Casnicia mea...s-a terminat definitiv?...
Raspunsuri - Pagina 11

zanazanelor spune:
Intre cele 2?
1. ca s-a dat la mine;
2. ca ma fredoneaza la melodie atata cu ai lui.

roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by Alyssa
Femeia asta este abuzata fizic de catre barbatul ei. Animalul se suie pe ea cu picioarele si o stringe de git pina nu mai are aer si este aproape lesinata... si este sfatuita sa ii scoata zgarda virtuala pusa de ma'sa???
Sa isi scoata zgarda singur constientizind faptul ca are o problema si apoi exprimind dorinta sa se corecteze si sa apeleze la oameni de prifesie care il pot ajuta.
Nu este datoria ei sa ii scoata zgarda.
Datoria ei este sa ofere fetitei un camin linistit si sa o creasca departe de abuz! Asta este datoria ei! Fetita aceea are dreptul de a creste intr-o casa normala, ca orice copil. Dreptul, nu moftul! Copiii au o singura data sansa de a fi copiii, nu le furati asta de dragul unui dobitoc care poarta zgarda de la mama'sa!
Alyssa are dreptate!!! Io una, nu mai suport sa citesc despre suferinta ta...vreau sa citesc ca ai scapat de nemernic...cineva sa-mi dea un semn cand s-a intamplat chestia asta, pana atunci, io nu mai pot intra pe topic, jur!
Roxa, verde, nervoasa si obosita!
vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual

BraveGirl spune:
Imi aduc aminte ca dupa nunta, prima mea cearta cu sotul a fost din cauza parintilor lui....am suferit atunci cumplit....imi parea un necunoscut omul cu care m-am maritat.Niciodata nu-mi inchipuisem ca sotul meu poate sa aiba un astfel de comportament.Nu ma intelegeti gresit, nu m-a agresat fizic...m-au durut foarte tare cuvintele lui si modul in care mi le-a spus.Atunci am inteles ca trebuie sa las foarte mult de la mine.Cred ca in ultimul timp si-a dat si el mai bine seama de cum este tatal lui.Eu incerc sa nu creez motive de caerta, dar cateodata imi e greu sa ma abtin.
Zana, imi pare rau ca treci prin astfel de momente...
==========
Corina
Albumul meu

zanazanelor spune:
quote:
Originally posted by roxana1974quote:
Originally posted by Alyssa
Femeia asta este abuzata fizic de catre barbatul ei. Animalul se suie pe ea cu picioarele si o stringe de git pina nu mai are aer si este aproape lesinata... si este sfatuita sa ii scoata zgarda virtuala pusa de ma'sa???
Sa isi scoata zgarda singur constientizind faptul ca are o problema si apoi exprimind dorinta sa se corecteze si sa apeleze la oameni de prifesie care il pot ajuta.
Nu este datoria ei sa ii scoata zgarda.
Datoria ei este sa ofere fetitei un camin linistit si sa o creasca departe de abuz! Asta este datoria ei! Fetita aceea are dreptul de a creste intr-o casa normala, ca orice copil. Dreptul, nu moftul! Copiii au o singura data sansa de a fi copiii, nu le furati asta de dragul unui dobitoc care poarta zgarda de la mama'sa!
Alyssa are dreptate!!! Io una, nu mai suport sa citesc despre suferinta ta...vreau sa citesc ca ai scapat de nemernic...cineva sa-mi dea un semn cand s-a intamplat chestia asta, pana atunci, io nu mai pot intra pe topic, jur!
Roxa, verde, nervoasa si obosita!
vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual...
Roxana, o sa-ti trimit un PM sau un mail in care sa-ti spun ce s-a intamplat in final

roxana1974 spune:
zanazanelor, io nu vreau un PM cu raspunsul final...io vreau un final bun pentru tine si crede-ma ca vreau sa stiu ca fetita ta e fericita...cum crezi ca se simte ea mititica atunci cand constientizeaza ca mama ei sufera, ca tati o loveste pe mama, ca pe mama o doare? eu sufar cand scriu cuvintele astea, doar la gandul ca un copil, nu neaparat al tau, sufera cand vede sau aude asemenea lucruri...nici nu mai pot sa scriu, pe cuvant...
vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual

