Casnicia mea...s-a terminat definitiv?...
Raspunsuri - Pagina 5

Llaura spune:
quote:
Originally posted by annie_xtremeDomnule, jur ca de dau peste unu ca tine cand m oi marita dorm cu gun-ul sub perna
PENTRU CA POTI????????? Vai de capul tau...
Bre Annie, gun-ul costa parale, trebuie permis, o tigaie simtzita serveste cu brio acelasi scop si mai e si multitasking

Cucu culpa comuna, numai cei slabi dau cu pumnul, atata pot si ei, intr-adevar.

ruxij spune:
Bani, parinti, certuri, mai treaca mearga. Dar nu ai de ce sa suporti violenta fizica si verbala. Nu exista nici un motiv pentru asta. L-ai "impins" sau nu "l-a impins" sa te bruscheze, nu are nici o importanta, dar daca a facut de n ori o va face de inca N ori si nu vrei ca viata ta sa arate in felul asta si copilul sa fie martor. Lasa-l sa se duca si nu il mai primi acasa. Foarte bine ca e casa ta, schimba yala.

pisicuta si matei spune:
Violenta fizica, repetata, si nu ceva scapat la nervi (una e sa te fi impinsa odata cand l-ai cicalit, alta e sa sara pe tine cum ai descris tu) e un motiv destul pentru divort, mai ales ca aveti un copil impreuna. Asta e parerea mea. Si eu si sotul meu am fost de multe ori in situatii dificile si stiu ca daca eram prea incarcati unul dintre noi pur si simplu pleca sa se linisteasca. Simplu si eficient.
Si in plus ai si problema cu parintii lui, el nu stie sa se impuna in fata lor, presupun, si se lasa calcat in picioare caci dupa cate am inteles nici el nu se simte bine cu ei (cum ai spus si tu ca nu-i suna si nici de Paste n-ar fi vrut sa stea cu ei).
Ai putea sa incerci sa vorbesti cu el, nu stiu mai mult ce sa-ti zic dar inainte de astea trebuie sa privesti calma situatia si sa cantaresti bine ceea ce vrei tu, si sa-i dai un "ultimatum". Tu o sa poti fara el, de ce sa accepti mai putin, nu? Si sa nu crezi ca mi-e usor sa vorbesc caci si noi avem parinti mai mult decat dificili si pana la urma puterea ne-am gasit-o unul in celalalt.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

aschiutza spune:
quote:
Originally posted by Elise
La fel de bine si o femeie poate sa toarne cianura in cafea.
Nu cred ca asta era ideea.
Ci se referea la faptul ca si un barbat pasnic poate sa aiba probleme cu self controlul daca "interlocutoarea" insista si persevereaza in a ii face nervii praf.
Si ca in cadrul unui conflict ambii au partea lor de vina.
Elise
Si asta inseamna ca trebuie sa STAI cu un barbat care isi pierde selfcontrolul si sare sa bata? Egal ce spune un partener, daca nu iti convine si chiar nu mai rezisti, pleaca! Da nu sari la bataie, ca asta e mai mult argument prin muschi si nu prin inteligenta si dupa mine asta arata cit respect are cel ce da pentru celalalt.
Daca barbatul se simte cicalit, nu are decit sa dea el divort, dar sa sara cu palme si pumni (si nu numai o data) mi-i se pare de neiertat! Eu nu m-as simti nici inteleasa si nici respectata de un asemenea om, dar ce e mai rau : mi-as pierde si eu respectul pentru el.
Nu imi place deloc mentalitatea asta: daca barbatul da, femeia e de vina, cine a pus-o sa deschida gura si sa il cicaleasca pe sarcul barbat cu nervii lui asa de sensibili...
Intr-o relatie sunt inra-adevar de vina ambii parteneri daca nu merge bine, dar pt pumni si palme e de vina cel care nu si-i le poata tine cuminte! Egal ca e femeie sau barbat! Exista alte cai pentru a rezolva o problema si daca un om care da in alt om nu incearca pe urma sa caute alte solutii si sa nu mai repete greseala, ci din contra foloseste acesta metoda, pt ca vede ca da rezultate, scuze, da eu nu vad ce e de iertat in comportarea lui.
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

