Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 9
Raluca_u spune:
Madaluta
Sper sa nu fie nimic grav la tine. Prietenei mele care e si ea insarcinata i s-a intamplat la fel si doctorul i-a zis ca nu e nimic grav ci doar o reminiscenta de la ultimul ciclu.
Da-ne vesti cand te intorci de la medic.
Iti tinem pumnii.
Raluca 12+ si bebe mic in burtica
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
fatima spune:
miro, nu stiu de ce, la cat de panicoasa sunt de obicei, nu sunt asa ingrijorata cu radiografia, pentru ca, inainte de a incepe, chiar doctorul mi-a zis sa ies din raza de actiune a aparatului si sa vin in spatele lui..deci presupun ca acolo nu era nici un pericol..nu cred ca si-a dat seama ca sunt insarcinata, ca nu mi se vede burtica prea tare, si eu de ametita nu i-am zis, dar am citit pe net si de fete care au facut ele insele radiografii ( e drept, la varste mai mici ale sarcinii) si au bebei sanatosi..si pe usa scria asa pt. ca usa era chiar in fata aparatului..o sa-l intreb si pe Tutunaru, abia astept..
marair, mie Tutunaru mi-a zis sa luam Biomarin din sapatamana 14..nu este un complex de vitamine, contine doar ulei de peste, vit b12 si vit b6..si face bine lui bebe..pentru tine ai putea lua ceva vitamine ca prenatal, materna, elevit (din asta am inceput si eu sa iau de ieri, la fel, pt. ca simt ca nu pot sta in picioare de slabita..sunt mai scumpe un picut, dar mi-a zis cineva ca trec si greturile de la ele), T. nu e impotriva lor, dar recomanda mai degraba un regim alimentar sanatos..parca noi n-am vrea daca-am putea..a, si daca vei lua, sa nu mai iei acidul folic, ca toate il contin..
madaluta, si eu exact in ziua in care trebuia sa-mi vina ciclul am avut o scurgere maronie, de am crezut ca chiar o sa-mi vina..dar asta numai in prima luna, adica la 4 saptamani, cand s-a implantat zigotul se pare..dupa n-am mai avut..as vrea sa te pot linisti pana dupa-amiaza..
raluca u, si mie mi s-a intamplat intocmai..de la 10 pana pe la 11 sapatamani ziceam gata, am scapat..ma simteam bine, puteam sa manan cat de cat, apoi, incepand cu sapatamana 12 au inceput greturi cum nu mai avusesem pana atunci..si vad ca ele continua..babele spun ca ar persista pana misca bebelul..adica pe la 17-20 saptamani..asa ca mai avem de indurat..mie mi se pare ca nu voi mai putea niciodata sa mananc si cu placere..
azi, 13 fix!!
Mirona spune:
fatima tin pumnii sa fie asa si sa nu fi afectat nimic pe interior.
Si io azi am fix 14. Deci schimbam saptamana in aceeasi zi? Martea? Bravos.
madaluta stai ca nu pricep. In dreptul tau scrie 8 saptamani iar tu vb de ziua in care ar fi trebuit sa vina CM. Tu aveai CM o data la doua luni?
Eu am avut aceea pata mica maronie la 6 zile dupa ovulatie, e normal sa ai ... e semn de implantare ... tin minte ca m-am uitat inspre cer si m-am rugat la D-zeu sa nu se joace cu mine ... era pt prima data in cei 2 ani de chin cand primeam un semn cat de mic la care puteam spera.
Stiu ca nu e chiar grav daca sunt maronii sau rozalii ... sa nu fie rosu aprins.
Asteptam vesti cand te intorci de la dr. Tin pumnii.
Miro14+
am o nepotica talentata
danita spune:
fetelor,
azi e prima zi cand ma sitm putin mai bine, azi noapte m-a durut iara burtika dar cred totusi ca a fost ceva digestiv ... sau combinata .. ;)
dandusa spune:
MADALUTA,
Si eu am avut o scurgere maronie si chiar patru zile ,dar asta s-a intimplat cind aveam aproape patru saptamini si deci asta ar fi insemnat ca ramasese de la ultimul ciclu.Sper sa nu fie nimic grav la tine ,mai ales ca culoarea este maronie.Sa ne spui cum te simti si ce ti-a spus dr.
Fetelor am sa plec intr-o vacanta si nu am sa va mai citesc asa des.Sper sa va prind din urma cind am sa revin.Va doresc din suflet multa sanatate si aveti mare grija de voi.Sa va vad mai optimiste si mai infloritoare ca primavara se apropie.Va pupic tare.