craciunitza spune:
Mi s-a intamplat si mie o faza azi, un pic mai devreme, desi nu seamana cu nebunia din viata ta, te rog sa citesti cu atentie: m-am intalnit cu o cunostinta si, din vorba in vorba, mi-a spus ca ce norocoasa sunt eu sa am asa barbat. Cum adica?, am intrebat. Si uite asa am aflat ca socrul meu ne da lunar o gramada de parale. Cunostinta asta, cu care am vorbit, este vecina si amica buna cu familia socrului meu, cu socrul meu si nevasta-sa de-a doua. Hmmmm... mai sa fie! Pai eu habar n-am sa ne dea socrul macar vreun leu gaurit. Asa ca am dezvoltat discutia si asa am aflat ca masina ne-a luat-o socrul in rate, ca firma ne-a facut-o el cu imprumt la Banca, si ca ce mult isi iubeste el baiatul din prima casatorie ca mereu il ajuta, am ramas ca la dentist. Acum stau si cuget, ca sotului nu pot sa-i spun ce tampit e taica-su, da' ceva tot trebuie sa fac.
Revenind la tine, ai vazut tu cu ochisorii tai ca i-a trimis bani maica-sii? Da' sa fii foarte sigura ca acolo trimite banutii!
Nu certati copiii cand viseaza!
Copiii
Noi doi
Mitele iubitele

Alyssa spune:
Poti sa iei tot salariul tau si al lui si sa il duceti la parintii lui si tot nu vei inceta abuzul. O perioada va fi ok si dupa aia va fi alt motiv, si apoi altul.
Ai auzit de "limbo"? Dansul ala de stai la coada si treci pe sub coada de matura si apoi se lasa bara si mai jos si mai jos? Ei bine, asta este! Vei trece mereu sub o bara lasata mai jos, si mai jos pina nu vei mai putea deloc. Merita???
Eu i-am sponsorizat pe ai lui si a fost decizia mea. Am zis ca ar fi mai bine sa nu mergem in vacanta in croaziera, ca nu conteaza asa de mult, ar fi bine sa ii aducem pe taica-su, pe maica-sa vitrega, pe frate-su jumatate dupa tata, ca sora-sa vitrega implinea 21 de ani si era socotita ca adult, deci nu mai putea fi sponsorizata de noi. Si am pus-o sa se duca la postliceala asa de ochii lumii ca sa arate ca de fapt ea este intretinuta de parinti, deci apartine de ei. Si i-am adus aici cu drepturi depline, unde in Romania stateau la tara si era vai de capul lor, traiau din pensia lui de sapte sute de mii pe luna...
Si stii ceva? Eu le trimeteam bani chiar si fara sa stie el. Tin minte un an, luasem un bonus frumusel de Craciun. La noi, fiind corporate office se dau bonusurile de Craciun in Ianuarie, dar se anunta suma din Decembrie. Se dau in Ianuarie pentru ca se taxeaza altfel, spre beneficiul companiei... In fine...
In Ianuarie cind am luat banii, pe 15, am fost la agentia de voiaj si i-am pus lui taica-su $500, iar lui i-am spus seara acasa. El s-a suparat, zicea ca trebuia sa le trimitem mai tirziu... Cind am vorbit cu soru'meu la telefon mi-a multumit cu lacrimi spunind ca nu mai aveau decit o jumatate de gaina de mincat, trebuiau sa astepte pina la sfirsitul lunii pentru amarita aia pde pensie si tamam ce li se terminase lemnele si stateau toti patru plus batrina de maica'sa in acelasi pat ca sa se incalzeasca cu totii, sub doua plapumi. Cind le-a batut postarita la geam si le-a adus mandatul de a putut sa mearga sa isi ia lemne si de mincare...
Si nu mai spun bani si pachete de fiecare data de sarbatori.
Acum sint bine-mersi aici cu totii, au case si masini si sint ok... Crezi ca mi-au dat vreun telefon macar sa ma intrebe de sanatate? Nu! Crezi ca le-a luat ceva fetelor de sarbatori sau de ziua lor? Nu!
Tot eu sint aia nebuna care l-a impins pe fiul lor la droguri!
Ei si de aia nu mai pot eu! Imi vad de viata mea si de a fetelor si incerc sa fie mai frumoasa atit cit pot. Ele sint prioritatea mea, restul sint baliverne.

bruxinha spune:
ma bag si io in ciorba ca tot is la dieta.
Zano draga, citesc de mai multa vreme topicul tau dar am preferat sa nu m-arunc cu sfaturi si pareri. Pe parcurs mi-am pus si io cateva intrebari, la care tu deja ai raspuns. Dupa 7 pagini de topic, io una vad lucrurile cam asa:
1. am remarcat de ceva vreme ca discutia asta despre casa ta e veche. Acum ca am aflat ca dumnealui e singur la parinti, totul s-a limpezit: tu refuzi (poate pe buna dreptate) sa-l treci in acte, si-atunci el ce face? Se foloseste de parintii lui ca sa-si puna deoparte (in eventualitatea unui divort sau mai stiu eu ce) pentru zile negre, vezi 2 case, masina etc. E singur, averea parintilor n-o imparte cu nimeni. Mostenirea de asemenea n-ar intra la calcul in cazul unui partaj. Io cred ca el este rational si calculat cat cuprinde, sub masca datoriei fata de parinti.
2. e varsator iar astia, pe langa partile lor bune care-s destule, au si parti mai ...delicate sa zicem: nervi sensibili, n-au simtul familiei asa cum il stie un taur de ex., independenti si-or mai fi..
3. tu esti taur, el varsator; eee, aici, in afara cazului fericit cand cele doua harti pot avea puncte de armonie si echilibru, astia doi n-or sa se inteleaga niciodata pentru ca sunt prea diferiti (astrologic vorbind, da' nu stiu cata relevanta are pentru unii)
Nu-ti dau sfaturi, nimeni nu-ti stie traiul de-acasa mai bine ca tine. Tot ce pot eu sa-ti sugerez este sa treci pe o foaie de hartie avantajele si dezavantajele pastrarii casniciei. Stiu, poate parea simplist si abrupt, dar poate fi o metoda care sa te ajute in luarea unei hotarari.
Ce sa-ti mai zic... fii barbata, Zoe !

zanazanelor spune:
Craciunitzo, da, i-am gasit eu chitante de le posta de milioane de lei, de care eu n-am avut habar pana nu le-am gasit intamplator! Si a recunoscut! Dar ce mai era de recunoscut cand pe chitanta scrie cui se trimit banii? Si alea erau doar nimicuri de 5 milioane... De restul stiu sigur de la el!
Alyssa, gestul tau de Craciun era pentru niste oameni care erau, intr-adevar, in nevoie. Parintii lui nu sunt nevoiasi. Ei fac datorii pe spinarea noastra. Of, ca mi s-a luat de subiectul asta...
Dar eu nu pot sa le dau bani in nestire, iar ei sa se poarte urat cu mine. Nu tin sa-mi multumeasca, ci doar sa se poarte frumos!

zanazanelor spune:
Bruxi, ce ma bucur ca esti la dieta si ai "aterizat" si tu in ciorba... Sper sa te mai arunci in ciorba asta, nu de alta, dar nu frige prea tare, iar daca tot eu am facut-o, sigur nu te pap
Interesant punctul tau de vedere. Uite ca pana acu' nu m-am gandit la asa ceva. Dar, draga mea, daca e sa asteptam mostenirile parintilor ca sa fim noi bogati, atunci poate sa astepte mult si bine. La 60 ani iti garantez eu ca nu se mai bucura in aceeasi masura de acea mostenire la fel cum s-ar bucura acum...
In alta ordine de idei, daca vrea sa faca asta pentru ca sa ma ajunga pe mine din urma (ma refer si la mostenirile mele...ca, deh, in afara de parinti, bunica ce m-a crescut mi-a lasat toata averea ei...destuuula, iar cealalta bunica a zis ca nu-mi strica nici mie o parte din averea ei)... Asadar, sa nu ne batem in mosteniri, ca oricum nu ma depaseste!
Sincer, nu cred ca asta-i ambitia lui. Il cunosc destul de bine, oricat de mult ne-am certa. Matizul nu-i printre preferatele lui. Noi voiam sa ne luam VW Passat ultima aparitie...deci gusturile difera enorm... Matizul ala de rahat acum a costat 5000 eur...peste 3 ani va mai costa doar 3500 eur, asa ca se va amortiza destul de repede proportional cu preferintele sotului meu... Si chiar si vanduta, tot n-ar avea mare lucru pus deoparte in banca. Despre casa de la tara nu mai zic. Valoreaza o nimica toata...nu ar ajunge nici la 500 milioane... Apartamentul alor lui este confort 2, in provincie...daca ia pe el 15.000 eur...
Daca el se bucura la 20.000 eur "facuti" cu atatea scandaluri, atunci sa fie sanatos. Asta nu-i sotul meu!
Chiar as mai vrea sa-ti stiu parerea!