul in vara. Atat am tot amanat – ne gandiseram sa-l facem imediat dupa pasti – ca nasul a plecat in Germania cu contrat; in doua saptamani a fost dus, timp in care trebuiau sa-si ia lucrurile din Cluj (stateau in chirie) si sa le mute in Satu-Mare.

GIOVA, mersi mult pentru cuvintele frumoase. Intr-adevar copilasii imi aduc multe bucurii, chiar daca aproape in fiecare seara sunt rupta de oboseala si cu nervii intinsi la maxim. La noi seara e o adevarata incercare. Ma gandesc cum sa fac sa fie mai bine, dar ce sa fac cand toti trei se-apuca de marait si plans, ba de foame (baietii), ba de oboseala si crize de personalitate (Clara). Baietii plang destul de mult – vor tot timpul ocupatie noua, nu le ajunge sa ma vada prin preajma. Ii port dupa mine prin casa in scaunele. Asa reusesc sa mai fac si treburile casnice. Iar cand e vreme buna stam pe-afara destul de mult 3-4-5 ore in una-doua reprize. scumpului Marco.

MIRELA, multumim mult pentru aprecieri ! Dar lasa baietii sa mai creasca un pic ... Am inceput si noi diversificarea. Initial cu suc de fructe si de morcovi, pe urma am trecut la piure (din mere, portocale, banane, piersici – diverse combinatii). Uneori sunt incantati de el, alteori fac uraaat, scuipa, vor sa vomeze. In astfel de cazuri nu-i fortez, ci las sa treaca o jumatate de ora – o ora (daca nu plang de foame) si le dau lapte. De saptamana viitoare o sa dau piureul de fructe cu branza. Asta ar fi masa de la 10-11. De trei zile la masa de la ora 14 le dau piure de legume – morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, ardei si voi introduce pe rand cartofii, spanacul, dovleceii, salata, rosiile etc. In piure pun putin ulei de masline, mi s-a spus ca ajuta la tranzitul intestinal. Papa legumele cu mare pofta. Dupa piure mai primesc si lapte.

Deci mesele noastre sunt cam asa:
4-5 – lapte
8 – lapte
10-11 – fructe (piure)
14 – legume (piure) + lapte
18 – lapte
22 – lapte

Daca se mai trezesc peste noapte primesc tot lapte. Cantitatea de lapte pe care-l beau difera de la o masa la alta, in medie ar fi undeva la 150 ml / masa de lapte

Le-am dat cereale la masa de seara (in speranta ca vor dormi mai mult) – orez cu mere, 2 lingurite in 170 ml lapte – dar rezultatul a fost nopti zbuciumate cu colici, urlete, nesomn. Asta a fost cam de doua saptamani. Acum sunt tentata sa le dau iar, dar la masa de ora 18, sub forma de piure.

De doua saptamani trebuie sa le dau si completare, Milka da semne de oboseala si nu mai produce cat sa ajunga pentru amandoi. 100 ml sunt lapte de la mine si 70 lapte praf, atata le pun eu in biberon la fiecare. Folosesc Bebelac si n-am avut probleme de la el (i-am si obisnuit treptat punand de ceva vreme lapte praf in laptele meu). Eu folosesc Izvorul minunilor fara s-o fierb.

CATALINA, nici mie nu mi-a venit ciclul – nici nu mi-e dor de “el”. Inca mai alaptez si poate de aceea mai intarzie.

RALU, va doresc multa sanatate, Anastasia sa se faca bine si s-ajungeti cat mai curand acasa! Multa putere si multi !

MIRA, deseori ma gandesc la tine ca nici tie nu ti-e usor cu cei 3 copilasi.

MARAKI, mult succes la vaccin, sa nu sufere Angelo prea mult (nici tu langa el). Carnea fiarta (bine-bine) “tocata” cu blender-ul se face ca o pasta. Eu inca nu le dau carnita, dar tin minte de la Clara.

CRISU, ce program de papa meserias are Alexandra!

Fetelor eu mor cand aud copilasi care dorm fara sa se trezeasca de seara pana dimineata. Ai mei au ajuns sa doarma de pe la 22-23 pana la 4-5 dimineata, mananca si se culca la loc. Dar mai am nopti cand se trezesc si la 2 si vor lapte. Adevarul e ca n-am incercat ceaiul sau suzeta, de obositi ce suntem ii hranim repede si ne culcam la loc. Nu avem nervi si rabdare sa-i dam ceai si sa planga in continuare sau sa-i dam suzeta de n-spe ori. Desi cred ca asta ar fi solutia.

