Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (53)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Simina, uite link-ul

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

salutare !

mamici cu bebelici mai nemancaciosi : hai sa va spun parerea mea de mama de luca papacios : cartofi cu lamaie sau cu portocala, cum am citit intr-un mesaj ieri sau alaltaieri, nu sunt variante ! piure cu lapte, sau piure cu unt sau ulei, alea sunt variante ! adica chestii pe care le-ar manca si omu' mare ...
eu am inceput sa ii dau sa guste din mancarea noastra, dar destul de rar; de exemplu ii dau cate un cartof prajit sa molfaie la el, sau chiar un biscuit; biscuitii fara gluten nu i-am descoperit nici eu, dar consider ca deja riscul de a face alergie la gluten a scazut considerabil cu varsta.

pe gingia lucai se vad doua liniute albe, dar nu sunt la suprafata; nu stiu daca sunt dintishori sau nu (ce tampenie am scos, normal ca sunt dinti, dar vroiam sa spun ca nu stiu daca ii si erup curand)... azi a fost tare marait si plangacios rau de tot, insa nu pot sa imi dau seama daca de la asta e, sau fiindca azi am fost plecati cu treaba de la 9 pana la 4.30, cu 2 pauze cand am dat pe acasa sa papam ... groaznic, dar ne-am dus sa vada si tati coltarul, p-orma sa-l platim,p-orma p-afara prin parc ... si doamne ce a mai plns in parc, ca un bebe d-ala mic de 2 luni ...
maine cred ca stam acasica pe canapea si facem nani ...

intrebare : eu am un premergator inca dinainte sa ne-apucam sa-l facem pe luca; si ma mananca manutzele sa-l scot de la naftalina (de fapt, cu plecarea vechii canapele, a iesit singurel, ca era dedesubt);
stiu cat de controversat e premergatorul, am citit destule despre el, insa singura chestie care mi se pare ca sta in picioare e faptul ca bebele se poate rostogoli cu el pe scari, dar noi n-avem d-astea.
in rest, practic sta in fund, daca are chef da din ciolanele sa se deplaseze, daca nu, nu, iar daca s-a plicitisit tipa si-l scot; in conditiile in care il folosim foarte putin, gen maxim 20 minute/zi, cu ce poate dauna ?
da nu asta era intrebarea; intrebarea era daca cineva are asa ceva sau intentioneze sa cumpere ca sa-l foloseasca. vreau sa vad daca chiar e cu adevarat blamat sau numai asa, formal ... :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

madutza - probabil ca fiindca l-ai fortat a vomat; si fiindca multi bebei primesc papa mai greut un pic daca li se da numai lapte pana la varsta asta; eu zic oricum sa nu-l mai fortezi orice-ar fi, altfel poti sa-l faci sa nu mai vrea absolut nimic.
ce i-ai dat mai exact ? si cat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Simina, "cafeluta" lui Bic e de fapt emoticonul pe care l-a pus la sfarsitul mesajului ei (sau aproape de sfarsit), imediat dupa ce-a zis "cine are timp de lectura" - e un "omulet" care citeste ziarul si-si bea cafeaua. Daca dai click pe el, ajungi la povestea nasterii. Dar intre timp ti-a postat Mara link-ul direct.

Dienuta, eu am premergator si-l voi folosi. Rianna e inca prea micuta, dar la timpul potrivit il voi scoate de la naftalina. Acum am un fel de premergator static (daca pot zice asa... in engleza ii zice exersaucer) si deja o pun pe Rianna in el cateva minute pe zi. Acum nu prea o pasioneaza, nu stie sa se invarta cu scaunelul ca sa vada jucariile ce sunt atasate de jur imprejur, dar vreo 3-5 minute tot sta si se mira pe-acolo. Cu timpul sigur va sta mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

quote:
Originally posted by dienutagraviduta

madutza - probabil ca fiindca l-ai fortat a vomat; si fiindca multi bebei primesc papa mai greut un pic daca li se da numai lapte pana la varsta asta; eu zic oricum sa nu-l mai fortezi orice-ar fi, altfel poti sa-l faci sa nu mai vrea absolut nimic.
ce i-ai dat mai exact ? si cat ?

poze
dienuta si bebe-luca

Dienutza nu stiu ce sa fac ...n-am cum sa ma opresc cu diversificarea ,are 5 luni ...,ieri i-am dat la ora 11 :00 vreo 3-4 lingurite de suc de mar si morcov iar la 14:00 2 lingurite de mar copt cu banana .Azi vreo 5-6 de suc si cam multe de banana cu mar ,s-a cam strimbat dar a inghitit pina la urma cred c-au fost vreo 6 lingurite ...o fi prea mult?

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

POZICI MAI 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Dienutza, am un var pediatru si mi-a spus ca pana la 7 luni nu trebuie pus in premergator, asta dupa ce a vazut copii cu probleme la sold si la coloana. Si eu pe mandra mea abia o pot tine pe pat, prima ei miscare cand se scoala este sa-si ridice capul cu umerii adunati, scoate un akh! si vrea plimbata. Dar sa spun drept nu vreu sa risc.O mai tin cate putin in fundulet sustinuta.
Nu stiu ce risc este daca-l tii 20 min in premergator.Parerea mea!

Mandutza, am cautat Braunul tau pe net si nu l-am gasit, asa ca mai caut.Mersi mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Melkule eu dupa faza cu carnitza am introdus branzica si apoi galbenus de ou.

Negaracristina eu am facut de la inceput supa asa cum ti-am explicat. Adica din toate legumele. Acuma...daca nu esti de acord...eu asa am facut.

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Bona sera mamicutze dragutze!