zanazanelor spune:
Elise, de ce in loc sa se "evapore" nu ar fi mult mai bine sa se duca frumos intr-un cont la banca? Daca nu as avea nevoie de bani, as mai intelege, dar cand stiu ca avem atatea datorii, deja nu mai inteleg nimic...
Desi simte ca se "descarca" enorm cand se azvarle asupra mea, pot spune ca niciodata nu a rezolvat nimic. Daca s-a gandit vreo clipita ca acest gen de reactii ma pun pe ganduri si ma determina sa nu mai bomban cand sunt nemultumita, uite ca s-a inselat... Se pare ca nu s-a prins de mine nimic, asa cum nici apa nu se prinde de gasca... Si-atunci ma intreb care este motivatia lui...
Dupa cum spuneam, de ce nu iese pe usa afara, de ce nu se arunca de la etaj daca oricum mintea nu-i mai judeca, de ce nu se da cu capul de pereti, de ce nu da un pumn in perete sa-si rupa dracului degetele alea? De ce nu prefera sa faca altceva in loc sa se napusteasca asupra mea? Sa va spun eu de ce: ca asa a fost crescut si asta a vazut in familia lui. Si daca ar fi un om inteligent, ar face exact pe dos si nu ar repeta povestea alor lui, dar se pare ca nu-i decat o bruta facuta de alte 2 brute, care cica se numesc "parinti"...
Si-atunci ce sa mai judec si ce rezolvare sa incerc sa mai gasesc la toata aceasta situatie de rahat? Nu mai vreau nici o rezolvare. Pur si simplu vreau sa dispara din casa mea, sa stea unde doreste el si nimic mai mult. Sa stea fara mine, fara fetitza, si sa fie fericit cum crede el de cuviinta. Este foarte limpede ca unul cu altul nu avem cum sa fim fericiti...
Ma linistesc enorm cand sunt acasa doar cu fetitza si ma apuca toti nervii cand il vad in preajma. Si asta spune multe oricui. Of...fir-ar sa fie de viata...

Elise spune:
nu sint de acord cu violentza - spun doar ca e bine sa nu ajungi la faza asta.
Daca ai puterea sa sa influentezi lucrurile - adik sa iei un time out de exemplu, cind vezi ca unul din voi cedeaza nervos - atunci e bine sa o exerciti.
Aici nu e vorba de cine are sau nu dreptate - ci de cine mai e suficient de lucid sa aplaneze scandalul inainte sa se lase cu pagube colaterale.
Cel putin, eu asa am interpretat mesajul lui pareja, si mi s-a parut destul de logic.
Zanazanelor, vroiam sa vad cit esti de atasata de bani.
Din cauza asta am pus intrebarea.
Se pare ca esti.
La faza asta nu te inteleg - eu as da si job si bani numai sa stiu ca ne intelegem intr-un fel sau altul.
Si, da, daca linistea mea ar depinde de asta i-as permite sa ia din ei si sa faca ce-o sti: sa-i dea, sa-i arunce, sa-i arda, in fond si el castiga si nu sint eu stapina absoluta pe 100% din munca lui.
Pot sa accept ca poate sa faca exact ce considera el ok cu un anumit procent din salariul lui - sa zicem, 25%.
Cu un anumit procent din salariul meu imi iau si eu pantofi, farduri si rochite fara sa justific banii.
Elise

Veve spune:
quote:
Originally posted by Elise
Probabil daca as vedea in fatza mea un barbat gata sa ma ia la bataie as cere eu time out si am continua discutia altadata, daca am mai continua-o...
E-te nah!Adica numai barbatii au voie sa-si piarda controlu' iar femeile,zeitele intelepciunii si-ale cumpatarii,cioku mic si joc de glezne ca sa evite bobarnacii conjugali?!Asta-i din fratii Grimm!Ba eu as vrea sa vad pana unde merge;macar stiu pe ce sa ma bazez,nu?
quote:
Zanazanelor, vroiam sa vad cit esti de atasata de bani.
Din cauza asta am pus intrebarea.
Se pare ca esti.
La faza asta nu te inteleg - eu as dasi job si bani numai sa stiu ca ne intelegem intr-un fel sau altul.
Si, da, daca linistea mea ar depinde de asta i-as permite sa ia din ei si sa faca ce-o sti: sa-i dea, sa-i arunce, sa-i arda, in fond si el castiga si nu sint eu stapina absoluta pe munca lui.
Nu cred c-aici este vorba de bani ci de principii.Nu conteaza ai cui sunt banii si cat de multi,conteaza ca domnu' cu pricina si-a pus familia pe locul 2 in favoarea parintilor,parinti care sunt IMPOTRIVA propriei sotii.Deci doua dintr-o lovitura!...palme pentru relatia lor.Inteleg daca parintii ar fi fost bolnavi/muritori de foame;insa in conditiile-n care familia proprie are datorii si tu cotizezi la mofturile altora fara acordul sotiei,sau fara macar s-o pui la curent cu situatia,asta nu se mai poate numi casnicie!nici relatie nu mai e...nu stiu cum s-o numesc.
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko

poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6

Elise spune:
veve, as avea aceeasi pretentie de la el, daca o iau eu pe aratura: ala care mai are un dram de luciditate e bine sa cedeze, pe moment.
In conditiile in care amindoi sint impulsivi, pe amindoi ii apuca in acelasi timp, si pluseza fiecare sa vada unde se ajunge...care poate fi, in fond, deznodamintul?
Nu am spus ca femeia trebuie sa cedeze: dar, de fiecare data, unul din 2 trebuie sa stie unde se sa opreasca.
Eu chiar nu-s curioasa pina unde poate sa mearga barbatu-meu cind il apuca.
Si sint convinsa ca nici el, in ce ma priveste....
Probabil raspunsul, in ambele cazuri, ar fi prea departe.
Iar in ce priveste banii, m-as lipsi de o aprte din ei ca sa nu-mi periclitez relatia.
Consider ca banii conteaza f. putin vs. destramarea unei familii.
Iar Zana nu parea sa aiba o situatie foarte precara, din ce povestea ea.
N-am intrebat-o daca ar accepta ca o parte din bani sa se duca la socrii - ci sa se duca. Oriunde. Undeva unde nu-i aloca ea. Si n-ar accepta.
Elise

