Nazdravani de oct-nov-dec-2003(75)
Raspunsuri - Pagina 21
Ana68 spune:
'Na ziua mamicute,
Noi am avut un weekend cu activitate...sambata am bagat ca MIG-ul curatenie,iar duminica ne-am fatait pe la Real si Selgros,la cascat ochii si pentru cumparaturi...
Ileana, Ciuf si Elena,aveti dreptate,dragelor si incercam sa ne abtinem cat putem mai mult de la injuraturi de fata cu mandra...insa le mai scapam,asta e...![]()
Ciuf,ce povesteai de Luca...si Luana spune "multumesc","poftim"...pe "te rog" inca nu il utilizeaza..."saru-mana pentru masa" si daca spune cineva inaintea ei ii raspunde "sa-ti fie de bine"...daca ragaie sau mai scapa un "pantz" spune "pardon",daca face o prostioara sau greseste spune "scuza-ma"...saluta toti vecinii(pe unii eu nu ii salut,dar la ea e fara numar
....ar fi in stare la toti oamenii de pe strada sa zica "ceau" si "buna ziua"
)...asa ca o sa urmez sfatul Ilenei si am sa ma fac ca ploua cand injura si nu o s-o mai bag in seama si probabil ca o sa ii treaca...Nu stiu ce ma fac cu tata-su,ca asta bufneste in ras de fiecare data si chestia asta e ca o incurajare pentru birjareasa mea...Si 'geaba o cearta ca faptul e consumat.Mi-e ca dau jos militaria din pod si pentru ta-su...![]()
Ileana ,si eu am inscris-o pe Luana la gradi...asa ca in septembrie e si ea studenta la grupa mica...![]()
Ciuf,nu e usor sa stai cu grija,dar gandeste-te ca Luca o sa aiba parte de aer curat si distractie la maxim,in excursie....![]()
Elena,sa ai sarcina usoara in continuare si sa spui ,pe 10 iulie ce e bebel:fetita ori baietel?Nici eu inca nu am culcat-o pe Luana fara pampers.In restul zilei sta fara,cu chilotei de bumbac,insa la somnul de amiaza si noaptea e cu scutec.Am avut o tentativa de a o culca fara pampers...si numai eu stiu cat am tras sa curat paturile...![]()
Alexandra, Luana poarta 27-28 la sandalute...nu corespund marimile,ca eu uneori nu stiu ce marime sa cer si nu ma incumet sa ii cumpar pe neprobate....Dar cam asta ar fi masura ei.
Carmen,cum a fost la gradi?
Va doresc la toate o saptamana minunata si plina de realizari...si copilutii sa fie sanatosi!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
ciuf spune:
Ana-Maria, apropos de "scuza-ma". Luca a avut o perioada cand se lovea de noi si zicea "te scuz". Cu chiu cu vai l-am invatat sa spuna cum era corect si ca de fapt celalalt trebuie sa zica "te scuz".
Ah, am mai avut probleme cu invatatuil in lb engleza "what's your name?" Era copilul in ceata de tot. Bulversat. De vreo cateva zile a prins si el cam cum sta treaba.
Gata va las ca azi e randul la varza calita de papica. In fiecare zi fac cate un fel, ca maine cand vine trupa acasa sa am in total trei feluri de mancare.
Pup
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa
carmen77 spune:
Ana, a fost bine
.
L-am lasat numai 1.5 ore, dar a stat afara tot timpul si s-a jucat la nisip, s-a dat cu masinutele ... etc ... nu a plans deloc dupa mine si nu am stat cu el decat 5 minute.
Azi nu a avut costum de baie ca nu am stiut ca au piscina, dar maine are si costum ... o sa mearga la balaceala ... eu zic ca o sa fie bine .... asta de incurajare pentru mamicile fricoase ca mine
.

POZE NOI 
Carmen
si
Matei Gabriel - [b]27.10.2003
adriana spune:
quote:
Adriana , cum te descurci cu printes ta Cornelia? este cuminte...are colici ! doarme bine noaptea ? ...
