Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (88)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

quote:
Originally posted by loreen
Fetelor ma simt o mamica fericita si implinita ca am un copil mic atat de plin de intelegere pentru suferinta interioara a mamei lui si astazi imi ofera o zi de basm...adica s-a trezit in jurul orei 6 si de atunci inca nu a mai adormit si nici mancat si eu nu mai pot de fericire...Ma iubeste si organismul si ma doare capul semn ca-l am,ma doare si burta semn ca o simt si curge din mine ca dintr-o conducta sparta,iar sotu se duce sa joace tenis pana pe la 21 ...oare ce mi-as mai putea dori de la viata?!Un glont in cap ...

Loreen, Nu esit singura, se intimpla si la noi destul de des, cu diferenta ca sotul vine acasa la 6:30pm si i-o pun in brate pe Eva, sa aiba grija de ea.

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Nelia, am vazut filmuletele cu micutele dansatoare si m-am prapadit de ris L-am chemat si pe sot sa le vada, ca prea erau dulci Si el a ris cind a vazut-o pe cea mica, dansind cu minutele la cap

Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Lucas, citit si trimis mai departe bancurile. Nici eu nu le primisem pe enail.

Am intrat sa va spun ca mi-am gasit o activitate pe timp de vara, dar trebuie sa sun si sa intreb cit costa, sper ca nu mult, ca e organizat de un supermarket: un curs de bucatarie asiatica, in special chinezasca! Caut de mult timp asa ceva, la un pret accesibil si aproape de casa. Daca ajung acolo si imi permit sa ramin, promit ca va spun tot ce invat.

Mai de mult, cineva intreba de jocuri cu bebelusii. Eu ma joc tot timpul cu ea cum imi vine, dar ma mai joc si dupa ce scrie prin carti. Iau de la biblioteca tot felul de carti de genul asta si cind avem chef si timp facem ce scrie pe acolo. Pentru ca am scanat citeva pagini pentru o prietena, m-am gindit ca nu v-ar strica si voua sa aruncati un ochi pe ele. Sint jocuri simple, e scris in franceza dar usor de inteles (daca aveti nevoie de un mic ajutor, sint aici), se poate improviza si adapta, ideea sa ramina de baza. Eu ma joc cu fetele in romaneste, deci inlocuiesc cu poezioare si cintecele (mai putin, ca nu am voce) de cind eram mica. Nici jucariile de acolo nu sint cele cu care ne jucam noi, doar o parte dintre ele le avem, dar le inlocuim cu succes cu ce avem prin casa. Sper sa se inteleaga din poze ceva, ca nu am timp acum sa mai intru pe album si sa vad cum le-a incarcat. Am gasit acum si 3-5 ani si 5-7 ani, ca erau imprumutate. Avem ce face in urmatoarea perioada.

Si inca ceva si inchei, ca ar trebui sa fiu in bucatarie la facut potol la ora asta: i-am gasit Agatei profesoara de pian, acum m-a sunat prietena cu care vorbisem in principiu acum citeva luni si mi-a spus ca poate sa o ia o data pe saptamina, din iunie. Abia astept sa vad ce e de capul ei la acest capitol. Ca eu deja imi fac iluzii ca ii luam din toamna o pianina electrica macar! Daca aude sotu' si de aceasta trasnaie, in situatia cu care sintem cu banii, ori ma da afara, ori ma bate!

Va pup si va doresc o seara linistita si o noapte dormita!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3

Mergi la inceput

Sa va spun despre Eva, dar sa nu dati cu pietre.
S-a nascut la 37 saptamini (de-asta e in iunie), cu 3,530kg si de-atunci a tinut-o numai in pusee de crestere; asa ca acum, la 10 luni si 2 sapt, are 83cm si 12,2kg (masuratori noi, facute azi).
Are 8 dinti iesiti de mai demult si pe cale de iesit 2 canini si vreo 3 masele.
Maninca tot ce ii dam de mincare, pina cimd se satura; cind s-a saturat, stringe gurita tare-tare de tot si gata!

Roade tot ce apuca, se spala singurica pe minute, pina la coate, cu propria saliva, are un "parfum" specific pe minute si in jurul guritei, de saliva cu praf si scame de pe jos; crede ca spalatul pe minute e doar de "fun", atunci cind sintem in baie, pt ca imediat cum parasim baia, sterge tot praful din casa si urmele de pe jos.
Tot ce prinde trece prin "controlul de calitate" = limba si dintii si dupa aceea se aproba pt joaca.

Dar eu ma consolez cu ideea ca asa sint toti copiii si o las "sa-si construiasca imunitatea" ca deja m-am saturat sa o car in baie in fiecare ora, ca sa o spal pe miini.

