Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 8
roxana c. spune:
Mai fetelor, ati fost asa de harnicute azi...ce-i cu voi?
Mio, lamureste-ma: deci nu am dreptul la indemnizatie pt ca sunt la a 4-a nastere, chit ca-i al 3-lea copil? Marius- moderatorul-mi-a spus ca statul plateste indemnizatia doar pana la al 3-lea copil in viata.
Fatima, eu am fost cu fiica mea la o radiografie, dar a intrat numai ea, eu am ramas la usa, dar e vorba de o usa de lemn. Am intrebat ginecologul si mi-a spus ca nu-i nici o problema, ca radiatiile sunt foarte mici. In cazul tau, nu stiu ce sa-ti spun, intreaba doctorul oricum. La mine s-a intamplat cand nu banuiam ca sunt insarcinata.
Roxana11+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
Raluca_u spune:
fetelor eu simt ca ma lasa puterile
vomit iarasi tare mult.
Va pup pe toate.
Eu ma retrag pentru seara asta.
Raluca 12+ si bebe mic in burtica
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
Mirona spune:
quote:
Originally posted by unnamara
sunt si eu cu burtica de 7 saptamani..tocmai am intrat in a 8a...
sunt sigura ca avem ce sa ne spunem...multe dintre voi sunteti mai pregatite decat mine...God bless u all!
mirona mara
Mirona (tiza mea) bine ai venit printre noi. cautam in urma o fata sa vad daca are sau nu PM-ul activat si am dat peste mesajul tau.
Spune-ne mai multe despre tine, esti inca moderata si de aceea iti apar mesajele mai tarziu ... dar scapi tu si de asta.
Spune-ne data nasterii, UM si DPN sa te trec in listutza ... panaatunci te trec asa fictiv in coada ei.
fatima imi pare rau de bunica ta, speram sa se faca bine, aveti grija de ea. Mi-ai dat mari emotii cu radiografia ei ... te rog sa intrebi dr. daca ai facut ceva rau ramanand in incapere.
Multam de berica pentru poza ... dar am avut niste emotii ... cand am reusit sa o intorc, dau SAVE peste original ... si ce-mi vad ochii, o poza portret cu voi doi dar latzita cat o zi de post, am crezut ca mor ... mai ales ca salvasem peste. Am dat undo si din fericire am reusit sa-i fac o copie celei vechi si sa sterg latareatza efectuata. M-am chinuit si eu mult ... in ultima instanta iti scriam un PM cu scuzele de rigoare si te rugam s-o mai atasezi tu o data.
Fug la un dush si la culcarica.
buticile si ne vedem si maine.
Miro13+
am o nepotica talentata
marair spune:
Salutare, fetelor!Ce inceput frumos de zi....super.Intrebare celor care se pricep cu adeverintele astea de adus la serviciu si nu numai:eu, din cauza unor probleme de inceput (contractii), am fost spitalizata.In urma spitalizarii, s-a emis o scrisoare medicala in care se atesta faptul ca sunt insarcinata, ca mi s-au facut nspe investigatii si se recomanda decalarea programului(lucrez 7-15).am dus scrisoarea la medicul de medicina muncii din compaia mea, m-a luat in evidenta, mi s-a aprobat decalarea programului.Decalarea programului a fost luata in evidenta de Serviciul Resurse Umane.Acum de abia vine intrebarea:mai treb acea adeverinta prin care sa se ateste ca sunt gravida?Cui s-o dau:Serv Resurse Umane, nu?Nu de alta, dar nu cred ca o sa gasesc intelegere pt a ma invoi pt niste investigatii in timpul programului, si stiu ca daca anunti oficial, ai dreptul la 16 ore pe luna de rezolvare a acestor probleme, cu justificare, iar salariul se plateste integral.
