Copilasi martie-aprilie 2004 (78)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Ela, ca de obicei intalnirea cu fetele m-a inviorat . Sunt niste fete de nota 10 ! Dar nu am facut poze.
Apropo de cifre, cum stau copii vostri la capitolul asta ? Daria stie sa numere pana la zece si le recunoaste ( face confuzie intre 6s i 9 si intre 1 si 7 ), face multimi, stie formele geometrice, ieri ne-am delectat pe un manual de clasa I, si a fost super incantata si bineinteles ca si eu .
Ii place asa de mult, probabil ca o atrage ideea de a face "teme pt scoala ".
Ar trebui sa ma apuc si eu de ceva activitati "artistice " : pictura si plastilina,dar nu vreau sa ma trezesc cu parchetul si peretii pictati,si din cate imi dau seama nu are cine stie ce veleitati sportive. Ea nu se catara, alearga ca un mosnegut, dansul ei seamana cu al unui pinguin inghetat bine....Disciplina pe care o dobandeste la un curs de dans sau ( stiu eu ) tenis de camp ma incanta , dar e mult prea mica acum, la gradinita unde as vrea s-o inscriu vor face cu siguranta ( dans sportiv si karate ).
A invatat sa manance si cu lingura, se dezbraca singura si se imbraca cu unele articole cu succes.
Va povestesc si va intreb astfel de lucruri pentru a-mi crea niste limite , despre ce ar trebui sa stie un copil la aceasta varsta. Stiu ca fiecare copil e o individualitate, ca are anumite aptitudini si inclinatii, dar auzindu-va si pe voi ma linistesc si ma inspir.

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Ziua buna si de la noi.

desi va citesc cu oarecare regularitate....n-am mai postat de multicel...mi s-a cam taiat cheful de forum dupa ce m-am ceratat cu uni-altii pe-aici.

am zis totusi sa mai dau cate un semn de viata din cand in cand....sa nu ma dati uitata cu desavarsire. V-am mai admirat prin poze...v-am si citit....dar nu am nici dispozitia si nici timpul sa stau la taclale. Sper sa nu va suparati prea tare pe mine....o sa-mi treaca la un momentdat....acum chiar am intrat intr-o pasa proasta, parca nimic nu-mi iese cum trebuie....ma enervez si cu apartamentul care parca nu mai reusesc sa-l cumpar, cu proprietarul care a-nceput sa faca fite, cu evaluatorul care evalueaza dupa ofertele agentiilor si dupa niste criterii de-ti vine sa te-mpusti....

in fine...una peste alta...incet incet zic eu ca lucrurile se vor rezolva, sper ca peste vreo 2 luni cu mult noroc sa ajung sa ma mut si eu la casa mea.
Cat despre fete...sunt bine amandoua....daria a inceput sa faca deja primi pasi , sta in picioare fara nici un fel de sprijin iar daca e tentata de ceva face 2-3 pasi spre acea jucarie, insa doar atunci cand nu-si da seama ce face...ca-n rest se aseaza-n fund si-o ia de-a buselea. Iar cu Malina am reusit sa scap aproape definitiv de pampers, de mai bine de 3 saptamani faca kk numai la olita si pipi in majoritatea timpului, doar noaptea sau cand iesim afara mai punem pampers. De vorbit vorbeste de ma-nnebuneste, deja am ajuns sa nu mai stiu ce sa-i raspund la intrebari (acum vreo cateva saptamani dupa ce i-am spus tatal nostru cu voce tare, face o mutrita dulce si ma-ntreaba "mami, ce-i ala "amin" ?).
Si ce-mi place cel mai mult la ele, ca se joaca tare frumos impreuna, chit ca diferenta de varsta se simte (se joaca bau cu perdeaua, rad in hohote amandoua de-ti vine sa le mananci cand le vezi, se joaca cu masinutele, cu cuburile, eeee...se mai si cearta pe jucari), iar Malina are intotdeauna grija de daria, e atat de dulcica uneori cand o auzi "daiuta, nu-i voie acolo ca faci buba", sau "daiuta, nu e pentu tine", "ai gija daiuta, nu pune mana acolo ca e alsh" si multe multe altele.

si-o zi buna tuturor....gata cu pauza....back la munca!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Ela, hai sa iti zic de preturi: pentru diversele clase pe la care mergem noi pretul incepe de la un $20 pentru 5 ore, cate una pe saptamana, si urca pana la aproape $200/pe semestru (ian-mai) pentru orele de muzica.
La clasa de arta (unde copilasii se fac precum purceii incercand sa picteze) platim $40 pentru 7 ore.
Orele de muzica sunt cele mai scumpe dar si cele mai structurate, au programa, materiale, copilasii primesc carti si CD-uri cu tot ce invata la ore etc.

