Clubul moldovencelor de peste Prut (26)
Raspunsuri - Pagina 14
Davina spune:
Buna la toti!
Mersi fetelor de raspuns cu privire la aur .Eu vroiam sa-i fac cadou sorei mele ,nu pentru mine ca mai nou mie-mi place aurul alb sau bijuteriile simple din lemn...
Cornelia si eu te-as sfatui sa-ti iei vitamine pentru gravidutze, cit nu te-ai stradui tot nu maninci intr-o zi de toate cite are nevoie un bebe.Cit despre cantitate mancarii ..mi se pare gresit ca o femeie sa manince pentru doi,eu stiu ca in primele 3 luni trebuie sa adaugi doar 1 kg sau unele femei chiar slabesc un pic si e ok.(eu am slabit 1kg ).
Lucia si eu salivez .Daca nu-ti e greu poti sa-mi explici cum ai facut pastele cu ciuperci ,ca poate asa o sa incepem sa mancam paste.
Vio cum ti se pare dvd-ul ?are exercitii pentru toate grupele de muschi ?
Nata cum se mai simte Vladut ?cind il duci la cresa ?
Alina si oxy multa sanatate la baieteii vostri .
Rodica bravo pentru Paula cu invatatul la olita .Eu nu pot s-o las fara pampers ca-mi face pupi pe mocheta si nu-i mai scot mirosul ...astept vara s-o las afara cu fundul gol
doroty unde ai disparut ?
am o intrebare ,bebeii/copii isi intaresc imunitetul acasa sau cind sunt expusi si la alti bebei ?
o zi buna
Alina si printesa Deanna 09.09.2004
Lucia_B spune:
Buna fetili
Mersoi de complimente .
Violeta - toate vrajelile in bucatarie sunt necesitate. Nici un fel de bucate nu sunt facute din capul meu, mai toate recete sunt luate de pe net cu tot cu modul de aranjare in vas .
Alina - sosul de ciuperci il fac ca cel simplu cu smintina, doar ca prajesc ciupercie mai intii. Adic: prajesc putina ceapa (pentru noi mai mult, ca ne place), adaog ciupercile, dupa ce s-au prajit si elea un pic pun o lingura de faina ca sa se prajeasca si ea. Peurma dau focu mic si torn o jumate e pahar cu apa, ca sa se ingroase/dezolve faina, apoi torn smintina, cind masa e uniforma dau focul un pic mai tare si las la fiert cam 3 min. densitatea sosului il faci in dependenta de cita smintina ai si cita faina ai pus, eu deseori torn apa aproape in cantitati egale cu smintina. Sper ca am fost explicita.
Cornelia - ma bucur mult ca pozele bucatelor mele ti-au ridicat pofta. Sunt deaord cu Nati ca toxicza isi face bagale. Eu nici sa-mi imaginez vre-un fel de mincare nu puteam ca ma apucau greturile. 2 saptamani doar pesmeti si apa am mincat, slabisem 3 kg.
de vinata am inteles ca nu se recomanda in sarcina, numai ca nu stiu de ce. sunt sigura ca nu e lipsa vitaminelor cauza. insa eu avind vinetele anul imprejur la indemina si fiind o amatoare mare de elea sigur ca am mincat cit a incaput, vad ca nu am patit nimic.
Eu luam Multivit vre-o 3-4 luni pina am ramas insarcinata, peurma am trecu pe Materna, am luat aceste vitamine pina in luna 3-4 dupa natere (sau terminat si aici nu-s de astea da de altele nu vreau).
Rodica - bravo fata ai, defapt si sot . Valeriu deasemenea la tot pasul ii spune Laurei NU, drept ca inca nu pentru pipi facut la nimereala pe podele...
Nati - sper ca Vladut pina luni se face sanatos tun si o sa puteti merge liber la gradinita, unde la sigur o sa invete sa faca la olita. Se va uita la Alex de citeva ori si o sa faca in rind cu el.
Sanatate si un wee frumos.
-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
Balbina spune:
Salutare,
Gata, a scapat Vlad de viroza, numai tusea i-a ramas un pic, dar e pe duca si asta. Luni mergem la cresa.
Alina, din cite stiam eu, imunitatea se formeaza atunci cind organismul este expus la diversi microbi. Si acasa se intimpla asta, dar in colectivitate diversitatea de microbi e mai mare, ca sa zic asa, asa ca imunitatea este stimulata mai bine. Cel putin asa imi inchipui eu. Oricum, stiu ca e bine sa il dai printre copii la o virsta mai mica (2-3 ani), deoarece se obisnuieste organismul mai repede, decit atunci cind il dai dupa 4-5 ani.
