Mamici de martie-aprilie 2006 (66)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Am venit acasa

Kim,
cind m-ai sunat, eram in cabinet, iar tanti doctora tocmai verifica daca m-am dilatat (sunt tot la 1cm). Sotu' era si el cu mine, chiar l-am certat pt ca nu-si inchisese tel (s-a uitat cam strimb doctora la el cind a vazut ca ii suna celularul). Apropos: nu ai nevoie sa mai suni pe celular, pt ca toate apelurile care vin pe fix sunt directionate si spre celular, in acelasi timp. Deci cind pe noi nesuna cineva pe fix, ii suna si lui celularul.

La ecografie au iesit bine toate masuratorile. Capul bebelinei are cam 10cm circumferinta, lichid amniotic mi s-a spus ca am chiar in cantitati foarte bune: 16.4 cm (valoarea normala este intre 5 si 25cm). Chiar mi-au spus ca daca mi se rupe apa, pun de o mica inundatie, daca e ruptura de-aia sanatoasa.

A, sa va spun ce se va mai intimpla: am ales sa-mi induca nasterea (m-au intrebat daca prefer sa astept sa nasc natural sau sa ma induca). Au transmis un fax la spital cu datele mele, iar cei de la spital ma vor suna in una din urmatoarele 3 zile (deci maxim pina joi) sa ma cheme pt inducere, oricind intre orele 7:00 - 22:00. Din momentul in care ma suna, trebuie sa fiu acolo cam in maxim o ora. O sa apuc sa scriu aici cind ma cheama, asa ca no worries.

Asa ca daca - sa zicem - ma cheama cel tirziu joi si imi induc nasterea atunci, mai dureaza... cit o dura travaliul, pina la nastere in sine. Hai, sa zicem ca - Doamne fereste! - ma chinui pina simbata, doua zile, dar mai tirziu de simbata nu cred ca poate dura.

41+1

Alexandra
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Ok, Aida, bine ca te-ai linistit. Deci daca nu cumva vrea domnisorica sa vina mai repede o sa nasti spre sfarsitul saptamanii.

KIM & printesa ALICIA
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Aida Doamne ajuta! Sa nasteti cu bine si sa trecem cu toatele la scutece! Hai bebelina Alexandra sa te vedem si noi cat esti de mumoasa!

Mihaela, mami de Cristian

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Seara buna, gagici si bebelini!

AIDA- SUCCESSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!

cum ati petrecut de 1 mai muncitoresc?noi ne-am plimbarit fundurile prin Gradina Botanica, loc pe care vi-l recomand calduros mamicilor din BUC, lume nu foarte multa, liniste, alei insorite, verdeata, flori,,,ce mai, ne-am simtit foarte bine, si micuta a dormit aproape non-stop, semi-tranchilizata de mirosul florilor (liliac, etc) si cantecul pasarelelor : AICI POZE DIN GRADINA BOTANICA

Dulcineea mea e o scumpete, ce altceva as putea sa zic, deh, stiti vorba cu cioara si puiul ei , daca vreti sa vedeti CELE MAI RECENTE POZE (AICI), gangurim toata ziua (ca somn mai mult noaptea), zambim, si dormim de la 11-12 pana dimineata la 5-6. In rest, dimineata suntem numai noi doua , si pe la 2-3 vine si taty si tzusti la plimbari...Cred ca am batut kilometri intregi de parcuri

Acuma, dupa cum v-am obisnuit, iar vin cu o intrebare de nota 10 ..fetele care dati formula la bebeloi, ce tip folositi? Eu am incercat cu Humana, de vreo 2 ori,dar ori era satula, ori nu ii placea tetina , ori nu ii placea gustulMilupa o fi mai bun?
si inca ceva...formula se prepara neaparat cu apa fierbinte?sau pot sa o prepar cu apa calduta, sau sa incalzesc biberonul? SI nu rideti, ca habar n-am si de-aia cer sfatul mamicilor cu experienta sau cu mai multi neuroni

Am citit undeva (nu mai stiu unde) ca Vigantolul o data deschis nu e bun decat 6 saptamani, chiar daca pe prospect scrie mai mult..ati auzit de asa ceva? Ca eu cam am de gand sa il schimb, sa fiu sigura ca isi face efectul

Din cate vad eu, mult nu mai e si ne mutam la scutece....sincer, o sa imi fie dor de Odisee, asa cum de mult ori imi e dor de burtica.. (Aida, Mara, nu dati cu rosii )...

