ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un copil!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

NASHA_4AS si nu s-au desfundat deloc, sau doar partial?

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasha_4as spune:

pe interior cu instilatii,exteriorul cu laparo,dar cum mai spuneam depinde de cit de vechi e sactosalpinxul(sau ma rog hydro la mine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Ce e satosalpinxul?

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticul spune:

O uratenie de infectie si inflamare a trompelor.O formatiune lichidiana depusa pe trompe(Si in cazul meu si pe ovare).Bine ca nu stii ce mai e si asta.Eu ma tem sa nu am si endometrioza ,ca si cum uratenia asta nu ar fi ajuns.Dar asta e...mergem inainte.Iti doresc spor la treabaPITICUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana1971 spune:

Ioanatugs si fetelor dragi,

Am stat si eu pe ganduri daca sa incep trat cu Diphereline sau nu, dupa laparoscopie. Mai ales ca am vazut caseta de la laparo si nu aveam asa de multa endometrioza (se vedea clar unde a fost) si a curatat-o dr atunci printr-un fel de cauterizare. Singura probl mai serioasa a fost chistul de pe un ovar care era tot endometriozic. Si eu stiam ca dupa laparo cresc sansele de a ramane insarcinata, dar am zis ca s-o fac si pe asta, adica Diphereline, ca sa nu zic apoi ca n-am facut ce a zis dr. Eu am fost 2 ani la rand la Sovata si nimic, asa ca acum merg pe mana doctorilor.
Nu am decat 10 zile de la prima injectie deci nu se pune probl unui nou cilcu si deocamdata nu simt nimic deosebit, decat niste intepaturi in ovare din cand in cand, dar nu stiu daca sunt de la operatie sau de la injectie. Dar am inteles ca neplacerile apar dupa a doua injectie, vom vedea, va mai spun eu cum ma simt.

Va pup pe toate,
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

IOANA1971 buna ! ma bucur ca mi-ai raspuns la intrebari! Stai linistita, ca va fi bine pina la urma! Am intrat si eu pe forumul recomandat aici despre endometrioza si am ramas uimita de cat de multe femei sufera de endometrioza!! Nu credeam ca exista asa de multe fete cu aceasta boala! De la ce s-o fi formand, ca pe vremea mamelor noastre nu exista asa ceva! Sau o fi o boala a epocii noastre moderne! Pe vremea mamelor era doar o singura problema: cum sa nu ramai gravida, sau unde sa faca un avort? Mi-a placut de dr.T. si cred ca o sa-i fac si eu o vizita la cabinetul dansului! Am auzit ca e specialist in endometrioza si ca exista un experiment pe un medicament nou pentru endometrioza! Eu personal, nu prea vreau tratament, cel putin acum nu, vreau doar sfaturi. Vreau sa stiu daca e bine sa nu iau nici un medicament acum si sa-mi incerc sansa sa raman insarcinata imediat! Am mai avut doua sarcini si cred ca am avut endometrioza si atunci, pentru ca eu de cand ma stiu am avut cate un chist, sau doua, depistate la ecograf. Am 32 de ani si nu prea cred ca am timp sa-mi dereglez menstra si pe urma sa ma chinui sa o readuc! Prima mea sarcina a fost acum 6 ani si amfacut un avort, iar a doua sarcina a fost acum 1 an si jumatate si am pierdut-o din cauza unei tomografii si a unei radiografii la cap. Aveam o luna si nu stiam ca sunt insarcinata, i-mi intarziase ciclul doar 5 zile, cand am cazut pe gresie si mi-am pierdut cunostinta pentru cateva minute. La urgenta au depistat sarcina care deja era compromisa. Asta a fost! Acum merg inainte si sper sa fie bine de data asta! Va doresc si voua fetelor, la fel, mult optimism si mult curaj !


Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Anya, super!! Te rugam, spune-ne mai multe despre cum ai descoperit endometrioza, cum ai ramas insarcinata si ce varsta ai.

Fetelor, eu nu ma prea pricep la termenii medicali si chiar daca mai stiu cate ceva, nu ma hazardez sa scriu enormitati. Dar cu logica stau bine (ma laud singura ). Asa ca incerc sa scriu ce am inteles din ce mi-a explicat T: endometrioza asta nu consta numai in formatiunile pe care le vede el si le extirpa prin laparoscopie. Aceste formatiuni isi fac o adevarata retea proprie de vase de sange si alte alea si ajung sa traiasca oarecum pe cont propriu. De aceea nu e suficienta extirparea lor, trebuie distruse si legaturile pe care le-au format prin organism (astea impiedica fecundarea si cuibarirea oului in uter, de aceea nici FIV nu are sanse mari). De aceea ne da dipherelyne, pe care eu l-am facut in perioada noiembrie-decembrie 2005. Nu a fost usor, ce sa zic, bine ca am scapat si mi-a venit CM repede (la o luna si jumatate de la ultima injectie). Endometrioza nu se face de la o luna la alta, ci in timp. In cat timp? Asta depinde de terenul fiecarei persoane. Deci, Ioana Tugs, ai ramas insarcinata si pana acum tot cu endom. numai ca nu stiai de ea. Asta nu poate decat sa iti dea incredere in continuare ca o sa reusesti (sincer, si mie imi da incredere povestea ta).

