Casnicia mea...s-a terminat definitiv?...

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

mami, in cazul in care elucubratiile mele n-au nimerit pe de laturi si s-ar potrivi oarecum cu ce are el in cap, as crede ca scopul lui in viata nu e sa se bata in mosteniri cu tine, ci sa se asigure si el cat de cat, asa cum poate, ca pe tine nu poate pune baza
Ce e cu adevarat trist e ca s-a ajuns la tot soiul de abuzuri fizice si verbale, cand era mai simplu sa va despartiti ca oamenii daca tot nu va mai puteati intelege. Cand e si un copil la mijloc, totul devine cu mult mai complicat si dureros.
Cu toata sinceritatea, imi pare rau. Iti tin pumnii sa poti gestiona situatia cu toata intelepciunea pe care o poti avea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanazanelor spune:

Bruxi, dar de ce nu poate pune baza pe mine? De ce consideri ca ar putea crede asa ceva?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by zanazanelor

Bruxi, dar de ce nu poate pune baza pe mine? De ce consideri ca ar putea crede asa ceva?

pey cum mey, el vrea in actele casei si tu nu si nu... in nici un caz nu poate pune baza pe tine; poate doar acid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue13 spune:

nu poate pune baza pe tine... sa se imbogateasca de pe urma ta, eu asa inteleg ce-a spus bruxinha

adica nu ca tu n-ai fi o persoana de incredere

zana, imi pare rau sa aud prin ce treci
fetele ti-au dat sfaturi bune - nici un barbat nu merita sa suferi atit pentru el. Lasa-l agatzat de fusta mamei, si tu construieste-ti viatza pe care ti-o doresti.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

bruxinha, daca sotul zanei ar fi vrut bani ar fi divortat de mai de mult timp ca sa "scape" sa dea bani in casa (la urma urmei din cate am inteles eu are salariu de aproape 3 ori mai mare), problema principala aici e ca el a mai abuzat fizic si ca are o relatie nesanatoasa cu parintii lui.

zanazanelor, trebuie sa-ti pui pe hartie tot ce vrei si data viitoare cand vorbiti (o sa mai vorbiti chiar de ar fi sa divortati) sa-i spui ce vrei sa se schimbe si daca nu, asta e, pa si pusi :D.

Totul e sa fii puternica sa faci pasul asta si sper sa se rezolve cu bine pentru tine si fetita.

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

ma pisi, tu n-auzi ca el, cu salariul asta vrea jumate din casa EI? cand ar fi putut cu usurinta sa aiba propria casa. In fine, nici pe noi nu ne cunoastem bine, darmite pe altii. Si'nca din auzite/citite_pe_DC.
orisicum, mai putin conteaza piticii care bat step pe creieru' lui. Important e copilul ala care trebuie ferit de scandaluri si atmosfera tensionata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si eu cred ca bruxinha are dreptate. E posibil ca tipul super-ofuscat ca nu e in acte sa "doseasca" bani de nevasta dandu-i parintilor pasamite. Si creditele si masina sa fie tot pentru el, ca sa nu poata beneficia nevasta la o adica, la un partaj sau numa' asa in general. O prostie, dar se poate, din prea mare ciuda pe averea ei. Nu e prea logic, chiar ca mai bine divortezi si iti strangi banii, dar unii reactioneaza mai ciudat, vor sa ramana in casnicie, dar sa se separe cu averile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanazanelor spune:

Ei...stiti cum se zice cand nu-i semafor sa mearga? "Stop!" Stati asa, ca nu-i asa!

Mie imi place ca omul sa aiba imaginatie, si eu am destula, dar totusi... Daca ar fi ca voi atunci m-as intreba cu cine m-am maritat... Si mi-as da seama ca nu stiu cu cine, cand de fapt eu stiu!

Oricat de suparat ai fi ca sotia nu-si trece casa si pe numele tau, nu orice barbat ar face ceea ce spuneti voi. Ca drept dovada ca ultima data cand am stat la despicat firul in patru, NU a vrut sub nici o forma sa-i mai trec si pe numele lui casa. Si asa a ramas... In fond, de ce i-ar fi greu sa-si cumpere o casa cu MINE? Nu avem de ce sa mergem pe ideea partajului, oameni buni. Cand m-am dus colo la biserica nu mi-am zis ca am sa ma adapostesc de sot financiar, emotional si mai stiu eu cum... Si sunt convinsa ca nici el nu a simtit atfel...

Las-o incolo de mostenire si masina luata de ai lui... Aia nu e masina care sa-l imbogateasca pe el, si nici nu-i o masina cu care sa mearga el! Va spun cinstit! Sotul meu ar sta intr-un Matiz cum as sta eu intr-o Dacie...adica deloc!

Nu-l vad preferand sa-si faca un viitor sub pavilionul parintilor lui in loc sa-si faca un viitor IMPREUNA cu mine! Totusi...

Deci: daca le-a dat tot timpul bani, le-a dat ca au cerut pentru EI, nu pentru el. Si inca ceva: orice ar putea avea de la ai lui in urma unei mosteniri, mostenire pe care o s-o primeasca abia peste 20 ani, si de care eu nu as beneficia, putea sa aiba INAINTE de casatorie. Putea sa-i treaca maica-sa tot ce are pe numele lui si pa! Ei puteau spune ca i-au "daruit" ceva in viata, iar el putea sa spuna ca si parintii lui au muncit pentru el! Dar nu a fost asa! Acei oameni nu au muncit nicicand pentru el si nici nu-i vor face vreun favor vreodata. De unde stiu? Trust me! Am vazut in acesti 3 ani mai mult decat la altii intr-o viata de la parintii lui!

