ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un copil!
Raspunsuri - Pagina 5
anya spune:
In noiembrie 2001 am facut laparoscopia in urma careia s-a descoperit endometrioza. Suficient de mare ca sa nu poata fi "rezolvata" laparoscopic. Totusi trompele erau OK. Mentionez ca eram dupa 7 ani de incercari de a avea BB si dupa 5 inseminari artificiale fara rezultat. Am mai facut 2 inseminari =>7 si am trecut la etapa urmatoare FIV. In apr.2002 am facut FIV si nu am ramas insarcinata. Urma o luna de pauza si apoi embiotransferul cu embrionii ramasi la crio. In luna de pauza nu au mai venit rusii. Am zis ca m-am dereglat de la atatea tratamente... nici prin cap nu mi-a trecut ca era cu ochi. Cert e ca in ian.2003 a venit barza. Cand a facut puiul 1 an am lasat "la liber" pt al doilea. Si nimic timp de un an de zile. Incepusem sa ma gandesc iar la cei trei embrioni de la crio...si exact cand a implinit "cel mare" 2 ani a aparut si a doua liniuta. Asa ca in oct.2005 a mai venit o data barza.
Cam asta ar fi istoria. AA si ziceati de varsta...maine fac 36.
Bafta multa si sa vina barza iute (ca stiu cum e sa-i pui zahar in geam si ea sa nu poposeasca)
Ioanatugs spune:
ANYA CE VESTI BUNE NE DAI!! FELICITARI MAMICO!! Vai, i-mi vine sa plang de bucurie, nici nu stii cate sperante ne-ai dat cu mesajul tau! Eu... cel putin m-am topit, nu-mi vine sa cred !! Auzi, endometrioza care nu se poate repara laparoscopic, ce diagnostic urat ti-au pus si totusi ai ramas gravi natural! Pai, incep sa ma gandesc daca nu cumva doctorii astia care se hazardeaza in a pune diagnosticul atat de usor si de dur, stiu chiar ce inseamna aceasta boala. Eu una m-am convins ca e bine sa nu mai iau nici un tratament si sa incerc o perioda sa raman natural. Anya deci esti o tauroaica hotarata ca si mine. Si eu fac 33 in curand, dar maine vom canta: "Multi ani traiasca!" pentru tine, mamico! Multumim mult pentru vestile bune pe care ni le-ai dat si primeste de la mine o Sa-ti creasca mari puiutii si sa te bucuri de ei multi ani, de acum inainte !
Cu drag Ioana Tugs
motzunica spune:
Anya, LA MULTI ANI!!!
Lachi, uite si simptomele endometriozei mele: dureri mari de burta in prima zi a CM care cedeaza la o singura capsula de Lizadon ( foarte rar s-a intamplat s-o i-au si pe a doua ); cantitatea de sange eliminat este mica ( cam 4 tampoane externe/zi iar a doua zi 2-3 tampoane; a treia zi deja as putea sta doar cu un singur tampon toata ziua ), insa cu chegulete foarte mici. Cam 3 zile inainte de CM imi este greata si sunt balonata, sanii se maresc si sunt al dracului de durerosi cam 2 saptamani din luna .
A, si ca analize, prolactina putin peste limita. Cred ca sanii ma dor din cauza prolactinei, pt ca atunci cand am luat Dostinex, nu m-au durut si nici nu s-au umflat.
alinaalex spune:
Fetelor vreau si eu sa va incurajez!
In decembrie 2004 , dupa doi ani de umblat pe la diversi medici si tot pe degeaba, am facut HSG, ambele trompe erau obstruate, am fost operata laparoscopic si mi s-a depistat endometrioza. In februarie-martie - aprilie 2005 am facut tratamentul cu Diphereline, iar in 27 iunie 2005 am avut ultimul ciclu...Astazi iata-ma mamica fericita a unui baietzel frumos si sanatos , care a venit pe lume in 28 martie 2006!
Am avut o sarcina fara probleme, fara greturi, varsaturi si alte chestii neplacute, o nastere superusoara si un copil cuminte.
A, varsta mea: 31 ani, in iunie fac 32.
Va urez tuturor succes si sa vina barza si la voi cat mai repede!
Nu e boala de neinvins! Curaj!
ALINA si BB MARC ALEXANDRU
poze
motzunica spune:
Alinaalex, sa-ti traiasca pustiulica!
Iti multumim pt asa veste buna, chiar avem nevoie de incurajari de la fetele care au reusit! Pacatoasa asta de boala mi-a mancat zilele .
alinaalex spune:
A, am uitat sa va spun: am o prietena , tot cu endometrioza, tot trompe infundate, a facut laparoscopie si tratament cu Diphereline acum 2 ani, dupa aceea injectii cu Pregnyl, Dostinex pt. nivel crescut de prolactina si cand a terminat cu toate astea a ramas gravi fara nici un tratament, exact cand vroia sa faca inca o laparoscopie, sa vada ce mai e cu endometrioza... Acum e insarcinata in 5 luni.
Ioanatugs spune:
ALINAALEX CE BUCURIE !! FELICITARI !!!
Ma bucur enorm, mi-ai dat sperante! Dar eu nu prea vreau sa
iau Diferelline! Mi-e frica sa nu-mi deregleze ciclul si vreau
sa profit acum, dupa operatie! Eu aveam o trompa buna si una
infundata, dar mi-au desfundat-o prin laparo! Deci crezi ca am sanse
cu endometrioza descoperita? Ce bine ar fi! Sa-ti traiasca baietelul mare si sanatos!
MOTZUNICA si eu am avut probleme cu prolactina, dar am facut tratament o luna cu brocriptin si acum e sub limita. Si pe mine ma dureau sanii ingrozitor inainte sa vina CM. Acum nu ma mai dor, dar dr. mi-a spus sa iau in cont. brocriptin inca o luna. Bafta si tie, sa vina barza repede si pe la tine!
Cu drag Ioana Tugs
Ioanatugs spune:
ALINAALEX oaau.. inca o veste buna !
Si prietena ta a ramas natural? Vai, ce ma bucur! Sa-i
dea Dumnezeu un bebe mare si sanatos!
MOTZUNICA nu dispera, va veni soarele si
pe strada noastra
Cu drag Ioana Tugs
alinaalex spune:
IOANATUGS, MOTZUNICA, multumim!
Asa e, va veni soarele si pe strada voastra!
IOANATUGS, si eu am vrut sa profit imediat dupa laparoscopie, dar dr. care m-a operat mi-a recomandat sa fac totusi trat. cu Diphereline prima data, mai ales ca eu avut ambele trompe infundate. Si a mele trompe au fost desfundate prin laparo. Eu am suportat f. usor tratamentul, dupa 2 luni de la ultima injectie am luat anticonceptionale (Logest) o luna ca sa-mi vina ciclul si am si ramas gravi la primul ciclu . Stiu ca trat. implica multa cheltuiala, mult timp si nu toate il suportam asa usor, dar poate ca nu degeaba il recomanda medicii...in cazul meu a dat rezultat. Alegerea e a ta. Eu iti urez multa bafta ! Sigur ca ai sanse!