Din pacate nu pot participa la discutiile voastre, abia reusesc sa citesc ce scrieti.

Va pupam! Bebelusilor sa fiti cuminti si papaciosi, iar mamicile, vesele si optimiste!!!

Tatiana si
Clara Maria
(31 ian 2004) Album 1 Album 2 Album 3 Copilasi ian-feb2004
Daniel Cornel si Eduard Mihai (09 dec 2005) album NOUwww.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">Mamici ian-febr 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau fetelor!
Nico, e dulce rau Dariutza ta! A avut o rochitza f. faina, ma gandesc sa iau un exemplu in vederea botezului... Si tu ai aratat f. bine, mi-a placut rochia cu sacoul, ma bucur ca a fost totul ok.
Giova, apropo de ceai indulcit, eu ii dau musetel pt constipatie si mai bag in el glucoza, ca altfel nu-i place. Am luat de la farmacie, e super ieftina, daca vrei sa-i dai si altfel de ceai, pune un pic de glucoza in el sau zahar brun.
Am fost azi-dimineatza la spital, stupoare, doar hemoleucograma din deget, restul din vena...cand am si auzit-o pe doctoritza ca sa ies afara si sa merg pana la capatul coridorului...am spus stop!
Asa ca i-a luat doar din deget, pt vena lasam pe mai tarziu...muuult mai tarziu, nu am bolanzit la cap sa chinui fetitza. Mai ales ca doctoritza mi-a spus ca e ok copilul si nu intelege ce tot am cu el, papa cat trebuie, a pus in greutate cat era necesar (are acuma 4770 gr), lungimea e in regula, cu fontanela e super ok, cik nu stie ce a vazut pediatra mea la fontanela...asa ca, in concluzie sa las fetitza in pace odata. Azi primesc rezultatele pt examenul de digestie al scaunului si vineri pt hemoleucograma. Sa vedem atunci, pt ca ea spunea ca nu trebuia sa intrerup fierul, deoarece ea era anemica si in plus, ei au si rezerve de facut, deci sigur nu s-a rezolvat nika in privintza asta. Dar ma saturasem eu sa tot bag atatea in ea...fier, Vigantol, Ca, Bonnisan, vit C si lista poate continua.
Vineri am s-o intreb despre diversificare ca am uitat. Era acolo un bebe care a iesit cu 2300 gr din spital si acum avea la 3 luni fix aproape 6 kg si papa la fel ca Diana mea, tot aiurea, dar era baietzel..si cik astia pun mai bine, nu se joaca .
Ma duc sa-i dau sa pape si ma intorc.
Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TatianaG spune:

INGRID, nu te stresa cu greutatea mica a Dianei. Sigur fata n-are nimic, asta-i ritmul ei de crestere. Pediatra noastra ne-a zis ca bebelusii nascuti cu greutate mica recupereaza diferenta cam intr-un an de zile (maxim). Deci, rabdare!!!

Tatiana si
Clara Maria
(31 ian 2004) Album 1 Album 2 Album 3 Copilasi ian-feb2004
Daniel Cornel si Eduard Mihai (09 dec 2005) album NOUwww.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">Mamici ian-febr 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisu23 spune:

Tatianacum faci piureul de fructe?
Da intr-adevar este bun programul de asa care si l-a facut gogosica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

La multe luni sarbatoritilor de azi: Eduard, Daniel, Ilinca, Razvan, si bb lui porumbel30. .

crisu ma bucur ca a baut suculetul combinat. vad ca numai al meu e cu fite.
tatiana, te intelegem perfect. Ne bucuram ca ne mai dai cate o veste, din cand in cand.
Ingrid bine ai facut ca nu ai last sa-i ia din vemna. dr. insensibili. voi incerca si cu glucoza.

Am terminat de calcat. camasile lui Clau le las ultimele si nu mai am chef de ele. maine neaparat tre sa le fac, ca se aduna cam multe.
Astept sa se trezeasca puiul meu sa-i dau piure de legume si laptic din congelator. sa vedem daca-l bea.

Gio si Marco (6 ian. 2006)
maimuta mea
Botez Marco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

Mi-am scos piticul in curte la aer si doarme manco mama pe ea de rupe. La noi este cam dezastru in casa si o galagie...ca-mi renovez baia si ieri n-a prea dormit bine pe zi ca n-am putut-o scoate nici la aer ca ploua asa ca azi recupereaza.
Anastasia puiule sa te faci bine repede si sa pleci din locul ala urat la tine acasa unde-i asa de frumos si bine. Ralu iti urez si tie sanatate multa si un "La multi ani" intarziat. M-am uitat si eu prin pozele voastre si am plans de numa cand am vazut micuta cu perfuzie. Pupici multi copilas cuminte si dulce!!!
Alain ai fost un scumpic la botez, mi-a placut si cum ai fost imbracat, mai asteapta putin ca o sa mananci si tort, nu te grabi! Silvi tie iti sta foarte bine tunsa scurt. Pupicei.
Vedem aici si o Alexandra foarte frumoasa, cu niste ochisori minunati! Oare o fi tiza noastra ca pe fetita mea o cheama tot Ioana Alexandra Numai ca Giova n-a mai scris si continuarea.
Alexandre tu ce faci mama cu lingurita aia? Vrei sa te infigi in pasca aia sau ce-o fi? Andiaroro pupicei si tie si sper ca ai sa reusesti pana la urma sa-ti continui examenele ca prea te-ai chinuit ca sa faci pauza tocmai acum!
Ana am auzit ca te-a tinut mata afara toata ziulica din zori si pana-n seara si se daduse si la munca, campului numa sa mai scape putin de tine. Chiar asa Bee, ce mai vrei de la fata, nu vezi ce bine isi tine capul? Si este scumpica foc si cu palarie si cu bandana. Nu mai spune de fata ca-i fioaroasa! Pupicei muuulti muulti!
Angelo tu esti dulcic foc si te creste mama ta ca pe Fat-Frumos ca am auzit ca mananci si carnita...yamy. Imi place covorasul tau, sa-l stapanesti sanatos. Maraki, pai mai cheam-o pe nasa pe la tine sa se antreneze cu bebu ca vorba ta la 8 luni o s-o rupa de spate daca dureaza slujba mai mult.
Ayan si tu esti frumusel foc, nici eu n-as sti cu cine sa zic ca semeni. Mi-au placut pozele din parc. Alina arati foarte bine, nici nu zici ca ai nascut! Ce bine ca ai mai pus poze si in contul comun. Ti-a trecut unghia?
Deocamdata A, am bagat vizionare. Sa vad ce timp o sa mai gasesc sa continui.

daniela si Ioana Alexandra(05.02.2006)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marchplayer/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasebe spune:

La multi ani Eduard, Daniel, Razvan si Ilina! Sa cresteti mari si sanatosi!

Noi am fost la plimbarica. Tiberiu s-a jucat tot timpul, iar cand am ajuns acasa a adormit instantaneu in carut. Cum vrea el, asta e. Eu am reusit sa pun pozele in album (poze propriu-zise), ca am reusit intr-un final sa scoatem cateva. Mai avem de scos sa-i dau si strabunicii, ca sa poata sa se laude.
Nu stiu cand o sa inepem sa diversificam si noi, intre timp tot imi notez retetele voastre.
Am bagat masina la spalat si trebuie sa ma apuc sa strang prin casa, dar astept sa se trezeasca bb, ca-l pun in scaunul de masa si-l car dupa mine.
Nico Si eu ii cumpar lui Tiberiu de la Piciul. Au lucrusoare dragute si incaltamintea e ca lumea.

ana sebe + tiberiu
poze Tiberiu

poze botez

tiberica fara frica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ursoaica spune:

Fetelor sa va traiasca micutii crestini!
De cand nu am mai intrat sa citesc s-au intamplat multe pe aici.
La multe luni piticutilor a caror zi a fost sau este!

Fetelor care ati facut cununia la biserica ce se duce la biserica? Ce acte trebuie sa avem la noi? Si ce se ami duce in afara de vin si piscoturi?
Fetelor am postat un subiect aici http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74863 sunt curioasa voi ce parere aveti? Cum o sa procedati?

poze
Ursoaica acum ursulinei Raisa Ioana (5.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ursoaica spune:

Cine intreba daca mai sunt bbei care se trezesc la ora 5 ?
Da si pitica mea se trezeste la ora aceea ...dar o mufez la suzeta si doarme pana pa la 8 in continuare! Asta in functie cat de foame ii este, caci se mai trezeste si pe la 6.30 sau 7 asta este, daca papa ultima masa la 22 mi se pare normal...

poze
Ursoaica acum ursulinei Raisa Ioana (5.01.2006)

Mergi la inceput