Ai nostri, ca brazii - ianfeb05 (14)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Crinuta, tare4 dulce piticul tau...si e un barbatel in toata regula...mi se pare ca s-a schimbat mult de cand ati plecat.

Bubu, in grupa lui Andrei sunt (inscrisi) 18 copii, dar educatoarea mi-a spus ca niciodata nu au fost toti in aceeasi zi...unii dintre ei mai au bunici care ii iau in unele zile ale saptamanii sau parintii cand sunt liberi nu-i aduc sau daca bebeii sunt bonaviori stau acasa, fiindca ei nu ii primesc. La masa stau pe scaunele, de dimineata cand l-am dus pe Andrei i-am vazut, si pareau foarte cuminti, probabil ca s-au obisnuit ca acolo stau cand e ora mesei, si aveau farfurioare in fata....cei care stiu sa manance papa singurei iar cei mai micuti, ca Andrei, sunt hraniti de educatoare. Spre ex. eu i-am dus un iaurtel lui Andrei si le-am explicat ca nu prea mananca mancare ce necesita mestecare (din cauza maselutelor care apar) si n-a fost nici o problema, iar Asistenta sefa a anuntat la bucatarie sa-i paseze f. bine mancarica lui.

Liviana, apropo de intrebarile tale: asistenta sefa este cea care l-a repartizat la o anumita grupa, din care am vazut eu acolo, si am intrebat, grupele sunt impartite in copilasi care merg si cei care nu merg inca, nu dupa varsta. Grupa in care l-a repartizat pe Andrei, se pare, din discutiile cu parintii pe care i-am vazut dimineata, ca este cea mai buna...la aceasta grupa sunt inscrisi cei mai multi copii, 18 adica, dar, cum i-am spus si lui Bubu, niciodata nu sunt toti, iar ca varste sunt intre 1 an si 2 luni (sunt si bbei de varsta lui Andrei) si 3 ani si se merge pe sistemul cei mai mari ii ajuta si ii invata pe cei mai mici. De dimineata asistenta sefa mi-a spus ca, daca vreau pot sa-l mut la alta grupa, unde sunt mai putini copii, dar i-am spus ca vreau sa ramana aici, v-am spus, imi place tare mult educatoarea si asistenta mi-a dat dreptate. Sala unde sunt este la etaj, dar toate usile care duc la scari sunt permanent inchise. La grupa lui Andrei sunt 2 educatoare dar, de astazi, mai este si o a treia (noua in cresa), nu stiu pentru cat timp, care trece prin rotatie la toate grupele.

Acum sa va povestesc de cum a fost dimineata mea. Am ajuns la cresa pe la 8 fara un sfert l-am imbracat in hainutele de interior si a intrat in sala. O educatoare l-a luat in brate si l-a pus in leagan povestindu-i si aratandu-i copii. Apoi Andrei a vrut jos din leagan si s-a suit pe un scaunel si statea acolo, calm si senin, si se uita la copii cum se joaca si alearga de colo-colo, parca el era superviser-ul, educatoarea a incercat sa-l ia la joaca si el, cu un gest finut, i-a pus mana in fata si i-a facut semn cu capul ca "nu". Eu vedeam in clasa dar el nu ma vedea pe mine...apoi au inchis usa. Am mai stat vreo 10 minute pe langa usa si am plecat...am iesit in afara gardurilor cresei, am fumat o tigara (tremurand toata...am si plans putin) si mi-am adus aminte ca am uitat sa las iaurtul....m-am intors si l-am auzit pe piticul meu plangand...pe sala era si asistenta si am rugat-o s-o cheme pe educatoare sa-i dau iaurtul si, cand a iesit, am intrebat-o de ce plange si mi-a spus ca e gelos fiindca ea luase in brate o fetita si el a venit si o impingea pe cea mica din bratele ei ca sa-l ia pe el ( ca sa vedeti)...cand s-a intors educatoarea in clasa el inca mai plangea si atunci ea s-a asezat cu el pe jos, a luat o masinuta si au inceput sa se joace...baiatul meu s-a linistit si dupa ce am mai stat vreo 20 de minute asteptand sa vad daca mai plange (n-a mai plans) am plecat...La 9 si jumatate am sunat educatoarea sa vad cum mai este situatia, mi-a spus ca a mancat jumatate din iaurtel si ca acum se joaca...o mai sun pe la 11...grea e asteptarea asta, pana ma duc sa-l iau. Observ ca mie imi este mult, mult mai greu decat lui lui. Aseara, cu gandul la ziua de azi, mi s-a facut rau de tot, am avut un atac de panica.
Abia astept sa-l iau sa vad care este reactia lui, daca abia asteapta sa plece sau vrea sa mai stea...

Hai ca iar m-am lungit! Va pup.

Oana si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Amaya, mult curaj. Imi dau seama cum te simti. O sa fie bine, ai sa vezi.

Kris, ce mai face Bia?? Reb s-a intrecut ieri pe ea insasi si a facut multe ture pe lungimea camerei, insa cind a obosit a tot cazut...of, ce greu e, parca avea picioarele de guma. am ajuns la vorba fetelor...era mai bine inainteacum trebuie supravegheata in permanenta. Ma mir ca nu face luxatii la maine de cite ori a cazut in maini (asta nu ar fi nimic, mi-e frica atunci cind se dezechilibreaza si se loveste al cap).

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Merci Amaya, esti o scumpa. Imi inchipui ce e in sufletul tau, dintr-o data sa il duci la cresa, of mititelul, dar va fi bine, deoarece Andrei este foarte sociabil si se adapteaza repede noilor situatii.