Asadar...nu o luam pe cai gresite si nu dezbatem lucruri care NU sunt. Daca voi asa doriti, eu va las si nu ma mai bag...

In alta ordine de idei... sunt de acord cu voi ca nu este bine ca un barbat sa ridice mana la o femeie sau sa dea intr-o femeie. Nu am citit subiectul "abuzul domestic", dar sigur nu m-as incadra acolo! Nu vreau sa ne apucam acum sa facem paralela intre abuz-rabufnire! Nu zic ca ce a facut el este bine, dar nu ma simt o femeie maltratata! Pentru ca nu sunt! Ca tot ma intreba cineva unde este fetitza in acest timp...pai unde sa fie?...la bona acasa. Cand fata este in preajma, scrasneste printre dinti si-mi spune sa ma abtin daca ma vede ca mai am un pic si o iau pe aratura. Eu sunt cea care ridica prima tonul... Al naibii ton...trebuia sa ma fac dirijor Iar apoi incepe dansul...ritmic...

In asta seara m-a sunat... si mi-a vorbit frumos... foarte frumos pentru un sot razboinic fata de sotia lui... Astept sa SUNE din nou... poate intre timp a mai meditat... poate, cum mai zic eu din cand in cand, l-a lovit traznetul si s-a lovit la cap si s-a luminat... Daca nu, mai astept... poate ii da D-zeu vreun cot si-l trezeste... Eu nu cred ca doarme...cred ca doar a atipit...

E sotul meu...inca...sa-l vad ce poate si cat poate sa faca pentru noi. In ziua in care imi va spune ca nu mai poate face nimic, atunci o sa-i spun "bine" si am sa plec eu frumos din viata lui...la fel de frumos cum am si aparut... Mai astept un pic... doar nu mi s-o termina viata maine, nu? Asa mi-a promis D-zeu...ca are fericire si pentru mine... Si nu cred ca se referea la altcineva...

Va spun "noapte buna" si va tin la curent... Intre timp ma mai calmez... Se mai calmeaza si el... Si vedem ce iese... poate aceeasi scanteie din care s-a nascut dragostea noastra acum 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Ei...stiti cum se zice cand nu-i semafor sa mearga? "Stop!" Stati asa, ca nu-i asa!
.......

E sotul meu...inca...sa-l vad ce poate si cat poate sa faca pentru noi. In ziua in care imi va spune ca nu mai poate face nimic, atunci o sa-i spun "bine" si am sa plec eu frumos din viata lui...la fel de frumos cum am si aparut... Mai astept un pic... doar nu mi s-o termina viata maine, nu? Asa mi-a promis D-zeu...ca are fericire si pentru mine... Si nu cred ca se referea la altcineva...

Va spun "noapte buna" si va tin la curent... Intre timp ma mai calmez... Se mai calmeaza si el... Si vedem ce iese... poate aceeasi scanteie din care s-a nascut dragostea noastra acum 3 ani

zanazanelor, asta e cel mai tare mesaj pe care puteai sa il scrii, sincer....

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

quote:
Originally posted by zanazanelor
In alta ordine de idei... sunt de acord cu voi ca nu este bine ca un barbat sa ridice mana la o femeie sau sa dea intr-o femeie. [...]
Nu zic ca ce a facut el este bine, dar nu ma simt o femeie maltratata!

Este un fapt cunoscut ca femeile tind sa nu considere anumite comportamente în familie drept violente în cazul în care acestea par mai putin serioase.

Am senzatia ca tu treci acum prin faza de negare a realitatii. Iti reamintesc definitia juridica a agresiunii fizice: împingeri, pălmuiri, loviri cu/ de obiecte, lovituri cu picioarele sau cu pumnul, sugrumare, etc. Cam cu ce te "lauzi" tu...

Iti mai atrag atentia asupra urmatoarelor: Violenta asupra femeii are o evolutie ciclică.
Se disting trei faze:

-cresterea tensiunii între parteneri, certurile sunt din ce în ce mai grave si mai frecvente.
Pentru a justifica violenta comisă asupra femeii, partenerul poate invoca: că este dezordonată, găteste groaznic, că este neîngrijită, prea grasă sau prea slabă, are păr prea lung sau prea scurt, întârzie, flirtează cu bărbatii, etc.
-episodul de violentă: bărbatul rămâne fără argumente în exercitarea controlului asupra femeii si recurge la acte de violentă.
-“luna de miere”: bărbatul regretă cele întâmplate, cere iertare femeii, îi promite că nu se va mai repeta, îi cumpără cadouri, o asigură de iubirea lui. Femeia se întoarce la el cu noi sperante.

Dupa umila mea parere, te gasesti in faza de "luna de miere" acum cu sotul tau violent.
Ciclul violentei se repetă. Rar se întâmplă ca violenta asupra femeii să fie una singulară. Incidentele se repetă din ce în ce mai frecvent si devin din ce în ce mai grave de-a lungul timpului.

Iti doresc din tot sufletul sa nu ajungi vreodata sa nu te mai poti ridica de jos. Si la propriu, si la figurat.

Tot binele din lume!

============
What sometimes seems to be the end it's really just a new beginning.

Mergi la inceput