ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un copil!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In noiembrie 2001 am facut laparoscopia in urma careia s-a descoperit endometrioza. Suficient de mare ca sa nu poata fi "rezolvata" laparoscopic. Totusi trompele erau OK. Mentionez ca eram dupa 7 ani de incercari de a avea BB si dupa 5 inseminari artificiale fara rezultat. Am mai facut 2 inseminari =>7 si am trecut la etapa urmatoare FIV. In apr.2002 am facut FIV si nu am ramas insarcinata. Urma o luna de pauza si apoi embiotransferul cu embrionii ramasi la crio. In luna de pauza nu au mai venit rusii. Am zis ca m-am dereglat de la atatea tratamente... nici prin cap nu mi-a trecut ca era cu ochi. Cert e ca in ian.2003 a venit barza. Cand a facut puiul 1 an am lasat "la liber" pt al doilea. Si nimic timp de un an de zile. Incepusem sa ma gandesc iar la cei trei embrioni de la crio...si exact cand a implinit "cel mare" 2 ani a aparut si a doua liniuta. Asa ca in oct.2005 a mai venit o data barza.

Cam asta ar fi istoria. AA si ziceati de varsta...maine fac 36.

Bafta multa si sa vina barza iute (ca stiu cum e sa-i pui zahar in geam si ea sa nu poposeasca)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

ANYA CE VESTI BUNE NE DAI!! FELICITARI MAMICO!! Vai, i-mi vine sa plang de bucurie, nici nu stii cate sperante ne-ai dat cu mesajul tau! Eu... cel putin m-am topit, nu-mi vine sa cred !! Auzi, endometrioza care nu se poate repara laparoscopic, ce diagnostic urat ti-au pus si totusi ai ramas gravi natural! Pai, incep sa ma gandesc daca nu cumva doctorii astia care se hazardeaza in a pune diagnosticul atat de usor si de dur, stiu chiar ce inseamna aceasta boala. Eu una m-am convins ca e bine sa nu mai iau nici un tratament si sa incerc o perioda sa raman natural. Anya deci esti o tauroaica hotarata ca si mine. Si eu fac 33 in curand, dar maine vom canta: "Multi ani traiasca!" pentru tine, mamico! Multumim mult pentru vestile bune pe care ni le-ai dat si primeste de la mine o Sa-ti creasca mari puiutii si sa te bucuri de ei multi ani, de acum inainte !

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motzunica spune:

Anya, LA MULTI ANI!!!
Lachi, uite si simptomele endometriozei mele: dureri mari de burta in prima zi a CM care cedeaza la o singura capsula de Lizadon ( foarte rar s-a intamplat s-o i-au si pe a doua ); cantitatea de sange eliminat este mica ( cam 4 tampoane externe/zi iar a doua zi 2-3 tampoane; a treia zi deja as putea sta doar cu un singur tampon toata ziua ), insa cu chegulete foarte mici. Cam 3 zile inainte de CM imi este greata si sunt balonata, sanii se maresc si sunt al dracului de durerosi cam 2 saptamani din luna .

A, si ca analize, prolactina putin peste limita. Cred ca sanii ma dor din cauza prolactinei, pt ca atunci cand am luat Dostinex, nu m-au durut si nici nu s-au umflat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

Fetelor vreau si eu sa va incurajez!
In decembrie 2004 , dupa doi ani de umblat pe la diversi medici si tot pe degeaba, am facut HSG, ambele trompe erau obstruate, am fost operata laparoscopic si mi s-a depistat endometrioza. In februarie-martie - aprilie 2005 am facut tratamentul cu Diphereline, iar in 27 iunie 2005 am avut ultimul ciclu...Astazi iata-ma mamica fericita a unui baietzel frumos si sanatos , care a venit pe lume in 28 martie 2006!
Am avut o sarcina fara probleme, fara greturi, varsaturi si alte chestii neplacute, o nastere superusoara si un copil cuminte.
A, varsta mea: 31 ani, in iunie fac 32.

Va urez tuturor succes si sa vina barza si la voi cat mai repede!
Nu e boala de neinvins! Curaj!

ALINA si BB MARC ALEXANDRU

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motzunica spune:

Alinaalex, sa-ti traiasca pustiulica!
Iti multumim pt asa veste buna, chiar avem nevoie de incurajari de la fetele care au reusit! Pacatoasa asta de boala mi-a mancat zilele .

Mergi la inceput

A, am uitat sa va spun: am o prietena , tot cu endometrioza, tot trompe infundate, a facut laparoscopie si tratament cu Diphereline acum 2 ani, dupa aceea injectii cu Pregnyl, Dostinex pt. nivel crescut de prolactina si cand a terminat cu toate astea a ramas gravi fara nici un tratament, exact cand vroia sa faca inca o laparoscopie, sa vada ce mai e cu endometrioza... Acum e insarcinata in 5 luni.

Mergi la inceput

ALINAALEX CE BUCURIE !! FELICITARI !!!
Ma bucur enorm, mi-ai dat sperante! Dar eu nu prea vreau sa
iau Diferelline! Mi-e frica sa nu-mi deregleze ciclul si vreau
sa profit acum, dupa operatie! Eu aveam o trompa buna si una
infundata, dar mi-au desfundat-o prin laparo! Deci crezi ca am sanse
cu endometrioza descoperita? Ce bine ar fi! Sa-ti traiasca baietelul mare si sanatos!
MOTZUNICA si eu am avut probleme cu prolactina, dar am facut tratament o luna cu brocriptin si acum e sub limita. Si pe mine ma dureau sanii ingrozitor inainte sa vina CM. Acum nu ma mai dor, dar dr. mi-a spus sa iau in cont. brocriptin inca o luna. Bafta si tie, sa vina barza repede si pe la tine!

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

ALINAALEX oaau.. inca o veste buna !
Si prietena ta a ramas natural? Vai, ce ma bucur! Sa-i
dea Dumnezeu un bebe mare si sanatos!

MOTZUNICA nu dispera, va veni soarele si
pe strada noastra

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

IOANATUGS, MOTZUNICA, multumim!
Asa e, va veni soarele si pe strada voastra!
IOANATUGS, si eu am vrut sa profit imediat dupa laparoscopie, dar dr. care m-a operat mi-a recomandat sa fac totusi trat. cu Diphereline prima data, mai ales ca eu avut ambele trompe infundate. Si a mele trompe au fost desfundate prin laparo. Eu am suportat f. usor tratamentul, dupa 2 luni de la ultima injectie am luat anticonceptionale (Logest) o luna ca sa-mi vina ciclul si am si ramas gravi la primul ciclu . Stiu ca trat. implica multa cheltuiala, mult timp si nu toate il suportam asa usor, dar poate ca nu degeaba il recomanda medicii...in cazul meu a dat rezultat. Alegerea e a ta. Eu iti urez multa bafta ! Sigur ca ai sanse!

Mergi la inceput

da, si prietena mea a ramas natural...

Mergi la inceput