Oana, hahaha, sunt convinsa ca si Seb are vanatati. Asta e, avem nazdravani. Nu ma pot plange ca baiat am vrut, deci stiam ca va fi si asa.

Bubu, exact, asa adoarme el dupa masa de pranz si de acolo il iau si il pun in pat. Numai ieri dupa amiaza nu a adormit, culmea, doar de la 6-7.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Amaya, am citit cu sufletul la gura mesajul tau si am trait impreuna cu tine emotiile pe care le-ai descris. Imi inchipui cat de greu este acest prim pas catre marea colectivizare (ce ciudat suna, nu?) dar totodata atat de utila! Eu chiar ma gandeam sa-mi iau niste zile libere cand va merge Matei la cresa si cred ca atunci o sa fac ture-ture in jurul cresei. Totusi cred ca e mai greu acum la inceput si sunt convinsa ca intr-o saptamana maxim 2, Andreiutzul se va acomoda cu cresa si copiii. Multumesc mult pt rabdarea cu care ai detaliat debutul acestei prime zi si totodata raspunsurile la intrebarile mele si ale lui Bubu. Imi poti spune cam cat costa pe luna cresa?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
De Florii si de Pasti
Braila sub ape

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru incurajari.

Am sunat iar pe la 11 si mi-a spus educatoarea ca s-a jucat, a terminat si iaurtelul dar ca ii place sa stea in brate (noi nu il tinem in brate decat in cazuri speciale)...trebuie sa discut cu ele problema asta, sa nu-l mai ia in brate, initial se supara putin dar ii trece.

Liviana, cu siguranta ai nevoie de cateva zile libere...eu cel putin, pana acum, n-am fost in stare de nimic, noroculmeu ca sunt asa aproape de cresa (fac maxim 5 min. pana acolo)....sunt cu gandul numai la el, imi tremura tot corpul de parca mi-ar fi frig si nu reusesc sa ma calmez...stau cu ochii pe ceas si numar minutele pana plec sa-l iau... mai am doar 45 de minute. Dar poate eu sunt exagerata!
Cresa costa 34.000 (lei vechi)/zi, noi am platit luna incepand de astazi. Pe langa asta am mai achitat un fond anual al cresei de 200.000 lei (la care n-am primit chitanta, bineinteles). Am inteles ca, daca il tii acasa pentru orice motiv, ca vrei, ca e bolnavior, etc., nu se returneaza banii pentru zilele respective...dar mi se pare normal si la fel se procedeaza si la gradi particulare (am o prietena care se plangea de problema asta fiindca luna trecuta a avut copilul bolnav, acasa, mai mult de jumatate de luna).
Edit: taxa pentru luna urmatoare se plateste pe 25 ale lunii in curs...daca la 1 ale lunii urmatoare nu este achitata taxa nu-l mai primesc...asta era afisat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Amaya, fruntea sus!
Hai fii mai increzatoare, doar ti-au zis educatoarele ca e ok micutul tau si in plus, daca nu plange, inseamna ca nu ii displace 100%!
Din cate spui, cam acelasi tarif se practica si la cresa de pe Drumetului, insa nu stiam ca trebuie platit integral chiar si in cazul cand nu merge copilul la cresa. Oricum suma e modica, deci nu ridica probleme acest aspect. Interesant este ca la gradinita din cartierul meu, parintii nu trebuie sa plateasca decat zilele cand merge acolo copilul. Probabil ca treaba asta tine de institutie/conducere.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
De Florii si de Pasti
Braila sub ape

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Amaya, te cred ca ai emotii, am citit cu sufletul la gura ce-ai scris! Sigur se va acomoda Andrei si imi dau seama prin ce treci, eu la fel cred ca voi fi. Eu imi pun o mie de intrebari si cand il las la plimbare 2 ore cu socrii: il sterge pe maini dupa ce a pus mana pe jos? daca ii e cald si nu ii da caciulita jos?daca...daca...daca...insa ma imbarbatez singura si imi zic ca e bine!
Te rog sa ne mai povestesti(detaliat ) ce face la cresa, ca ma intereseaza mult.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Amaya sper ca ati ajuns acasa cu bine:)
Sa-l pupi pe curajosul tau pui.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
O intrebare de 1000 de puncte

Mergi la inceput

Am ajuns acasa cu bine. Andrei a adormit in secunda doi dupa ce l-am schimbat si pus in pat. Se pare ca ziua de azi a trecut foarte bine, mi-au spus educatoarele ca s-a integrat incet-incet si pana la urma s-a jucat cu copii de parca venea acolo de cand s-a nascut, si, spre marea lor mirare (si a mea si mai mare), a mancat aproape tot la pranz (inclusiv ciorbita)...se pare ca, dupa spusele educatoarei, copilasii care vin acolo pentru prima data cateva zile, pana se obisnuiesc, nu mananca. Cand am ajuns acolo era vesel, radea si vorbea intruna. A venit la noi mergand usor ceea ce mie imi pare un semn ca i-a placut si nu se grabea sa plece.
Maine e noua zi, dar cu siguranta o sa-l duc mult mai increzatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Amaya totul are sa fie bine si Andrei are sa fie multumit asa cum e si acum!

Sincer mi-ai schimbat parerea despre crese, am sa caut si eu o cresa pentru Vladut. Si daca nu gasesc atunci il duc sa fie coleg cu Andrei, ce zici?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Mergi la inceput