IN BANAT LA NOI ACASA (6)
Raspunsuri - Pagina 7
TORIA spune:
Am o fata si incerc azi sa iau legatura cu ea pe messenger,ea a vrut demult sa isi faca cont pe DC dar nu mergea atunci forumul.Cand am un raspuns o sa va scriu.
Restul de fete pe unde sinteti,e totul ok la voi?
angy11 spune:
Am aparut si eu.
la botez a fost fain pentru unii,eu in toale de gala,am hamalit la greu,toata noaptea am fost sofer,banuiam eu,dar nici chiar asa.Ieri am dormit 3 ore,apoi din nou la treaba,azi la scoala,iar azi Dany a avut mai multe teme ca niciodata.
Va pup,ca ma duc la culcare incerc sa recuperez cat de cat.
Am uitat sa va spun ca am fost si fotograf la botez.
Himmelsduft spune:
Buna seara fetelor!
Am intrat scurt sa va salut. Azi sint f obosita, de asta nu scriu mult. Maine revin, pina atunci din partea mea la toate si noapte buna,
Him
Ich bin eine Frau. Daraus ergibt sich das Geburtsrecht, bei Bedarf meine Meinung zu ändern.
photos
danette spune:
quote:
Originally posted by TORIA
..Dana bine ai venit la noi,in legatura cu obiceiurile de la noi sigur te ajuta fetele stai numai sa citeasca. Ti-am vazut pozele frumosi sinteti si tu ai fost o mireasa fff frumosa.
Avem si noi un prieten care sta linga Baia-Mare la Moisei parca, adica nu e chiar linga cam la 300 de km din ce ne-a spus el dar el sta mai mult prin Baia-Mare cand vine in tara.
Hai va si fug sa ma apuc de spalat geamurile.Mai vinnnnnnnn.
Toria, multumesc, imi pare si mie bine ca v-am gasit.
Astept, si ma uit de multe ori/zi pe subiectul vostru sa vad daca aflu ceva info. referitor la nunta de la Timisoara...
Ma bucur ca ti-au placut pozele noastre. Moiseiul este doar la cca. 130 km de Baia Mare stiu bine zona si e renumita si pentru monumentul de acolo, construit in urma masacrelor hortyste, dar nu numai, ca doar este un sat din Maramuresul istoric si acolo poti sa vezi la tot pasul traditii.
Dana & Iris 1an+
pozele noastre
Mai 2006
filmuletze
angy11 spune:
Dana,scuze nu ti-am vazut postarea,decat acum,am avut si eu niste zile mai bulversate,oare o fi aceeasi nunta la care trebuia sa fiu si eu nasa,in 8 iunie?
In fine,incerc sa te lamuresc.
Daca se tine in Timisoara,iar familia,mirii nu sunt prea traditionalisti,n-ai nici o treaba cu obiceiurile.
Deci:Cativa nuntasi pleaca cu muzica dupa nasi,care si ei sunt pregatiti cu prajituri,bauturi...etc.Acolo,depinde de nasi se canta se danseaza putin,dupa care nasii inarmati cu lumanarile,pleca cu alai dupa mire,aceeasi procedura,iar impreuna cu mirele dupa mireasa,apoi la cununie.
Dupa cununie de obicei se merge la locatia petrecerii,daca nu se leaga,de ex. n-au gasit ora de cununie decat la prans si la sala e rezervat doar dupa masa,ramane la latitudinea mirilor ce organizeaza intre.La petrecere banii se dau in plic,de obicei atunci cand pleci,nu exista un moment al strangerii darurilor,cum era pe vremuri,fiecare se duce la miri isi ia ramas bun si "face decontul"
Valoare plicului de obicei consta in acoperirea meniului si inca ceva in plus.De ex. la o nunta obisnuita,fara prea mult fast si fara vreo legatura de rudenie cu mirii,noi dadeam 100 E.
Acum am fost la botez la nepotul meu si am dat 300,meniu am avut doar eu si sotul,ca copiii n-au stat decat putin.
Daca imi dai mai multe amanunte te pot lamuri mai bine.
danette spune:
Angi, nunta la care voi fi eu nasa este in 17 iunie la Casa Armatei din Timisoara, noi suntem nashi din partea mirelui care este din Baia Mare, ea...viitoarea mireasa este timisoreaca, tatal ei a fost o vreme sef la SRI, asa am intzeles, deci imi imaginez ca o sa fie o nunta mai cu pretentzii, nu ceva traditional.
Noi mergem doar cu o zi inainte de nunta in Tim. si vom sta la hotel asa ca nu cred ca vom intra intr-un program de genul vine cineva sa ne ia, apoi mergem noi sa-i luam... etc.
Vroiam sa stiu daca si acolo:
- nasii cumpara lumanarile de la ceremonia religioasa si le impodobesc? Cate lumanari trebuie sa fie daca sunt 2 perechi de nasi (2 sau 4)?
- nasii cumpara buchetul miresei? - la noi, mirele cumpara buchetul miresei... de ex.
- nasii cumpara voalul miresei? - la noi mireasa si-l cumpara, nasa doar il fixeaza pe par
- se duc piscoturi, miere, sampanie/vin la biserica?
Cat se da la preot? care sunt sumele care se vehiculeaza in Timisoara?
Cat dau nasii la nunta? 500 Eur e ok?
Nasii dau si cadou pe langa plic? - la noi se da si cadou..
Se obisnuieste sa se dea cadou si la cununia civila?
Astea sunt multele semne de intrebare!.. si nu stiu cum sa aflu, asa ca va rog luminati-ma, daca stiti...