Poze cu Eva

Mergi la inceput

Am uitat, e f vesela si se bucura cind vede copilasi mai mari; tzipa la ei si ii striga, in felul ei, ca si cum muntele ar trebui sa vina la Mahomed Mai ca ar sari din carucior cind vede copilasi si face un taraboi de iti sparge timpanele, ca sa o vada toata lumea

Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Oana, am postat in acelasi timp. Multumesc pentru aprecieri. Noi nu mergem chiar la curs, ci doar la biblioteca, dar tot timpul sint copilasi pe acolo si animatoare, asa ca mai prindem si noi cite o demonstratie.

Am intrat pentru ca am uitat sa va spun ca pozele cu jocuri sint in [bold]Foto 3[/bold]. Si am mai pus tot acolo niste poze, de seara din parc, cu Agata-catarata si un filmulet cu Tudora urcind scarile (scuze, dar am tinut aparatul invers!).

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3

Mergi la inceput

Nelia, sa nu uiti sa iti notezi reteta de hot and sour soup si cea de spicy chicken ... Sa mi le dai si mie, ca-s preferatele mele. Daca m-ai lasa pe o insula, singura, cu 2 feluri de mincare, asta asa duce cu mine. Deja mi s-a facut pofta.
Cit am fost insarcinata, 2/3 din sarcina am mincat de 2-3 ori/saptamina la restaurantul chinezesc, de i se facuse greata sotului de atita chinezaraie.
Acum vreo 2-3 luni, cind am luat-o pe Eva pt prima data la restaurantul chinezesc, facea ca trenu'-n gara, asa de disperata era sa manince ce mincam si noi; parca era drogata si avea nevoie de portia zilnica de drog I-am dat niste noodles si ea isi bagase capul cu totul in farfurie, cu fruntea si barbia atingind farfuria ... Consecinta a meniului meu "diversificat" din timpul sarcinii.

Poze cu Eva

Mergi la inceput

Merg sa-i fac o omleta si niste broccoli, ca acusica se trezeste si urla de foame

Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Eheeeeeeeee....lume noua!!! Bun venit printre noi, Oana! Vad ca ai intrat in forta: scrii mult, bine si cu umor. Tine-o tot asa! Am vazut repede si pozele cu Eva! Sa-ti traiasca minunea! E o scumpa.

Eu tocmai m-am intors de la colindat magazinele pt copii. Mi-am facut o idee despre produse, preturi si cred ca stiu cam ce ii cumpar de ziua ei. Pana una-alta i-am luat de la Miniblu niste ghetute mai usurele. Nr.19, ca cele de acasa. Cand ajung acasa, surpriza, sunt cu 2 degete mai mari decat ghetele pe care le-am luat de la Lumea Copiilor si sunt tot nr. 19 .Cum naiba pun astia numerele? Cred ca inoata in ele.Maine dimineata cand se trezeste o incalt,dar sigur trebuie sa merg sa le schimb. Numa' sa aiba masura 18..In fine, elesunt tare dragute, mult mai usoare decat celelalte, pretul bun, dar n-au talonet. Celelalte erau cu talonet,dar cam drambalaie,iar Ema nu le prea agrea. Sa vedem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Gata am reusit sa depun in pat acel copil minunat care imi umple zilele cu adrenalina administrata cu lingurita...
Cu toate ca a fost nedormita 13 ore nu a fost mai rea ca o petarda,care fie vorba intre noi sper sa nu explodeze pana dimineata sa pot dormi si eu ca o nesimtita pana atunci...Inafara de cateva capete date cu generozitate in usi,cateva vanatai deja banale capatate la datul jos din pat si doua rate pescuite din gura la baie(Chis sunt la fel ca cele care le-ai achizitionat si tu),ma mir ca nu s-a sufocat,a fost cuminte, binedispusa...

Oana eu ma multumesc sa spal pe jos si mainile lui Delia la ora de masa ca in rest exact ca Eva este ...cu ele peste tot si apoi in gura...
In schimb in magazine este cuminte manca-o-ar mama de petarda nici pas nu zice...iar daca o plimb cu scarile rulande promite sa fie stana de piatra toata ziua...
Da' de ce sa dam cu pietre ca nu am inteles...?!

Nelia da stiu ca Agata este angrenata mai mult decat se poate in toate activitatile posibile,daca-i si plac asta este minunat... bravo voua,sincer... eu recunosc solemn ca nu am dus-o pe Bianca mai pe nicaieri,ori unde la noi este gama redusa de activitati extracurriculare ori indolenta mea primeaza...dar nici ea nu a venit in intampinarea mea cu oarece preocupari...
Si uitandu-ma la paginile puse de tine deja mi-o imaginam pe Delia facand ce scrie acolo...doar drogata si legata pentru ca altfel nu exista vreo sansa...cand incerc sa-i arat care-i spilul cu "bravo" se uita la mine ca ... la ...si pleaca mai departe...
Insa Tudora este o mica mare dulce bombonica...si tehnica urcarii scarilor este originala rau...

Ioana acuma ca ne-ai zis ca sunteti bine ...este bine...cand ai timp baga bunghiu ca uite a venit Oana tare din urma si vei avea belestristica la greu...

Corni,Ada fetele maine zi grea...ai?!Apropo Ada nu esti libera maine?!

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput