Mamici de martie - aprilie 2006 (67)
Raspunsuri - Pagina 7
Catrinel_17 spune:
fetelor, ce se poate lua pt dureri crincene de cap? am luat paracetamol (2 odata) si nu mi-a trecut...
ma doare ca naiba
va pup
Catrinel & Oana
adibal spune:
Catrinel 17, Aulin praf este f. bun. Are si gust bun, de portocala si iti ia durerea cu mana. Eu il pun direct pe limba.Sanatate!
Laura Ioana spune:
Catrinel pune-ti niste felii de cartof crud pe locul dureros si le legi cu o carpa, ceva. Sanatate
Fetelor care ati facut cezariana, dupa cat timp nu ati mai avut lohii? Mie tot imi mai curg si am 5 saptamani; cand ziceam ca aproape au trecut, au inceput iar sa curga mai multisor![]()
Aaa si dupa cat timp putem relua activitatea sexuala? Ca sotul meu ma curteaza de numa'
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos
adibal spune:
Tania, imi pare rau pt. Bianca, multa sanatate si sa ai toata increderea ca va fi bine. Si eu am nascut cu prof. Marinescu, insa nu vad unde ar fi putut gresi. Neonatologii sunt si ei acolo,nu? Ei sunt responsabili de bebe. Prof. Marinescu este responsabil de mamica.
Eu cand scot bebelusele afara, le imbrac imediat dupa masa, care dureaza o ora si jumatate, fiindca le alaptez pe rand la san si am o alta ora si jumatate pentru plimbare.
Mamica adibal, Elena(10 ani), Maria si Stefania(bebelusele nascute pe 17.03.2006)
Catrinel_17 spune:
Am gasit. Daca pina si US Federal Drug Administration zice ca se poate lua Ibuprofen, pai am luat. E mai bine.
Laura Ioana, ma durea asa de tare ca nici o recolta de cartofi nu cred ca ar fi ajutat...
Eu am singerat cam 5 saptamani. Si cica la act sexuala se da voie dupa 6 sapt...
Mariana, cum te simti? Bebe e bine?
Tina, super grasunelul tau!
Luiza, mai sa fie ce inventiva esti! Si aia mica profita ![]()
Un site super despre alaptat: http://www.storknet.com/cubbies/breast/bfarticles.htm
Acolo si explica de ce bebeii se zvircolesc citeodata la sin...
Catrinel & Oana
mariana_1976 spune:
Catrinel,ce chestie ca nu se gaseste lactobacilul ala in Germania!Pe vremuri in Romania exista ceva pe baza de cofeina(cofedol) pt.durere de cap,dar mi-e teama ca nu se prea impaca cu alaptatul...Ai putea oare sa te mulgi inainte de a lua si sa-i dai laptele tau din biberon citeva ore?![]()
Voi cite grade aveti?Noi in jur de 18 si e FOARTEEE placut!
Eu i-am dat baietelului mai mare care avea acnee formula de soia(ce are un gust oribil)pt.ca se zbatea mereu "si da-i si lupta" si nu-i convenea sa faca nani nicaieri si atunci cind facea nu dura mai mult de 2 ore...La 1 an s-a constatat ca avea alergie la laptele obisnuit.
Inainte sa uit:tu mai stii ceva de Nicolle27?Ea parca nascuse inainte de termen...
Tina,multumesc mult pentru raspuns!Vad ca Mihaela din Timisoara a trecut deja pe la mamicile de mai-iunie sa le salute,asa ca probabil la fel voi face si eu![]()
Wow,900 de grame in 3 saptamini e foarte bine!!!
pe Davidutz voinicel!
Tania,am observat ca uneori doctorii romani arunca niste afirmatii in vint,parca special sa-i sperie pe parinti...Sper din tot sufletul sa nu fie pareza congenitala(care de altfel este destul de rar intilnita).
Ciuf,,mey daŽ socrella ta e cam ciudata!(te complimenteaza dupa nastere ca ai o burtica de luna a-5-a si acum iti mai baga-n cap ca e ceva rau daca singerezi rosu dupa 13 zile...)Aici in Suedia ni se da din spital o broshurica in care scrie urmatoarele:IN GENERAL,dupa primele 2 sapt.lohiile devin rozalii sau maronii.Daca singerarea este f.abundenta,cu cheaguri sau urit mirositoare dupa primele 2 sapt.(vezi ce frumos traduc!?
)luati legatura cu medicul.
Monica,otita medie supurenta aici in Suedia este f.raspindita.Ei au incercat sa perfectioneze si un vaccin impotriva virusului care provoaca otita...Aici se incearca sa se extraga lichidul si in cazurile cele mai nasoale pun un dispozitiv ce impiedica acumularea de lichid.Sper ca Vladut sa fie okay in curind...
Despre operatie,tare nu-mi place sa citesc ca te doare...Aici se dau imediat dupa operatie antibiotice preventive(impotriva unei eventuale infectii).Cred ca T.te va lamuri la control despre ce e vorba.