Lucia, Alex cica face la WC deja baiat mare.
------------------
Numai bine,
Natalia
LiliaToma spune:
Salutare
In sfarsit e we. Sper sa fie frumos ca sa stam cat mai putin in casa.
Lucia, foaaarte apetisante pozele tale. Daca poti te rog sa imi spui si mie dupa ce reteta ai facut: forshmark, rulada de vinete si laptele de pasare.
Cornelia, tin pumnii sa iti treaca toxicoza cat mai repede. Si eu am luat Materna in timpul sarcinii.
Diana, pe unde mai esti? Scrii cam rar in ultimul timp, sper ca nu esti suparata ceva pe noi. Pupici la burtica.
Vio, stiu ca te mustra constiinta ca ai mancat prajitura, dar gandeste-te ca meriti si tu din cand in cand ceva bun
Am vrut sa mai zic ceva si am uitat... hmm, o sa revin acus cand imi amintesc
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
Lucia_B spune:
Nati - stiu ca Alex deja face la wc, deasta si am zic ca Vladut o se invete repede de la el .
Lilia - ti-am trimis recetele pe mail.
O zi fruoasa.
-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
Davina spune:
Lucia mersi de explicatii ,mi le-am notat.Ce-ti mai face puiul? Tu ar trebui sa-ti publici o carte cu mancaruri pentru incepatori si avansati
Nati atunci o s-o expun mai mult cu alti copii sa-si intareasca imunitetul .Azi am planificat un picnic cu o mamica si din cauza timpului rece au stat fetele si s-au jucat la noi .Deanna a mai primit si niste palme de la Ellie care are 1 anisor ,si eu ma temeam ca nu cumva sa am o fata baietoasa hehe.
poate doroty a nascut ,ce ziceti ?
Davina spune:
Lucia vreau si eu recete .Cu shuba mai dat jos ,e una din favoritele mele ,dar aici nu am cum sa fac ca nu gasesc scumbrie.
Vreau receta la pizza cu ou ,mersi anticipat.
doroti_5 spune:
Buna fetelor!!
Nu am nascut, vam zis ca va anunt!
Ne miscam din ce in ce mai greu.Azi am fost la medic bb sa fixat bine deja acolo si daca pina miercuri nu nastem mergem sa ne internam la spital, daca nici pina duminica viitoare nu nastem pe saptamina ceilalta ne induce nasterea, cica bb nui mare, da intro saptamina poate sa mai ia, cu toate ca eu nu prea iau acum in greutate, da el poate sa ma suga pe mine.
Vam pupat, O zi buna!
doroti_5 38+ cu Natalita-Elena
evolutia bebe
foto mami pina la bb si dupa
mamanati spune:
Buna moldovence,
Sunt foarte bucuroasa ca s-a sfirsit saptamina si o sa stau 4 zile acasa. Asa imi revin si eu definitiv dupa boala. DaR timpul asta e aiurea cu totul.
Alinkav, acum in Sun City e doar un butic cu haine pentru gravi, si prea am ce alege de acolo, poate aduc marfa noua si imi aleg ceva. Mult succes la bebe 2.
Felicitari pentru cumnata ta si noul lor membru in familie.
Multa sanatate lui Alexutu.
Cornelia, referitor la meniul tau: ai spus ca beai de 2 ori pe zi capuccino?! Parerea mea e sa incerci sa-l substitui cu altceva, cum a spus si Rodica, in special daca e vorba de capuccino/ciocolata la plic. Contine doar conservanti si nu iai nimic bun din el. Eu recent am inceput sa-mi fac ceai din macies, are multa vit. C si e si diuretic. Imi iau in thermos si la serviciu.
Aliona, bine ai revenit pe forum la moldovence. Pe mine tot Doroti m-a "readus".
Lucia, incep sa salivez si eu de la bucatele tale! Mai bine nu ma iutam, ca vreau din toate cite putin. Ma mira faptul cind reusesti sa le faci pe toate?! Mai vrem poze cu Laura!
Doroti, dar de ce sa te interneze la 39 de saptam., daca esti OK?! Iti tin pumnii sa fie totul OK. Stii cu ce medic nasti?
Nati si minunea din burtic, 26.
mamanati spune:
Davina, ultima data am fost la eco la la aproape 21 sapt. de sarcina, pentru eco morfologic, dar bebe de fapt avea 19,5 saptamini. Medicul a spus ca parca e fetita, dar e rusinoasa cred ca nu putea sa vada bine sexul. Eu totusi sper fetita sa ramina.
Fetelor cred ca pina vine sotu ma apuc eu de gatit, ca de la pozele Liciei imi curg balele la propriu.
Unde gasesc recetele de mincaruri???