Mamici de iulie - august 2006 (47)
Raspunsuri - Pagina 6
emiliapop spune:
Kehleyr
fata pentru raspuns ca ma zapacisem de tot ca nu stiam ce sa cumpar.
Deci sa cumpar scaun scoica si landou + carucior nu ?
Sunt mai bune alea 3-in-1 adica au de toate? Sau cumpar carucior separat + scaun scoica + landou?
Ce imi recomanzi si ce marca?

emilia si 
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;28/st/20060804/dt/7/k/90af/preg.png
emiliapop spune:
a .......sunt asa de fericita ca am intrat in luna a 7-a !!!
ura, urrrrrra 

emilia si 
geliza spune:
Buna mamici si viitoare mamici
Motzata, noi suntem posesori de green card fiindca am castigat la loteria vizelor acum 3 ani...am mers in state acum 2 ani si anul trecut, ne-am format o parere si am concluzionat ca ne e mai bine in Ro...![]()
cat despre carucioare, scaune auto etc...lucrurile stau cam asa:
- landou este exact modelul care il avem noi in semnatura...deci stilul ala, care se detaseaza de carucior si poate fi plimbat si in mana sau folosit pe post de patutz; mai exista acelasi model impletit din rachita si se foloseste ca patutz cateva luni;
- scoica este acel cosulet, anexa la carucior sau separat, care poate fi folosit si in masina, ca si scaun auto (unele) sau poate fi dus bebe in el;
- scaunul auto e clar ca e numai pt auto si care dupa parerea mea prezinta cea mai mare siguranta...exista de la 0+, adica de la nastere (sa se incline asa incat spatele beblusului sa nu fie prea incovoiat) sau exista de la anumite kg incolo
- port bebe- prin asta eu inteleg acel marsupiu, care dupa parerea mea nu este o modalitate prea comoda de a transporta bebelusul...nici pt mama, ca trage de spate si nici pt bb
altceva...sper ca v-am ajutat un pic...cat despre scosul afara si statul in parc, depinde acum si de fiecare...eu nu am avut experienta bbeilor scosi in parc vara, dar sper sa ma adpatez...eu sunt pro stat in aer liber...cu cat mai departe de aglomeratia urbana cu atat mai bine (dar din pacate asta nu prea se poate)
Eliza
25+
si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
geliza spune:
Kehleyr
..am scris in acelasi timp dar tu ai fost mai rapida la transmis...sper ca am scris amandoua aceleasi lucruri sa nu bagam fetele in ceata
Eliza
25+
si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
emiliapop spune:
Eliza si Kehleyr eu 