Adar,tare frumusica bebita ai tu acolo!Am si eu un "pretendent" pt.ea daŽ nu stiu daca i-or place blonzii... 
Adibal,ce fel de semnatura ai dori tu pe forum?Cred ca te-as putea ajuta daca vrei?Ce frumos ca ai 3 printesici!Cred ca fetitei tale de 10 ani ii plac mult bebeii,nu-i asa?Scolarita mea de 8 ani e foarte entuziasmata sa ma "ajute" la ingrijirea lui bebe,desi si-ar fi dorit si o surioara de data asta...
Luizax,ce tare a fost faza cu pampersul!Mie nu mi-a dat in cap sa-i sprijin suzeta cu asa ceva!Ii puneam manusele si si-o sprijinea singur cu manusa inainte sa adoarma,fiindca tot asa scuipa suzeta si nu-i place de loc!![]()
Amalia,tare fumusel e Seby!V-am trecut deja pe listuta asa ca sper sa vii cu noi la "scutece" cit mai des daca te lasa "cavalerul"...![]()
Kim,imi pare bine ca te-ai refacut in asa fel incit sa te poti gindi si la "meditatii".(prima data cind vazusem cuvintul "meditatii" credeam ca e ceva spiritual de zapacita ce sunt dupa noptiile nedormite)Sper ca printesa Alicia sa fie de acord!
Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)
Catrinel_17 spune:
Mariana, farmacistul a scos un catalog si a deschis la "lactobacili"
si nu a gasit... Mai incerc si la alta farmacie.
La noi au fost ieri (si vor fi si azi) 27 de grade. Vreme total aiurea... Asa brusc s-a facut cald!! Oana a dormit de la 11pm la 5 am!!! Si apoi a papat si a dormit tun de la 6 la 9. saraca, era asa obosita dupa ziua de ieri...
Nicolle e bine, fetita ei e o dragutza si are peste 2 luni acuma.
Si Matei tot are alergie si acuma?
Oana e acum afara la plimbare cu bunicu. Ma duc sa fac un dus luuung....
Catrinel & Oana
mariana_1976 spune:
Laura_Ioana,
Eu eram tare speriata ca in sapt.a 5 a de singerare imi venise ciclul peste lohii!Tocmai cind ziceam ca lohiile sunt pe sfirsite!Mi-a curs precum Niagara vreo 7 zile,apoi mi-au continuat lohiile,in total au tinut 6 sapt si jumate!
S-ar putea sa fie si la tine cicluŽdin moment ce nu alaptezi.
"Regula de aur" aici in Suedia este sa nu incepem activ.sexuala pina nu se termina lohiile din cauza pericolului crescut de infectii.
Sincera sa fiu,eu n-am rezistat asa de multe saptamini si am folosit "echipamentul din dotare" pe care il aveam pregatit in caz de... situatii speciale
Am observat ca iti mai sunt datoare un raspuns de la subiectul cu "conceptia dupa cezariana".Cum iti spusesem,la controlul de 6 sapt am intrebat 2 doctori.Amindoi mi-au spus ca minimum 3 luni,dar recomandabil 6 luni,dupa cezariana,avort,sarcini oprite in evolutie sau extrauterine.
Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)
ANDREEA GEORGIANA spune:
Catrinel,ai voie sa iei si Algocalmin(stiu ca doar Algocalminul si Paracetamolul sunt permise in perioada alaptarii).
Ciuf eu am sangerat vreo 6-7 zile dar,gratie spalaturilor vaginale cu Tantum Rosa(indicate de dr.) am scapat de ele.Iar lohii nu mai am aproape deloc de la 4 sapt.(folosesc acum tampoane zilnice).
Ama,noi am spalat-o pe Thea in cadita si cand nu-i cazuze inca buricutul.E adevarat,abia dupa ce i-a cazut sunt mai stapana pe situatie si mai curajoasa.
MP,sanatate multa lui Vladut!
Adar,Maia e o dulcica,sa va traiasca!Si ce limbuta are!
Astazi vine maseuza pt. prima data si sunt asa de fericitaaaaa!Sper sa imi permita bebita sa ma bucur de cele 2 ore de masaj si sa nu i se faca foame sau chef de plans.
Iar maine ne-am hotarat sa mergem la munte,la Brasov,in casuta care ne asteapta din septembrie(de atunci nu am mai fost acolo...).Nici nu vreau sa ma gandesc cate bagaje vom avea!
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
Laura Ioana spune:
Mariana mercic pt raspunsuri, dar ce inseamna "echipamentul din dotare"? Prezervative? Multam si ca te-ai interesat de conceptia dupa cezariana
Cam asa ma gandisem si eu: sa astept cam 6 luni si apoi vom vedea cum va fi.
AndreeaG ce frumos...prima iesire in concediu impreuna cu fetita! Sa aveti vreme buna!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos