Ai nostri, ca brazii - ianfeb05 (14)
Raspunsuri - Pagina 6
Amaya spune:
Simona, multumesc...acum sunt sigura ca o sa fie bine...
Ma bucur daca am contribuit putin la decizia ta, sincera sa fiu, chiar daca tot ce vazusem mi-a placut pana la proba contrarie, contactul lui Andrei efectiv cu cresa, am avut o frica si o emotie fantastica dar cand l-am vazut vesel si vorbaret, purtandu-se de parca era la el acasa (chiar daca pica de somn, el dormind de obicei intre 10 si 12:30), parca mi s-a usurat sufletul si mi-am dat seama ca am facut cea mai buna alegere pentru el si ca Dumnezeu ne-a ajutat si am dat peste doua educatoare deosebite. M-as bucura sa va avem colegi.
Apropo de educatoare, as vrea sa le duc o atentie (nu spaga, fiindca s-au purtat tare frumos, si cu Andrei si cu noi, fara sa le dau absolut nimic si sunt convinsa ca o vor face in continuare), ceva prin care sa le arat ca apreciez grija fata de copilul meu si caldura pe care i-o arata cu atata darnicie, si n-am nici o idee. Nu vreau sa le jignesc, din cauza asta ma gandesc la ce ar fi mai potrivit. Daca ma puteti ajuta cu idei v-as fi recunoscatoare.
Oana si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
bubu05 spune:
Amaya, il duci la program scurt acum nu? Daca poti spune-mi exact cum decurge programul lui Andrei, adica la ce ora se scoala; ce papa; cand plecati de acasa; la cresa ce si cand papa...Si eu sunt nerabdatoare sa vizitez cresa unde va merge Vladut, dar asta se va intampla peste vreo luna.
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
aurelursu@k.ro spune:
Amaya, si io am stat cu sufletul la gura sa vad cum reactioneaza Andrei. Felicitari ce baietel sociabil si cuminte ai!!!
Si pe mine m-ai ajutat sa iau o decizie cu privire la cresa. Mai ales ca am incercat cu o bona, doua. Dezastru total...
Acu ramane sa gasesc si gradinita.
pupici
Amaya spune:
Bubu, eu il las la cresa doar pana la ora 13, cand ceilalti copii se culca, doar ca el doarme acasa (acum inca doarme, de la ora 14 fara un sfert).
Spre ex. dimineata s-a trezit singurel la ora 7, pe la 7 si un sfert a baut 180 ml de lapte cu cereale, l-am imbracat si am plecat. La 8 fara un sfert eram la cresa, l-am schimbat in hainele de interior (trening + tenisi) si a intrat in sala. La ora 8 au avut micul dejun la care el a mancat un iaurt (fiindca nu vrea sa mestece) de 200 ml, dar in mod normal (pe meniu) este sunca, cascaval, branzica, unt, paine, ousor, lapte sau ceai, apoi s-au jucat pana la 10 cand a venit ora gustarii, fructe (astazi au avut mar) apoi s-au uitat putin la desene animate si s-au jucat iar pana la ora 12 cand au avut pranzul, ciorbita+pilaf cu piept de pui, apoi la ora 13 copii dorm pana la ora 16 (cei care se trezesc intre timp sunt adusi in sala de joaca pana se trezesc toti) cand au iar o gustarica sau masa (n-am fost atenta la detaliul asta fiindca nu se aplica la noi).
Cum v-am mai spus pe usa salii este afisata o lista cu obiectivele grupei, respectiv: sunt invatati sa faca la olita, sa se imbrace si sa se dezbrace, sa-si aranjeze hainutele pe marimi (bluze la bluze, pantaloni la pantaloni, pantofi la pantofi), sa se ajute unul pe celalalt, sa invete sa imparta jucariile...toate acestea prin joaca. Insa langa usa am vazut o alta lista (care era langa fiecare sala de grupa) cu nume de copii si cifre in dreptul fiecaruia ( gen 74,50 sau 63,20) si unele nume erau sterse de pe lista si am observat ca erau sterse in functie de cat de mic era numarul si m-am gandit ca par a fi un fel de punctaj acordat copiilor si, probabil, in functie de acesta, erau pastrati sau mutati la alta grupa. Am sa intreb maine educatoarea ce este cu lista aceea.
Gabi, multumesc...imi pare rau ca ai avut experiente urate cu bonele.
lbelciug spune:
Amaya, ai vazut ca a fost bine pana la urma?! Bravo, ma bucur tare mult pt voi! Maine va fi mai usor si sper ca incet-incet vei avea incredere sa-l lasi acolo la program intreg (ma rog, pana spre dupa-amiaza).
Sirimie, mesajul tau m-a amuzat teribil. Nu te supara, dar mi s-a parut funny cat de rapid ti-ai schimbat parerea despre cresa de stat.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
De Florii si de Pasti
Braila sub ape
Amaya spune:
Liviana, abia astept sa te vad in prima zi ...jur ca nu mi-am inchipuit vreo secunda macar ca o sa fiu in halul asta...daca mi-as fi inchipuit probabil nici n-as fi avut curajul sa-l duc. La program intreg n-am de gand sa-l duc pentru o buna perioada de timp, si nu din lipsa de incredere dar eu inca sunt acasa si acolo il duc doar in ideea de a se juca si a interactiona cu alti copii de varsta apropiata.
sirimie spune:
Amaya, o idee ar fi sa duci ceva ce poate fi folosit in cresa, poate jucarii -desi probabil ca sint - sau ceva ce crezi ca lipseste acolo.
Liviana
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
lbelciug spune:
Hehe, Amaya, nu zic ca-mi va fi usor, dar vom trece noi si peste asta. Am incredere in Matei si potentialul lui. Dar... pana in toamna o sa mai crestem un pic si sper ca pana atunci sa invete sa adoarma singurel. Nu stiu ce sugestie sa-ti dau referior la un cadou pt educatoare. Poate ceva decoratiuni interioare (pt cresa sau casa educatoarei)... Ce-i drept mie imi "flutura" prin cap de cateva zile sa fac tablouri din flori presate, asa ca poate de asta nu-mi vine momentan decat aceasta sugestie.
All the best to everybody!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
De Florii si de Pasti
Braila sub ape
Amaya spune:
Liviana, daca faci cumva unul din lacramioare licitez prima pentru el...sunt singurele flori carora le duc dorul tot anul.
Va multumesc pentru sugestii!
bubu05 spune:
Amaya, mersi mult ca ai povestit, pare super din ce zici tu si parca abia astept si eu sa-l duc, la inceput tot la program scurt, ca si tine. Si asta doar pt. ce va invata acolo si va interactiona cu copiii pt. ca si eu incep serviciul in ianuarie. Din septembrie cred ca il vom inscrie, sa vedem...
Despre cadou...chiar nu am nici o idee...poate cate un buchet frumos de flori...
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz