Copilasi martie-aprilie 2004 (78)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Buna fetelor. Bravo copilasilor destepti. Noi nu stam asa de bine inca la capitolul vorbit. tot cu cuvinte desperecheate, dar va ajungem noi din urma. De numatar, numaram, mai ales scarile de la bloc. Nici culorile nu vrea sa le zica, in afara de rosu. Sunt sigura ca le stie, dar noi insistam prea mult si el se enerveaza. Bine ca acum stam foarte bine la capitolul alimentatie, chiar cere de mancare si a pus ceva pe el dupa boala avuta cu ceva timp in urma. Cred ca ar trebui sa ma gandesc de pe acum la ce tip de sport sa-l dau pt ca are o energie de invidiat. Darama 3 bunici si o mamica. Ma cam supara cand mergem afara ca nu vrea de mana de loc si alearga mult de tot. Iar cand intalnim si alti copii care merg de mana cu parinti sau bunici, ii ia de mana si merge si el cuminte in rand cu ei.
Acum bine ca ma ajuta mult mama si socri, ca nu stiu ce m-as fi facut fara ei. La servici nu am inca un calculator, dar e pe vine inca.
Va pup si va doresc o noapte buna.

Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Hielau!

Si eu mor de placere cand ne povestim despre copilasi!

Daniela, eu cred ca intreaba pt a primi un raspuns nu de dragul repetitiei; si clar ca ii raspund corect (asa cred eu ); de ex. la intrebarea "di ce mege masina asa?" i-am raspuns "pt ca are benzina si motor si o conduce un sofer" ...o explicatie mai buna nu mi-a venit! Tu ce i-ai fi raspuns? Mi-ai dat o idee buna; maine il intreb si eu de ce merge masina asa.

Simona, si Stefan e non stop dupa mine prin casa! Mai nou am noroc pt ca i-am luat de ziua lui masinutza de sta pe ea si o misca cu picioarele si ii place la nebunie si macar vine cu masina si sta pe ea, ca altfel ....de ex, daca aveam treaba la bucatarie era prezent si el, isi tragea scaun langa mobila, se urca pe mobila etc etc; nici macar la baie nu pot sa intru de el; orice, dar absolut orice fac e dupa mine; si acum e haios rau cu masina; imi zice "viuuuuuuu cu masinaaaaaaaaaaa"...si vine cu masina; si la baie intra cu ea. Inainte vroia sa ma stearga , se urca pe wc ca sa ajunga la chiuveta...acum sta pe masina; este cea mai buna investiti pe care am facut-o pana acum .

Andreea, asa e si Stefan; mereu e pe fuga! Si in casa fuge; vine si imi zice "fug" si incepe de invarte toata casa. Clar le trebuie ceva sport ca sa-si consume energia.

Noi am avut azi intalnire cu copilasii; am fost la gradina botanica; a fost fff fain; asa s-au mai distrat! Stefan are partener de fuga care sta aproape de noi; de la gradina pana la punctul de despartire am facut 20 min mers la deal, iar piticii au fugit in continuu! Si se prapadeau de ras! Am ajuns acasa la 9.30. Am fost si cu Simon (si sotu`); cand am ajuns nu mai stiam pe ce sa pun mana.

Iar m-am lungit ca o zi de post.
Dar sper ca nu v-am plictisit prea tare.
, somn usor si pove maine!

Mariana, Stefan (20.04.2004) si Simon (30.08.2005)

1 , 2 si 3
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Simo, ma bucur sa aud ce mai fac copiii tai frumosi!
La noi aici cred ca sunt ceva mai ieftine cursurile astea fiindca suntem intr-un orasel mic. La voi e altceva. :)

Mariana, nu ma indoiesc ca tu ii dai raspunsul corect la intrebari lui Stefan. Eu te intrebasem ce raspuns ITI DA EL cand ii pui tu intrebarea "de ce?" fiindca in functie de raspunsul lui iti dai seama daca intelege conceptul "de ce".
Lara nu raspunde deloc la intrebarea asta decat uneori si numai daca intrebarea e adresata in legatura cu o situatie prin care a trecut de mai multe ori si a invatat raspunsul...
De exemplu vede cum pun rufele din masina de spalat in uscator si mereu i-am spus ca le punem acolo fiindca trebuie sa se usuce. Apoi am inceput s-o intreb de ce punem rufele in uscator. Dupa ce i-am dat raspunsul de cateva ori a invatat si acum imi raspunde ea. Desigur, asta nu inseamna ca a patruns tainele lui "de ce". :)

Andreea, va sa zica Alex e mare sportiv! Bravo lui! Tu poti sa incerci sa il dai la mai multe sporturi si vei vedea ce ii place lui. Este timp destul pentru toate.

