Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (53)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Mai nici eu nu sunt de acord cu toate chestiile ca au e-uri sau nu. Asta e. Ce sa-i dam copilului sa manance ca toate sunt tratate si paratratate cu tot felul de chimicale. Eu nu ma incurc de tot felul de ingrediente. Daca sunt facute pt. copii sigur nu dauneaza. Eu prefer sa ii fac eu ca imi place sa gatesc si ii gatesc supa cu placere, Branzica i-am facut ieri cu piersica si i-a placut si sunt taaare fericita cand papa mancarica facuta de mine. Dar daca plec undeva si nu pot face pe drum normal ca iau borcanase fara sa am inima stransa ca ii dau e-uri! Asta e!

Fetelor va multzumesc pt raspunsuri. O sa ii fac azi mar ras cu cereale sa vad cum le papa!!!O sa ii pun 2 masuri din alea de lapte sa vad daca ii plac!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

da, felicia are dreptate, oricum nu ne vom schimba parerile deja formate referitoare la poluare si altele asemanatoare, doar in urma unei discutii pe forum. asta e si ideea cu conservantii: le dam din borcanas cand plecam la drum, ori daca borcanasul n-ar avea un conservant, papica ar tine exact cat tine si aia pasata de noi, deci nu si-ar mai avea rostul in legatura cu calatoria si rezistatul mancarii. Doar asa de comoditate. din cauza ca au e-uri, o sa-mi inving comoditatea de a prepara, atat timp cat sunt in bucuresti, pentru ca eu consider ca fac foarte rau, chiar si in aceasta cantitate mica. cu privire la motorina, nu pot ignora remarca deoarece sunt ecologista convinsa. poluare exista din cauza faptului ca majoritatea oamenilor gandesc asa! si suferim toti din cauza asta, chiar si aia care mai facem cate ceva!
eu nu fac prea multe, dar continui sa-mi educ mentalitatea: sunt impotriva masinilor de teren, aleg pungi de hartie si nu de plastic, atunci cand am de unde, nu cumpar conserve, votez cu ecologistii de cand am facut 18 ani, nu las nici un gunoi pe nicaieri pe unde trec, nici macar de-alea bio-degradabile, nu cumpar mobila din pal, am plantat cativa copaci la viata mea...si ar mai fi. sunt lucruri mici, e adevarat, dar daca le-as face pe dos, ar fi inca o contributie la distrugere. mai multe contributii mici fac una mare...in fine, recunosc ca nu e asta subiectul topicului, dar sunt implicata, ce sa fac...si cum am auzit ca nu va pasa, cum am sarit

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

de ce nu mobila de pal?
adik in loc de pal s-alegem din aia de lemn de masiv,in stil victorian??
glumeam...
tu faci f bine,anda...da'cand ma gandesc ca e o lingurita mica intr-un ocean de mizerie...oricum,bravo tie!!!
Eu eram odata-n drum spre o cabana si pe drum,am desfacut geamu'si-am aruncat un servetel de hartie...wow...mi-e rusine sa spun,da uite ca spusei..oricum,nu mai fac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

ma bag si eu in discutia despre borcanele, poate o incasez iar direct in figura, ca atunci cand am scris despre zaharul din cereale (ma rog, daca va fi Pisi pe faza ).

Eu zic ca avem de ales, vb Silviei, intre borcanele si "borcanele". Adica chestia cu cititul etiketei pt mine nu e gluma. Uite, gasesc in magazin un raft plin de piureri Hame, toate avand in compozitie amidon modificat despre care stiu sigur ca e nociv. Nestle si Hipp nu au. Plus ca, in procentaj, aveau mult mai putine fructe decat cele mentionate. Asa ca eu am optat pentru gama Hipp Bio. No more comments.

Tania & BB Stefan (17.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Mai, Tania, Pisi e intotdeauna pe faza... Doar ca nu am inteles de ce sa o iei....
Daca Pisi are o alta parere decat a ta, poate sa miaune linistita si tu sa cumperi ce vrei, normal! Dar si Pisi tot Hipp Bio cumpara, pentru ca vazuse superbele ferme "Bio" ale lui Hipp...

P.S. Ce naiba e ala amidon modificat, ca mancam la amidon din asta de ani de zile si imi zice de vreo luna doctorul sa ma feresc de el ca nu imi face bine la ficatul meu bulit... (Si ma refer aici strict la amidon.)

P.S. Tania, te pupa, ca-ti mai amintesti de ea...

