Bebelusi de iulie-august 2005 (107)
Raspunsuri - Pagina 3
anis spune:
Pai cred ca masticatia nu au cum s-o faca doar cu dintii din fata...vorba lui mamini ,sau a cunostintei, le trebuiesc si dintii din fund. nu,mamini?
AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Laura ,tocmai m-am uitat la filmuletele vostre.Sunt topita dupa ei, cum se joaca ei amandoi...
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Laura25 spune:
Intrebarea mea de fapt este, in cazul asta, daca le dai la copii numai pasat pana pe la 2 ani, nu risti sa manace cu paiul pana merg la scoala?
Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Atat suntem de mari
anis spune:
Diana Mirela sarbatoresti inca??
anis spune:
Laura eu cred ca e important sa mestece.Intr-o luna poti sa te trezesti si cu 4 dinti...asa ca daca n-au acum ,o sa aibe...si cred ca treaba cu iesitul dintilor nu ai cum sa o aticipezi,cred ca stie natura mai bine pt fiecare.
Eu ii dau si mai mare lui Ingrid, si de regula le cam vad in kaka tot asa ,nedigerate...nu mereu..dar aproape.
Laura25 spune:
quote:
Originally posted by anis
Laura ,tocmai m-am uitat la filmuletele vostre.Sunt topita dupa ei, cum se joaca ei amandoi...
O sa incerc sa-i prind si cand isi fura jucariile, se trag de par sau de urechi si tipa
Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Atat suntem de mari
Dianami spune:
Am sarbatorit ...mi-au plecat musafirii si am ramas cu sotul. Iulia a adormit, asa ca....
Va multumesc tuturor pt. urari, o sa va dau cate un pupic si o floricica maine, ca acum ma cheama sotul iar .
Va pup! Noapte buna !
Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)
Puiul meu iubit e atat de mare
Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame
Ella2000 spune:
Mamini, chiar imi era dor de voi...m-ai amuzat cu mesajul tau cu dintti din fund!!! sunteti bine?
Irina, chiar ma bucur ca ai inceput sa scrii aproape ca in vremurile .
Laura, abia astept sa vad filmuletele!
Simona, azi nu a facut febra deloc, eu zic ca de la dinte! asa a facut cand i-a iesit si unul dintre incisivi! azi am fost tare plimbarete, prin parc, pe la supemarket si iar mi-am luat ceva! Paulei pampers, sticlutza noua, serv umede, Iuliei cereale! Mario mai da afara papica?
Aldebaran, eu ii dau pastrav ca ala il iau proaspat!
Diana, felicitari ptr tine si sotul tau atent si minunat sa aveti o noapte tareee!
ma retrag si eu...
ella2000 si printesele
Oana C spune:
Diana, LA MULTI ANI!!!
Irina, CASA DE PIATRA!!!
Mamini, ce bucurie sa te vad inapoi!
Laura, Anis, eu i-am dat Evei sarmale in frunza de varza; deci i-am dat varza si nu a avut absolut nimic rau; ba chiar a mincat f bine sarmalele, asa de mult i-au placut.
Eu ii dau bucati mai mari de mai demult, pentru ca nu mai vrea ea sa manince mincare pasata. Cum simte ca ii dau mincare de bebelusi (pasata), isi stringe gurita si buzisoarele si nu le mai deschide pina ii arat ca e alta mincare
Si mesteca f bine bucatile mai mari, pentru ca nu le-am gasit niciodata in kk (doar cind i-am dat porumb, am gasit citeva coji si boabe). Sare si piper ii pun cite putin, pentru ca altfel mincarea nu are nici un gust. Am vazut ca ei ii place ce ne place si noua, asa ca ii dau de mincare ce mincam si noi (nici noi nu punem multa sare in mincare, iar piper pt gusturile noastre, isi pune fiecare in farfurie)
Ce i-am mai dat de mincare: carne fiarta de toate felurile (pui, vita, porc, peste), perisoare, ciorbita, supa, orez fiert, taitei, snitel de pui, omleta, salata de ton cu putina maioneza, macaroane si sos de brinza, biscuiti de copilasi pe care ii roade singurica, bucatele de fructe, bucatele de carne pt sandwichuri, brinza mozarella in baton (cheese stick), piine whole grain si whole wheat, bucatele de legume fierte bine (morcovei mititei, pastai taiate ...) pe care ea le musca si maninca singurica, broccoli in bucatele mai mari (tot fiert sau la aburi), dimineata ii dau waffles facute in toaster cu putin unt pe deasupra si bucatele de fructe (mandarine, portocale, mere, pere, pepene galben) sau iaurt amestecat cu sos de fructe, cereale care se topesc in gura, in forma de stelute ... si multe altele ...
De vreo 2 saptamini Eva a inceput sa bea apa sau suc cu paiul. Numai asa am convins-o sa bea apa, ca altfel nu a baut. Si nu prea-i mai place sa bea cu biberonul ...
Deci din punctul de vedere al meniului de mincare stam bine. Tot ce mincam noi, maninca si Eva ... si invers ...
Mamini, am inceput sa avem probleme cu Eva la spalatul pe dinti; isi tine buzele strinse pe dintisori si nu mai putem sa o periem deloc. Ce sa facem? Doar pasta de dinti in gurita ei e ok? sau trebuie neaparat periati dintii? eu asta incerc sa fac, dar nu imi reuseste mereu; Eva are 8 dinti, plus 1 canin si 2 masele fff aproape de spart gingia; i se mai simte f bine al doilea canin si alte 2 masele.
Am vazut si eu poze cu copilasii de aici. Mereu ma uit, in fiecare seara, ca imi plac fff mult Toti sint frumosi si scumpi
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
anis spune:
HAideti ca n-am somn..de fapt ma doare capul.
Oana eu n-am intrebat de varza.SI daca Eva mesteca e f bine si e normal sa pape bucati mari.Ingrid le molfaie.
Personal eu nu sunt de acord cu ce ii dai tu de mancare, mai ales ca ea e mai grasuta, dar fiecare face cum crede.
Acum sa imi exprimi niste pareri personale, ca daca tot nu ma lasa durerea de cap.
De ex, sarea e risc pt cresterea tensiunii arteriale (asta ca viitor adult),stiu ce zic doar fac parte dintr-o familie de medici (oncolog,ortoped,farmacist ,cardiolog ..) ..iar treaba ca ei simt sau le place ca noi...mi se pare o totala tampenie, pentru ca noi le-am dat gustul, n-avea cum sa stie ca exista si sare singurei.Eu cred ca sistemul lor digestiv nu e asa de evoluat pana la 1 an si ceva..eu zic chiar 2ani sa pape prajit ...de ex snitel , mai bine friptura la gratar ca n-are colesterol si zic ca macar atat cat putem acum sa controlam, sa le dam o mancare sanatoasa..ca o sa manance ei mai incolo destul nesanatos..daca ma gandesc si mai departe - ca viitori adolescenti..hoho ce departe ma bate gandul - vad tigari ,si alte chestiuni..dar consider ca startul in viata e f important si mai cred ca li se poate impregna o directie spre anumite gusturi in materie de mancare si ar fi pacat sa nu dam o directie cat mai sanatoasa.
Si nu vad de ce sa existe vreo graba..cand toate ar trebuii sa vina asa de la sine, plus ca fiecare copil are ritmul lui.Aa, si tot in perioada asta de pana la 4 ani se contureaza si metabolismul copilului si cred ca printr-o dieta necorpunzatoare ,la care se mai poate adauga si niste caracteristici genetice ,nu ne va place sa avem in viitor un copil gras.Grasimea nu inseamna sanatate...da' pana la 4 ani mai avem..
Apropo am vazut acum cateva zile la o terasa la Mc'Donalds , un bebe de 4 luni (atat parea sa aibe) , care mamica lui ii dadea firimituri multe dintr-un hamburger (carne)..banuiesc ca se , gandea ca pofteste copilul