Multumesc din suflet ca mi-ati raspuns la problema mea cu supica, bat-o cucu de supa! bineinteles ca astazi s-a repetat figura si a urlat mai rau ca alte dati. Desi nu i-am mai pus nici telina, nici albitura, doar morcov, cartof si dovlecel. Pisate toate si puse intr-un borcanas Hipp - s-o pacalesc-, de aceeasi consisitenta tare cu compozitia borcanasului clasic si....nada! nu a halit deloc!Atuncea repede am subtiat-o cu zeama de la supa si tot nimik dar parca un nimik mai multicel, ca a papat un 10-2o maxim de ml! Dar e clar ca nu i-a placut!

Asa ca am decis sa fac o compilatie de metoda Lavi si metoda Pitic: voi pune legumele cand fierbe apa, cu ca acuma, la inceput, carnea separat, nu ca acuma, impreuna si le pasez la sfarsit mai catre moale in lapte. Sa vedem ce iese. Doctorul meu mi-a zis sa-i pun 1, maxim 2 masuri de late in supa, dar io nu i-am pus lapte-lapte facut deja, ci doar laptele praf. Oare el se referea la masuri de lapte dizolvate in apasi amestecate asa? Daca da, inseamna ca sunt cretina ca nu am inteles!

Amu sa raspund la fiecare:

Madau- noi inca nu am papat piersici. Sper sa nu dea si peste noi vreo patima!

Dordia- stiu ca supa ta e tare buna de la intalneala, mai tii minte? i arata super! Nici nu ma mir ca papa Stefanutzul! e ma oftic ca si a mea e f buna la gust si bandita nu o vrea!

Miha2006si NegaraCristina- ce guguline-bubuline avem si noi!Si daca eram io vreo silfida sa ma mosteneasca, mai ziceam...

Ela- saru mana de sfatul cu telina. I-am scos-o si tot nu a vrut supa. Mai incercam cu alte variante. , oricum.

Gandacel- statul 2-3 zile si dat apoi supa este optiunea mea finala. Faza ca sa bag carnitza in supa mi-a zis-o chiar doctorul. Asa mi-a zis el sa fac. M-am mirat, dar am incredere in el si sa am facut. Oricum, si in capraru zice ca la varsta asta se poate da deja zeama de la carne - bulionul, zic ei.

Melku- am compilat sfaturile tale, ca si pe cele ale celorlalte fete inr-un fisier Word. Faza cu calmul ianintea mesei e cel mai greu de realizat. Io in general am nervii destul de tari si nu m-am stresat pana acuma prea tare cu copilul asta, dar de cand nu papa supa, zau ca fac crize de plans si disperare! Si amincercat si cu frumosul, si cu jucarii, cu de toate!

Feli- ti-am luat-o in avans. Am ineput iar cura de calciu, pe care io o cmbin musai cu Vitamina C. Problema ei e NU ca nu are pofta de papa, ca are - papa laptic fara probleme si fructele dimineata decent aszice, problema mare e cu nenorocita asta de supa!

Cu premergatorul: mie dr. mi-a zis ca de la 7 luni pot sa o las in el. Io nu stiu daca o sa-i iau. Probabil nu, din motive strict financiare. Pur si simplu nu mai am bani si de asta, avand in vedere ca-i fac camera ei si ma costa 30 milioane si ca de chestia asta - premergator- se foloseste doar 2-3 luni.

Gata, am gatat de raspuns si v-am innebunit cu supa mea, asa ca ma duc sa dau o google cautare filmul Codul lu da Vinci ca a aparut cica si vreau sa vad ce si cum.

Pupici infiniti si nani-nani placut! Voua si piticilor1

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Am gasit: Feli si pe cine mai intereseaza: Codul are avanpremiera pe data de 19 mai. I deja mi-am facut programare pentru 22.45 la Mall!O pun pe mami baby-sitter si io fug dupa baitza la film!

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Of, nu apuc sa va citesc decat foarte pe diagonala, nu am nici timp si sincer nici rabdare, si vad ca discutati aprig despre supe, piureuri si altele ce ma intereseaza profund.... sper sa reusesc sa reiau ce ati scris, daca nu, asta e o sa va mai intreb cate ceva din cand in cand!

Intrebare: la aproape 6 luni cat lapte dati la o masa si la ce interval? Ma refer la o masa doar cu lapte ( fara alimente). Ca io am ramas blocata tot la 180 ml si, desi imi cam face figuri dimineata, in restul zilei rade tot. Nu ca ar plange dupa, insa atata trage cu nesat din bibe gol ca am mustrari de constiinta
Plus ca cere cam la 5 ore.
Oricum de cateva zile - de cand s-a constipat nasol de tot prin Olanda ( am dus-o la doctor pe acolo)- ii pun o doza in plus de apa ca sa diluez mai bine laptele praf ( pe care l-am schimbat de urgenta,am revenit la laptele nostru digest si ii merge bine vad).

In rest, tot nehalite am ramas, nu rezistam mai mult de 6 ore ( noaptea), adica mananca spre miezul noptii si mai cere iar spre 6 dar sunt multumita ca doarme bine.

Progrese: stam putintel in fundulet, radem, ne intoarcem dupa jucarii, suntem mult mai active si mai independente, desi tot nu o scapam din ochi pe mama, ne place sa ascultam cantecele si ...mancam singurele bibele. Parol! De ieri i-l pun intre manute si pur si simplu nu il mai pot scoate din gurita si dintre maini. Trebuie doar sa fiu atenta cand termina sa i-l iau ( cu forta) ca altfel sta si trage aer din el pana nu mai poate.

Ia uite ce m-am intins, dar deh, nu ma pot abtine cand e vorba de fii-mea si in plus vaz ca nu are de gand sa se scoale sa isi ia bibele de la miezul noptii! Si io astept...

Alina si Amalia 17.11.2005

Poze noi de Paste Catolic 2006

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput