Casnicia mea...s-a terminat definitiv?...

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuleandra spune:

zanitzo, care e problema, de fapt? ca ramai fara el? de ce esti suparata cand ar trebui sa fii vesela ca, in sfarsit, ai scapat?! daca eram in casa mea, de mult il trimiteam la mamitica lui scumpa! pentru ca, atentie,in momentul in care ai copii, 1, 2 3 nu conteaza cati, ti se ridica sangele in cap cand ia de la copiii tai si ai lui si duce pentru mofturile, nu necesitatile parintilor! si la mine e aceeasi poveste ca si la tine, doar ca la mine e mai "groasa' treaba, am doi copii mai mari si nu am unde sa ma duc, noi doi nu avem nimic nimic al nostru si stam in casa bunica-sii!
Deci, capul sus! Ca nu ai pierdut nimic, zau asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Mie mi se pare ca sotul tau e abuzat de parintii lui, santajat sentimental, intr-un mod in care un fiu greu poate rezista mamei sale.
Banuiesc ca ai lui ii aduc aminte ca ei l-au facut, l-au tinut in scoala, l-au sters la fund cand era mic, si nu care cumva el sa uite ce le datoreaza. Si ca femeile n-au alta treaba decat sa prosteasca barbatii si sa ii indeparteze de familiile lor, pentru a le cheltui banii.
Nu stiu daca ai vazut "Unleashed". Acolo, un baiat a fost crescut de mic cu zgarda la gat, iar cand i se lua zgarda, batea tot ce vedea in fata ochilor. Zgarda aia e mai degraba psihologica.
O zgarda virtuala are si sotul tau in jurul gatului, iar maica-sa tine strans de ea.
Baiatul din film a scapat de zgarda descoperind niste oameni care l-au iubit neconditionat, care au avut rabdare cu el, si incet-incet si-a dat seama ca poate trai fara zgarda, si a avut chiar puterea de a-si reglementa raporturile cu cel care il tinuse legat.
Cred ca doar tu il poti elibera pe sot de zgarda parintilor lui, dar iti trebuie multa intelepciune, rabdare si, mai presus de toate, dragoste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Foarte frumos exemplu, Cassandra. Mare dreptate ai. Intamplator am vazut si eu filmul anul trecut si am fost tare impresionata de ce mesaje a putut sa transmita acel film si intr-adevar cred ca asta se intampla si cu sotul Zanei.

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

zanazanelor, eu nu stiu ce sa zic si cum as putea sa te ajut.... iti citesc mesajele cu sufletul la gura si sper sa se rezolve totul intr-un mod acceptabil pentru toata lumea daca se poate. Dar mai ales pentru cea mica.

NanaMotoc, casandra, cum se numeste filmul?

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Asta-i filmul: http://www.unleashedmovie.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Femeia asta este abuzata fizic de catre barbatul ei. Animalul se suie pe ea cu picioarele si o stringe de git pina nu mai are aer si este aproape lesinata... si este sfatuita sa ii scoata zgarda virtuala pusa de ma'sa???

Sa isi scoata zgarda singur constientizind faptul ca are o problema si apoi exprimind dorinta sa se corecteze si sa apeleze la oameni de prifesie care il pot ajuta.

Nu este datoria ei sa ii scoata zgarda.
Datoria ei este sa ofere fetitei un camin linistit si sa o creasca departe de abuz! Asta este datoria ei! Fetita aceea are dreptul de a creste intr-o casa normala, ca orice copil. Dreptul, nu moftul! Copiii au o singura data sansa de a fi copiii, nu le furati asta de dragul unui dobitoc care poarta zgarda de la mama'sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanazanelor spune:

quote:
Originally posted by casandra

...
Banuiesc ca ai lui ii aduc aminte ca ei l-au facut, l-au tinut in scoala, l-au sters la fund cand era mic, si nu care cumva el sa uite ce le datoreaza. Si ca femeile n-au alta treaba decat sa prosteasca barbatii si sa ii indeparteze de familiile lor, pentru a le cheltui banii.

O zgarda virtuala are si sotul tau in jurul gatului, iar maica-sa tine strans de ea.