Elena, multumim de intrebare, bebe e taaare scumpa
, cat ma ingrozisem eu ca e fata..Mi s-a lipit efectiv de suflet. Doarme si mananca bine si e cumintica foc. Daca o tin in brate nu zice nici pas
Apropo de iubire, asa ziceam si eu cand il aveam doar pe Codrin, dar cat sunt ei de mici, stiu sa-si faca loc in sufletul tau, o sa-i iubesti ... chiar daca-ai avea 10, tot s-ar mai gasi o resursa de iubire si pentru ultimul.

Mama de Codrin, Olguta si Cornelie mica
super mami spune:
Carmen ce scumpicenie de copil. Si destept si cuminte, nu numai frumos. Merci de incurajare....sa-mi amintesti mai incolo daca uit si ma apuca, da?
Succes in continuare, sa ne mai povestesti pliz.
Valeria.....lesin...varzaaaaa....imi ploua in gurita....yamiiiii. Fac si eu zilele astea, daca nu lesin pana atunci 
Adriana....ne umplem de pofta. Uf, imi amintesc si eu de vremurile alea...ma duc sa ma uit pe poze si sa oftez cateva minute.
Ma bucur mult ca sunteti fericiti.
Numai bine si multa sanatate iti doresc.
Ii trimitem un pupic bebelinei frumoase.
Despre noi....
In ultimul timp a facut niste progrese incredibile. Face puzzeluri.
Are 4 cu cate 10 - 15 piese fiecare. O sa o filmez, in mai putin de 3 secunde face unul. Mai repede decat mine.
Are unul cu tot alfabetul......o sa o filmez.....e incredibil cum aranjeaza toate literele in cateva secunde. Nu-mi explic, nici n-am mai vazut asa ceva.
Nu ca e a mea si ma laud, dar chiar nu e normal. Asa de repede il face ca nici nu are timp sa se uite bine la bucatile din mana. Nici de retinut nu le-a retinut, ca-i dau unul nou si-l face in 3 sec. Cel cu litere l-a facut prima data azi, a ramas tati gura casca cand a vazut-o.
Maine o filmez clar. Ii plac enorm de mult.
A inceput sa vorbeasca......cu fraze complete si corecte. Nu prea mai sunt lucruri pe care sa vrea sa le numeasca si sa nu poata.
A inceput sa faca diferenta intre rom si spaniola.
Cand ii vorbesti in sp...raspunde tot in sp.
Povesteste ce face de-a lungul zilei.....pe intelesul tuturor.
Sunt tare mandra, pare isteata foc.
Numara in 3 limbi pana la 10, corect si singura (dar asta nu e noutate).
Din pacate pt copiii de la gradi...e o mica dictatoare. Ea comanda, ea zice cine unde si cand sta....ma refer la copii. Stabileste care ce face...da ordine din scutece. ![]()
Poate s-o mai schimba la gradi, dar nu prea cred.
Cand nu poate sa plesneasca....da cu capul
( in altii...nu asa de nebuna ).
Si totusi lumea o place
Poate se schimba in colectivitate....in bine sper. Va pupacim si va dorim noapte buna. Sa visati cu ingerasii
Alexandra si Isabelita Isabel
Ana68 spune:
'Neata mamicute,
Ciuf,tare m-am distrat de faza cu "te scuz"...
Simpatic Luca!
Luana are o chestie,cred ca asa i se pare ei ca trebuie,ca noi ii spunem "sa cresti mare" dupa ce zice "multumesc"...asa face si ea:ii spunem multumesc, daca face ce o rugam si ea raspunde,foarte serioasa "sa chiesti maie"...![]()
Ma gandeam ca la copilasii care trebuie sa stie doua limbi...e un pic mai greu,nu?Sau poate gresesc?Sora mea,de exemplu,are un baietel de 2 ani.Tatal e italian.Ei bine,tatal lui vorbeste cu el numai italiana,iar sora-mea numai romaneste.Apoi Robert intelege ambele limbi,raspunde prin actiuni la ce i se spune....insa de vorbit nu prea vorbeste.De fapt abia de vreo luna a inceput sa spuna cateva cuvinte....Chiar o intrebam pe sora-mea cum se descurca cu treaba asta.Nu e ingrijorata si faptul ca Robert a inceput sa "rupa" cuvinte in ambele limbi...o multumeste.
Varza calita....yum-yum...bine ca mi-ai dat o idee,ca eu chiar nu mai stiu ce sa le pregatesc la ai mei de mancare...![]()
Carmen,super!Ma bucur mult pentru tine si flacau,ca ati trecut cu bine de "marea incercare".
Acum,mamico draga,ca ai vazut ca baietelul tau se poate acomoda si ca e multumit...zic eu ca poti sa te linistesti...Succes in continuare!
Adriana,mare dreptate ai....si 10 de ar fi,te gandesti ca sunt niste ingerasi,nu?Sa fie sanatoasa bebelina si sa creasca mare!
Alexandra....uau!!!...ce fetita isteata ai!Bravo ei!Eu cred ca la gradinita se va acomoda si se va integra,caci acolo fiecare copil e un caracter si o personalitate distincta si de vor fi inca 2-3 ca si ea....ce va face?
Asa desteapta cum e cu siguranta ca se va adapta din mers...Sa fie sanatoasa si sa va aduca in continuare numai bucurii!
Mamicute,va doresc numai bine si sa aveti o zi cat mai buna!![]()
carmen77 spune:
Mey, chiar pe pagina 3?
...
Noi suntem bine, gradinita a continuat ... a doua zi de dimineata de la ora 9.30 pana la 12.30, cam asta va fi programul pana in toamna cand pleaca matusa mea, ca atat cat va mai sta ea il ia de la gradi si il aduce acasa sa doarma la el in pat ... dupa ce se intoarce ea in Ro ... o sa ramana pana la 4.30, cand pot sa ajung eu sa il iau ...
Mai spuneti si voi cate ceva sa am ce citi la cafea
...
Ileana, mai esti la mare?
Alexandra .. raporteaza ...
..
A-propos de puzzle-uri .. si Matei are o pasiune pt ele ... dar nu le face asa repede cum zici tu ca le face Isabel, ci in ritm normal, stiu eu .. 1 minut pentru un puzzle de 15 piese ... noi i-am cumparat cand am fost in Ro primavara asta niste carticele de povesti cu puzzle inauntru ... preferata e Scufita Rosie .. ar face nenorocitul ala de lup de 100 de ori
...
V-am lasat ca in 15 minute plec si eu la scarbici ....
O zi buna sa aveti!!

POZE NOI 
Carmen
si
Matei Gabriel - [b]27.10.2003
adameasca spune:
Mah, face fi-miu niste nervi de ma ia cu lesin nu alta. Ce sa-i mai fac? Face numa' ce vrea el, urla, azi la masa a varsat castronul cu supa pe jos, l-am pus la colt, de nervi s-a apucat de tipat, iar l-am pus la colt, d-astea... Nu mai mananca decat cu povesti la masa, face niste nazuri de parca nu-l recunosc. La plimbare n-a vrut sa mai stea cu bona, a urlat pe strada pana l-a adus asta acasa, efectiv nu ne mai intelegem. Ceva sfaturi?
_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
POZE NOI; Ilinca
Ana68 spune:
Carmen,succes in continuare la gradi!![]()
Ileana,nu stiu ce sfat mai bun ti-as putea da,insa vorbind din experienta mea cu nebunica din castraveti Luana,eu procedez cam asa(si asta e zilnic la noi
):cand face figuri ca Luca imi pastrez cat de mult pot calmul si incerc sa nu ridic absolut deloc tonul vocii ,sa nu o cert si sa nu ma ratzoi la ea.Nu o pedepsesc in nici un fel,caci de as pedepsi-o ar iesi un tambalau si un circ de ne-ar sti tot cartierul.Degeaba i-as administra o palma ,doua la fundulet,degeaba i-as spune sa taca si sa inceteze...n-as avea nici un succes.In plus ar interveni tata-su care s-ar enerva si ar tipa la ea,ceea ce ar amplifica si mai mult circul.Asa ca,cu voce cat mai calma posibil,o intreb ce doreste,ce ar vrea si,daca nu inteleg ce spune,sa imi arate.Uneori doreste lucruri imposibil de indeplinit:sa ii dau ustensile de bucatarie ca sa se joace sau stiu eu ce alte nazdravanii...lantisorul meu de la mana..etc...Ii explic foarte calm ca nu are voie cu respectivele obiecte si cu toate insistentele si figurile care le face nu fac ce vrea...Uneori,cand ajung la apogeul nervilor,o iau in brate si o pup cu foc si indesat,ca o razbunare si ea crede ca e joaca...Culmea e ca ma mai calmez si eu si se mai calmeaza si ea cu ifosele...In plus,daca n-o scot nicicum la capat cu ea si a reusit sa ne scoata pe amandoi din sarite cu mataiala,smiorcaielile si rautatile ei...o imbrac fortat si plecam de nebune amandoua pe strada,dupa ce in prealabil am dat o tura la butic dupa suc cu paiul,preferatul ei.O alerg pe strazi olecuta,mai o tura prin parc la potoganii...si se calmeaza fata...De obicei imediat ce iesim din casa uita de fitzele ei si dam la pace...Recunosc ca de multe ori nu am nici un chef sa mai ies cu ea,dupa 9 ore de servici si mers cu transportul in comun,de purtat sutienul(care pentru mine e un accesoriu de sugrumat plamanii) si picioarele ajunse la marimea 45 de la 40...Dar ce sa fac?Alteori mai iese tata-su cu ea,insa el nu prea are rabdare cu ea.Recunosc,mea culpa,nu rare au fost cazurile cand nici iesitul afara nu a fost solutie si atunci palma la curulet ne-a rezolvat,cumva, problema.La noi nu tine figura cu coltul de rusine si rad copiii de tine sau nu primesti bombonica daca nu te linistesti...ce-s astea?Trebuie sa-i gasesc in permanenta ocupatie,se plictiseste repede si ce o mai linisteste sunt reclamele TV...
Cam asta.Succes cu Luca!
super mami spune:
Raportam
Isabel are infectie urinara. Din cauza asta se simtea rau....acum ca stim incepem tratamentul.
Na' ca am facut-o si pe asta. Nu prea stiu cum, ca fol numai olita...igiena e perfecta....asta e.Carmen aveti un baietel minunat. Bravo voua. Ma bucur ca e ok la gradi.
Noi nu avem matusi saritoare, nici bunici saritori....asa ca Isa va sta pana dupa-amiaza la gradi.
Ce-am ras de "scarbici" ![]()
Ileana....vad ca duduia s-a mai calmat, dar o apucasera si pe ea manifestarile de genul celor povestite de tine. S-a distrat asa vreo 2 sapt si s-a calmat. Se pare ca e varsta.
Incearca cu ignoratul....in general merge.
Ieri ii explicam de domnisoara Alicia (viitoarea profesoara)....ca o sa-i zica mami ce cuminte si desteapta e isa si ca o sa o iubeasca mult....
Ma intreba "da ? sigur ?"
Ii ziceam ca trebuie sa fie cuminte si sa se joace frumos....ea "daaaa, sigurrr sigurrr" ![]()
Ce dulcica a fost. Ma apucase putin mila, desi stiu ca e spre binele ei.
Mai e tare putin, acusica trec 2 luni.Ieri am fost la cumparat de pantofi si sandalute.....ar fi probat tot magazinul. A reusit doar jumatate din el....intrase intr-o priza ![]()
Ii plac enorm de mult pantofii si magazinele de pantofi. Ce disney ... magazinul de pantofi o face fericita.
Nici nu conteaza daca cumparam...important e sa stam vreo 30 de minute acolo sa se destrabaleze fata
Mamicile absente....punem nemotivat. Uite ca si doamna profesoara chiuleste in ultimul timp....Ven trebuia sa strige catalogul.
Va pupam pe toti....ma intorc la treaba. M-am facut o gospodina...gatesc zilnic...fara istericale...fum in toata casa....degete scurtate....miros de piele arsa sau cratiti inegrite si jupuite .
PS intrebare pt gospodine: de ce mi se imprastie galustile in toata cratita?
Tocmai fac o supita de galusti (pt a doua oara) si cand pun compozitia de galusti .... se face ca o spuma de gris. Nu raman...galusti 
Alexandra si Isabelita Isabel