Fatima, de cand putem lua Biomarine?Am uneori niste dureri cumplite de cap, cred de la tensiunea mica, am avut in trecut aceasta problema si mi-ar folosi niste vitamine sa ma mai puna pe picioare.Cat despre cezariana, stiu ca dr. Tutunaru nu face ca vrem noi, dar oi mai vedea.Pupici la toata lumea!
dolores spune:
multumesc pentru sfat.
quote:
Originally posted by Dia1609
dolores, in leg. cu instiintarea pe are o dai angajatorului, iti dau eu mai multe lamuriri ca lucrez pe resurse umane: e suficient sa faci o cerere de mana in care sa spui ca subsemnata... angajata a firmei in functia de... va anunt ca sunt insarcinata in .... saptamani. Si atasezi instiintarea medicului (e buna si una de la med. de familie). Angajatorul e obligat sa-ti inregistreze cererea la ITM si la medicul de medicina muncii, care ar trebui sa-ti evalueze locul de munca si sa-ti dea reducere la nr. ore/zi daca considera necesar. Ai grija neaparat sa-ti inregistrezi cererea in cadrul firmei si sa iei un nr. de inregistrare. Din momentul asta, vei beneficia de ore pt. consultatii chiar din timpul programului si nu te vor mai putea da afara pt nici un motiv. Eu va recomand tututror sa faceti cererea asta, e pt. protectia voastra.
dolores 10+
Raluca_u spune:
Buna dimineata fetelor,
Afara e o zi superba si sper sa ma molipsesc si eu cu un pic de optimism si energie.
fetelor asa cum v-am mai spus mie mi-a fost tare rau la inceputul sarcinii, apoi am crezut ca am scapat - doua saptamani a fost totul ok si acum am luat-o de la capat si cred ca mai tare decat prima data. A mai patit cineva asa?
Eu nu mai rezist psihic. Colega mea de serviciu incearca sa acopere toul singura si se extenueaza. Ma simt tare prost fata de ea. Ea insista ca nu e nici o problema dar nu ma simt bine in situatia asta.
Multi pupici la burtici si sa aveti o zi frumoasa.
Raluca 12+ si bebe mic in burtica
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
mio75 spune:
Marair Nu mai e nevoie sa depui nici o adeverinta, eventual fa o instiintare scrisa de mana catre conducerea societatii si inregistreaz-o la secretariat.Dar numai le comunici ca esti insarcinata in ateatea saptamani dupa cum rezulta si din buletinul medical ce l-ai depus la resurese umane.Aminteste ca l-ai depus deja, e mai bine.
RoxanaIn pagina 4 mi se pare, in cursul zilei de ieri ti-am citat efectiv legea ce zice. Da, dupa lege, nu mai ai dreptul, dar asta nu te impiedica sa te duci sau sa dai un telefon la Directia de Munca, solidaritate sociala si familie si sa intrebi concret. Poate e cel mai bine, stii tu ca legile sunt interpretabile.
Succes
madaluta spune:
fetelor, a mai avut careva o scurgere maronie in ziua in care , dc nu as fi fost insarcinata ar fi trebuit sa imi vina CM? mie asa mi s-a intamplat azi dimineata si sunt foarte speriata.eu fac tratament de sustinere a sarcinii si ma gandeam k nu e normal sa am asa ceva. oricum dupa aminaza voi merge la medic, dar pana atunci simt k innebunesc...
Madalina 8+
luciaro spune:
Madaluta, bafta multa, ai grija, sper sa nu fie nimic grav...dar neaparat la doctor!
Marair, eu am fost la control la dr. T chiar la 12 sapt, si mi-a zis ca pot sa incep sa iau Biomarin Plus, si ca pot sa nu mai iau Acid Folic, pt ca Biomarine contine si acid folic.
Pupici pe burtici,
Lucia12+
dolores spune:
eu una nu am avut pana acum nici scurgeri maronii si nici sangerari.
ar fi bine sa te duci la doctor...poate fi sau nu ceva.....iti doresc numai bine si sa ne spui ce ti-a spus dr.
te pupam si iti tinem pumnii
quote:
Originally posted by madaluta
fetelor, a mai avut careva o scurgere maronie in ziua in care , dc nu as fi fost insarcinata ar fi trebuit sa imi vina CM? mie asa mi s-a intamplat azi dimineata si sunt foarte speriata.eu fac tratament de sustinere a sarcinii si ma gandeam k nu e normal sa am asa ceva. oricum dupa aminaza voi merge la medic, dar pana atunci simt k innebunesc...
Madalina 8+
dolores 10+