Cred ca doar tu il poti elibera pe sot de zgarda parintilor lui, dar iti trebuie multa intelepciune, rabdare si, mai presus de toate, dragoste.

Casandra, nu stii cata dreptate ai... Cand toate merg bine, suna mami si incepe si plange la telefon ca-i oropsita...ba ca nu are ce pune pe masa, ba ca are datorii, ba ca iar a batut-o barbata-su, ba ca ce viata nenorocita a avut ea... Sotul meu o asculta, se supara, ii trimite bani...vesnic la fel...

Daca ma-sa ne supara atat de tare, incat eu plang si ea urla ca o nebuna, rupe tot cu ei si atunci se sterge la botic socrela de toate: si de telefoane, si de vizite, si de bani...

Daca vede ea ca asa sta treaba, se da la fund o perioada, se da matza blanda, dupa care o ia de la capat...eternul scenariu...imi este viu in minte ca o faclie...

Si da, nu uita sa nu-i aduca aminte cand si cand ca ea l-a facut, l-a crescut cum a putut, desi nu i-a dat nimic, l-a educat cum s-a priceput mai bine, si normal...cum sa ii arunce el la gunoi, el, care-i sange din sangele lor si carne din carnea lor? Si vorba de duh: "mama-i una, neveste o mie!" Si, bineinteles, tot vorbeste ca o moara stricata de cand s-a insurat cu mine nu mai au aceeasi relatie "minunata" pe care o aveau inainte...

Este un cerc vicios...plecam si ne intoarcem in acelasi punct...

Da, poate ca sta cu zgarda pusa, dar a naibii zgarda... Degeaba imi spun "ce fericita as fi fara ei", ca nu se poate... Si-atunci ma rog la D-zeu sa castige odata la Loto, sa se umple de bani pana-n gat, sa manance bani pe paine, ca sigur nici nu ar mai sti ca au un copil pe undeva! Sunt disperati dupa bani ceva de nedescris...

M-a pus pe gand finalul filmului...l-a iubit cineva neconditionat... Of, ce greutate imi pui pe umeri, Casandra... l-as iubi de zeci de ori mai mult daca nu mi-ar amari sufletul cu certurile astea legate de ai lui... E totusi nedrept sa spun ca numai fara ai lui am fi fericiti. Ar fi normal sa ne gasim totusi fericirea indiferent de cine traieste in jurul nostru... Parintii nu trebuie sa ne urmareasca precum umbra, dar astia-s mai rau ca o umbra...e o umbra din aia care te inghite si te lasa fara suflare...

Dar sa trec peste ca nu mai vreau sa ma enervez mai mult decat am fost in aceste zile... Eu am solutii la "saracia" alor lui, dar nu vrea sa ma asculte! Sunt practica si i-am oferit o solutie practica si realista. Ii trebuie ani-lumina sa ajunga la vorba mea...ca intotdeauna de altfel...

Trecand si peste acest aspect al problemei, imi vine im minte observatia Alyssei (nu singura de acest gen!). Si imi aduc aminte ca la nervi actioneaza aiurea. Dar acum stau si ma gandesc si imi dau seama ca asa certuri-monstru nu s-au ivit decat din cauza parintilor lui. Restul de motive...vase nespalate, cumparaturi nefacute si alte balarii...am zis eu "treaca mearga", m-am facut ca ploua, l-am luat cu frumosul si tot ca mine s-a facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Alyssa, ca de obicei, ai dreptate. Si tot ca de obicei, cine nu a trait asa ceva si nu a reusit sa depaseasca conditia de femeie abuzata, nu poate vedea lucrurile in felul asta.

Chiar si Zanazanelor pare mai afectata de banii care se duc la socri decat de agresivitatea si lipsa de respect a sotului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanazanelor spune:

Kuki, nu-i adevarat ce spui. De unde ai dedus tu ca nu ma doare? Eu doar am vrut sa prezint toate aspectele problemei. Nu am facut o lista cu ce ma deranjeaza cel mai mult in ordinea importantei. Doar am spus ca cele mai aprige certuri au fost din cauza alor lui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Nu am facut o lista cu ce ma deranjeaza cel mai mult in ordinea importantei.

care ar fi, in ordinea importantzei?

Elise

Mergi la inceput