Bebelusi de iulie-august 2005 (107)
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
Oana C spune:
Anis, tu ce ai da de mincare unui copil de 18 luni? Pt ca nu ma crede nimeni cind va spun ca fiica-mea are vreo 83cm si 12kg. Cu ce sa hranesti un copil de lungimea Evei? Cu 3 mese/zi de mincare pasata???
Poate doar Simona, pt ca ea stie f bine cum sint copilasii nostri.
Chiar o sa fac poza cu ea tinind-o in brate sau in picioare, linga mine, ca sa vedeti cit de mare este. Nu e grasa. Sa vad ce greutate va avea Ingrid cind va avea inaltimea Evei. Tu crezi ca tot 8kg va avea??? Ce-o sa-i dai atunci de mincare?
Si faptul ca e grasa sau nu la 83cm si 12kg ma priveste pe mine; nu e treaba ta! Si ceea ce ii dau de mincare acum sau mai tirziu e tot treaba mea, nu ceea ce iti spune pediatra ta.
In plus, un copil de 9-12 luni trebuie sa manince zilnic: 2 portii de legume si fructe, 1 portie de proteine, 1 portie de brinza/iaurt, 1 portie de cereale si 700ml de formula/lapte.
Si portiile corelate cu inaltimea si greutatea copilului respectiv.
Faptul ca "e o timpenie" chestia cu gusturile, tot treaba mea este. Tu poti sa ii dai lui Ingrid mincare pasata, nesarata si neindulcita pina la 10 ani; esti mama ei si tu decizi. Fiecare hraneste copilul ei dupa cum crede de cuviinta, dupa cum se maninca in familia respectiva.
L-ai vazut pe sotul meu? M-ai vazut pe mine? Cred ca nu se pune problema ca nu se maninca sanatos in casa la noi ...
Iar snitel, daca nu ai auzit pina acum, se poate face si in tava, la cuptor, nu neaparat prajit. Asa ca nu trage concluzii inainte de a sti despre ce e vorba.
Eu m-am cam saturat sa citesc tot felul de "sfaturi" care mai de care mai "documentate" pe aici, in legatura cu ce sa ne hranim copiii. Fiecare mama isi hraneste copilul asa cum crede ca este mai sanatos si mai bine pentru copilul ei. Fiecare copil este diferit si nu o pot compara pe Eva cu un prichindel de 72cm si 8kg.
"Grasimea nu inseamna sanatate" - ba pina la 2 ani inseamna, pt ca ajuta la formarea si dezvoltarea normala a creierului. Dar daca pediatra ta nu a auzit de asta, mai bine citeste singura.
Na, ca iar o sa spui ca am ceva cu tine ... Dar ce sa fac daca "iti dai cu parerea" direct, la adresa mesajului si copilului meu?
Eu doar am spus ce maninca Eva. Nu am dat sfaturi, nu mi-am dat cu parerea ce ar trebui sa manince ceilalti copilasi, implicit Ingrid. Asa ca nu era rost sa sarim iar la cearta.
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Oana C spune:
Anis, sa nu uit ... cind s-a nascut, la 37 saptamini de sarcina, Eva a avut 3,530kg ceea ce este greutatea normala pentru 40 saptamini; daca ajungea la 40 sapt de sarcina, ajungea la 4,500kg; deci de la inceput, Eva a fost o bebelusa mai mare.
Daca te uiti la compozitia laptelui praf pt bebelusi, vezi ca si acolo ai saruri si glucoza; la fel, laptele matern contine saruri si glucoza. Deci ce facem, cum scoatem sarea din laptele de san???
Gata, eu am terminat pe tema asta; nici nu-mi mai vine sa intru aici, pe bune, asa m-am saturat ...
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Ella2000 spune:
Salutare, gagici!
imbracat manechina ptr prezentare! pregatit toate accesoriile, rochitza de dantela... bla...bla... imbarcat in masina si trimis la gradi! incep sa ma pregatesc si eu, cea mai putin sau mai deloc manechina si pe micutza, viitoare manechina si la ora 10 ne prezentam! am emotzii de parca as avea examen!
Anis, Oana, imi pare rau ca sunteti in contradictie! fiecare face cum vrea ptr copilul ei si eu tin mult la amandoua! asa ca Oana, te rog sa nu pleci!
ella2000 si printesele
caterina71 spune:
Neatza fetelor
Oana, Anis, nu va mai "certati", fiecare isi creste copilul asa cum crede ca-i bine, asa cum ii spune medicul in care are incredere, asa cum copilul o cere. Sa va zic ca eu nu-i dau banana sau citrice pana la 1 an ca asa mi-a recomandat dr, nici peste, nici ficat, nici carne de animal tanar (pui)? Pentru fiecare are argumente, eu am incredere in ea, asa ca fata mananca doar carne de vaca... Si exemplele pot continua... Si chiar cu aceste diferente in alimentatie, si fata mea creste, asa cum cresc si fetele voastre, toate-s vesele si ne fac fericite! Si asta-i cel mai important lucru. Va rog, nu blamati felul in care cealalta considera ca-i bine sa-si creasca prichindelul.