Laura, ai dreptate, cand Daria o sa mearga la gradi o sa faca si o sa invete tot felul de lucruri interesante.
Apropo de plastilina, sa stii ca nu face prea multa mizerie. Presupun ca nici in Ro, nu se mai vinde aia proasta care era pe vremea noastra. Asta de acum nu lasa nici mainile murdare si numai daca o spoiesti intentionat pe pereti cred ca ar murdari. Lara e incantata sa ne jucam cu plastilina. Pictura o tinem departe de casa, insa!! :)) Ne limitam la creioanele colorate.
Ai intrebat de cifre si de alte lucruri pe care le fac copiii la varsta asta: stie si Lara cifrele de la 1 la 10 si le numara corect chiar. Mai zice uneori ...patru, cinci, six, seven, opt... dar nu cred ca e vreo problema. :)
Stie toate literele de tipar, figurile geometrice (vreo 8-9 pe care a avut ocazia sa le invete din diverse jocuri) si stie si recunoaste culorile (am numarat pana acum 12 culori pe care le recunoaste).
Face singura puzzle-uri de 12 piese (are o colectie de vreo 16 puzzle-uri, fiecare cu cate 12 piese si dupa ce le-am facut o vreme impreuna, a inceput sa le faca singura. Chiar refuza s-o ajut, zice ca face ea singura. Sigur ca daca ii aduc unul nou are nevoie de ceva ajutor la inceput.
Una din activitatile ei care mi se pare mie foarte interesanta e ca incearca sa imi povesteasca mie din povestile pe care le citim impreuna. Le termina ea in mai putin de 10 cuvinte, dar e foarte amuzant sa o ascult. :))
La capitolul 'dans si muzica' cred ca are ceva gene de lautar :)) pe care sper sa i le cultiv ceva mai tarziu.
Mai sunt si alte lucruri pe care le face cu placere, inclusiv activitatile cu tenta sportiva, dar nu mi le aduc aminte pe toate.
Dar, de exemplu, nu pot s-o fac nici in ruptul capului sa se "dea" in leagane. Ii e frica si refuza sa incerce chiar si stand la mine in brate.
De mancat, mananca singura cu lingura sau cu furculita dar la cat de putin mananca in general, as fi bucuroasa daca m-ar lasa pe mine s-o hranesc.
Cu vocabularul, mergem tot "in zig-zag" in 3 directii :)), adica amesteca cu succes cele 3 limbi pe care le aude. De ceva vreme a inceput sa ne traduca ce vrea sa spuna. Daca imi zice "mama, look!" si eu nu ma uit la ea, repeta imediat "mama, uite!" urmat de "mama, vidi!":)) Si asta se intampla pentru din ce in ce mai multe cuvinte/expresii, nu numai pentru cele simple sau des folosite.

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Pfuiii, ce mesaj plictisitor din ciclul "fiecare cioara isi lauda puiul ei" am scris mai sus!! Dar daca v-am plictisit prea mult promit sa nu mai zic nimic de Lara pentru o vreme luuunga.

Mergi la inceput

Mickyyy, imi pare rau ca esti suparata, dar ai rabdare ca se vor rezolva toate, sa stii ca si eu as innebuni daca ar dura trei luni sa ma mut in casa noua . Pupam surorile iubarete si frumoase. Succes !
Ps: Cine te-a suparat asa de aprig ? Spune-ne sa-i dam bataie !
Nedda, ma bucur si iti multumesc ca mi-ai raspuns asa de amplu. Ai dreptate, plastilina trebuie sa-si fi imbunatatit calitatea de cand am terminat eu gradinita si chiar e o ideea buna, asa ca o sa-i cumpar chiar azi. Literele de tipar, figurile geometrice, culorile - stam bine deci si noi . Puzzle i-am cumparat doar cu 6 si 9, dar are nevoie de ajutor, eu ii incadrez una sau doua piese si apoi continua singura. De povestit , povestim cu succes, si se distreaza de minune cand ( fara voie ) le combina intre ele. Poeziile le retine cu usurinta si daca cumva aude una noua nu te lasa pana nu i-o spui de cateva ori si...gata o stie pe jumatate. Ieri, sora mea o invata un cantec nou " O tobita mica de-as avea " , intr-o maniera super profesionista...Era atat de captivata Daria, avea ochii lipiti de buzele soramii, din maini imita si ea, dar partea cea mai haioasa: i se miscau si buzele fara voie parca. Bineinteles ca pana la culcare am cantat impreuna.

Din pacate trebuie sa inchei, ma asteapta sotu in fata firmei. Va pup si vb maine, sau daca nu rezist de acsa mai pe seara !

Mergi la inceput

Na' ca-l fac sa ma astepte !

Nedda, eu te-am provocat, si chiar aveam nevoie sa vorbim despre copilutii nostri, mai ales de lucrurile bune pe care l;e fac, ca de boacane tot vb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

laura, eram prea nervoasa atunci cand am postat pe forum si n-am avut rabdare sa explic ce s-a intamplat in realitate...mesajul a fost interpretat asa cum a fost postat (cand am recitit mi-am dat seama ca si eu am gresit, mai ales cineva care citeste si nu ma cunoaste deloc il poate interpreta cum vrea) si a iesit un mic show tocmai bun de ZZ .