fetele, m-am lamurit, acum sa vad cum ar fi bine sa le combin, sa le iau la set din ala 3-in-1 sa vedem cum e mai avantajos si ce marca!!!
emilia si 
adelapop spune:
emilia si eu sunt tot la prima sarcina insa din cate am inteles avem nevoie de scoica care este acelasi lucru cu scaunul de masina si de carucior care sa fie pe 3 nivele: sa se intinda perfect la orizontala pentru cand este mic, si inca 2 nivele pentru plimbari.
eu nu am inteles inca daca exista carucioare diferite de vara si ded iarna.
adica iarna cat tinem bebeii afara pentru ca noi nastem in iulie si in iarna vor avea ~5-6 luni si atunci nu stiu daca stau in fundulet. voi stiti?
hai ca trebuie sa ne lamurim noi
28+
quote:
Originally posted by emiliapop
Cine ma lamureste si pe mine?
Eu o sa merg cu masina dupa ce nasc pana la mama ca acolo este parcul aici in zona nu am parc.
Ce imi trebuie pentru masina si pentru plimbat bebe mic: scoica, scaun de masina, port bebe, landou, ca m-a luat ameteala cate sunt si ce trebuie sa fac cu ele?
Imi trebuiesc toate?
Ca eu o sa plec eu cu bebe singura de acasa cu masina si nu are cine sa il tina pe bebe in brate in masina.
Offf.....e cam greu pentru cele care suntem la prima sarcina, ca ne bulverseaza atatea lucruri care trebuiesc......si nici nu stiu ce trebuie sa iau la inceput pentru bebe, ce imi trebuie neaparat si ce pot cumpara mai incolo!!!
emilia si
nicole25 spune:
buna fetelor
ce mai stiti de bulinuta si mishi?Nu stie nimeni cum se mai simt fetele?
vreau sa mai intreb odata care saltea e mai buna?cea cu fibra de cocos sau cea ortopedica de la relaxa?Eu am cumparat patut din lemn dar saltea inca nu am luat.
30+
nicholas
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;32/st/20060710/dt/7/k/1d96/preg.png[/img]
MissJJ spune:
V-am zis eu ca azi sunt bagata in priza.
De dim am spalat tot ce era prin casa si putea fi spalat, asternuturi, prosoape, gecile sa le pun in debara curate pt la anul, tot ce am prins. 
Si ca sa fie meniul complet am maturat si toata curtea am facut ordine si avem o masa si doua scaune din alea de plastic care le-am scos zilele trecute din garaj. Asa ca ce m-a pocnit pe mine? Sa le curat si pe alea ca stricau aspectul, le-am spalat cu cif si apoi cu clor sa le albesc si dezinfectez.
Si acu is albe si stralucitoare in soare si astept sa vina Flo sa scoata si umbrela din garaj sa o instalam si diseara papam cina afara la aer curat. 
Si ma mir ca eu de la 3 jumate nu dorm si deja e 12 si mie nu imi este somn deloc, de nici o culoare si nici nu ma simt obosita.
------------------------
25+ 
Born free, now I'm expensive. ![]()
Poze
Lucrusoare baby
Kehleyr spune:
Emilia eu asa am, sistem Chicco 3-in-1, insa sunt destul de scumpe zilele astea, vad. Eu atunci l-am luat la oferta si a fost bun si solid, l-a mai folosit si o prietena intre timp. Dezavantajul principal este ca un 3-in-1 este foarte voluminos si greu, daca va trebui sa il cari pe scari mai bine renunti.
Tine minte ca landoul il folosesti numai 6 luni. Daca nu iti iei sistem 3-in-1 nu prea merita sa dai banii pe landou separat, parerea mea. Mai bine imprumuti de la cineva, daca ai de la cine. Iarasi, daca nu iti iei 3-in-1 nu da banii pe scaunul scoica separat - cred ca se vinde, dar pe la 4 mil - mai bine iei scaun auto de la 0 kg si macar stii ca il ai pana la 3-4 ani (chiar daca nu sta bb asa bine in el, eu stiu totusi persoane care l-au folosit de la inceput).
Eu puteam sa las caruciorul in garaj asa ca l-am folosit pana pe la 2 ani, dupa care tot mi-am luat unul sport din acela super usurel ca sa il pot lua in concedii.
Nu stiu daca te-am ajutat prea mult
dar in final tu trebuie sa decizi ce ti se potriveste ca pret si stil de viata, cat de mult te deplasezi etc. Si uite-te prin hipermarketuri ca de multe ori au oferte la astea de firma si le poti gasi foarte convenabil. Eu as zice sa iei unul de firma daca iti permiti, dar desigur ca poti sa ai noroc si cu unul mai convenabil ca pret. Eu consider ca folosit cum va fi la 3 copii al meu si-a scos banii din plin
.
Adelapop teoria medicala zice sa nu il tii pe bb in fundulet pana la 6 luni, cel putin nu pe termen lung cum ar fi o plimbare in parc. Sunt si copii mai activi care de pe la 4-5 luni nu mai vor sastea complet intinsi
. Nu exista carut de vara si carut de iarna. Dar daca de exemplu ai un landou, bb este mai protejat pentru ca are margini pe toate partile, in timp ce daca il tii intins intr-un carut normal care se lasa la orizontala (desi eu nu am vazut nici unul care sa se intinda absolut complet, toate aveau un unghi micut, macar 10-15 grade acolo) il cam bate vantul prin partile laterale.
geliza spune:
Adelapop, nu exista carucior de iarna si carucior de vara...unele au o pelerina aparatoare de ploaie sau vant...si unele mai au si aparatoare de picioare...un fel de sac in care se baga picioarele bebeului si se prind cu niste capse...eu cred ca in cazul nostru, cand copiii vora avea in iarna 5-6 luni nu mai este necesar...si da, este varsta la care incep sa stea in funduletz...eu sunt de principul ca atata vreme cat un adult se simte bine in mediul ambiant si pt bb va fi la fel...eu nu sunt adepta fularelor la gura si a caciulilor prea groase pe cap
Eliza
25+
si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

e cam greu pentru cele care suntem la prima sarcina, ca ne bulverseaza atatea lucruri care trebuiesc......si nici nu stiu ce trebuie sa iau la inceput pentru bebe, ce imi trebuie neaparat si ce pot cumpara mai incolo!!!