Eu stiu de anul trecut din iulie ca am endometrioza. Mi-a gasit o formatiune de 1 cm in fundul de sac Douglas pe care a excizat-o.
Sincer, i-am mai scris eu Amely-ei la "tutunarese" si pe mine m-a bulversat vestea. Dar, in timp, m-am inarmat cu informatii si zic eu, am luat decizii bune. Acum fac tratamentul dr Andritoiu si de luna viitoare o sa iau tratament homeopat (nu am reusit sa ajung in Bucuresti, in ultimul timp decat in we cand homeopatul la care vreau sa merg nu lucreaza, de aceea tot aman pana prind o ocazie).
Hai mai fetelor ca rezolvam noi, nu se poate!! Numai sa avem perseverenta si gandire pozitiva!
Cineva, acolo sus, ne iubeste!!! O sa vedeti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Silvana, iti zic si aici, toata admiratia tu chiar ai facut tot posibilul sa lupti cu aceasta boala, desi nu avea un stadiu prea mare, iar eu cred ca ai si reusit! Sunt sigura ca in viitorul foarte apropiat vei fi mamica!

Si tu la fel Ioana, cred ca ai sanse mari de , mai ales ca ai mai ramas de 2 ori ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa te impiedice nimic sa ramai si a treia oara!

fetele curajoase!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

BUNA FETELOR !

Ma bucur ca sunteti optimite toate, de asta avem de nevoie si de mult curaj sa trecem peste si sa ne laudam, pe rand ca am ramas insarcinate! Ce frumos ar fi, sa putem spune: am invins boala!
AMELY multumesc mult pentru incurajari! Da, sunt optimista si eu si daca boala nu se reface atat de usor, o sa-mi incerc sansele natural o perioada, timp in care o sa-mi monitorizez la ecograf aparitia unui nou chist! In caz ca apare trec repede pe tratament pentru ca nu vreau sa mai ajun la operatie din nou! E putin riscant ce vreau sa fac, dar o sa cer si parea unui al doilea medic! Tu nu ai ramas insarcinata niciodata? Cati ani ai? Daca si tu ai hotarat sa-ti incerci sansele acum i-ti doresc multa bafta si felicitari si tie pentru curaj! Te si bafta maine la scos fire! Eu merg poimaine la fire!
SILVANAmultumesc si tie pt. incurajari! Tu ai mai ramas insarcinata? Sunt curioasa, cati ani ai ? Sper ca nu te deranjeaza ca te intreb si pe tine, dar suntem intre noi si vrem sa stim, ce sanse avem sa invingem boala! Cu cat suntem mai tinere, cu atat sunt sanse mai mari, am aflat! I-ti trimit o , ca sa ai o zi frumoasa!

Fetelor, am aflat ca nu avem voie zahar, dar lamaie e voie oare? Eu mananc supa acrita cu lamaie si salate cu multa lamaie! Acum ca au aparut caisele si corcodusele acre, la fel mananc multe! O fi bine?
Vreau si eu sa merg la un homeopat, stiti vreunul? Eu nu am fost niciodata!

Cu drag Ioana Tugs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

Mai fetelor , dar de mine ce ziceti : amenoree (de ani de zile) si cand mi-am facut laparoscopie , pt cu totul alte probleme mi-au gasit endometrioza . Se pare ca sunt un mister , nu se stie de unde am facut eu asa ceva , eu eram femeia cu cele mai putine sanse de a face asa ceva ........si iata-ma colega cu voi de subiect...
Eu nu am ciclu deloc natural din cauza unui microadenom hipofizar si de aici amenoree hipotalamica. Pe langa faptul ca am destule probleme de a ramane insarcinata , in primul rand lipsa ciclului , m-am trezit ca am si endometrioza , cand am aflat am zis ca mor..... dar acum am zis ca mai bine nu o mai bag in seama , sper ca la mine sa fie putine sanse sa se refaca........
M-am tot gandit .... de unde asa ceva ? dar am tot stat si am studiat si cred ca tot eu singura am sa descopar de unde am facut-o :
Acum vreo 2 ani , pe cand eram la alt dr. , mi-a dat sa iau vreo 6 luni cyclo-proginova , si ma tot gandesc ca de la acele pastile am facut-o.. Am citit pe prospect ca contine la greu estrogen si ceva de genul ca , creste riscul de a face endometrioza , nu mai gasesc exact unde am citit dar mai caut...., oricum sigur la contraindicatii era trecuta si endometrioza .
Sau inainte de operatie am luat 2 luni ACO , poate si de la astea .....nici nu mai stiu. Voi ce spuneti?
Laura

Mergi la inceput