anca74 spune:
quote:
Originally posted by zanazanelor
De prima oara cand sotul meu a facut asta, i-a intrat "in sange". Nici una nici doua ma ia "frumos" si ma tranteste pe pat si se pune cu picioarele pe mine si ma strange de nu mai pot, iar eu ma zbat sa ies de sub el, dupa care simt la un moment dat ca nici aer nu mai am (odata chiar era cat pe ce sa lesin). Ii spun sa-si ia mainile de pe mine si de nervi tip de ma aude toata scara. Pai fir-ar sa fie de treaba, asa se procedeaza?
Draguta mea, in ciuda tuturor celor care ti s-au spus aici, parerea mea este ca ar fi trebuit sa chemi politia DE PRIMA OARA cind sotul tau a procedat asa cum ai relatat mai sus.
N-am sa inteleg niciodata de unde si pina unde anumiti barbati considera NORMAL sa arzi un cot de palma unei femei cind aceasta sta cu gura pe el sau i-a sarit tzandara din diverse motive. Cine naiba i-a invatat ca asa se gereaza un conflict??

Nu exista justificare agresiunii fizice. Iar cei care incearca sa se disculpe sustinind ca au vazut negru inaintea ochilor intr-un moment de restriste, ei bine, respectivii au probleme cu capul.
Daca o femeie se apuca sa strige la trogloditul cu care-si duce zilele - pe motiv ca nu face nimic toata ziua, isi arunca tzoalele prin casa pe unde-i vine, e puturos, obraznic si nesimtit - atunci respectiva femeie este instantaneu catalogata drept "nebuna", "dusa de-acasa", "descreierata", "smintita", etc. .
... Nici nu mai analizez ipoteza in care ea s-ar apuca sa arda vreo doua cu tigaia in mijlocul cheliei respectivului troglodit fiindca atunci sigur femeia ar fi internata la ospiciu.
Asa ceva este "aberant", "contrar logicii si bunului-simt", iar un "barbat adevarat" nu accepta astfel de "tratamente", right?

Iar daca nenea cu pricina, din lipsa de alte modalitati mai inteligente de a reactiona in fata unui conflict, se apuca sa loveasca ca un apucat in femeia cu care-si imparte zilele, atunci mare parte din comunitatea masculina sub 45 de ani cauta cu inversunare sa-i gaseasca scuze, justificari ca, vezi Doamne, s-a saturat omul de doleantele nevestei in asa hal incit a "clacat psihic" si a umplut-o de vinatai pe amarita respectiva.

Mie una nu mi se pare normal comportamentul asta. Cind un barbat ridica mina asupra unei femei, nu numai ca trebuie luata atitudine - chemat politia, obligat sa urmeze o terapie contra violentei si abuzului, etc. - dar respectivul Homo neardentalensis este un personaj lipsit de curaj, demnitate si de sentimentul onoarei, un misel cu alte cuvinte.
Fiindca forta fizica cu care - din greseala! - l-a inzestrat natura a avut ca scop nu daramarea / pravalirea la pamint a partenerei dintr-o lovitura, ci ocrotirea, protejarea ei si a eventualilor urmasi.
============
What sometimes seems to be the end it's really just a new beginning.

casandra spune:
Faptul ca tu nu te intelegi cu soacra, nu e ceva spectaculos.
Foarte multe soacre, mai ales daca sunt mai in varsta si mai putin educate, uita de buna cuviinta, cand e vorba de raporturi cu nora.
Cu toate astea, mai intelept e sa ai raporturi acceptabile cu soacra, sa mai inchizi ochii si urechile.
Daca nu i-ai fi interzis sa isi ajute financiar parintii, ar fi discutat cu tine, inainte de a le da bani. Poate le-ar fi dat mai putin, daca le-ar fi dat.
O pozitie ostentativa, atrage dupa sine o pozitie similara.
Soacra stie ca nu o inghiti, asa ca interesul ei e sa va desparta, sperand ca fiul sau ii va aduce o alta nora, cu care sa se inteleaga, cat de cat.
Uite, aici, pe forum era un subiect despre soacre. Ai vazut cat s-a scris acolo. Dar cate nurori isi trimit soacra sa doarma la hotel, ca nu sunt primite in casa nurorii, nora care ii lasa fiului lor in portofel atatia bani doar cat sa plateasca hotelul? Iti dai seama cum se simte o femeie-mama, care nu e primita sa doarma in casa fiului ei?
Cred ca si tu te-ai pus in pozitii de prea mare forta, care, pana la urma s-a intors impotriva ta.