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Hahahaha, suntem gand la gand cu bucurie. Tocmai ma pregateam sa va scriu un mesaj cu ce face nou Stefan.
La noi a inceput era "de ce - urilor"! nu-mi vine sa cred! fetelor de la ce varsta incep sa intrebe "de ce?" eu nu eram pregatita psihic pt treaba asta; mi se pare mult prea repede; inca e la inceput imi trage doar vreo 5 intrebari/zi, dar nu se lasa. A inceput cam de 3 zile. Si ma intreaba: "mami, di ce mege masina asa?", "mami, di ce mege otobilu asa?", "mami, di ce mege cacatoiu (calculatorul ) asa?", "mami, di ce face ata (asta) asa?" si nu mai stiu despre ce m-a intrebat.
Voi ati ajuns in faza asta?
Dar prin faza "unde-i?" ati trecut? Ca la noi, pana sa descopere "de ce" foloseam "unde-i" ..."mami, unde-i sucu...tati...Foina...Eitze...Miai....Maia...Gigi...tenu (trenul)....abutzu (autobuzu)...etc etc

In privinta culorilor nu ne laudam deloc: stie doar rosu, galben, albastru si verde; si cand nu are chef de culori le incurca intr-o veselie; litere stim ceva, dar nu toate; cu cifrele stam cel mai bine: le stie pe toate pana la 10; puzzle face; povesti povestim (dar fff pe scurt ); poezii stim; cu cantecele nu ne avem deloc! dansam si noi ca "pinguinul inghetat". Dar pot sa ma laud ca are veleitati de mare sportiv: fetelor, atat fuge!!! si se urca pe cel mai inalt topogan; si se da pe leagan; si sare de pe scari, de pe pat, pe pat etc; se rostogoleste etc

Trebuie sa fug!

Mariana, Stefan (20.04.2004) si Simon (30.08.2005)

1 , 2 si 3
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Mariana, s-a zis cu linistea ta!:) Chiar as fi curioasa daca Stefan intelege conceptul "de ce" sau pune intrebarea de dragul repetarii a tot ce ziceti voi. Iti da raspunsuri corecte daca ii pui tu aceasta intrebare? Cred ca asa poti sa-l testezi: daca iti raspunde corect, inseamna ca o intelege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

A, ce-mi place cand ne laudam puii!!!Va avertizez car estulmesajelormai din urma nu am apucat sa le citesc, asa ca daca ratez ceva informatie importanta, va rog sa ma scuzati...

Daniela, nu ne plictisim deloc!!!!! Mai spune! Ce scumpa e! Si stie f. multe! Bravo! Ma bucur ca la voi sunt ieftine cursurile pt. copii! La noi nu gasesti nimic sub 15-20 PE ORA!!! Am gasit balet cu 15/ ora. Mergem la Gymboree si ne-a costat $35 inscrierea + 285 semestrul de copil pe 13 sedinte (cate 45 min fiecare) - la al doilea copil ne-a dat reducere jumatate din aia 285, taxa de inscriere trebuie platita intreaga si la al doilea copil...

Laura, si Daria e meseriasa! Tot asa inainte!

Mariana, ce scumpe Stefan cu "di ce". Si Lucas spune in loc de "de" "di" - atata ne distreaza!

As avea si eu multe de povestit despre ce facem, dar nu am timp, imediat se trezesc si mai am multe de facut, ca dupa ce se trezesc ei, nu mai pot nici un telefon sa dau. Chiar - ai vostri sunt tot asa, tot dupa fundul vostru? Ca ai mei ma exaspereaza uneori. Mai ales Lucas. Mi-e si drag cand vad ca ma cauta prin toata casa, dar uneori as aface si eu ceva in liniste...

SI acum, vorba ta Daniela, din ciclul "audatul puilor de ciori" : vorbim de toate, vrute- si nevrute. Si in romaneste si in engleza. Nu stiu daca ma credeti, dar efectiv nu ne dam seama cand invata atata engleza. Noi nu vorbim cu ei in engleza decat uneori la parc, unde ii mai provocam sa vorbeasca cu alti copii: Chestii de genul: "Say Hi". "His name is..." si ei din cand in cand ne lovesc cu cate o replica in engleza de ne sta mintea in loc. Lucas mai noi spune tare smechereste: "Oh, no!!" sau "Oh my God!" Din desene mai prind una alta. Stiu toate animalele (adica toate din carti/ povesti/ desene) in engleza. Numara in romaneste si enlgeza. Asta de la ceva joc de-al lor au invatat. Intr-o zi in parc au inceput sa numere in engleza, asa din senin. BIneinteles ca mai gresesc, mai salta cate un numar, si in engleza si in romaneste.
Mia ieri a inceput sa cante ABC song. TOT! Corect, de la cap la coada! Am intepenit. Lucas inca nu canta.
Puzzle-uri dinalea de care spuneti voi, inca nu le-am luat, numai dinalea simple, din lemn. Gata, am tema de casa, o sa le iau si eu. A, literele nu le stim, ca nu au rabdare si eu nu am insistat. Daca vad ca ceva nu le place si nu au chef sau rabdare, renunt si mai incerc dupa cateva saptamani.

OK - la olita nu facem NIMIC! Asa! Nu ne laudam, dar asta e adevarul care ne zburleste parul :)

Mergi la inceput