Mamici de ianuarie-februarie 2007
Raspunsuri - Pagina 5
m_monique spune:
buna fetelor, sunt si eu o graviduta de nov - dec 2006.
daca va racomanda medicii utrogestan si gravibinon sa stiti ca aceste medicamente se dau compensate.
gravibinon se compenseaza 90%, iar utrogestan 50%.
tot ce trebuie sa faceti este sa-i cereti medicului ginecolog o scrisoare medicala pe care sa o duceti medicului de familie. medicul de familie va elibereaza reteta compensata.
http://photos.yahoo.com/micumonica
m_monique spune:
tot cu trimitere de la medicul de familie puteti face analize medicale gratuite
http://photos.yahoo.com/micumonica
inni spune:
Deea si Daconst felicitari pt. bebici si sarcini usoare va ureaza o viitoare mamica de sept-oct 2006.
Inni 22+
J G spune:
Daconst nu te speria cu durerile de ovare, eu am avut dureri ff mari in primul trimestru. Totusi e bine sa iei no-spa, preventiv. La fel si cu sanii, nu e neaparata nevoie sa creasca si sa te doara din prima.
Gravidutelor ati inceput sa luati acid folic? Ca trebuie!
J si Carla (05.02.2006)
gabriela_s spune:
salutare!!!
puteti sa mai puneti pe cineva la socoteala,cu dpn 5 ian 2007.
felicitari celorlalte gravi.
adinush,si eu tot 21...
inca nu am inceput sa iau nimic,trebuie sa merg si la un medic,trebuie sa pun multe la punct pt ca nu a fost ceva asteptat...
Daconst spune:
Se pare ca se mareste lista noastra...ce ma bucur!Bun venit Gabriela!
Eu am inceput cu acidul folic de vreo luna si ceva,dar pentru sustinere de sarcina inca nimic.Problema e ca u stau in Ro si din cite am inteles aici dr nu prea dau nimic pentru sustinerea sarcinii.Ei spun ca trebuie ca procesul sa fie natural iar daca pierzi sarcina spun ca este normal...adica ar fi fost ceva nepotrivire cromozomiala si asta e.
Of,sistemul asta diferit ma cam sperie.
La mine au incetat durerile de ovare si pot spune ca nu mai am nici un semn ca as fi graviduta...abia astept marti cotrolul sa ma linistesc.
Pupici si we placut!
Dana
adinush spune:
Bun venit noilor mamiciImi cer scuze ca nu am mai scris zilele astea dar am avut niste probleme,soer sa treaca repede si sa nu ma streseze pe mine&bebeu.Eu am inceput sa iau Gravitamon la recomandarea altei burtici din Olanda..are in compozitie acid folic,alte vitamnie din grpa B,calciu si fier(si asa cum ii spune numele e special pt).Cam intr-o luna o sa vin in tara ca am de rezolvat niste treburi si vreau sa ma duc atunci la un doctor pe care sa-l cunosc si sa ma inteleg cu el..nu intr-o englezo-olandeza
Adinush 5+
Daconst spune:
Ce faceti burtici?Nu mai da nimeni pe aici?
Eu am atatea intrebari ca abia astept cosultatia de marti.
Ma balonez foarte tare desi nu mananc mult,si la voi e la fel?
Cele care ati fost la dr ce v-a spus in legatura cu gimnastica sau sexul?E interzis?ca eu am auzit o gramada de pareri si pina ajung la dr nu mai am radare.
Ce ziceti de mersul pe bicicleta?Aici sunt toti pentru miscare iar in Ro toti ma sfatuiesc sa stau linistita in primul trimestru.Voi ce ziceti?
Pupici la burtici si o duminica frumoasa!
Dana
mariana_1976 spune:
Dana
Eu sunt instructor de innot si pot sa-ti spun ca am lucrat,am mers la cursuri de perfectionare si am practicat sport moderat pe parcursul celor 3 sarcini pina in luna a-8-a.Repaosul se recomanda doar daca ai niste probleme cu sarcina/de sanatate si containdicatii de la medic din aceasta cauza.
Ca si in Germania,aici nu se dau tratamente de sustinere a sarcinii la gravidele considerate sanatoase cu o sarcina sub 5 luni.Daca insa sarcina a fost obtinuta prin tratamente/gravida are probleme de sanatate,atunci se da,ca si in cazul in care au existat 3 opriri din evolutie ale sarcinilor sau 3 avorturi spontane.
numai bine tuturor gravidutelor de ianuarie-februarie 2007
Mariana
mama Monicai(1998) a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)
a_deju spune:
Salutari noilor burtici din club, dana si gabriela!! Dana, intr-adevar in primul trimestru e mai mult recomandata odihna si ca miscare, plimbari pe jos... Totusi, niscaiva miscare nu cred ca are cum sa faca rau (in genul bicicletei), mai ales daca sarcina e ok si nu ai antecedente de pierderi de sarcina... Mama mea e medic (generalist), si a facut volei de performanta multi anisori, inclusiv cu mine in burtica pana prin luna a 4a, si uite ca am iesit normala ()si sarcina mamei a decurs usor, fara probleme. Cat despre balonare, nu stiu, poate e de la ceva ce mananci si burticutei nu-i place... Eu mai mari probleme am cu pipi noaptea, care deja e o teroare, ma trezesc de 4 ori, si foarte greu adorm la loc... Acid folic si alte tratamente nu am inceput inca, astept si eu vizita de marti la dr, mama oricum mi-a zis ca cel mai normal e sa fac analizele, si dup-aia sa iau ce e de luat (mai ales in ceea ce priveste vitaminele...). Pana una-alta am grija de litrul de lapte zilnic si de fructe (dupa care nu ma prea omor in mod normal, dar asta e, acuma consumam pt bebe...). Pupici, o saptamana buna, cu vesti bune la controale (pt cine are sapt asta)
Deea si bebe