Dana & Iris 1an+
pozele noastre
Mai 2006
filmuletze
impreuna spune:
Neata:)
danette eu nu prea stiu cu ce sa te lamuresc, da iti urez distractie placuta la nunta
Toria legat de globulele rosii eu stiu ca prinde foarte bine vinul rosu, siropul de coacaze, sfecla rosie...
Si eu am avut asemenea probleme si cu astea m-am tratat. Acum cred ca o iau de la capat.
Multa sanatate sotului tau si tie curaj si capul sus
Angy am vazut pozele, arata ca v-ati distrat chiar daca a fost obositor. Ai copii tare faini, sa fi mandra de ei.
Dia ce diferenta de varsta e intre fetele tale? Ca imi aduc aminte cum faceam noi cand eram mici, nimeni si nimic nu ne putea impaca daca eram pusi pe harjoneala:)
Him un sa-ti vina cheful si sa treaca oboseala:)
ingerash fata constiincioasa, isi vede de treaba nu pierde vremea pe forum:)
La noi a venit in sfarsit caldura, stam mai mult afara decat in casa. Of, de cand am asteptat perioada asta:)
Acu' nu fac altceva decat sa ma gandesc la concediu, la iesiri... In fiecare wk iesim la padure, dam o fuga la munte (noroc ca e aproape). Cred ca ma mut la tropice sa nu mai am treaba cu frigul:)
Flavia (sotie si mamica fericita)
angy11 spune:
Dana,nunta la care trebuia sa fiu eu nasha e in 8 iunie,tot la casa armatei numai ca mirele e timisoarea,iar mireasa din Baia Mare
Acum:Da nashii cumpara lumanarile,aici se gasesc gata impodobite,noi asa am luat,in piata la cei care impodobesc poti alege tu florile,culoarea.Daca sunt 2 perechi de nashi(nu se prea poarta aici,asa am scapat eu de nasit )fiecare pereche isi vede de lumanarile lor,nu e obligatoriu sa fie la fel,asta deja tine de optiunea mirilor.
Mirele cumpara buchetul,mireasa isi alege voalul si il pune coafeza ;)
Despre piscoturi si sampanie nu am auzit,decat la bucuresti :))) undese duce ciocolata.
Cand am fost nasi,am dat cadou la cununia civila,un servici de masa,fratele meu a primit de la nasi un cuptor cu microunde.
Dar la nunta nasii nu mai dau cadou,doar Bani,500 eu zic ca e super ok.
biserica nu stiu cat costa,depinde de preot,pe noi atunci ne-a spetit ca noi ne asteptam la cateva sute de mii si a fost un mil. jumate,parca,asta in 2003,ne-am cam scuturat in buzunare.
Nasii pleaca ultimii de la petrecere,nasii platesc mireasa daca se fura(dar asta e un obicei strict in Timisoara,imprumutat de nu stiu unde),la banateni de mireasa aveau grija si o plateau in caz de furt,giverii(cavalerii de onoare)
Se mai obisnuieste ca mirii sa faca un cadou consistent nasilor,dupa nunta.
O sa mai scriu ce-mi mai amintesc.
Aaaa,daca e la casa Armatei nu e o nunta sofisticata,ca daca era sofisticata era in alte slai mai cu pretentii,casa armatei n-are nici bucatarie proprie,am auzit ca e renovata,dar asta nu schimba cu mult situatia.
Mai intrea-ba tu ce-ti mai vine prin cap.
Flavia,distractie a fost,numai ca eu eram muuult prea obosita sa ma mai distrez,cred c-am imbatranit;)
Himmelsduft spune:
Hallo fetelor!
Ieri am fost f obosita ca am avut f mult de lucru, ca se apropie inchiderea de luna si termenul de depus declaratiile ptr 2005.
Azi am avut iar mult de lucru, dar m-am tinut cu si . Vremea a fost frumoasa, doar cind am ajuns acasa a inceput putin sa ploua. Sa nu va zic ce alergie la polen am, iar aici e peste tot galben pe jos. Iau tablete contra alergiei si cred ca si astea imi provoaca stare de somnolenta, ca tot as
Toria , multa sanatate la Jan, acum ca esti in forma poate vii sa ma ajuti si pe mine la spalat geamurile, ca-s galbene de la polen si la cite am, as avea nevoie de ajutor. Dar cred ca pina la urma sacrific weekendul ptr asta.
Angy , ma bucur ca v-ati distrat la botez, chiar daca ai fost obosita, am vazut pozele, ai un nepotel dulce, de copii tai sa nu mai zic. Sa iti creasca mari si cuminti.
Ai scris f frumos de nunta, eu de cind sint aici nu mai am tangenta cu asa ceva. Mi-am amintit cu placere de obiceiuri la o nunta de la sat. Cind vine mirele sa ia mireasa de acasa si prima data in loc de mireasa iese o fata tanara, la care el zice ca nu e mireasa, da de baut, apoi cere iar sa iasa mireasa si iese din curte o baba, la care el iar zice ca nu-i mireasa, da iar de baut, apoi cere iar mireasa care in final vine. Eu aveam vreo 12 ani cind am fost fata tanara care a iesit drept mireasa, sa nu va zic ce rosie la fata eram. Dar imi aduc aminte cu placere de obiceiul asta.
Ingerash , asa imi place de tine, ca pui burta pe carte. Nu mai ai mult si termini si asta.
Viorela , te asteptam la scris.
Flavia , adoarme Sara iar de una singura? Cred ca si la voi e fain, daca ai muntii in preajma.
Dia
Deya
O seara placuta la toate,
Him
Ich bin eine Frau. Daraus ergibt sich das Geburtsrecht, bei Bedarf meine Meinung zu ändern.
photos