15+
dandusa
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/dandusa2002/album?.dir=cff8re2
mio75 spune:
Fetele dragutzele
Eu am fost la primul control la 7 sapt., atunci medicul mi-a zis ca totul e ok si analizele si la echo, si mi-a dat sa iau doua cutii de ELEVIT in fiecare zi una. Inca mai am cateva din a doua cutie dar eu nu prea am avut nici greturi nici slabiri sau ameteli , cam nimic notabil. E drept ca Elevit cuprinde aproape toate vitaminele si multe minerale dar nu m-am gandit niciodata ca lor trebuie sa le multumesc pentru starea mea foarte buna. Si la al doilea control de sapt.trecuta mi-a zis ca totul e perfect, de bebe v-am povestit ce voinic si vioi este, deci...credeti ca o fi de la vitamine? Luati si voi atunci!!!
Mio 14+
Laura13 spune:
Salut fetele!
Sunt tare tare fericita, am fost la eco si am vazut pe bebe. Adica eu nu chiar atat de mult, dar sora mea care a fost cu mine a vazut tot. Adica un cap mare, cu o burtica mare, cu 2 manute care aplaudau de zor si 2 picioruse lungi. Si un... cuculet, adica se pare ca ar fi baietel!!!! Doctorita a spun ca nu e sigura, ca se pare, dar noi speram, adica mai mult tati. Bebe e tare activ, facea tumbe si se juca, inimioara bate bine, placenta e la locul ei. Urmatorul eco peste 11 sapt. Dar bineinteles ca daca vreau mai des nu e nici o problema, asa ca abia astept sa treaca luna. Eu ma simt super bine, m-am linistit ca era un pic ingrijorata la cate auzisem ca se pot intampla. Am terminat si cu utrogestan si cu acid folic, de acum iau Elevit, 1/zi. Cam atatea noutati de la mine, sunt super fericita, va doresc la toate bebelusi sanatosi si activi si va pupic din suflet!!!!!!
Laura
P.S. Lavinia multumesc de mail, l-am primit, dar probabil ca voi continua sa merg la cabinet, asta e, facem economii pe alte planuri.
PUPICI!!!!!
Laura si bebe strumf
saftoiu_gina spune:
Apropo cu scurgerile astea ,ce-am patit si eu aseara ,m-am dat peste cap complet.Am mers la toaleta si cand ma uit pe hartie ceva colorat ,m-am speriat ,ma pregateam sa-mi pun utrogestanul (pun in vagin 6 pe zi)si inainte de asta bag degetul si scot o pielita transparenta rosie rosie ,ah ce m-am speriat ,mi-am pus utrogestanul si toata noaptea am visat numai sange,ba ca imi venise ciclu ,am avut o noapte groaznica .Ma gandeam sa sun asistenta dar vad ca acum e totul OK si in afara de chestia aia care am scos-o eu aseara nu a mai curs nimic .
GINA8+
Madana spune:
Buna gravidutzelor. Am si eu un samburel in burtica de care ma bucur in fiecare clipa. Dr. care imi monitorizeaza sarcina este Tutunaru de la Spitalul Elias. Am fost o singura data la el dar mi-a lasat o impresie f buna. Am facut o eco si dr. a apreciat sarcina in 7 saptamani + desi mie nu-mi ies la numaratoare mai mult de 6 saptamani si 4 zile, dar imi convine mai mult parerea dr.
Cu greturi si cu lipsa poftei de mancare ma lupt si eu de cateva saptamani, dar simt ca incepe sa fie mai bine.
Am vazut ca in listuta de la inceputul capitolului sunt trecute cateva date, ale mele sunt cam asa: DN 13.04.1979; UM 24.03.2006 iar data probabila cand voi naste 29 dec. 2006.
Am citit din urma si am gasit parte din raspunsurile pe care le cautam si eu.
Raluca_u ma gandesc si eu sa merg la un bazin, am inteles ca face foarte bine atat pt mine cat si pt. bb. Poti sa-mi spui si mie, te rog, pe unde e Aquagim?
Luciaro eu iau pliculete de magneziu si pot sa spun ca sunt fff bune, in sensul ca am un tonus mai bun, starile de gratza sunt mult reduse, si azi pot sa spun ca am mancat si eu fara sa am senzatia ca-mi indes cu forta mancarea pe gat.
Vorbiti de creme de fata si de corp. Eu obisnuiesc sa-mi fac tratament facial o data pe luna, la cosmetica, si vroiam sa stiu daca ar trebui sa intrerup acest lucru. Si cam ce fel de creme pot sa folosesc?
Miro un special pt. tine.
Sper sa aveti o zi buna
"Cei mai frumosi ghiocei prin maracini se gasesc"
7+
saftoiu_gina spune:
Noutati, am sunat totusi asistenta si mi-a spus ca trebuia sa pun pielita aceea intr-un pahar cu apa si sare ca sa o duc la studiu.M-a pus mai rau pe ganduri ,dar asta e, ce-o vrea D-zeu .Eu imi doresc tare mult acest bebe ca aceasta, sarcina e obtinuta cu greu si bani multi.
GINA8+