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melku spune:

Buna ziua, mamici!
Anda, te admir pentru cum gandesti!. Daca am gandi toti asa...o picatura de la unul, alta de la altul...dar noi nici un gratar la iarba verde nu stim sa mancam, lasam in urma mormane de gunoi de nu se mai vede verdele ierbii printre sticlele de plastic.
Da' asta n-are nici o legatura cu borcanasele pentru copii, parerea mea. Vorba lui Lavi, daca poti evita fara eforturi prea mari, de ce nu...numai sa nu facem o obsesie din asta si sa incepem sa evitam tot pe diferite considerente "ecologice" ca ajungem sa nu mai stim cu ce hrani copilul.
Pe mine asa ma tenteaza cateodata sa incep sa-i dau din mancarea pe care o gatim pentru noi (asa cum facea mama cand am fost si eu ca fi-mea), un borsulet moldovenesc cu putina painica, o mancarica de cartofiori cu ficatei, nitica mamaliga cu branza si smantana, etc, etc. Da' ma abtin ca inca nu e timpul si nu-i fac bine (asa zic cartile - oare mie de ce mi-o fi facut bine?!).

Apropo, dupa ce introducem carnita in supita, care-i pasul urmator in diversificare? Am citit pe aici ca se introduce galbenusul de ou. In loc de carnita, tot in supita? Sau cum faceti voi? Si dupa galbenus ce urmeaza?
Cand incepeti voi sa dati mancarica si la penultima masa din zi? Cea de 5-6 sau cand o fi?

In alta ordine de idei, dragi mamici, spuneti=mi si mie daca ai vostri copilasi se intorc in timp ce dorm, pentru ca a mea Dariuta nu se intoarce deloc.
Doarme numai pe spate si intoarce doar capul stanga-dreapta. Si cred ca amorteste si ea, dar nu vrea deloc sa se miste.
Am incercat s-o pun de la inceput pe o parte, insa nu vrea, se da la loc tot cu fata in sus.
Nu prea e miscareata mandra mea, sta in fundic, isi ridica picioarele la gurita, se invarte ca un ceasornic, dar doar atat.
Cum dorm bebelacii vostri?

PS. Mai Ela, da' chiar ca ai avut niste zileee groaznice... Sanatate multa Dariutei tale si sa treci cu bine pentru momentul furtului. Si un sfat de la mine: nu-ti mai cumpara telefoane asa scumpe! Pupici

melku & bebe Daria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

PISI, hai ca m-ai distrat..!, da' iute ai mai fost.

Cat despre amidonul modificat, poate s-o gasi vreun chimist sa ne explice (sau Silvia?). Si eu stiu tot de la doctori care pun refrenul ala cu "Nu si Nu!!!" cand vine vb de papa.

PS. ne laudam si noi cu 2 dintzi, amandoi jos. Chitz-Chitz!

Tania & BB Stefan (17.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Nu ti-am zis ca sunt intotdeauna pe faza?

Ei, bine, recunosc, tocmai deschisesem topicul...

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

buna ziua,

nu va suparati pe mine ca nu am mai scris dar n-am timp, ma credeti? am sa recuperez cititul.

dordia, eu ii dau cereale cu biscuiti de la Milupa, dimineata la 10. de ex. ii dizolv 3-4 l-ite in apa calda apoi pun mar ras sau azi i-am dat brnazica cu mar si 4 l-ite de milupa (bisc.+ cereale).poti combina si cu banana cerealele astea.

ile, si noi avem 2 dinti jos, unul aiesit pe 29 aprile, cel de-al 2-lea de 5 mai

melku
,Stefan doarme seara pe o parte dupa care se intoarce pe burta si doarme asa toata noaptea. Il mai intorc eu pe o parte cand se trezeste.

ieri am facut 6 luni. avem 8.810 si 76 cm. asteptam miercuri dr. pediatra sa ne vada acasa.
ii palce foarte mult banana, i-o dau cam 2-3 ori/sapt.
deocamdata suntem la amiaza, seara iainte de culcare si noaptea pe titi
avem diversificate 2 mese...cea de la 10 si de la 19.00 cu cereale humana cu fructe(cirese + banana). in rest titi la greu.

avem poze noi pentru cine are chef sa ne vada.

Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Stefan Peter

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Hilde, am vazut pozele!

Ce de dintoshi!

Ile si bb Victor - 22 dec
Varsta Victor

Mergi la inceput