NOAPTE BUNA SAU BUNA DIMINEATA!

Va pupa,

Noe si Anne Bianca

Mergi la inceput

Serj,
gata, am vazut pozele. cel mai mult mi-a placut cum sta el la pozat, cu ochii lui mari si frumosi

Cat,
ai niste fete tare frumoase. cred ca e ca lumea sa ai doua fete, nu-i asa ca-s cumintele? (cea mica sigur e, oricum )

Monica,
totul bine, trebuie doar sa mai avem... putintica rabdare.

Mihaela, pai si eu vreau la scutece, da' daca nu a fost dupa mine... apropos: o sa stam 4 ani la scutece iti dai seama? o sa para o vesnicie, fatza de astea 9-10 luni la Odisee :)

Noe,
e o dulcica papusa ta. abia astept s-o pupacesc si eu pe-a mea pe obrajori, o sa fac ca babele alea care trag copiii de obrajori

Mara,
mai poti? stii ca inca mai ai sanse mari sa nasti inaintea mea, nu-i asa? asa ca nu dispera, eu zic ca sapt asta scapam amindoua de burtici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Aida, m-au apucat emotiile cand am citit ca mai ai un pic si te induc. Parca as naste eu, nu tu, zau. Sa stii ca ar fi super daca ti s-ar declansa singurica nasterea, fara medicamente. E corpul mai bine pregatit. Dar nu e bai nici daca te vor induce. Poate asa va dura mai putin.
Ti-am zis ca la mine a durat 3 ore jumate.
La 9:10 am ajuns la spital, m-au trecut pe IV pe niste fluide, la 9:30 mi-au bagat antibiotice ca imi iesise pozitiv strep B, iar la 10:40 mi s-a bagat oxitocin sau pitocin cel care declanseaza contractiile. Nu am avut nici pe naiba pana la 10:30 cand ma si gandeam ca oi fi eu norocoasa sa nu simt contractiile. Dar si cand au inceput ... mai ca imi venea sa plang de durere. Dar nu ma lasam eu asa de usor. Trebuia sa-i arat sotului ce tare sunt eu. Cert e ca am avut contractiile mult mai puternice si dureroase ca la Luca. La 11 am cerut epidurala ca eu nu mai puteam. A venit anestezistul si mi-a facut-o rapid, pot sa spun ca pana si asta m-a durut, comparativ cu data trecuta cand nu am simtit absolut nimic, si cand sa ma intind la loc in pat, de-abia imi aranjase furtunasul ala si mi-l lipise cu tape, spun ca-mi vine sa ma duc la WC. La care asistenta se gandeste ca ar fi cazul de un control intern. Sotul meu, intre timp, dupa ce a vazut ca ma mai lasasera durerile a zis ca se duce la cafeteria sa-si ia ceva de mancare ca "ii trebuie putere sa impinga" si nu care cumva sa-l prinda bb cu stomacul gol. Si cand verifica asistenta ... dilatare completa. Sa le fi vazut pe doua asistente cum au alergat dupa sot sa mi-l aduca inapoi ca bb era gata sa iasa afara. Dan de-abia apucase sa ia cateva guri de mancare ca a si venit repejor la mine.
Dupa cateva impingeri, bataile inimii incepusera sa decelereze, doctora a considerat ca e cazul sa foloseasca aspiratorul.
Ah, dar faza dura era, ca o asistenta imi tinea un picior, alta celalat picior, iar in fata era doctora si inca doua asistente. Si incep sa ma ia la analizat. Ca ce pedichiura am, ce manichiura, am unghii false sau adevarate, la ce salon mi-am facut suvitele, ce vopsea am folosit ... Doctora ma complimenta ca veneam tot timpul aranjata la vizitele ei. Fetelor, a fost o faza de pomina. Eu intre cateva impingeri primeam complimente. Sotul nu mai putea de ras. Tara ardea si baba se pieptana. Ele bietele incercau sa-mi distraga atentia. Dar mie nu-mi mai ardea de nimic.
Uite ca va spusei in mare cum am nascut.
Noe, ce faine pozele din Gradina Botanica. Totul verde, e superb. Mi se pare sau Minnie seamana cu tine?
Ref. la formula, eu de azi am inceput sa-i dau lui Eva Similac cu Fier. Asta a fost la recomandarea medicului. Si am vazut ca se gaseste si in Ro, ca am cumparat eu din farmacie.
Se pare ca micuta mea nu prea se satura de la san. Am hranit-o cat de mult am putut, am baut ceaiuri, Galactogil, zau ca daca Dzeu nu-ti da nu ai cum sa ceri. Fac tot posibilul sa o alaptez, dar daca nu se va putea pentru mult timp, asta e. Nu o cadea cerul pe noi.
Ah, sa stii ca si mie imi e dor de burtica. Mai ales ca am avut o burtica asa "usoara". Ma simteam un fulguletz. Sa nu dati cu rosii Aida si Mara.
Pup si trec la galerie.
Hai Mara!
Hai Aida!