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Ce-mi place cand e activitate pe forum !

Si Daria e de mult in era intrebarilor. Acum vreo doua zile eu era pe stepper si 15 min cat eu transpiram la greu, ea m-a tot intrebat despre o intamplare vazuta la plimbare ( un copil plangea si mama lui il tot sergea cu un servetel, probabil cazuse )De ce pangea copilu ? De ce Mama lui il stegea ? De ce eea muidai copilu ? De ce a cauut ? Si tot asa, punea intrebari pe baza raspunsurilor mele. . La noi, mai nou, la putere e "pentru cine ?" Pentru cine mege mama a muca ? Pentu cine faci mami mancaeee? Pentu cine ( de fapt corect e pt ce ?) pui dovecei in ciobica ?, etc
Nedda, am testat-o si eu cu intrebari de genul asta, mai mult ca sa scap eu de raspuns . Isi ia o mina serioasa-ganditoare si imi raspunde profund interesata...Eu pe copila mea actrita o fac, face niste moaceeeee !
Mickyyy ma pun pe sapaturi sa vad cine te-a suparat !
Andreea, imi inchipui cata energie trebuie sa aiba Alexandru. Eu sunt genul "fii atenta ca te lovesti ! Daria bordura, vezi cum cobori ! Stai sa te ajut ! " Sotul mereu ma cearat ca sunt in fundul ei tot timpul si n-o las sa experimenteze singurica ..chestii fizice.
Mariana, la tine iubito nici nu pot sa-mi inchipui cum e cu doi flacaiasi...Cred ca ai o rabdare de fier ! Sa stii ca si Daria daca intru in bucatarie e dupa mine. Cu ea pe mobila de cand era mica, fac mancare, spal vase...

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Buna dimineata. Haideti la cafea fetelor. Azi am un calc liber. Intr-o buna zi o sa-i iau locul Laurei dimineata. Matinale mai suntem.

Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

hihihi si hahaha, se pare ca am voie...am observat ca la paginile 4-5-6 si nu ma lasa sa postez, la 8 iar si uite acum suntem la pag 7 si am voie ..URAAA

Mor de placere sa citesc depsre copilasii nostrei scumpi si dragi si ofcors despre voi

Sa va pove si eu de Raul, mai nou poreclit "monstruletu atomic"
Ce va ziceam acum catva timp?? ca am copil cuminte, nu?? ei vremuri frate, vremuri...acum am un copil super incapatanat si neascultator...dar orice invat are si dezvat iar noi suntem la faza de dezvat...nu bataie, nu cearta, ci doar pedepse...si ce nu-i plac, dar asta e, trebuie pentru ca eu una m-am saturat de crizele de nervi pe care le facea de fiecare data cand deschideam eu usa...si da doar atunci incepea cand eu intram pe usa, pana atunci mama zice ca era cuminte foc...si cum nu-i pot permite sa ma domine am coborat militaria din pod si ieri am avut primele rezultate...de ceva vreme incoace n-am mai avut un copil atat de bun Ieri l-am amentitat ca daca mai face prostii il pun la colt si stiti ceva, s-a dus singur la colt
In rest, toata ziua vorbeste, nici n-are pe cine semana
Va amintiti ca va povesteam ca injura?? ei noi am trecut de faza aia...simplu ca buna ziua, l-am ignorat total si s-a saturat saracu copil sa injure si nimeni sa nu se enerveze
Sa ne laudam...stie TATAL NOSTRU pe de rost, Ingerasu la fel, iar seara daca cumva eu uit imi aduce aminte ca n-am spus rugaciunile...ce mai am un ingeras de copil
Poezioare stie foarte multe, chiar nici eu nu le stiu pe toate (mama l-a invatat), stie toate cutiutele muzicale, stie melodia de la inceputul emisiunii lu Teo...nici eu nu mai retin cate stie si cate nu stie...aaaaaaaa a inceput sa o rupa pe italiana Sora mea vorbeste doar italiana cu el si deja o stie sa zica multe cuvinte [bis
Stie sa numere pana la 15...bine de la 10 in sus e o adevarata placere sa stai sa-l asculti cum poceste
Ce sa va mai povestesc...oooo atatea ar fi si nimic nu-mi vine in minte ...sper ca azi sa mai am timp sa va mai scriu...acum trebuie sa ma pregatesc pentru o sedinta fulger

Mergi la inceput

Clau, ce bine ca ai putut posta ! Buna ideea sorei tale ! Si iubita mea sora a hotarat sa se stabileasaca in Italia, asa ca am s-o trimit pe Daria acolo ca sa invete si ea limba italiana !
Si Daria are un comportament total diferit cu noi, e mai alintata si mai mofturoasa evident... Ieri de exemplu ne-a vazut pe geam cand am venit cu masina, am intrat in casa si ea bocea de zor. Ce s-a intamplat ? am intrebat-o. Tata nu luat pe Daia cu macina, spunea ea printre lacrimile ce-i curgeau siroaie. Tata a fost la munca, apoi a venit sa ma ia si pe mine ca sa ajungem mai repede acasa sa stam cu tine, am incercat eu sa caut o scuza. S-a uitat la mine, a acceptat sa ma pupe, dar cand s-a apropiat si taticul iubit s-a intors si spus : Gacitule ! ( Zgarcitule )
Cuscra ta iubita ce face ?
Simona, voi aveti un avantaj ( din punctul meu de vedere ) fiind frati Mia si Lucas vor invata mult mai multe si mai repede unele lucruri. Puterea exemplului e fantastica. E adevarat ca trebuie putina mai multa rabdare, dar cand se va produce declicul puii tai vor face si la olita. AS vrea sa-i vad in poze, cum au crescut si s-au transformat ! Poate te lasa jumatate de ora sa ne pui niste poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Simo, nici Lara nu e prietena cu olita si nici nu m-am straduit pana acum sa o invat. Eu n-am vrut sa ma chinui cu ea 6 luni sau mai mult, sa-i impun sa mearga la olita, s-o bat la cap etc. Am zis ca aplic metoda "soc": intr-o luna, dupa ce se mai incalzeste si afara si in casa, ii spun ca s-au terminat scutecele si nici la magazin nu mai sunt si ca trebuie sa poarte chilotei. Sunt convinsa ca dupa ce va face pe ea o zi, a doua zi va cere olita. Deocamdata, acum imi zice inainte de a face "vine caca!" :) si daca o intreb "mergem la olita?" imi raspunde "no, don't touch! bine asa!":)) Iar daca asa obliga-o sa se aseze pe olita, sigur s-ar enerva si nici n-ar mai face nimic.

Clau, ma bucur ca ne-ai mai scris cate ceva despre Raul. E un smecher mare puiul tau. Mai are si Lara faze in care se enerveaza fara rost si am vazut ca ele sunt de fapt rezultatul inconsecventei adultilor. Daca eu ii refuz de 100 de ori dorinta de a avea un obiect, de exemplu, si vine sotul meu si ii da pe loc acel obiect...s-a zis cu puiul meu cuminte. A 111-a oara cand imi va cere mie obiectul respectiv vom avea "scandal".:)
Eu nu prea am motiv sa o pedepsesc pe Lara fiindca in general e un copil ascultator. Dar asta poate este doar consecinta faptului ca petrece aproape tot timpul numai cu mine, deci n-are bunici sau unchi si matusi care sa-i arate iubire si s-o rasfete. Daca acesta ar fi si cazul nostru, sigur as avea de "luptat" cu ea si cu toanele de care zici si tu.

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Buna dimineata ! Haideti la o cafea. Eu am dormit foarte prost azi noapte si am nevoie de mai multe chiar !
O zi buna sa aveti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Raul are muci

Laura, buna dimineata! Ai cafea suficienta? ca nici eu n-am prea dormit

Fetelor sa stiti ca la noi a mers faza cu statul la colt Acum doar sa-l amenint si e la colt

Ieri se juca cu jucarioarele lui si dintr-o data il aud "fastu stie" (frastu stie)

Azi ar trebui sa mergem sa ne intalnim cu fetele din Arad si cu bebeii lor si uite noi tocmai acum sutnem cu muci...offff

Daniela, nici eu nu ma pot plange de Raul daca n-ar exista fazele alea de crize...dar trebuie sa fiu tare...no el e inconjurat de bunici, matusi, unchi de lume care-i da nas

Mergi la inceput