Pupici,
Cati si Alexia(24.07.2005)
www.dropshots.com/week.php?userid=81250&cdate=20060215&cimg=2" target="_blank"> filmuletze...
sunt mare...
caterina71 spune:
Pupam dulce prichindeii nascuti intr-o zi de 9:
PETRA-ALEXANDRA (codruta_grg )
ADRIAN (pitecantrop )
REMUS (roxanuta )
ALEXANDRU-NICOLAE (ra_75 )
SANATATE MAXIMA!
Pupici,
Cati si Alexia(24.07.2005)
www.dropshots.com/week.php?userid=81250&cdate=20060215&cimg=2" target="_blank"> filmuletze...
sunt mare...
mamini spune:
quote:
Originally posted by anis
Pai cred ca masticatia nu au cum s-o faca doar cu dintii din fata...vorba lui mamini ,sau a cunostintei, le trebuiesc si dintii din fund. nu,mamini?![]()
AniS siIngrid
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
nu le trebuie neaparat. invata sa mestece si zdrobesc mincarea si cu gingiile, cu limba, cu obrajii. chiar daca inghit bucatele mai mari, stomacul se matureaza si "macina" restul. cit timp bucatile apar in kk, inseamna ca stomacul nu e gata. daca ar fi totul chestie de molari, ar insemna ca pina la 2.5 ani- 3 ani, chiar, la unii, sa pape pasta? sau batrinii care nu mai au masele?
eu evit sa ma amestec in controverse, dar fiindca mi s-a cerut parerea, o sa v-o spun: pt maturarea digestiva, trebuie inceput sa li se dea si bucatele un pic mai mari ca sa invete incet incet sa mestece. masticatia stimuleaza dezvoltarea oaselor maxilare si a masivului facial, stimuleaza tesuturile de sustinere ale dintelui si ca atare e benefica pt dezvoltare.
M
mamini spune:
si acum sa incep ca omul, Oana, Ella,...mai era cineva, parca, scuze!- merci de "primire". am fost tot timpul aici, dar n-am avut mare lucru de spus(nu ca acum as avea!) si am preferat sa tac.
fata mea prefera mincarea pasata, ceea ce imi cam da de furca, pina la un an trebuie sa o obisnuiesc sa pape mincare obisnuita( drept, fara sare), fiindca o duc la gradi de la 1 an si acolo nu sta nimeni sa ii paseze si sa se roage de ea. ii dau bucatele de papa si asa vrea, ia cu degetelele morcovel, brocolli, mazare, fasole verde...dar daca simte in mincare papa 5-6 lingurite, de foame, apoi isi face greata. e tare mofturoasa si nu imi place, mi-ar fi placut un copil papacios...
eu tot o masa de solide ii dau pe zi, deocamdata, cu toate problemele nu i-am introdus a doua masa la 8 luni, dar intentionez sa o fac cit de curind, fiindca se trezeste iar noaptea de doua ori dupa mincare.
deci, cite bordeie, atitea obiceie. important este sa fie copiii sanatosi si noi multumite.
va pup.
M
acusor spune:
Mamini, bine ai revenit printre noi!
Sper ca si tu si Sofia v-ati rezolvat problemele de sanatate.
Frumos din partea lui tati ca sta cu mandra acasa.
In privinta mancarii, si eu am incercat sa-i dau lui Teo bucatele dar imediat si-a provocat greata. Am incercat cu mancare de la borcanase cand am fost plecati la munte. Am sa incerc sa le pasez si cu furculita. Poate merge.
Daca gasesti metoda de a-i da Sofiei mancare nepasata, spune-mi si mie.
Oana, Anis, nu va mai certati. Fiecare isi creste copilul asa cum crede de cuvinta si cred ca nicio (asa se scrie mai noua cica) mama nu vrea raul copilului ei. D-asta suntem aici. Ca sa invatam una de la alta. Asta-i parerea mea, cel putin. Eu am invatat multe de la voi, mai ales ca noi suntem la coada listei.
Asa ca, Oana, te rog sa nu ne paresesti.
Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem
acusor spune:
Hai sa va mai pun o intrebare din ciclul "ce-a mai zis soacra-mea", in cazul meu, mama .
Ati scos/scoateti copiii din baie de cap ca sa se lungeasca gatul?
M-a innebunit maica-mea, ca Teo o sa aiba gatul lui Petre Roman ca nu l-am scos de cap.
Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem
Ella2000 spune:
Na! a cazut si Paula mea din pat! bine ca nu s-a lovit! si a gasit exact locul unde nu era covor!
am tremurat nitel! a plans putin si gata! dar iar ma categorisesc la mama denaturata! i-am cautat hainitze in dulap si chiar spatele meu nu mai tine! tot cu ea in bratze! off... si am trait, inainte sa cada, secventza!
ella2000 si printesele