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Mariana, vreau sa vad si eu pozele. Unde le caut? Sau imi dai tu un link.
Cat, e asa de dulce falcuta ta. Sa-ti traiasca si sa fie bine totul cu solduletul ei. Si surioara e o frumoasa. Mamica mandra ce esti tu!
Pup

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Ciuf,
uite aici pozele Marianei

Multam ca mi-ai povestit cum a fost (chiar am vrut sa-ti spun ca, daca mai pui citeva detalii, iti iese de povestea nasterii. Ca si-asa te plingeai tu ca nu ai timp de scris povestea :))

Mi-a placut faza cu complimentele, la mine nu o sa fie chiar asa. In primul rind pt ca-s friguroasa (si am vazut ca in spitalul unde nasc eu baga aer conditionat intr-o veselie), asa ca o sa port ciorapei in picioare, nu ma intereseaza. Plus ca nu mi-am mai facut o pedichiura ca lumea de... nici nu mai tine minte cind. Am avut o tentativa zilele trecute, dar m-au trecut toate transpiratiile incercind (nu am cum, din cauza burtoiului). Si am lasat-o balta.

Am citit si eu ca, intr-adevar, la nasterile induse ai contractii mai puternice (brrrr ). Totusi, intr-un fel parca as prefera sa ma chinui mai putine ore, decit sa stau in travaliu cu zilele. Ca te consumi psihic, zic eu. Plus ca nu mai puteam sa tot amin nasterea, sunt deja in sapt 41 si aproape 2 zile (ca mai sunt doar 2 ore pina miine)

Nu va spun, de cite ori suna telefonul ma apuca emotiile. Tot ma gindesc ca or fi de la spital, si ma cheama. Dar mereu e altcineva.

Pup, multam din nou

41+1

Alexandra
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)

Mergi la inceput

Mara,
am citit emailul tau din contul comun
sigur ca te-ajut cu cea mai mare placere (in masura timpului liber, evident)! daca e doar de dat acordul, asta e chiar cel mai simplu: ok! e interesant ce vrei sa faci, si-ti urez bafta maxima!

uite niste informatii despre inducerea nasterii, poate te intereseaza: www.mayoclinic.com/health/inducing-labor/PR00117" target="_blank">http://www.mayoclinic.com/health/inducing-labor/PR00117

Mergi la inceput

Pentru cine vrea sa vada, aici este ultimul interviu al Angelinei Jolie. Mie-mi place de ea de mor. Si pare asa de fericita in interviul ala.
O fi avut ea si o perioada agitata in viata, insa acum e o alta persoana. Si nu-i vina ei ca Brad Pitt a fost fermecat. Pina la urma, nu stie nimeni ce l-a facut sa renunte la Jennifer Aniston.
Culmea, Brad Pitt ma scotea din sarite in perioada cind era cu Aniston (ma enerveaza barbatii gen macho). Ei bine, de cind e cu Angelina si a devenit "de casa", imi place de el. Ma atrag baietii cuminti, na

Si ajunge, ca am batut destul cimpii

Mergi la inceput